Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 68752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #180 dnia: 19 Września 2009, 18:28 »
bym zapomnial gosc 15.09.2009 wypisany ze szpitala cudowne ozdrowienie matkowskiego

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #181 dnia: 19 Września 2009, 20:27 »
albo ktos mu w bramie manto spuścił albo ktos  go "przyjął" na oddział... stawiam  na brame  ::)
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2009, 20:30 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #182 dnia: 20 Września 2009, 09:08 »
to może jakims cudem facet pojawi sie w sklepie....

Offline kapsel_ls
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #183 dnia: 23 Września 2009, 13:50 »
Pan Matkowski pojawil sie w sklepie.  Odzyskalem dzisiaj obraczki i wyplacil 400zl.  Moze to nie duzo ale zawsze cos. Idzcie i walczcie o swoje. Pozdrawiam.

Offline Ofiara27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 25 Września 2009, 00:27 »
Witam wszystkich byłem dzisiaj u Pana M.  i jestem znacznie spokojniejszy  niż to było jeszcze kilka dni temu a mianowicie  widzę że wykazuje szczere chęci i nie tylko do współpracy chce sie rozliczyć ze wszystkimi klientami co wyrażnie widać po tym jak wypłaca niewielkie  kwoty pieniędzy mi także wypłacił co prawda przy kwocie jaką mi zalega nie jest to dużo ale  dla mnie liczy się fakt że pomału niewielkimi krokami  oddaje pieniądze nawet jeżeli ma być to w ratach. Skoro piszę o tym że oddaje i rozlicza się z klientami (jest już kilka osób które wycofały zeznania z policji ) napiszę  również o tym że ja jak i wiele innych osób tego portalu zle oceniliśmy Pana M. Wszyscy zakładaliśmy że uciekł z naszymi pieniędzmi a nikt nie brał pod uwagę tego że  człowiekowi który poświęcił 18 lat ciężkiej pracy w swojej branży  aby wyrobić sobie wsród klientów renome i dobrom opinie  mógł paść ofiarą jakiegoś przestępstwa lub sytuacji losowej na która nie miał on sam  żadnego wpływu . Uważam że złodzieje nie postępują tak jak Pan M.  i chyba wszyscy się ze mną zgodzą  że jak miałby nas okraść to już byśmy jego  nie zobaczyli i wiem też że jeżeli ten złotnik wyjdzie na prostą rozliczy się ze mną i innymi poszkodowanymi i w dalszym ciągu bedzie prosperował jak to było dawniej to kiedy będę potrzebował jakiegoś wyrobu ze złota to wyroby W. M.  będę brał pod uwagę, pisałem już to wcześniej i napiszę jeszcze raz mimo całej tej sytuacji  jaka zaistniała  to i tak twierdze że ma bardzo ładną niedrogą i starannie wykonaną biżuterię pozdrawiam    
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2009, 09:56 wysłana przez Sylvi »

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #185 dnia: 25 Września 2009, 08:34 »
hxxp: miasta. gazeta. pl/szczecin/1,34939,7075885,Jubiler_przeprasza_i_chce_zwrocic_pieniadze. html

Offline xxxmmxxx
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 1 Października 2009, 11:59 »
Witam jestem kolejną poszkodowaną przez Matkowskiego osobą.  Ubiegam się z mężem o zwrot gotówki narazie jednak udało mi się odzyskać jedynie część kwoty.  Pracuję w regionalnej telewizji i proszę o kontakt (jast_marz@op. pl lub na priv) osoby pokrzywdzone zmierzające do odzyskania swoich pieniędzy i nagłośnienia sprawy.  Pozdrawiam

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 1 Października 2009, 18:15 »
poszkodowanych jest duzo ale pan Matkowski moze cudem jakos sie uratuje dogada itd, osobisce chcialbym zeby wyszedl na prosta i spalcil swoje zobowiazania wobec wszsytkich wtedy  zachowa twarz i utrzyma sie na rynku i ogolnie bedzie jak dawniej, oddac musi nie ma wyboru bo  w przeciwnym razie czeka go odsiadka i wyrok za oszustwo finansowe i takie tam a dlug predzej czy pozniej sie odzyska

pozdrawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #188 dnia: 1 Października 2009, 19:41 »
dla zainteresowanych nowy artykul na stronie mmszczecin (moje miasto):

mmszczecin. pl/28940/2009/10/1/spowiedz-jubilera-zostalem-oszukany?districtChanged=true

ja tam nie mam zdania, rozne rzeczy sie zdarzaja i moze faktycznie mial facet problemy i zostal oszukany ale sam nie postapil lepiej od tych, na ktorych sie nacial.

Offline sucks
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: dawno
« Odpowiedź #189 dnia: 2 Października 2009, 22:11 »
Mimo początkowego bardzo negatywnego nastawienia zaczynam sądzić, że to jakoś się poukłada (może nie "pozytywnie", bo ten przymiotnik tu nie pasuje, ale powiedźmy "neutralnie")  i chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość.  Wydaje mi się, że nagłaśnianie sprawy nikomu nic dobrego nie przyniesie . . .  gość jest przyszpilony między odsiadką a kilkudziesięcioma sprawami w sądzie i to chyba wystarczy.  Sklepy ruszyły, może jakaś gotówka wpływa to i nam te długi z czasem zwróci.  Fakt, że nasze plany życiowe są rozłożone dokumentnie przez to całe zajście, ale chyba lepsza obecna sytuacja niż "zniknięcie" na amen.  Zobaczymy co czas pokaże.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #190 dnia: 3 Października 2009, 08:29 »
no zobaczymy jak bedzie. ja w poniedziałek mam niby jechac po obrączki

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2004
« Odpowiedź #191 dnia: 5 Października 2009, 21:54 »
Franek jak jest? Odebrałeś obrączki?

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #192 dnia: 6 Października 2009, 07:38 »
niestety nie...wczoraj bylam i okazalo sie, że facet ma zaklad zamkniety(niby tylko na 5.10.2009), a pracownik drugiego nic nie wie....;/ dzisiaj jeszcze pojade ale juz szukam adwokata

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 6 Października 2009, 18:56 »
hehe no ladnie z tego co wiem to dzis oba sklepy byly zamkniete jechalem samochodem po godz.18 a mial zawsze do 19 wiec nie wiem pewnie znowu mu cos wypadlo...moze cos ktos wie?

pozdrwiam

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #194 dnia: 6 Października 2009, 19:15 »
Też dzisiaj specjalnie wybrałam się na pl. Kościuszki. Sklep zamknięty. Ech.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #195 dnia: 6 Października 2009, 20:13 »
w czwartek ma byc otwarty. dzwonil do mnie pan m. i bardzo przepraszał..

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 6 Października 2009, 20:16 »
uffff to dobrze bo juz myslem ze znowu cos sie swieci i kreci... i wiecie a ze pan M zadzwonil i przepraszal!? az dziwne widac uczy sie szybko dobrych manier

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #197 dnia: 6 Października 2009, 22:22 »
Też dzisiaj specjalnie wybrałam się na pl. Kościuszki. Sklep zamknięty. Ech.

a ja przejeżdżałam  koło heliosa i był otwarty.. tak  kole 14-15
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #198 dnia: 7 Października 2009, 15:46 »
no ten jeden to tak. ale tam gdzie siedzial to zamkniety

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #199 dnia: 8 Października 2009, 18:51 »
niestety dzisiaj tez nie odebrałam obraczek. miały być o 12. okazalo sie, że są w pracowni u grawera i beda o 18. przed 18 zadzwonił do narzyczonego i przepraszał twierdząc , ze beda jutro o 12.  słowo tego człowieka nic nie znaczy, jest on zakłamany i szczerze odradzam wchodzenie w jakiekolwiek interesy z tym panem

Offline Zuzia_123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #200 dnia: 8 Października 2009, 19:52 »
Franekkimono, a jak Wam jutro też nie da obrączek? Nie masz stracha, ze sie nie wyrobi do ślubu? Ja chyba bym się rozglądałaza innym złotnikiem.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #201 dnia: 9 Października 2009, 07:15 »
boje się. odkąd sa z nim problemy, zaczełam ja miec komplikacje z ciąża.. w razie czego bedziemy musieli kupić gotowe, ale te wszystkie nerwy mnie wykanczaja.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #202 dnia: 10 Października 2009, 09:54 »
dostałam wczoraj w końcu swoje obrączki, ale nie są one w idealnym stanie. dopiero kiedy wyszłam ze sklepu zauwazyłam, ze maja dośc głebokie rysy w okolicach kamienia. grawer tez pozostawia wiele do zyczenia. cóz..ważne, że sa , najwyzej po slubie zaniesiemy je do innego jubilera na poprawki.

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 13 Października 2009, 19:49 »
no to powoli oddaje tylko mi cos jeszcze nie chce robi zlecenia w pospiechu i mu nie wychodza jak nalezy...

Offline misiak21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #204 dnia: 18 Października 2009, 13:35 »
Witam ponownie.  jest już 18 październik, a Pan M.  nadal nie oddał mi pieniędzy za usługę, która zgonie z umową miała być wykonana w sierpniu.  Czy ktoś odzyskał pełną kwotę, którą wpłacił? Dodam tylko, że kilkakrotnie miałem możliwość prowadzenia rozmów telefonicznych z Panem M.  - obiecywał cuda wianki i nie wywiązał się oczywiście ze zobowiązania i składanych obietnic. . .  wymyśla niestworzone historie, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.  NIE WIERZCIE TEMU CZŁOWIEKOWI!!! Dodam, że nie jest żadnym złotnikiem, tylko zegarmistrzem, który prowadzi sklepy jubilerskie, w których to ostatnio sprowadzane po kosztach wyroby zostawiają wiele do życzenia.

Całe szczęście prokuratura nie zostawiła sprawy samej sobie i połączyła wszystkie w jedną, mam więc nadzieję, że nie upiecze się temu niesłownemu człowiekowi, który nie chce oddać mi moich pieniędzy od sierpnia!!!
Dodatkowo wierzę, że organizatorzy przyszłych gal ślubnych w Szczecinie oraz portal e-wesele w trosce o dobro uczestników i czytelników nie będą promowały instytucji reprezentowanej przez Pana M. . .

Życzę sobie i innym oszukanych przez Pana M.  pozytywnego (w końcu) zakończenia sprawy.

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 18 Października 2009, 22:14 »
A najlepsze z tego wszystkiego ze w galaxy w sobote i niedziele tj.17 i 18.10.2009 jest( byla )gala slubna itd i prezentowane byly wyroby pan M
wiec tylko w naszej Polsce to mozliwe...rowniez zycze dobrego zakonczenia sprawy dla wszystkich rowniez  pani prokurator ktora sie zajmuje ta sprawa

pozdrawiam

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #206 dnia: 19 Października 2009, 09:23 »
o tak, widziałam stoisko pana M. Szkoda, że nie miałam kartki i pisaka, bym mu przykleiła na szybie z tylu "złodziej"...

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2004
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Października 2009, 19:32 »
Cytat: k8libby link=topic=1157. msg1054545#msg1054545 date=1255937027
o tak, widziałam stoisko pana M.  Szkoda, że nie miałam kartki i pisaka, bym mu przykleiła na szybie z tylu "złodziej". . .
Ukradł coś Tobie?

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 25 Października 2009, 17:19 »
mi ukradl  i nie chce oddac a co?nie znasz skali problemu i pewnie ciebie nie dotyczy wiec wiesz... Mnie okradl to wiem na dzien dzisiejszy

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #209 dnia: 25 Października 2009, 19:34 »
k8libby serio?  :szczeka:  było jego stoisko? Ja nie mogłam być więc nie wiem, ale nie ukrywam, że to duże zaskoczenie.