Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 68183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #90 dnia: 6 Września 2009, 22:08 »
ja tez mam coraz wieksze oczy..

nasze obraczki zamawialismy w aparcie  choc, nie powiem, miałam propozyję  zakupu w powyzszym sklepie.. odnosnie Pana M. pojawiały się sygnały od dłuzszego czasu lecz poza 1 postem raz na  X czasu nie było konkretów jak dalej rozwinęła się sytuacja...

jest  niezmiernie szkoda  oszukanych par młodych.. tu nie tylko chodzi o  straty finansowe ale i o straty moralne  ::)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #91 dnia: 7 Września 2009, 09:58 »
To nieciekawie  :o
Zawsze możecie się spotkać i współnie coś ustalić , chodzi mi o pokrzywdzonych .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #92 dnia: 7 Września 2009, 11:51 »
Ale masakra, ja zawsze byłam zadowolona z jego usług, ale odkąd zaczęłam czytac Wasze wypowiedzi stwierdziłam, że juz więcej nie skorzystam z jego usług i miałam sczęście.
A zaginionych pięniędzy i obrączek (które dla osób rozpoczynających wspólne życie mają wartość nie tylko materialną...) współczuje bardzo

Offline madzzzia5
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #93 dnia: 7 Września 2009, 15:00 »
no to dołączam do grona oszukanych.  Obrączki odebrałam dzień przed ślubem, dwa tygodnie po wypadł mi brylant, po miesiącu dałam do do zmniejszenia, bo okazało się że o numer za duża była.  Obrączka została zmniejszona, ale była nie do poznania, jakby ją w imadło wsadził, zupełnie pogięta, więc złożyłam reklamację.  Pan obiecał że zrobi ją od nowa i tak czekałam, dzwoniłam, nachodziłam go aż dzisiaj przeczytałam Wasze posty na forum :( Masakra. . .

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2004
« Odpowiedź #94 dnia: 7 Września 2009, 15:30 »
Wszystkich którzy czują się oszukani chce zapytać czy wiedzą co to wypadki losowe?
To takie które na które nie mamy wpływu i nie wiemy kiedy nastąpią.
Takiemu właśnie uległ pan Waldek.  Rozmawiałem z nim dziś osobiście.  Wszystkie zaległe obrączki zostaną wydane lub zostaną zwrócone pieniążki.  Proszę Państwa o cierpliwość, gdyby sklep był dziś otwarty, pan Waldek zostałby zjedzony zanim zdążyłby się wytłumaczyć.  Chce się przygotować, dajcie szanse człowiekowi.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #95 dnia: 7 Września 2009, 15:41 »
Ciekawe co to za wypadek...
Jaki by nie był, nie żyjemy na pustyni, można ludzi poinformować, chociażby kartkę na sklepie wywiesić, podać jakiś numer kontaktowy. 

Nie ważne, byleby się wywiązał ze swoich zobowiązań...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 7 Września 2009, 17:11 »
Tak, uważam, że kartka na pewno by nie zaszkodziła, a nie byłoby takiego poruszenia na forum w tej sprawie
« Ostatnia zmiana: 7 Września 2009, 17:13 wysłana przez liliann »

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 7 Września 2009, 18:41 »
no ladnie sie dzieje ciekawe jak ten gosc z tego wyjdzie i co za wypadek losowy mial. . . szczerze akurat w jego wypadek losowy nie wierze bo jak to mozliwe zeby mial wypadek juz od roku (akurat tyle wychodzi w moim przypadku)mam jednak nadzieje ze wygra w totka i spalci swoje dlugi wobec poszkodowanych i jakos odbuduje zaufanie do siebie bo w innym przypadku moze byc nie wesolo dla nas poszkodowanych. . . a nikt mu na pewno tego nie wybaczy
p. s dobrze ze sklep choc jeden czynny ma moze ktos kupi te diamenty i jakos sie bedzie krecic
pozdrawiam i czekam co dalej

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 7 Września 2009, 18:52 »
Był ktoś dziś u niego? Ponoć miał czynne?

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 7 Września 2009, 20:21 »
tak bylo czynne na krzywoustego 70 na przeciwko domu kupca!

Offline mcj
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 7 Września 2009, 21:29 »
do mnie dzwonił dziś pan M.  i prosił abym przyjechał we czwartek do jego sklepu od godz.  13.  ciekawe jak się będzie tłumaczył.  podobno od jutra będzie miał otwarte

Offline martpl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5 wrzesień 2009
« Odpowiedź #101 dnia: 7 Września 2009, 22:45 »
Witam Wszystkich,

To i ja dorzuce swoja historie z tym panem.  Zamowilismy obraczki w marcu i pan Matkowski nie wyrobil sie na wyznaczony termin (sierpien).  Chyba z 5 razy przekladal jeszcze termin az w koncu kiedy nie moglismy juz dluzej czekac i zglosilismy sie po zwrot pieniedzy, zastalismy zamkniety sklep. . .  Musielismy awaryjnie kupowac obraczki u innego jubilera. . .
Jestesmy juz po slubie i dzieki Bogu nie udalo sie panu Matkowskiemu go zrujnowac, chociaz nerwow troche mielismy. .
W tym tygodniu odwiedze sklep zeby odzyskac pieniadze i na pewno nie popuszcze zlodziejowi!!!

Offline kasienkakg
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 7 Września 2009, 22:59 »
Cytat: mario35 link=topic=1157. msg1019096#msg1019096 date=1252330257
Wszystkich którzy czują się oszukani chce zapytać czy wiedzą co to wypadki losowe?
To takie które na które nie mamy wpływu i nie wiemy kiedy nastąpią. 
Takiemu właśnie uległ pan Waldek.   Rozmawiałem z nim dziś osobiście.   Wszystkie zaległe obrączki zostaną wydane lub zostaną zwrócone pieniążki.   Proszę Państwa o cierpliwość, gdyby sklep był dziś otwarty, pan Waldek zostałby zjedzony zanim zdążyłby się wytłumaczyć.   Chce się przygotować, dajcie szanse człowiekowi. 

KPINA!!! Matkowski mial nasze nr telefonow - mógł dzwonic.  My mielismy jego-mógł odbierac.  POczatkowo sklep na przeciwko kupca byl otwarty - pracownicy mogli poinformowac, a nie zbywac "beda jutro, beda pojutrze, szef jest w poznaniu, szef na pogrzebie, piec wybuchl, pracownika musialem zwolnic, jeszcze tylko grawer, sklep bedzie otwarty jutro, pojutrze, po weekendzie".  Jak dla mnie ejst to glupie tlumaczenie zeby wywinac sie od kary pozbawienia wolnosci.  Koniec z oszustami! Nie dajmy sie nabrac! Ile par nie mialo obraczek na swoj slub. . . .  to co one czuly przed oltarzem juz sie nie liczy

Offline martpl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5 wrzesień 2009
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Września 2009, 23:11 »

Widze ze pan Matkowski ma staly zestaw odpowiedzi dla wszystkich czekajacych. . .  
« Ostatnia zmiana: 7 Września 2009, 23:12 wysłana przez liliann »

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #104 dnia: 8 Września 2009, 07:48 »
również miałam okazje poznac osobiście pana M.. mój były szef namawiał mnie (4,5 roku temu) żebym poszła do niego kupic obraczki... widze,ze  jednak  udało mi sie uniknąc  stresu  ::)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 8 Września 2009, 09:52 »
MCJ, a co wam po tym, że w czwartek on wam da obrączki? Lepiej mu powiedzcie teraz, że chcecie zwrot kasy, Twoja żonka móiwła mi że macie już nowe zakupione  ;D

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Września 2009, 10:57 »
prawda ja slyszalem ze od jutra tj. 09. 09. 2009 ma miec otwarty swoj sklep na krzywoustego 58 ciekawe jak bedzie sie tlumaczyl gosc nie ma sumienia. Chyba ze zadrzy sie cud ale cos czuje ze odzyskac pieniadze bedzie ciezko. . .
pozdrawiam

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Września 2009, 14:02 »
też zostałam oszukana, byłam dzisiaj w sklepie, faceta nie ma. w drugim zakładzie powiedzieli mi, że mam byc jutro, poniewaz ma przyjechac ok 10. jak go nie bedzie jade prosto na policje

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #108 dnia: 8 Września 2009, 15:16 »
ciągnie mu się ten wypadek losowy....oj ciągnie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #109 dnia: 8 Września 2009, 15:38 »
oj dopiero to go dorwie wypadek losowy...

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 8 Września 2009, 19:08 »
hehe ciekawe co tym razem. . . i jak dlugo ludzie wytrzymaja

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #111 dnia: 8 Września 2009, 20:13 »
proponuje, żeby wszysycy poszkodowani pojawili sie w czwartek ok 13( oczywiście w miare mozliwości) pod salonem pana matkowskiego i zrobic odpowiedni porządek. im wiecej osób tym lepiej

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 8 Września 2009, 21:01 »
franekkimono chcesz samosądu?

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #113 dnia: 9 Września 2009, 09:04 »
nie. od wymierzania kary sa inni ludzie. ja chce tylko sprawiedliwości i nic innego mnie nie interesuje

Offline Dziubek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #114 dnia: 9 Września 2009, 11:42 »
Widze, że sprawa z Panem Matkowskim jest "grubsza".  My mielismy slub 14 sierpnia.  Obrączki zamawialismy w pierwszym tygodniu czerwca z datą odbioru na 05. 08.  W wyznaczonym dniu oczywiscie Pan nie miał obrączek i tydzień później tez nie.  Dwa dni przed slubem spóżniony oczywiście 40 minut (umówił sie na 10:00 po czym przeprosił i powiedział, że musi po nie pojechać) przywiózł obrączki.  Wykonanie ich ok - ale grawer w fatalnym stanie - nieczytelny, krzywe literki.  Zirytowani sytuacją oddalismy obrączki i zażądalismy zwrotu gotówki i danego na te obrączki złota.  Nie otrzymalismy całości w zwrocie.  Obrączki na szczęście załatwilismy u innego złotnika.  Ale ile stresów na dwa dni przed ślubem - chyba nie musze tłumaczyć.   I nie życzę tego nikomu - więc szczerze odradzam zakup jakich kolwiek wyrobów u tego pana.  Zważywszy, że to nie on wykonuje "Obrączki Matkowskiego".   

Offline gosja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Września 2009, 09:18 »
Chyba czas na moją historię z P. Matkowskim  >:( a więc zamówiliśmy z mężem obrączki ok.  2,5 tyg.  przed ślubem, trochę późno ale dla dobrego jubilera nie ma rzeczy niemożliwych.  Pan powiedział że będą w czwartek czyli 2 dni przed ślubem, no i ta przystępna cena że nie zastanawialiśmy się długo.  No i obrączki takie jakie chcieliśmy  :) Przyjechałam na umówiony termin a sklep zamknięty, więc poszłam do drugiego na przeciwko Heliosa.  Pani powiedziała że tu obrączek nie wydają, a ja na to że bez obrączek nie wyjdę ze sklepu, więc zadzwoniła do Waldka a on na to że obrączki są już gotowe ale dopiero będzie za 2 h.  Moje wk. . . .  sięgały zenitu tym bardziej że jestem z okolic Szczecina i specjalnie przyjechałam po odbiór.  Dobra połaziłam po sklepach i pojechałam po moje obrączki.  Pan Matkowski powiedział że obrączek jednak nie ma bo grawer się nie wyrobił.  Myślałam że go uduszę.  Powiedział że jutro mi osobiście do domu przywiezie.  Nie miałam wyjścia, tylko się zgodzić.  W piątek dzień przed ślubem siedziałam jak na szpilkach i czekałam na obrączki.  Na szczęście kierowca przywiózł.  Uspokoiłam się ale tylko na tydzień.  Niecały tydzień po ślubie moja obrączka wyglądała jakby miała z 2 lata.  Starł mi się mat który na niej był (matowa, brzegi błyszczące) więc pojechałam do niego aby mi poprawił.  Za 3 dni była gotowa.  Wyglądała znowu ładnie, pan zapewniał że teraz na pewno się nie zetrze bo jest grubo położone.  Ledwo zdążyłam dojechać do domu i myślałam że szlag mnie trafi.  Obrączka znowu pozdzierana.  Mówię "dobra" ponoszę trochę i przy okazji mu zawiozę.  Gdy poszłam do sklepu obydwa zamknięte.  Po raz kolejny się wk. . . . .  Nie myśląc długo poszłam do jubilera w swojej miejscowości a on od razu poznał ze to obrączka od P. M.  Już nie pierwsza osoba przyszła do niego poprawiać.  Podobno już nie ma P. M.  Niektórzy chcą mu "odciąć" głowę.  Pan poprawił obrączkę na miejscu i wygląda przyzwoicie.  No i za darmo  :) współczuję parom które straciły swoje obrączki i życzę powodzenia.  Pozdrawiam

Offline madzzzia5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Września 2009, 10:46 »
to jak widzimy się dzisiaj o 13tej pod kanciapą na placu Kościuszki?

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Września 2009, 11:24 »
czy komus udało się wczoraj spotkac z panem M.? albo odzyskac pieniądze?

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Września 2009, 11:45 »
Ja jestem w kontakcie z panem M.

Offline madzzzia5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Września 2009, 12:00 »
Mario, co to znaczy że jesteś w kontakcie? Czy masz jakieś konkrety? Kiedy salon będzie czynny, kiedy odzyskamy obrączki/pieniądze? Kiedy można oczekiwać kontaktu z Panem M. ?