Autor Wątek: Kto miał wesele w Bartoszewie albo był tam gościem na wese?  (Przeczytany 63150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Kto miał wesele w Bartoszewie albo był tam gościem na wese?
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Października 2005, 20:14 »
a to jest 3 gości z nowogardu??? 3 kaczory czy jakoś tak??? nazywają się kaczor???
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Października 2005, 20:50 »
Monia ten zespół nazywa sie Gambit, ale wszyscy go znaja jako zespol Pana Mirka Pertkiewicza. Malo kto kojarzy nazwe Gambit.

Offline Marla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Listopada 2005, 21:06 »
witam wszystkich!!!
co do bartoszewa to tez mialam tam robic ale po rozmowie z wlascielka szybko sie rozmyslelismy. :evil:
wesele jest naszym dniem nie rozumiem jak mozna narzucac pewne kwestie co do menu ustawiena stolow i td. to ma byc moj najpiekniejszy dzien w zyciu i sama chcialabym go zaplanowac wedlug mojego gustu to mi ma sie podobac a nie wlascicielce! jedzenie do przeesadnie ustrojone nie wiadomo co na tych talerzach jest do zjedzenia a co dekoracja! typowy przerost formy nad trescia za ta kase chcialam wiecej jedzenia a mniej dekoracji... niestety pani bardzo sie oburzyla... nie chciala isc na zadne ustepstwa. chcielismy tylko mniej tego zielska aby nikt z gosci nie krepowal sie siegnac po cos do zjedzenia bez obawy ze cos sie rozsypie lub rozwali.
poza tym obsluga nie mila ciagle mialam wrazenie  ze nas zbywa rozmawiajac z nami wiecznie byli czyms zajeci.. nie czulismy sie tam dobrze...
ale fakt sale maja przepiekna i w dobrym miejscu polozona ale to przeciez nie wszystko prawda?
kochane przemyslcie to dobrze...
Na dodatek ostatnio zesmy rozmawiali z zespolem ktory bedzie u nas gral i mieli bardzo nieciekawa opinie o tym lokalu poniewaz mieli okazje juz nie raz tam grac. Mowili ze wszystko bylo ustalone pod linijke wlascicelki, nawet wtracala sie jak orkiestra ma grac i stac...! Oraz mowili ze im dalej od pary mlodej tym na stolach bylo mniej jedzenia. I to nie jest kwestia czy wybierasz menu za 60 czy 140zł, no bo kto by chcial oszczedzac na jedzieniu aby jego goscie wyszli glodni (zli).
Pozdrawiamy nowozencow
PS sale sami sobie organizujemy na dzialkach. :wink:

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Listopada 2005, 22:41 »
Cześć Marla! Mam pytanie - kto będzie u Was grał na weselu?

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Listopada 2005, 19:37 »
Miałam Marlo baaardzo podobne odczucia.... może właścicielka "wybiera" sobie klientów dla których jest przemiła a dla pozostałych.... raczej nie...
Również słyszałam o tym, że obsługa (zespół, kamerzysta, fotograf), którzy są wybrani przez młodych a nie przez właścicieli nie są dobrze traktowani - dostają mało jedzenia np.

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Listopada 2005, 14:05 »
no co Wy?? w jakim świecie my żyjemy :!: paranoja że jeszcze takie numery ktoś może odstawiać..pani chyba na klientach  nie zależy skoro ma takie podejście do sprawy  :evil:

Offline Marla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Listopada 2005, 17:19 »
witaj kiki!
u nas na weselu bedzie gra do re mi. zespol trzy osobowy bylismy na ich przesluchaniu, zademonstrowali pare kawalkow i od razu sie zdecydowalismy :lol: widac ze poradza sobie rola wodzireja bo sa przez zabawni :luzak:  bylismy takze zobaczyc atre bo fajnie brzmialy ich dema ale na zywo ich nie sluchalismy pan tylko wlaczyl urywki z kaset weselnych i poktotce omwil co i jak. jesli jeszcze o nich nie slyszalas albo ich nie slyszalas podam ci adresiki: :koncert:

Offline Marla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Listopada 2005, 17:59 »
witajcie mezatki i jeszcze nie mezatki  :hello:  
asiu ta wlascicielka wybiera ale w pieniadzach. mielismy brac slub 5 sieprnia juz u ksiedza ta data na 16-sta byla zapisana ale wszystkie ciekawsze sale w tym czasie byly juz zajete i tak sukalismy i szukalismy  :tupot:   trafilismy do bartoszewa wolny termin mieli na 8 i 15 lipca wtedy rozmawialam z pracownica restauracji nie z szefowa. pojechalam do ksiedza zmienialam date na 15-go lipca w tym czasie szulkalismy zespolu to tez umawialismy sie na 15 lipca. zajechalam na bartoszewo wplacic zaliczke byla ta wlascicielka zaczela nam przedstawiac jak to wyglada i tak dalej  :bredzisz:  czyli moje odczucia przedstawilam post wczesniej. nagle okazalo sie ze  60 osob  to za malo i nam tej sali nie wynajmie!!!  :evil: tlumaczylam jej ze zmienilam wszystkie daty pod ta sale a ta nas teraz na lodzie zostawia   :nerwus:    to zaproponowala zebysmy jeszcze 10 osob zaprosili... argumentacja tej pani byla rzemujaca mianowicie nie miala co zrobic z reszta stolow na sali? mi by nie pszeszkadzaly podsuniete pod sciana na ktorych np staly by kosze z kwiatami ale coz tej pani przeszkadzalyby... tak wiec podziekowalismy tej pani  :boks: nie bede spraszac gosci tylko po to aby sobie wiecej zarobila. teraz mam spora sale na dzialkach i z chcecia doprosze jeszcze paru lidzikow  :skacza:

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Listopada 2005, 18:01 »
Dzięki Marla   :)
I jeszcze jedno chciałabym dodać - naprawdę nie rozumiem skąd się biorą negatywne opinie o właścicielach Mini-Maxa. Byłam tam co najmniej kilkanaście razy oglądać salę weselną i zespoły i nigdy nie odczułam, że właściciele są niemili albo chcą mnie zbyć. A wręcz przeciwnie - zawsze służyli radami odnośnie organizacji wesela, zespołów, kamerzysty, ustawień i dekoracji stołów, możliwości wyboru menu itd. Jeśli chodzi o samo wesele w tym lokalu to niestety nie miałam jeszcze okazji sprawdzić, bo to dopiero przede mną  :D

Offline Marla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Listopada 2005, 18:08 »
macie jusz fryzjera???   :mrgreen:

Offline Marla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Listopada 2005, 18:12 »
nie wiem moze to jestem antypatyczna i ludzie tak na mnie reaguja  :Szczerbaty:

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Listopada 2005, 18:22 »
Niekoniecznie Marla  :) , jak sama pewnie zauważyłaś Twoja negatywna opinia o Mini-Maxie nie jest pierwszą. Ja postanowiłam wyrazić swoją pozytywną opinię o tym lokalu z prostego powodu - nie chcę aby przeszłe pary młode, które już mają zaplanowane bądź planują wesele w Bartoszewie, były przerażone i przekonane, że Mini-Max to zły wybór. Bo jak widać na forum opinie są zarówno dobre jak i złe, a poza tym każdy ma inny gust i różnym ludziom podobają się różne rzeczy  :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Listopada 2005, 09:35 »
Ja nie miałam takich problemów miałam wesele W Mini-Maxie na 64 osoby (w tym 5 osób to zespół weselny) i nikt nie robił mi żadnych problemów :roll: . Wesele z 01.10.2005 Czarownicy również przebiegło bez problemowo a gości było niewiele więcej niż u mnie a i z terminem nie miała problemu mimo iż był problem z zespołem bo jeden wystawił ją do wiatru zwlekając z potwierdzeniem czy beda grali czy nie :twisted:
Przykro mi słyszeć negatywne opinie bo ja nigdy nie spotkałam się tam z takim potraktowaniem w Mini-Maxie, ale kazdy z nas ma prawo do własnej opini i odczuć :)
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline froschschenkel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Listopada 2005, 10:13 »
Didi nie wiem kiedy bylo Twoje wesele ale ja mysle ze to moze byc zwiazane wlasnie z terminem. wiadomo, lato-sezon slubny wiec pani wlascicielka napewno bedzie miala jeszcze pelno chetnych na ten termin. wiec po co zajmowac miejsce na male (w jej opinii) wesele.

a jakbys miala slub w listopadzie to pewnie i 20-osobowe by z checia zorganizowala...
tak mi sie wydaje  8)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Listopada 2005, 10:33 »
moja koleżanka miała wesele w Bartoszewie dnia 20 sierpnia 2005. Na 20 osób. Była w innej sali, mniejszej, i ze smakiem zrobionej. W drugiej sali było wesele na więcej osób, wiec myslę, że owa właścicielka dysponuje większą ilością sal, a przynajmniej ma 2. Co do atmosfery - nie chcę się wypowiadać ani źle ani dobrze.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Listopada 2005, 14:25 »
Ja miałam slub 23 sierpnia więc raczej zima to nie była :lol:  poza tym w tej mniejszej sali o której pisze Okruszek mieliśmy na drugi dzień uroczysty obiad. :P
W zasadzie tam są 3 sale, mała kominkowa - 10-12 osób, wieksza -30-35 osób i największa - jak mówią do 120 osób ale jak na mój gust to za dużo max 90-95 bo nie lubie ścisku :?
A propo terminu jedno jak wpłacałam swoja zaliczkę na 23 sierpnia a było to 5 stycznia to wolny był tylko październik i listopad bo grudzień tez był już zajęty i babka tak jak się ze mną umówiła wcześniej przez telefon miała zapisaną moja rezerwacje w kalendarzu i obeszło sie bez wciskania innego terminu :wink:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Listopada 2005, 19:19 »
No widzisz Didi - zapisała Ciebie na termin w kalendarzu a potem dopiero wzięła zaliczkę, tak? Dobrze rozumiem?
Pytam bo ja tak nie mogłam zrobić - prosiłam ją aby zarezerwowała mi termin na dwa-trzy dni i za te trzy dni (najpóźniej!) przyjadę i wpłacę zaliczkę (o ile się zdecyduję) lub zadzwonię i zrezygnuję. Ale nie chciała iść na taki układ. Stwierdziła, że nic nie będzie zapisywać bo jeśli ja wyjdę a zaraz przyjdzie jakaś para chętna na ten termin i wpłaci zaliczkę to ten termin będzie ich. Wszystko rozumiem - kto płaci ten ma. Ale bez przesady - ja też muszę mieć chwilę na zastanowienie się, na wybranie..... tym bardziej, że był to pierwszy lokal w którym byłam!

Offline aniulka2224
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2005r
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Listopada 2005, 23:48 »
bylam u nich na weselu na szczescie tylko jako gosc, wiec tak, nie jest to jakis strasznie beznadziejnie skonczony ;lokal ale widzialam lepsze. minusem dla mnie jest to ze podloga jest taka sliska ze nie mozna tanczyc tak pozadnie trzeba caly czas uwazac na nogi, bo piasek sie nanosi i robi sie slisko.poza tym w reklamie tego lokalu jest napisane ze to lokal do 120 osob, ja bylam i bylo kolo60-70 i moim zdaniem to tak optymalnie, wiecej jakby bylo to by chyba siedzieli sobie na kolanach, a poza tym moim zdaniem troche malo jedzonka, ale co tam..

Offline dorime
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2 Stycznia 2006, 09:37 »
WITAM Wszystkich w Nowym Roku 2006.

Co do lokalu MINI MAX to:

1) Właścicielka chce zedrzeć kasę z Państwa Młodych.
2) Dania jakie oni chcą wcisnąć Parze Młodej to głównie do patrzenia a nie do jedzenia.
3) Fatalna obsługa już na poczatku zawarcia umowy (naszczęście jej nie zawarliśmy)
4) Cena minimalna to 140zł (dla 100gości) i w tym tylko jedzenie : 4 posiłki na ciepło, zakąski, po kieliszku wódki dla gości, po szklance napoju, tort, i pokój gratis dla Państwa Młodych. (UWAŻAM ŻE TO ODROBINĘ ZA DUŻO) i nic więcej.

Jedyny pozytwy dla tego lokalu to ładne usytułowanie i ładan sala i nic więcej. Jeśli ktoś chce tam zrobić ładne Wesele to niech liczy 180 - 200zł (dla 100gości) od osoby i wtedy ma wliczoną orkiestrę wystrój, alkochgol, napoje itp.

Ogólnie ja osobiście odradzam już po pierwszym telefonie coś mi nie pasowało skoro właścicielka 9miesięcy przed ślubem chciała 1000zł zaliczki.
Bądzcie uważni jak wybieracie ten lokal.
Pozdrawiam Dorime (c) Dorian Sierek

Offline pixelka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2 Stycznia 2006, 09:45 »
Cytat: "dorime"
właścicielka 9miesięcy przed ślubem chciała 1000zł zaliczki.

Wcale się nie dziwię.
Takie kombinacje są ze strony Młodych , że nic dziwnego, że włascicielka chce się zabezpieczyć. Co to by było 200 czy 300 zł zaliczki? NIC.
 Za 1 tys zaliczki Młodzi już nie szukają dalej i nie zrywają tak szybko umowy a właścicielka ma pewność że wesele będzie u niej i nie straci.
pixelka  :mrgreen:
22 KWIETNIA 2006
jedyny, wyjątkowy,
niepowtarzalny,
przepełniony magiczną mocą
i miłością
NASZ DZIEŃ :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Stycznia 2006, 10:15 »
Cena minimalna to 140zł (dla 100gości) i w tym tylko jedzenie : 4 posiłki na ciepło, zakąski, po kieliszku wódki dla gości, po szklance napoju, tort, i pokój gratis dla Państwa Młodych.

faktycznie.. troszkę za dużo... ja za pełne wyżywienie na weselu dla 80 osób zapłaciłam 119zł.. fakt.. bez wódki i soków i bez torta....

właścicielka 9miesięcy przed ślubem chciała 1000zł zaliczki.

uważam tak jak pixelka.. to normalne,ze lokal się zabezpiecza...  ja rezerwowałam sale rok wcześniej a w październiku (około 8 m-cy przed weselem) płaciliśmy 1tyś zł zaliczli....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Stycznia 2006, 10:35 »
my też wpłaciliśmy zaliczkę 1000zł na 12 m-cy przed weselem..to normalne zjawisko i nei ma sie czemu dziwić..
a jeśli chodzi o kasę za osobę to fakt zenią się..ciekawe za co tyle sobie liczą?
mnei osobiście Bartoszewo w ogóle nie przypadło do gustu, jakos nei widziałam swojego wesela tam..ale to moja opinia i wizja :mrgreen:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Stycznia 2006, 10:49 »
My tez płaciliśmy 1000 zaliczki i tez na wiele wmiesięcy przed. Nie ma się co dziwić....

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Stycznia 2006, 14:30 »
My też płacilismy zaliczke 8 m-cy wczesniej przy rezerwacji terminu i tez wpłacalismy 1 tys.
Nie wiem jak tam z cenami ale Czarownica 1 pażdziernika zapłaciła 167 zł od osoby i nikt głodny nie wyszedł :P a o wliczniu orkiestry w cene nic mi nie wiadomo :?:  bo każda z nas sama załatwiała sobie orkiestrę a nie z Panią Zdzisią :|

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 2 Stycznia 2006, 15:43 »
167 zł od osoby  :shock:  o Bosh!!! To jednak dobrze, że się nie zdecydowałam....

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Stycznia 2006, 19:50 »
Cena minimalna to 140zł (dla 100gości) i w tym tylko jedzenie : 4 posiłki na ciepło, zakąski, po kieliszku wódki dla gości, po szklance napoju, tort, i pokój gratis dla Państwa Młodych.

hmmm ja nie uważam aby za tą cenę to było mało myślę ze to jest całkiem normalna cena. Zresztą w moim wątku a propos menu weselnego gdzie się pytałam czy za moje menu to drogo większośc potwierdziła, że normalnie a mam podobna cene i menu co podajesz.

My zapłaciliśmy 5000 zł zaliczki 3 miesiące przed ślubem ale wcześniej mieliśmy 3 miesiące rezerwacji bez zaliczki.

Ja też ogladałam Bartoszewo ale jakoś tak ciasno mi się wydawało i nie wiem co ale coś nie grało a szczególnie za mała sala bo trudno byłoby tam zmieścić 80-100 osób

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #56 dnia: 5 Stycznia 2006, 21:59 »
Didi mam pytanie - czy Czarownica miała również poprawiny w Mini-maxie, czy to cena za samo wesele? I co bylo do jedzenia?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #57 dnia: 6 Stycznia 2006, 08:22 »
O poprawinach nic nie wiem :roll: bo mnie byłam zaproszona :wink:

Z menu pamietam: jakies dobre miąsko z pieczonymi ziemniaczkami i zestawem surówek, dania wegetariańskie dla częsci gości, zupki: flaczki, barszczyk, meksykańska, półmiski wędlin, pieczone szszłyczki, sałatki róznego rodzaju, ciasta: sernik, jabłecznik i jakies jeszcze ale nie pamiętam  no, piczony prosiaczek z dodatkami, i pieczone kurczaczki z sosami i surówkami i ogromniasty tort :lol:

Offline dorime
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Stycznia 2006, 20:32 »
WITAM !!!
Co do tej zaliczki to macie racje wszystkie lokale w ten sposób się zabezpieczają ale ja najprawdopodobniej  będe robił wesele w NORDZIE i to już niedługo (jak wszystko dobrze wypadnie co do kwoty) bo w lipcu i tam na wstępie właściciel (pełna kompetencja, pełne przygotowanie do spotkania) za 4 posiłki ciepłe 15 zakąsek tort, picie (bez alkocholu) dania z grilla, ciasto i szampan zawołał między 105 - 125zł bez orkiestry od osoby. To uważam za rozsądną cenę. A po rozmowie w MINI MAX to mi się odechciewało żyć. Mówiąc ładnym językiem to "PASKUDNA BABA". Zresztą sami zadzwońcie i przekonajcie się jak wygląda rozmowa telefoniczna, moi znajomi zrezygnowali z niej już po rozmowie telefonicznej.
Jak ta pani tak dalej będzie postępować z klijentem to pójdzie z torbami.

Pozdrawiam DORIME(c) Dorian Sierek
Pozdrawiam Dorime (c) Dorian Sierek

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Stycznia 2006, 23:20 »
ja najprawdopodobniej będe robił wesele w NORDZIE i to już niedługo

bardzo dobry wybór :skacza: