Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 360625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
...Martulko teraz rozumie... to taka wersja miała Matka 2 synów jeden poszedł na studia a drugi też zwariował  ;) czekam na fotki  ;D ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Martulka przywróciłaś moją wiarę w ludzi…ZIEMNIACZEK był do NIE TYLKO… ;D ;D ;D
Co ja po radzę, że ziemniaczki w jednej z książeczek mają takie miłe pysie z uśmiechem, trudno ich nie polubić.

Fotek postaram się kilka wrzucić…i coś opisać, żeby był miły efekt na zakończenie tego wątku…bo wszystko co dobre się kiedyś kończy…

A co do córy to naprawdę jestem z niej dumna i w ciemno mogę powiedzieć o niej dwie rzeczy, że jest „kumata” i śliczna…ale widać dysonans pomiędzy rozwojem intelektualnym a ruchowym. Po prostu taki typ.
…ale raczkowanie…pamiętacie jak zasuwał Mati Anki???…no to Ewa zapyla teraz dokładnie tak samo.
Natomiast jest baaardzo ostrożna. Zanim siądzie ze stania, najpierw spojrzy kilka razy, klapnie na jedno kolanko, potem na pupę…podobnie przy stawaniu - najpierw sprawdzi czy stabilnie, jak się chwycić itp. Podobno dokładnie taki sam był Krzych.

Jest jeszcze jedna rzecz, w której Ewa jest identyczna jak jej ojciec…temperament - składowa osobowości, którą można już ocenić pod koniec pierwszego roku życia dziecka.
Ewa jest spokojna, powoli się wzbudza i równie powoli wycisza.  Nowym nieznanym miejscu, w dużej grupie nieznanych jej ludzi, którzy na dodatek głośno mówią wycofuje się, "staje z boku" i wnikliwie obserwuje otoczenie. Zdecydowanie bardziej otwarta do rówieśników niż dorosłych. A jeśli do dorosłych to do tych zachowujących się normalnie, nie nachalnych. Zdecydowanie nie lubi wszystkich wózkowych zaglądaczy.
Zanim nawiąże pierwszy kontakt niewerbalny pod postacią uśmiechu długo obserwuje obiekt zainteresowania.

Wczoraj było podobnie...na początku lekko wycofana, potem stopniowo oswajając się z miejscem zaprzyjaźniała się z uczestnikami imprezy.

« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2009, 17:41 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
oooo to zazdroszcze spokojnego dziecka...mój jest jak wulkan, nigdy nie wiadomo kiedy wybuchnie  ::)

a tym zamknięciem wątku mnie dobiłaś... :( :( :(

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
umiejętności Ewy są imponujące :o
i charakter ma bardzo podobny do mojego synia ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Martini...w śmietniku...wątek znaczy się...

A ja powiem Ci, że z jednej strony się cieszę, z drugiej nie....to w kwestii temperamentu. Jak zawsze są tego plusy i minusy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Brawa dla Ewuni :)

I smutno będzie bez tego wątku :(

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ale o co chodzi z tym wątkiem?
że znika...?
czy jak...?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mariol zamykam.
Wiecie jek jest to ja mam takie poczucie obowiązku żeby go prowadzić, a nie mam już teraz na to czasu....już od jakiegoś czasu tak mam, że siadam czasem i myśle co do zrobienia. W mojej głowie buzuje, że to...i to..i to...i wątek...A ja nie potrafię po łebkach, byle jak i na odwal się...albo piszę porządnie, albo wcale.
Za dużo się teraz dzieje...muszę po prostu pozakańczać pewne rzeczy...
Jest mi szkoda...ale tak musi być...jak za rok z okładem (powiedzmy listopad 2010) ktoś go jeszcze będzie chciał czytać, to wróci.

— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Jutro mnie nie będzie, więc już dziś życzę Ewie wszystkiego co najlepsze może jej się zdarzyć niech się zdarzy!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
a weź mnie nawet nie drażnij
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Pamiętam jakby to było dzisiaj…
Pamiętam każdy skurcz…
… ten pierwszy, który wybudził mnie ze snu..
… ten kolejny, który uświadomił mi, że to już…że właśnie się zaczęło..
… ten ostatni, który bolał tak mocno, że bielały zaciśnięte palce.
Pamiętam drogę do szpitala, tą sama, którą każdego dnia jechałam do pracy…tak samo nudną  jak zawsze.
Pamiętam badanie na izbie, beznamiętny komentarz o skurczach i moje święte oburzenie przerwane wlewką.
Pamiętam porodówkę, na której nie zdążyłam się nawet rozgościć. I to niedowierzanie, że to już?….że już przemy, tak szybko?
Pamiętam twarze pochylone nade mną, skupione spojrzenia, spokojne komendy.
Pamiętam radosne stwierdzenie Twojego taty „widzę włoski!!” i fakt, że gdybym miała wówczas wolną rękę to popukałabym się w czoło.
Pamiętam parcie, miarowe, równe, do którego podeszłam tak zadaniowo.
Pamiętam Twoje małe ciałko, które położno mi na piersiach.
Pamiętam rozbiegane oczka.
Pamiętam zapach Twoich włosów, ciepły, słodki, przesiąknięty mną od środka…
Pamiętam smak słodkiej herbaty, którą dostałam tuż po…taki jedyny niepowtarzalny smak, który jest w stanie wyprodukować tylko szpitalna kuchnia.
Pamiętam wszystko jakby to było dzisiaj…11:28…
Nie pamiętam tylko jednego … Twojego pierwszego krzyku…nie umiem sobie nawet przypomnieć czy płakałaś…wiem, że byłaś…mała, ciepła, mokra, lepka cząstka mnie i ze mnie …jedyna, niepowtarzalna, doskonała, maleńka ludzka istota.

13 lipca 2009r
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
 :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Ewuniu najlepszego dla Ciebie!!! Radości, szczęścia i zdrówka!!!!!  :urodziny: :Daje_kwiatka:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
Ewka ma już roczek! Gratulacje!
 :urodziny: :urodziny: :urodziny:

Wszystkiego najlepszego!
:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

rybkawiedenka
  • Gość

Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i slonik.
Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!
« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2009, 09:00 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris

Ewciu spełnienia marzeń!!!

(lila, ja oczywiście siedzę i ryczę...i też nie pamiętam pierwszego krzyku matiego - wydaje mi się, że on nie krzyczał tylko patrzył na mnie takim lekko złym wzrokiem i zastanawiał się co to się porobiło  ;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Ewuniu co by się Tobie :)  :Daje_kwiatka:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Wszystkiego najlepszego Ewuniu!!!! Pociechy z rodziców ;) Dawaj im dużo radości!!! :Daje_kwiatka: :bukiet:

...............()..()..()..()
................||..||..||..||
...............(▒▒▒▒▒▒▒)
...............(*~*~***~*)
.............(♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥)
...........(ஜஜஜஜஜஜஜஜ)
...........(**~*~*~*~*~*~*)
.......(♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥)
.......(▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒)
.......(*~*~*~*~*~*~*~*~*~*)
.......▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
...................▓▓▓▓▓
.............▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Liliann pięknie napisane  :'( :'( :'(

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Ewciu! Na dalsze lata Twoje życia życzę Ci - Wszystkiego pozytywnego, miłego, słodkiego, radosnego, szczęśliwego, optymistycznego, kolorowego, fascynującego, niesamowitego, pięknego, bajecznego, przepysznego, doskonałego, zjawiskowego, olśniewającego, artystycznego, zachwycającego.
Po prostu wszystkiego Najlepszego z okazji pierwszych urodzin!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik.
Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Ewuniu - życzę Ci słodki Roczniaku - szczęśliwego życia. Wielu radosnych chwil i mądrości Twoich Rodziców. Kibicowałam Ci , kiedy się wykluwałaś, oczekiwałam narodzin a teraz z wielką przyjemnością czytuję historie z Twojego życia. Rośnij zdrowa, mądra i dobra. Mam nadzieję, że moja córcia będzie miała okazję kiedyś Cię poznać. Powodzenia w życiu pięknooka Ewo. Ciocia Kasia

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Ewuniu!strasznie mi przykro ze nie moge osobiscie Cie wysciskac,powiedziec moich życzen Tobie siedząc na przeciw Ciebie....ale wiedz ,że życze Ci abys rosla zdrowa,abys po bitwie z kazdym zyciowym zadniem(czy to bedą pierwsze kroczki czy egzamin na prawo naprzykład ;D) wracała z podniesionym czołem.Życze Ci aby miłość ,troska i dobroć jaką dają Ci rodzicie procentowała potem..kiedy bedziesz juz samodzielna ALE nigdy nie sama...jestem przekonana ze bedziesz miala bajkowe dziecinstwo-więc czerp kochana Ewuniu z tej studni pełnymi garściami,wracaj do tych chwil kiedy bedzie pod górke powiedzmy.Aby zawsze na Twojej buzi goscil uśmiech który ogrzewa wszystko dookoła!!!!!

M&M&G :-*
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
Ewuniu sto lat !!!  :Daje_kwiatka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Wszystkiego najlepszego dla Ewci!

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Ewuniu, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!! Rośnij nam zdrowo :-*
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann normalnie mnie zatkało....

Ewuniu wszystkie najlepszego w te pierwsze urodziny, wielu radosnych dni przepełnionych słodyczą tak samo uroczą jak Ty  :urodziny:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ewuniu wszystkiego najlepszego :):):) :-* :-* :-*

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
Ewuniu,wszystkiego najlepszego :-* :bukiet: :skacza: :brawo_2:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Ewuniu , wszystkiego co najlepsze z okazji ! urodzin.

Lila piękny opis
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
Lila poryczałam sie jak przeczytałam twoje wspomnienia, zaraz mi sie narodziny Maksa przypomniały  :'(

Ewuniu sto lat! Abyś zawsze była tak cudowna jak przez ten Pierwszy Rok :)