Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 68230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OLKA-P
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2.7.2005
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #150 dnia: 12 Września 2009, 15:12 »
Witam serdecznie my również z mężem zostaliśmy na lodzie i to kwota znacznie wyższa 10 lat pracy, mimo wszystko nie sądzę aby Pan Matkowski zrobił to celowo, a jeśli chcemy odzyskać pieniądze to atak nie pomoże, może przecież znów spróbować popełnić samobójstwo a wówczas możemy zapomnieć o spłacie, jeśli ma problemy to raczej trzeba z nim uzgodnić jakieś spłaty na raty. . .  Może psychologa mu załatwić.
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2009, 15:27 wysłana przez monia »

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 12 Września 2009, 15:59 »
Witam
mi sie wydaje sie ze ten szpital to jakas totalna sciema wymysl jego rodziny zeby uniknac odp.karnej jednak jedyny sposob zeby to zrobil to spalta wszystkich naleznosci osoba od ktorych wzial lub pozyczyl pieniadze nie sadze zeby raty wchodzily w gre bo dlugu ma tyle ze musialby miesiecznnie spacac 100tys.a nie sadze zeby tyle wyciagnal na sklepach a wypadek to dopiero mu sie moze przytrafic jak ludzie nie wytrzymaja i beda mieli dosc czekania nie pomoze mu wtedy ani rodzina ani zadne zwolnienie ze wzgledu na stan zdrowia czy tam jakis szpital itd.niektorzy forumowicze np(kaha)nie ma pojecia co sie dzieje jakie matkowski pieniadze pozyczyl ile osob zrobil w ... na obraczki i zaliczki a wypisuje takie rzeczy ze my zlamalismy prawo!!!z reszta ja mu nie wierze bo tyle razy mowil nieprawde i tylu ludzi zrobil ze ja w ten jego manewr szpitala nie wierze. DANEX popieram i rozumiem cie zaden poszkodowany mu nie odpusci chyba ze sie rozliczy na zero!
dziekuje i pozdr

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #152 dnia: 12 Września 2009, 18:48 »
Danex napisałabym co mnie spotkało, bez osądów. Ot całą prawdę słowo po słowie.

Nieznajomość prawa szkodzi.

Offline Zuzia_123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #153 dnia: 13 Września 2009, 16:08 »
Jak tak czytam ten wątek to normalnie widzę szczecińskeigo Madoffa.  Pan Matkowski działał na tej samej zasadzie co Madoff czyli wykorzystywał do swojej działalności "piramidę Ponziniego"(Ci ostatni finansowali tych pierwszych) i tak jak to bywa w każdym znanym przypadku piramida ta w pewnym momencie się rozwaliła niestety.  Współczuję wszystkim oszukanym i dziękuje Bogu, że ja trafiłam na normalnego złotnika, który zrobił nam naprawdę ładne obrączki w dobrej cenie (z czystym sumieniem mogę go wszystkim polecić bo robił również obrączki moim znajomym i wszyscy sa zadowoleni chętnym moge przesłać adres na priv'a).  Pozdrawiam Wszystkich i życzę szczęśliwego zakończenia tej przykrej sytuacji.  

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Września 2009, 10:55 »
Rozumiem Was, ale Kaha ma nieco racji, po co narażać się na jakieś nieprzyjemności ze strony Pana Matkowskiego? Chyba już sie dość nacierpieliscie, co? A pogróżki, czy wyzwiska mogą doprowadzić do tego, że to Wy, poszkodowani znajdziecie się na ławie oskarżonych. A mam nadzieję, że znajdzie się tam Pan Matkowski.
Lepiej zostawic sprawę prokuraturze, samosąd na niewiele się zda.

pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne (dla Was) rozwiązanie sprawy.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Września 2009, 13:06 »
słuchajcie dzwonił do mnie pan z gazety wyborczej, ktory prosi dzisiaj o pilny kontakt, gdyz jutro ma wyjśc numer z nasza sprawa. podaje telefon , jezeli chcemy cos wywalczyc warto sie podzielic z nim nasza historia nr . 516166718

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Września 2009, 14:40 »
wiem juz tez rozmawialem i jestem ciekaw jakim echem sie odbije artykul a co marty082008 to powiem ci ze z mojej strony to nie sa zadne pomowienia i chetnie spotkam sie z Panem M na sali sadowej i nie tylko...nie mam nic do urycia!
pozdrawiam

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Września 2009, 14:50 »
Cóż Mario, nie wiem w którym miejscu o pomówieniach napisałam...

Pozdrawiam

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Września 2009, 15:45 »
napisalas "A pogróżki, czy wyzwiska mogą doprowadzić do tego, że to Wy, poszkodowani znajdziecie się na ławie oskarżonych. A mam nadzieję, że znajdzie się tam Pan Matkowski.
Lepiej zostawic sprawę prokuraturze, samosąd na niewiele się zda."wiec wiesz nikt nikogo nie wyzywa a samosadu jeszcze nie bylo wiec na pewno sie tam nie znajdziemy:-)NA pewno bedzie pan Matkowski jak wyjdzie ze szpitala

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Września 2009, 16:01 »
a jaki jest stan pana M?? nadal nieprzytomny??? co się właściwie stało??
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Września 2009, 16:39 »
Co do samosądu to słyszałam, że pod sklepem czatują ludzie z bejsbolami, więc nie wiem...  ;) Pracuję niedaleko 8)

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 14 Września 2009, 16:44 »
i bardzo dobrze niech pilnuja swego skoro inaczj nie mozna sprawy zalatwic  a Matkowski robi uniki wiec sie nie dziw ze tak jest
a jesli chodzi o jego stan zdrowia to nic nie wiem moze ktos ma jaks cyne?sam jestem ciekaw co u niego?

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 14 Września 2009, 17:29 »
Rozumiem Wasz racje, rozumiem Wasze rozgoryczenie, ale nazywając tego pana bez wyroku oszustem - łamiecie prawo i nawet jeśli macie to gdzieś TO JEST TO POMÓWIENIE, ZA KTÓRE MOŻECIE ZAPŁACIĆ ODSZKODOWANIE. Czy tak ciężko to zrozumieć? Spytajcie na pierwszym z brzegu forum prawnym.  Normalnie jesteście zaślepieni złością! Prezentujecie tym sprawiedliwości rodem z Krużewnik!!!

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #163 dnia: 14 Września 2009, 19:02 »
KAHA jak na razie powiem ci szczerze, że to Ty wywołujesz u mnie złość. Powiedziałaś co chciałaś, wystarczy. Przestań truć i tyle. Znajdź sobie jakiś wątek na forum prawnym i tam się wypowiedz.  Sprawa cię nie dotyczy wiec sie nie wtrącaj. szlag mnie trafia jak widzę takich obrońców ucisnionych. Chcesz to wyślij panu M. kwiatki, żeby wiedział, że się martwisz o niego. Ja dalej uważam , że jest OSZUSTEM i możesz sobie darowac swoje moralizatorstwo.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Września 2009, 22:09 »
Halo, halo...zwolnij. Nie masz racji i tyle. Szczęścia życzę. Złość piękności szkodzi.

Offline gnycha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 15 Września 2009, 13:20 »
Witam  własnie wracam z policji pani mi powiedziała  ze nie ma sensu składac doniesiania o popełniniu przestepstwa bo według prawa czyn ten niema znamion przestepstwa poniewaz pan M zawierajac umowe nie miał zamiaru nas oszukac i z tego powodu prokuratura umarza kazde  doniesienie. 

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Września 2009, 13:46 »
No i co, nie dostaniecie kasy?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Września 2009, 15:30 »
Współczuję wszystkim oszukanym. Najbardziej młodym parom. Ale przeginacie trochę... sami się tu nakręcacie. Takim gadaniem na Matkowskiego nic nie wskóracie, a niepotrzebnie psujecie sobie nerwy. Zaraz ktos z was napisze czy ja bym sie nie wkurzała będąc w takiej sytuacji jak Wy. Ja na pewno nie powierzyłabym swoich olbrzymich oszczędności (jak ktoś napisał- 10-letnia pensja) jakiemuś kolesiowi z piwnicy z centrum miasta. Jedyne miejsce gdzie oddałabym kasę to bank, giełda lub deweloper. Podejrzewam że kusił duży zysk... Więc poniekąd sami jesteście sobie winni. Szkoda mi tylko wszystkich młodych par...

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Września 2009, 15:33 »
No i co, nie dostaniecie kasy?

mogą dostać, ale z powództwa cywilnego...prokurator w to nie wejdzie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 15 Września 2009, 15:45 »
Lilian, kurcze, Ty sie znasz na wszystkim  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #170 dnia: 15 Września 2009, 15:49 »
eeeeeee tam..nie znam się
zastanawiam się czy w ogóle jest jakaś suma powyżej której prokuratura się rusza;
Chociaż jak gość najzwyczajniej w świecie splajtował, to to nie jest przestępstwo, a że ktoś na plajcie zawsze traci, to niestety smutna prawda. Nie mniej jednak jest to wkurzające jak nie można odebrać swojej należności.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 15 Września 2009, 15:58 »
No w sumie tak, jakoś nie brałam pod uwage tego, że mógł zbankrutować, chyba powinien to ogłosić, co? i wtedy niekt by mu nie mógł nic zarzucić, czy źle myślę? i jeżeli splajtowął to z czego chce ludziom kasę zwracać, bo niby chce?

Offline marta082008

• Chuck Norris

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 15 Września 2009, 18:27 »
Witam
jak wygrasz sprawe cywilna w sadzie a nie moze byc inaczej  to bedzie wyrok i nakaz wiec  mu bedzie  mozna udowodnic ze dokonal sie oszustwa dojda nawet odsetki i koszty sadowe  wtedy masz wszytko na papierze z nakazem i juz sie nie bedzie migal nic mu nie pomoze a i policja nie bedzie miala sie do czego przyczepic i  zadne wyjasnienia mu nie pomoga ani jego adwokat  ani rodzina czy ktos tam...
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2009, 21:49 wysłana przez Sylvi »

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #174 dnia: 15 Września 2009, 21:48 »
Zapewne ma niepopłacone podatki, więc w pierwszej kolejności będzie ZUS, urząd skarbowy... a na szarym końcu, szare myszki klienci...

Offline Danex
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008.06.25
« Odpowiedź #175 dnia: 16 Września 2009, 20:13 »
Witam
Czy są osoby zainteresowane założeniem sprawy cywilnej odnośnie pana M. ? w parę osób zmniejszymy koszty związane z  tą sprawą sądową   (koszty będą nam zwrócone po wygranej sprawie)  Ja z żoną zakładamy taką sprawę- także jeżeli są osoby chętne do odzyskania swoich należności proszę o kontakt na priv.
pozdrawiam
Danex

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Września 2009, 17:29 »
Musimy odzyskac pieniadze!!! bo w innym wypadku kiepsko widze Matkowskiego i jego sklepy niech lepiej zaczyna zbierac kase!!!niech juz nie udaje i wychodzi  z tego szpitala bo i tak go znajdziemy predzej czy pozniej co za roznica
pozdr

Offline luizasu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Września 2009, 23:22 »
Jestem jedną z osób poszkodowanych, jak wiele innych osób zostałam bez obrączek prawie miesiąc przed ślubem.  Na szceście udało mi się kupić obrączki u naprawde rzetelnego złotnika w bardzo przystępnej cenie bo 1260zł (w mieszanym złocie a damska z brylantem).  A jeżeli chodzi o odzyskanie pieniędzy za obrączki czy inne naciągactwa matkowskiego to nie ma na co liczyć.  Wiem z bardzo pewnego źródła, że facet jest niewypłacalny.  Jeżeli stanie na ławie oskarżonych i dostanie wyrok, to na wyroku sie tylko skonczy.  Bo jeżeli ma jakieś pieniądze czy nieruchomości to wszystko zabiorą w pierwszej kolejności zus (bo tam tez ma zaległości), skarbówka i banki.  A jego długi wobec wierzycieli mierzą w kilku milionach złotych także nie ma na co liczyć.  Przykre ale prawdziwe :(

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: 18 Września 2009, 21:32 »
moze i tak ale wladus nie byl az tak glupi tyle gotowki nie wydal na glupoty poki bedzie zyl dlug mu nie przepadnie a nawet urosnie bo odsetki itd a nikt mu nie odpusci swoich ciezko zarobionych pieniedzy wiec albo spalci naleznosci albo ludzie beda go scigac poki ktos go nie dorwie wiec kazdy jest kowalem swojego losu jesli majatek zatail lub przepisal na kogos innego to i tak dojdziemy do tego odlozy sie troche w czasie ale sie odzyska jesli chodzi o mnie to nie rezygnuje i dopne swego

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: 19 Września 2009, 18:15 »
Jesli indywidualnie wygrana spr.nie pomoze zalozyc trzeba bedzie pozew zbiorowy ktory ma wieksza sile przebicia i wtedy rodzina matkowskiego odpowiada calym majatkiem wiec panstwo sciagnie z niego a mam nadzieje ze nikt mu nie odpusci swoich pieniedzy