Autor Wątek: Restauracja pod lwem  (Przeczytany 50289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jugra

• użytkownik
  • **
Odp: Restauracja pod lwem
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Stycznia 2009, 21:56 »
julitta - zgadza się z tym alkoholem

ja będę płacić pi razy drzwi 170 zł / osobę

tort tak czy siak mamy swój  - raczej mi nie opuszczą na cenie...

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Stycznia 2009, 08:53 »
Umowa podpisana :D mam nadzieję, że dalsza współpraca będzie równie miła jak rozmowa na temat całego wesela. Wystrój nadal jest świąteczny i z tego co dowiedziałam się to dopiero w okolicach kwietnia zostanie zmieniony na komunijno-weselny. Oczywiście p. Bożenie mówiłam o "zasłonkach" i stwierdziła, że na pewno zostaną zmienione, bo przecież właścicielką jest kobieta, a kobieta zmienną jest...Poza tym oglądałam fotki z wystroju ecru i wygląda to pięknie i lekko :) My zamiast 1 butelki na 10 osób zamówimy sobie całą beczkę piwa - cena podobna więc nie było problemu z tym. Na ile osób planujecie wesele? Ile ciasta wchodzi w menu?

POZDRAWIAM CIEPLUTKO

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Stycznia 2009, 09:30 »
Z tym piwem to trochę niebezpiecznie. Kto mieszał wódkę z piwem to wie co mam na mysli :D :pijaki:

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Stycznia 2009, 09:43 »
moje gratulacje mamba_m :) no to jedziemy na tym samym wózku  ;D

ja będę mieć 60 osób i zamówimy raczej winko (z myślą o Paniach ::))

pytałam się o ilość ciasta - "na pewno starczy i jeszcze zostanie" - tak usłyszałam  ::)

planujemy zresztą zrobić  "nalot" na salę w dniu wesela innej pary - ja mam tak że jak nie zobaczę na żywo to nie uwierzę  :D

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Stycznia 2009, 11:31 »
 :grin: widzę, że planujemy na tyle samo osób

obserwator - ja mam specyficzną rodzinę i u mnie wódki będzie najmniej z całego alkoholu. Najwięcej wina i piwka, a wódeczka tylko na mały toast :)

Ja pojadę tam jakoś w lecie więc też przypatrzę się jak to będzie wyglądało.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:40 »
Po dużej ilości piwa i jednym kieliszku wódki do toastu boli bardzo głowa. Krótko mówiąc, ma się kaca ;D. A tak na poważnie nie rozumiem dlaczego mówisz, że masz specyficzną Rodzinkę. Moim zdaniem masz normalną Rodzinkę, nie nadużywającą alkoholu. I to się chwali. :Daje_kwiatka:

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Stycznia 2009, 18:30 »
ide tam na zabawę karnawałową za 2 tyg więc opisze wrażenia:) :P

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Stycznia 2009, 18:47 »
do 'anulki1982' - czekamy z niecierpliwością na owe wrażenia i miłej zabawy życzymy ;D ;)

Offline sophik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Lutego 2009, 00:09 »
A macie może dziewczynki jakieś fotki w tej sali z kolorem ecru :))?? Bo bardzo jestem ciekawa jak to wygląda.
I jeszcze jedno:) macie moze przykładowe menu z tej sali, bo gdzieś je miałam ale nie wiem gdzie posiałam.

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Lutego 2009, 08:39 »
'sophik' podaj email - poślę Ci  ;)

o takie fotki będzie trudno - szkoda że nikt nie chce Nam ich udostępnić (mam na myśli tych co robili tam wesela) :-[

na pewno gdzieś takie są bo restauracja organizuje przyjęcia weselne od blisko 3 lat...

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Lutego 2009, 12:21 »
super, bosko, świetnie  :-\ miała być fotka, a wyszło G.
Dj który będzie u mnie grał na swojej stronce ma kilka fotek z jakiejś imprezy,ale z 2007 roku. Sala i wystrój zupełnie inny niż teraz. Moje 2 znajome miały wesela w zeszłym roku, ale z wystrojem bogato-srebrno-złotym  :o więc wiecie jak to wygląda. Jedyne fotki z wystrojem ecru dostępne są w restauracji. Chciałam zrobić fotki tym zdjęciom, ale możecie domyślić się co z tego wyszło...Ponad to moja mama wybiera się tam na walentynki, więc poprosiłam o foty. Mam nadzieję, ze impreza wypali i coś będę mogła Wam przekazać. Póki co piszcie jak chcecie linki do stornki Dj-a :)

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Lutego 2009, 10:54 »
czy ktos coś jeszcze wie na temat tej restauracji?

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Lutego 2009, 18:53 »
Ja widziałam salę chwilę przed weselem (już gotową, zespół się jeszcze rozkładał, obsługa donosiła coś na stoły). Wszystko wygląda naprawdę super - pewnie byśmy się zdecydowali, gdyby nie to, że sala do tańczenia jest osobno (chcieliśmy jedną). Pani też bardzo sympatyczna :) Na ich stronie internetowej są zdjęcia.

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Lutego 2009, 00:20 »
na temat tej sali mogę powiedzieć tyle że (tak jak ktoś wcześniej zauważył) są to dwie jakby osobne sale.wystrój jest ładny. byliśmy tam na przyjeciu i to co mi utkwiło w pamięci do dziś to WSPANIAŁE jedzenie. jeśli kucharz czy kucharka się nie zmienili od 2007 roku to polecam.
aha, na górze chyba mają jakieś pokoje do wynajęcia ale pewien nie jestem.

Offline Zemfira
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Lutego 2009, 23:59 »
Robiłam tam kiedyś sesję zdjęciową dzięki uprzejmości właścicielki i potwierdzam są na górze pokoje, bo to właśnie tam odbywała się sesja.  Najfajniejszy jest ten różowy, zdjęcia są na stronie Restauracji, przy okazji wesela jeśli ktoś ma fotografa na przyjęciu można we wnętrzach zaaranżować sesję zdjęciową, aaaa i wokół są jeszcze ładne polanki, bo przecież to już na wsi.  :)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Lutego 2009, 20:49 »
dziękuję Zemfira za podsunięcie świetnego pomysłu  ;) ;) ;) ;)

- będę miała zdjęcia w tym różowym pokoiku bo moja pani fotograf będzie z nami na przyjęciu:) :) :) :) :) sialalala!

jeszcze raz merci ;*

Offline Zemfira
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Lutego 2009, 21:46 »
Uprzedź Panią, że pokój wielki nie jest, żeby odpowiednie zabawki przyszykowała ;)

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Lutego 2009, 12:48 »
Witajcie,

Poniżej przyklejam opinie 2 znajomych, które miały tam wesela :) Podpytywałam je na NK, a oto odpowiedzi:
1) "Wesele mieliśmy na 80 osób.Sala jest podobno na 100 tak ta szefowa nam mówiła ale moim zdaniem na 100 osób jest za ciasna nie polecam.Jezeli chodzi o jedzenie wszyscy goście weselni byli bardzo zadowoleni,my też.Obsługa super moim zdaniem jedzenie ciepłe,po weselu wszystko popakowali rodzicom do domu co zostało.Pokoje ,ja z mężem miałam tam wynajęty i moja koleżanka.Przytulnie czysto także polecam"
2) "Na sali Pod Lwem było super tam jest sala do 80 osób jedzenie pyszne osobna sala do jedzenia i tańczenia parkiet nie jest śliski fajnie się tańczyło osobne miejsce dla orkiestry obsługa bardzo się starała"

14 lutego była tam moja mama na zabawie walentynkowej. Bardzo chwaliła sobie jedzenie (nie dało się przejeść wszystkich smakołyków), klimat rewelacyjny, zabawa przednia i ocena końcowa na 6 z wielkim plusem.

POZDRAWIAM

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Lutego 2009, 13:06 »
ja mogę potwierdzić jedynie wygląd sali. Bardzo ładnia. Nie zdecydowałam sie na nią z 2 powodów:
1. sala podzielona jest na 2 części. A zależy mi na tym by goście który nie tańczą (głównie babcie i dziadkowie) mogli oglądać innych  :D
2. przy podpisaniu umowy nie wpisują ceny/osobę. W zasadzie nie ma żadnej kwoty podanej na umowie, a ja "w ciemno" nic nie podpisuję.

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Lutego 2009, 17:20 »
a mnie się podobają te 2 sale  ::)

to bardzo wygodne rozwiązanie - na jednej sali goście sobie w spokoju jedzą oraz rozmawiają (nie muszą się przekrzykiwać ;)), na drugiej trwa zabawa i tańce :)

ta 1 umowa którą się podpisuje to umowa rezerwacji sali i terminu - czyli takie zabezpieczenie że nikt Ci nie ukradnie wymarzonego dnia

dopiero na 2 umowie (spisywanej na 2 miesiące przed weselem) masz podaną wycenę za wyżywienie/ na 1 osobę

ogólny/ ostateczny koszt przyjęcia będą w stanie Ci wyliczyć w momencie kiedy znasz dokładną ilość gości czyli na te kilka tygodni przed godziną 'zero' ;)

pozdrawiam Epata :)

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Lutego 2009, 19:00 »
:)
być może innym takie rozwiązanie odpowiada - podpisać umowę tylko na rezerwacje terminu.  Ja jestem z tych raczej zapobiegawczych i nie lobię niespodzianek typu "u nas ceny wzrosły o 25% - kryzys mamy ;)". Absolutnie nie krytykuje tych, którzy się na to godzą. Może to wnika po części z charakteru mojej pracy, gdzie na co dzień mam do czynienia z różnymi umowami (w tej kwestii jestem raczej nieufna i 5xczytam to co podpisuje). A może to tylko zboczenie zawodowe :D
Jugra życzę wszystkiego najlepszego, zapewne wszystko będzie tak jak sobie zaplanujesz. Sala jest bardzo bardzo ładna. A jak zmienią wystrój na ecru będzie ślicznie. Widzę, że bierzesz ślub 2 miesiące przede mną, mam nadzieję na cenne wskazówki i porady
Pozdrawiam
P.S.  szukam dobrego, sprawdzonego DJ’a który ma doświadczenie w prowadzeniu wesel

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Lutego 2009, 22:37 »
będzie ok - nie ma co panikować

Pod Lwem organizuje przyjęcia weselne już jakiś czas i jak dotąd wszyscy są zadowoleni ;)

Offline novalijka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Czerwca 2009, 11:11 »
Myślę, że teraz mam już odpowiednie kompetencje, żeby się wypowiedzieć w tym temacie  ;)

Restauracja jest fantastyczna!

Obsługa przemiła, zawsze pomocna, grzeczna, uśmiechnięta. Uwijali się bardzo sprawnie, niczego nie brakowało. Soki były natychmiast uzupełniane (napoje restauracja zapewnia bez ograniczeń), kawę i herbatę można było sobie wziąć ze stolika obok, jedzenie ciepłe, pyszne i pięknie podane. Dekoracje były fantastyczne - nie dość, że ładnie wyeksponowane to co my przywieźliśmy, to jeszcze kwiaty z samego lokalu, piękna zastawa i widać, że wszystko maksymalnie dopieszczone. Stoły wręcz się uginały, wszyscy mówili, że te ilości są nie do przejedzenia  :D Dostaliśmy na ślubie mnóstwo kwiatów, którymi też obsługa zajęła się bardzo troskliwie i stały super wyeksponowane, a jednocześnie w ogóle nie przeszkadzały. Po weselu dostaliśmy to co zostało popakowane w styropianowe pudełeczka. Część gości zostawała na noc w hotelu. Pokoje mieliśmy z upustem ze względu na wesele, przygotowane śniadanko na ciepło i na zimno, kawka, herbatka... Po prostu bajka :) Powiem Wam, że nawet sama nie marzyłam, że wszystko wyjdzie tak fantastycznie.
Jedynym minusem jest to, że pomimo rzutnika w sali, gdzie była konsumpcja, nie było do niego kabelka, więc musieliśmy go kupić w piątek, żeby na weselu podłączyć laptopa z prezentacją dla rodziców. Ale reszta zupełnie bez zarzutu! :)

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Czerwca 2009, 17:44 »
to super ze sie tak wszystko udalo :) gratulacje i czekamy na relacje z tego cudnego dnia :*

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Czerwca 2009, 14:57 »
Restauracja po Lwem
wczoraj filmowałem tam wesele po raz pierwszy na tej sali
moje wrażenie
mają beznadziejne zasilanie prądem, jadą na jednej fazie , sala i kuchnia
co to oznacza dla klienta
zespołowi co chwilę wyłączał się wzmacniacz jak był spadek napięcia przez włączenie pieca na kuchni, grali 2min i ciach, cisza
Panna Młoda i Pan Młody nieźle się na to wkurzyli
a obsługa wpadła na pomysł aby wyłączyć górne oświetlenie, ja na to , czy mam filmować po ciemku, Młoda kategorycznie zabroniła obsłudze wyłączania górnego oświetlenia, sali nie doświetlałem ( bo mam bardzo dobry sprzęt ) a co jak by było jak bym postawił z dwa statywy i włączył nawet tylko jedną lampę , szok pomyśleć

kelner z obsługi zaproponował zespołowi że podepną im zasilanie z agregatu, i tak zrobili, pociągli kabel z szopy i na jakiś czas był spokój
ale jak już kończyłem filmowanie ok godz 2 to Młody mówił że paliwa w agregacie jest jeszcze na 1h, a zespół ma grać do 4

w trakcie zabawy co jakiś czas światło przygasało na wskutek załączania pieca, niezłe widowisko  
ciekawe czy wpominają o tym klientom zamawiającym te sale

niezła sala , ta Restauracja pod Lwem , nie ma co

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Czerwca 2009, 11:10 »
darek_k nie chciałbym Cię podejrzewać o niecne zamiary, ale dziwi mnie jedna rzecz. Lokal ten jest nowy,  ma około 3 lat. Na dzień dzisiejszy są przecież jakieś standarty i przepisy budowlane, które wymagane są od projektantów jak i budowlańców. Nie chce mi się wierzyć, żeby nowa sala przeznaczona na tekie imprezy jak wesela, miała tak kiepską instalację elektryczną. Wszystko na jednej fazie? Trudno mi w to uwierzyć. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale coś mi tu nie "pasi" :drapanie: :nie:

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Czerwca 2009, 15:40 »
nie mam powodów aby kogoś tu cyganić
nic tez  nie mam do lokalu,
w tym lokalu byłem poraz pierwszy i ten zespół co grał też

jak mi nie wierzysz to napisz na pw , podam ci tel do tych młodych , a jak i to nie da wiary, to zapraszam do mnie , zobaczysz nagranie video z wesela  
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2009, 09:30 wysłana przez Maja »

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Czerwca 2009, 18:17 »
Aż tak nie jestem zboczony, żeby robić dochodzenie :Uu:. Jeżeli tak przedstawiasz sprawę to widocznie tak było. Być może mieli faktycznie jakąś usterkę związaną z instalacją elektryczną. Może to było zdarzenie jednorazowe i awaria została usunięta ?. Jeżeli był ktoś tam kilkakrotnie i sytuacja się powtarzała to wtedy należałoby powiedzieć, że sala jest faktycznie do luftu i nie należy jej polecać. Ciekawe, może ktoś ma inne zdanie? ;)

Offline karolina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Czerwca 2009, 19:51 »
A ja jakiś czas temu byłam na weselu u znajomej i żadnych problemów nie było.  Jedzenie wspaniałe, dużo, ładnie podane. 
Jedynie co mi brakowało to męskiej obsługi kelnerskiej.  Lokal tej klasy powinien zatrudniać facetów. . .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Czerwca 2009, 09:33 »
Moim zdaniem sprawa została wyjasniona. Po prostu jednorazowa usterka. Każdemu może się coś takiego zdarzyć :D.