Autor Wątek: Restauracja pod lwem  (Przeczytany 50299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
Odp: Restauracja pod lwem
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Sierpnia 2001, 06:06 »
ciesze się ze mogłam pomóc :) polecam się!!!!!
szukam teraz dla siebie zespołu, jeśli ktoś z Was mogłby kogoś dobrego polecić to będę bardzo wdzięczna :)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Lutego 2010, 22:05 »
Ja mam slub 22 Maja br w zeszlym tygodniu mialam spotkanie z wlascicielka. . . .  jestem totalnie rozczarowana az slów mi brak!!

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #92 dnia: 2 Lutego 2010, 11:25 »
marta459  napisz coś wiecej co Cię rozczarowało? co mówiła właściecielka? czy robiła jakieś problemy???

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #93 dnia: 2 Lutego 2010, 16:21 »
Kurcze dziewczyny nawet nie straszcie  :-[
Napis znam marta459 coś więcej, pliiiis...

Offline Leexi

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #94 dnia: 2 Lutego 2010, 20:40 »
Sala jest śliczna , duża , sama chciałam mieć tam wesele ale niestety kiepsko było z terminami :( Ale sala jest świetna :)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 3 Lutego 2010, 07:41 »
Ja mam slub 22 Maja br w zeszlym tygodniu mialam spotkanie z wlascicielka. . . .  jestem totalnie rozczarowana az slów mi brak!!

Możesz rozwinąć myśl?! :P

Twój wpis brzmi lekko enigmatycznie ;D

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 3 Lutego 2010, 19:47 »
a wiec zacznijmy od poczatku. . . . .

w grudniu 2008 postanowilam wraz z moim narzeczonym poszukac sali. . . .  zajechalismy do owej restauracji. . . .  piekna sala i wiedzialam ze to jest to. . . .  cena wtedy ksztaltowala sie na poziomie 160 zl z dosc interesujacym menu ! Zapytalam jaki jest koszt hotelu dla gosci weselnych poniewaz wszyscy sa u mnie przyjezdni :) pani odpowiedziala mi : '' mniej wiecej tysiac zl'' wiec powiedzialam dobra rezerwuje termin. . . .  wplacilam zaliczke  i chcialam sie spotkac osobiscie z wlascicielka oczywiscie powiedziala mi ze jest tyle czasu ze naprawde niewarto. . . . .  w lutym 2009 postanowilam pojechac aby zorientowac sie jakie jest menu na rok 2009. . . .   menu wygladalo identycznie lecz cena sie zmienilam czego bylam swiadoma bo tak jest zawsze. . . .  no ale coz dalej bylam zadowolona i ponownie chcialam sie umowic z wlascicielka aby omowic szczegolowo swoje ''wizje''. . . .  oczywiscie trafilam na jej urlop no coz mowi sie trudno :)  tak oto rok zlecial i grudniu wraz z przyszlymi tesciami pojechalam ponownie aby pokazac im sale. . . .  trafilam na wlascicielke z ktora sobie porozmawialam i ona stwierdzila ze jest jeszcze wczesnie napewno sie dogadamy. . . .  powiedzialam jej ze bede chciala caly hotel oraz w niedziele sniadanie i obiad dla gosci odpowiedziala alez oczywiscie sniadanie ejst w cenie hotelu a z obiadem nie bedzie problemu napewno sie dogadamy. . . .  zapytalam o cene hotelu wiec znowu odpowiedziala mi : ''napewno sie dogadamy ale mniej wiecej tysiac''
Zbliza sie juz moj maj i dzwonie do wlascicielki i mowie ze chce sie z nia umowic na konkretna rozmowe i wplacic 50 % ceny tak jak jest w umowie. . .  oczywiscie niema problemu. . . .  spotkalam sie z nia i . . . . .   cena za osobe jest 180 zl no ale to wiedzialam ze zdrozeje ale z menu wyparowala wiekszosc rzeczy !!! BRAK OWOCOW !!! juz mi sie zaczelo cisnienie podnosic!! patrze w menu w obowiazkowych rzeczy za ktore musimy zaplacic a tam 10 butelek alkoholu po 40 zl. . . . .  gdzie poprzednio bylo 1 butelka obowiaznkowa na 10 osob. . . .  no to mysle ok. . . .  gorzej byc nie moze. . . . .  a jednak. . . .  hotel. . . . .  wlascicielka przedstawia mi cennik holetu a tam 2 000 zl  :o slucham? przez rok czasu mowila mi mniej wiecej tysiac? a teraz co ? zaczelam sie gotowac ! dwa oddechy i gorzej byc nie moze. . .  nagle wlascicielka stwierdza plus koszt sniadania. . . .  10 zl za osobe !! a mialo byc sniadanie w cenie hotelu?  przejdzmy do nastepnego tematu bo juz mialam stan podzawalowy !! obiadu w niedziele nie bedzie!!!!!!! bo Pani zalapala nowe zlecenie --->> komunia.  I co teraz? mam dosc. . . .  a pani mowi ze dodatkowo obowiazkowe sa pokrowce na krzesla 5 zl za krzeslo. . . . .

Wiec dlatego jestem bardzo rozczarowana postawa wlascicielki i UWAGA NARZECZONE jezeli cos ustalacie z Nia to na pismie!! nie ufajcie jej na slowo bo ona jak widac zmienia wszystko pod siebie. . . . .
a do tego w czasie rozmowy trzepie niemozliwie rzesami i wierci sie jakby miala owsiki . . . .  
ehhhh  i tak ona postawi na swoim bo przeciez ja 3 miesiace przed slubem nie zrezygnuje z sali. . . .  zacisne zeby i jakos to wytrzymam mam nadzieje ze juz nie bedzie niespodzianek bo chyba zwariuje. . . . .

I coz ja mam zrobic? pomozcie dziewczyny bo plakac mi sie chce!!! :'(

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Lutego 2010, 20:46 »
Szczerze Ci wspolczuje, do sadu nie pojdziesz bo brak umowy, ale moze jaks prowokacja? umow sie z nia raz jeszcze nagraj popytaj czemu tak wszystko sie zmienilo? Kurcze nie wiem co mam Ci napisac, trzymam kciuki, zeby wszytsko wyszlo i zebys nie musiala sie zbyt denerwowac

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Lutego 2010, 11:56 »
marta459 czytam i własnym oczom nie wierzę. Zastanawiam się co trzeba  zrobić, żeby ta pani (celowo piszę z małej litery) zmieniła swoje podejście do Klienta. Zapomniała o żelaznej zasadzie, że "Klient nasz Pan". Sądzę, że wcześniej czy później ktoś ją nauczy rozumu i wyciągnie z tego wnioski, o ile chce działać w tej branży.

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 4 Lutego 2010, 21:04 »
Moi Drodzy,

dziś osobiście byłam w POD LWEM.

Spać nie mogłam po ostatnich newsach więc zmusiłam 8) mojego Narzeczonego i wybraliśmy się do Gródkowa.

Dostałam nowe, aktualne menu na 2010 rok (dysponowałam starym z września 2008).

Wszystkie nasze uwagi i życzenia mamy na piśmie z podpisem Pani B.

Więc chyba będzie dobrze:-)

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 8 Lutego 2010, 00:01 »
KOCHANI NIEWIEM JAK WY ALE JA BYŁAM NA ZABAWIE KARNAWAŁOWEJ 6. LUTEGO I BYŁAM MILE  ZASKOCZONA SALA ŚLICZNA  ,JEDZONKO PYSZNE I NAWET WIĘCEJ NIŻ BYŁO NAPISANE W NENU. ZABAWA DO RANA.  NA PEWNO POLECE ZNAJOMYM TEN LOKAL.

Bardzo proszę o zapoznanie się z Regulaminem obowiązującym na forum oraz netykietą. Nie piszemy CapsLock-iem!
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2010, 11:36 wysłana przez Maja »

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #101 dnia: 8 Lutego 2010, 00:38 »
Ja też będę na zabawie karnawałowej za tydzień więc dopisze wrażenia :)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Lutego 2010, 16:57 »
zabawa karnawalowa to nie to samo co uzgodnienia odnosnie sali i menu na wlasne wesele. . . .
na zabawie nie widzicie ustalen ani zmian w menu czy tez innych ustalen. . . .
wykupuje sie tylko ''miejsce'' i bawi sie do rana. . . . .

wiec nie widze sensu porownania :)

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 15 Lutego 2010, 10:04 »
wydaje mi sie jednak ze warto się dowiedzieć np.  czy jedzenie było smaczne czy była miła obsługa i czy ubikacje były czyste :)
także czekamy na info :)

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 27 Marca 2010, 10:27 »
jestem wlasnie po 2 spotkaniu organizacyjnym  ;D
niestety wlascicielka nie mogla sie ze mna spotkac - problemy zdrowotne i umowila mnie ze swoja menagerka  :P

i powiem teraz ze bylo fajnie.... moje prosby uwagi zostaly uwzglednione i zapisane w aneksie
cena hotelu i warunki teraz sa czyste i do przyjecia...
normalnie Pani Menager byla bardzo mila i zrobila wszystko aby mnie przekonac ze moje wesele bedzie bardzo udane  ;D

Jesli chodzi o wystroj to teraz zawisly biale firanki i biale zaslony nawet to ladnie wygladalo z ta zolcia i zlotem ale zobaczymy co bedzie dalej bo sala byla w trakcie zmian

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 27 Marca 2010, 12:10 »
do marta459 :
jeśli można wiedzieć to czy macie w planach rezerwować cały hotel czy kilka pokoi ? no i jesli możesz zdrawdzić to jakie warunki odnośnie hotelu ustaliłaś na spotkaniu?
pozdrawiam

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 27 Marca 2010, 13:40 »
Mam zarezerwowany caly hotel piatek sobota niedziela 3 dni
Cene ustala sie indywidualnie z wlascicielka wiec zostanie to moja tajemnica ale uwazam ze naprawde cena jest atrakcyjna i koszt osoby jest az smieszny  ;D

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 28 Marca 2010, 09:59 »
no a jeśli chodzi o cene menu to jaka jest kwota? czy ciasta i tort jest ciągle w cenie? czy nastąpiły jeszcze jakieś zmiany w menu ( ja mam menu z 2009). no i napisz prosze na co jeszcze zwrócić uwage podpisując umowe co jeszcze dopisać do umowy? my mamy zamiar za niedługo jechać i rezerwować sale...
może masz jeszcze jakieś rady dla nas??
pozdrawiam

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 28 Marca 2010, 10:20 »
cena sie zmienila... aktualnie na rok 2010 jest to kwota 180 zl wraz z ciastami i tortem.
W menu nastapily diametralne zmiany :) po pierwszym spotkaniu bylam zszokowana... warto zapoznac sie z nowym menu ale tez jest mozliwosc zmiany menu pod wlasne potrzeby.
Prosze zwrocic uwage na owoce ktorych niema w menu na nowy rok.... ale mozna je dodac bez dodatkowych kosztow warto o tym wspomniec :)
Zmienily sie obowiazkowe dodatki... obowiazkowy aklohol... obowiazkowa kaucja.... i pokrowce na krzesla.... sniadanie dla gosci....
W razie jakichkolwiek pytan sluze pomoca  ;D

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 28 Marca 2010, 14:30 »
a co masz ważnego w aneksie do umowy? czy masz cos o wystroju? jakieś inne szczegóły?

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 28 Marca 2010, 16:18 »
w aneksie mam owoce, cena sniadania, koszt hotelu, zmiany zaistniale w menu

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 28 Marca 2010, 17:36 »
oki , dziękuje
to tyle co chciałam wiedzieć
pozdrawiam!!!

Offline tjomek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 4 Maja 2010, 13:32 »
darek_k nie chciałbym Cię podejrzewać o niecne zamiary, ale dziwi mnie jedna rzecz. Lokal ten jest nowy,  ma około 3 lat. Na dzień dzisiejszy są przecież jakieś standarty i przepisy budowlane...........
znajomy tam grał, dzwonił do mnie, czy nie mam skąd załatwić agregata...., być może już coś w tym kierunku zrobili, ale niestety, wiele na to wskazuje, że Darek nie wciska kitów. Po prostu warto o to zapytać właścicieli. W  ogóle wg mnie dobra sala powinna być wyposażona w porządny agregat. Jakiś czas temu sam grywałem i mieliśmy taką sytuację, że przeszła burza, piorun walnął w transformator i niestety, 4h bez prądu na weselu..., nikomu nie życzę, ale jak widać, zdarza się. Natomiast my, jako solidna kapela: cyja, saksofon, git. akustyczna, przeszkadzajki i jazda z polkami etc:) No a goście.... przy świecach... przez pierwsza godzinę to było nawet zabawne, napięcie rozładowane, no ale 4h..., zaczęła się nerwówka. Sprawa chyba skończyła się w sądzie. Naturalnie nie podam nazwy lokalu, nie chciałbym robić antyreklamy, ponieważ tak poza tym jednym incydentem sala jest so so:))

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #113 dnia: 5 Maja 2010, 17:08 »
tjomek, wiele sal widziałem i na wielu byłem, ale jeszcze nie spotkałem, aby którakolwiek sala miała swój awaryjny agregat. Jeżeli piorun trafi przypadkiem w transformator i go uszkodzi to jest to siła wyższa i żadne sądy w tym przypadku nie mają miejsca bytu. Trzeba szukać dobrego elektryka  :D.  Byłem świadkiem dwóch takich zdarzeń i powiem szczerze, że było tyle szczęścia, że grała tam kapela mająca instrumenty akustyczne (gitarę pudło i akordeon) która wykorzystywała je do wyprowadzania Pary Młodej.  Gitarzysta basowy grał w tedy na tamburinie. Mówiąc krótko, wesele  akustyczne :D. Na szczęście nie długo, bo przyjechała ekipa z ENIONU i usunęła usterkę, za co Pan Młody nie omieszkał poczęstować ich wódką weselną :D

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Maja 2010, 19:37 »
to znowu ja  ;D

jestem po ostatnim spotkaniu z wlascicielka pieniazki cale dostala i teraz dopiero widac jaka to jedza....

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Maja 2010, 19:40 »
Nikomu nie polece tej restauracji.... kobieta zmienia zdanie co chwile... co chwile wymysla.... ustawia mi gosci jak jej pasuje.... ZALEZY JEJ TYLKO NA UZYSKANIU WIEKSZEJ ILOSCI PIENIEDZY!!!! mam zarezerwowany caly hotel a nie moge korzystac z wiekszosci pokoji bo ona jakis bankiet sobie zalapala.... szkoda slow

Naprawde jestem 2 dni przed slubem a mam zszarpane nerwy przez ta kobiete.....

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Maja 2010, 19:47 »
jestem wlasnie po 2 spotkaniu organizacyjnym  ;D
niestety wlascicielka nie mogla sie ze mna spotkac - problemy zdrowotne i umowila mnie ze swoja menagerka  :P

i powiem teraz ze bylo fajnie.... moje prosby uwagi zostaly uwzglednione i zapisane w aneksie
cena hotelu i warunki teraz sa czyste i do przyjecia...
normalnie Pani Menager byla bardzo mila i zrobila wszystko aby mnie przekonac ze moje wesele bedzie bardzo udane  ;D

Jesli chodzi o wystroj to teraz zawisly biale firanki i biale zaslony nawet to ladnie wygladalo z ta zolcia i zlotem ale zobaczymy co bedzie dalej bo sala byla w trakcie zmian

to znowu ja  ;D

jestem po ostatnim spotkaniu z wlascicielka pieniazki cale dostala i teraz dopiero widac jaka to jedza....

Nikomu nie polece tej restauracji.... kobieta zmienia zdanie co chwile... co chwile wymysla.... ustawia mi gosci jak jej pasuje.... ZALEZY JEJ TYLKO NA UZYSKANIU WIEKSZEJ ILOSCI PIENIEDZY!!!! mam zarezerwowany caly hotel a nie moge korzystac z wiekszosci pokoji bo ona jakis bankiet sobie zalapala.... szkoda slow

Naprawde jestem 2 dni przed slubem a mam zszarpane nerwy przez ta kobiete.....

Aż tak diametralnie się zmieniło? Kurcze, masz nieciekawą sytuację. :drapanie:

Offline marta459

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Maja 2010, 20:02 »
zamiast cieszyc sie tym dniem... zastanawiam sie gdzie ona mi gosci jeszcze wysle co pozmienia czego nie bedzie.... NAWET CENE HOTELU MI ZMIENILA BO STWIERDZILA ZE TO DLA NIEJ NIE RENTOWNE !!!!!

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #118 dnia: 20 Maja 2010, 20:20 »
Żadne słowa Cię nie pocieszą, ale może nie będzie tak źle?. Życzę Ci, aby wszystko ułożyło się dobrze i było po Twojej myśli. Trzymam kciuki!. Po weselu napisz jak było, wszyscy z niecierpliwością będziemy czekać na Twoją relację.

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 20 Maja 2010, 20:35 »
po tym co napisalaś bardzo sie zmartwiłam !!!
bardzo mi przykro że tak ta jędza psuję Ci atmosferę przed samym ślubem , martwi mnie również to że sama planuje tam wesele bo miejsce jest na prawde fajne ale ta kobieta na prawde odstrasza...
koszmar jakiś ...
życzę Ci jaknajmniej kłopotów z tą Panią i wspaniałego wesela!!!
koniecvznie napisz jak wszzytko wyszlo i czy coś jeszcze wymyśliła ta baba
czekam z niecierpliwością!!!!

ps. a Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!! nie pozwólcie sobie zepsuć tego dnia!!!!
pozdrawiam i trzymam kciuki!!!