Autor Wątek: Kto miał wesele w Bartoszewie albo był tam gościem na wese?  (Przeczytany 62569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline froschschenkel
  • nowicjusz
  • *
Kto miał wesele w Bartoszewie albo był tam gościem na wese?
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Stycznia 2006, 10:34 »
Cytat: "dorime"
ja najprawdopodobniej będe robił wesele w NORDZIE i to już niedługo (jak wszystko dobrze wypadnie co do kwoty) bo w lipcu

hmmm dziwne, ja w listopadzie sie dowiadywalam i mieli wszystkie terminy, do pazdziernika 2006 bodajże, zarezerwowane... a własnie o lipiec mi chodziło :roll:
musiałeś mieć ogromne szczęście skoro udało Ci się znaleźć w styczniu termin na lipiec

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Stycznia 2006, 20:50 »
zależy.. czasem ludzie rezygnują... więc kto pierwszy ten lepszy...

dobrze jest się dogadać z panem janem na tel. jesli ktoś wypadniez terminarza...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline londocat
  • nowicjusz
  • *
niedoszłe wesele w Bartoszewie
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Stycznia 2006, 12:26 »
Witam,
Brałam ślub w zeszłym roku w sierpniu. Ponad rok wcześniej (czerwiec 2004) szukalismy ładnej sali na wesele. Zawędrowalismy do Bartoszewa. Byliśmy oczarowani miejscem a także wstępna rozmową z włascicielką. Wpłaciliśmy zaliczkę na sierpień 2005 (dostalismy kp z błędnie wpisana datą wesela). Jednak później zaczęły sie problemy: okazało sie że podczas dalszych uzgodnień wesele mamy ograniczone max do godz. 4:00, poprawiny  max do 18:00. Uzgodnilismy kwotę za wesele od osoby, jednak Pani zaznaczyła, że cena może "delikatnie" ulec zmianie ze względu na odległą datę. Od samego początku Pani nie chciała podpisac umowy z nami tłumacząc że to dopiero 2-3 miesiące przed weselem ja podpiszemy.
Jakież było nasze zdziwienie,  :shock: gdy w styczniu 2005 przyjechaliśmy, zostalismy poinformowani, że ceny bardzo podskoczyły więc cena wzrosła ze 120 na 140 za wesele i na 40 z 20 za poprawiny, do tego alkohol, napoje i owoce były w naszej gestii.   Niestety nasze próby porozumienia się na temat ceny i menu trwały miesiąc i nie dały pozytywnego rezultaty, przy czym za każdym razem słyszeliśmy że " w Szczecinie na pewno sa inne lokale lub możemy sobie wynająć kucharzy oraz sale..." itp, poza tym usłyszeliśmy że dzieci na weselu to bardzo zły pomsł, bo "kto będzie ich pilnował?".
Postanowiliśmy więc poszukac innego lokalu, dając do zrozumienia właścicielce, że rezygnujemy z jej usług. Usłyszelismy, że zaliczka zostanie nam zwrócona dopiero, gdy inna para na nasz termin sie pojawi. Na szczęście znaleźliśmy inny lokal, ale ponad 3 miesiące prowadziliśmy rozmowy z włascicielka o odzyskanie pieniędzy.  :klotnia:  Dopiero wezwanie do zapłaty przekonało ją do oddania nam zaliczki.
Planowaliśmy wese na 100-120 osób, więc sądzę że mielismy prawo negocjować ceny, co miało miejsce w lokalu na który się zdecydowaliśmy później.  :jupi:

Podzielam wcześniejszą opinię wyrażona na forum: ładna lokalizacja i samo miesce, ale obsługa poziostawia b. wiele do życzenia.....

Podsumowując, lokal można polecić osobom, które nie mają żadnego pomysłu jak zorganizować wesele oraz planują wydatki na poziomie 200zł od osoby za wesele wraz z poprawinami i jednocześnie nie muszą organizować noclegu dla zbyt wielu osób.

Pozdrawiam :)

Offline dorime
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Stycznia 2006, 08:55 »
WITAM !!!

Więc po tych wszystkich trudach informuje że udało mi się załatwić wesele w NORDZIE a o bartoszewie szybko zapomniałem i nikomu tego lokalu nie polece proponuje wpisać go na czarną listę lokali. A co do NORDA to miałem takiego farta (jak zawsze) Zostawiłem swój telefon jakby coś się zwolniło i po 1.5 tygodniu dzwoni do mnie pani kierowniczka NORD-u że zwolnił się termin 29 lipca 2006 więc bez zastanowienia wziąłem ten termin i spisałem umowe z P.Ulińskim. Więc przykro mi froschschenkel że ty nie dostałes terminu ale na przyszłość proponuje zostawiać swoje namiary w lokalach.
Pozdrawiam Dorime (c) Dorian Sierek

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Stycznia 2006, 09:58 »
Cytat: "dorime"
Więc przykro mi froschschenkel że ty nie dostałes terminu ale na przyszłość proponuje zostawiać swoje namiary w lokalach.

ale cios ! prosto w serce! :(
Co do Nordu - wszyscy tak zachwycają sie tym lokalem a jest przecież w Szczecinie dużo ładniejszych lokali urzadzających przyjęcia weselne. Ten lokal jest przereklamowany i tyle.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Stycznia 2006, 11:39 »
zalezy na czym komu zależy.. jeśli na jedzeniu za rozsądną cenę, dodam jeszcze ,ze naprawdę dobrym i duże porcje, oraz na spaniu na miejscu dla gości ( również na niewielką cenę) to nord jest dobrym miejscem....

oczywiście nie równa się zamku w maciejewie czy innym tego rodzaju lokalom ale.. uważam ,ze warto..

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Stycznia 2006, 17:17 »
Uważam, że przesadzasz Okruszku!
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że w Szczecinie jest wiele ładniejszych lokali niż Nord ale na pewno nie zgodzę się z tym, że jest on przereklamowany!
Śledziłam opinie na temat Nordu i nie pamiętam aby ktoś napisał, że ten lokal jest najpiękniejszy czy najlepszy..... ale z całą pewnością padały słuszne stwierdzenia, ze właściciel lokalu jest osobą kompetentną, że można na nim polegać, że umowa jest dotrzymywana i że obsługa oraz jedzenie jest naprawdę na wysokim poziomie.
To chyba nie jest "przereklamowanie" tylko napisanie prawdy.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Stycznia 2006, 18:42 »
Cytat: "asia"
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że w Szczecinie jest wiele ładniejszych lokali niż Nord ale na pewno nie zgodzę się z tym, że jest on przereklamowany!

asiu - każdy ma prawo do własnego zdania, ja twojego nie będę podważać, więc proszę - uszanuj moją opinię. Ja uważam, że jest przereklamowany.
monia - bardzo dziękuję za odpowiedź  :wink: Jest taka jaka powinna być  :wink:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Stycznia 2006, 19:14 »
Ok Okruszku - ja również wyraziłam swoje zdanie.
monia - bardzo dziękuję za odpowiedź  Jest taka jaka powinna być  - widzę, że tylko odpowiedzi zgodne z Twoim zdaniem są dobre.....
Widać jesteś specjalistą w tej dziedzinie, więc nie będę polemizować.

A co do tematu właściwego - cieszę się, że szybko przejechałam się na właścicielce Mini-Maxu, bo to co przeżyłaś Londocat to naprawdę nie było miłe! Współczuję Tobie ale cieszę się, że wszystko w końcu ułożyło się tak jak powinno  :D

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Stycznia 2006, 19:23 »
asiu, nie bądź złosliwa. Moni dziekuję, że nie najechała w taki sposób w jaki zrobiłas Ty, powiem więcej - zdziwiłam się moni wypowiedzią, bo sądziłam, że zacznie SWÓJ lokal chwalić w niebogłosy i wyrażac nad nim jęki - jednak tego nie zrobiła. napisała tak zwyczajnie i tak prosto, że mi się spodobała jej wypowiedź. To jest moje zdanie i proszę je uszanować.
Asiu - tobie równiez dziękuję za odpowiedz, jest taka jaka powinna być  :wink:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Stycznia 2006, 19:47 »
Ok Okruszku - przepraszam  :oops:
Szanuję Twoją wypowiedź i nie chciałam być złośliwa.

Nadal uważam, że Nord wart jest reklamy ale są miejsca w Szczecinie gdzie jest ładniej i bardziej stylowo. Szkoda, że nie ma lokalu z taką obsługą jak w Nordzie ale z klimatem (otoczeniem) takim jak np. w Mini Maxie czy w Maciejewie....

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Stycznia 2006, 20:12 »
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaskiiiiiiiiiiiiiiiii.. ticho  :P

nord jest wart swojej ceny .. owszem.. wygląda tak jak wygląda (i niestety tym odstrasza chętnych) ale naprawdę to fajne miejsce na weselicho...

btw.. właśnie wyremontowali pierwszą salę z barkiem.. mówię wam.. miodzio  :mrgreen:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:23 »
Cytat: "asia"
Ok Okruszku - przepraszam  
Szanuję Twoją wypowiedź i nie chciałam być złośliwa.

asiu, nie przepraszaj, bo nie zrobiłaś nic złego, przestępstwem nie jest, że wyrażasz swoje zdanie. Wiadomo - ile osób tyle zdań :) Buziaczki ślę  :mrgreen:
Monia, a ta pierwsza sala to jakas wejściowa ?

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:26 »
Dziewczyny przecież ten wątek miał dotyczyć mini-maxa, a wy wciaz o nordzie  :roll:  

Te negatywne opinie o bartoszewie coraz bardziej mnie martwią  :( Nie ma już raczej szans zebym zmienila lokal.  Póki co nie mialam zadnego spięcia z właścicielką, ale nie wiem jak bedzie potem  :( .  

Może ktoś by jej podsunął strone naszego forum, żeby mogla sobie poczytać co jej ludzie zarzucają, może wtedy obsługa by sie poprawiła (tak jak np. w bończy)  :D

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:40 »
kiki, moja koleżanka miała tam przyjęcie weselne w sierpniu i baaardzo sobie chwali Mini Max i wszystkim poleca. Nie podobało jej sie tylko to, że pani która ich obsługiwała (nie wiem czy to była właścicielka - w tym dniu były dwa wesele- ona miała salę mniejszą bo to było tylko przyjęcie) robiła dziwne podchody, np. zaraz po odspiewaniu sto lat na zewnatrz i wniesieniu Młodej przez Młodego zyczyła sobie aby odtańczyli walca zamiast usiedli do stołu. Koleżanka sytuację uratowała i za trzecim takim podejsciem z tym  tancem strasznie zmieszana ta sytuacją zwyczajnie sama oznajmiała swoim gościom, aby usiedli do wspólnego obiadu.  Ja natomiast byłam tam na weselu 2 lata temu i nie było najgorzej, Młodzi zostali ładnie przywitanie przez włascicielke (ja osobiście wole byc przywitana chlebem i sola przez rodziców) i jedzonko ogólnie było ok.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #75 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:43 »
uffff to okazało się, że mieliśmy szczęście...  :lol:

Gdy bylismy w Mini-Maxie powiedzieliśmy, ze chcialibyśmy wesela na ok 50-55 osób (w końcu było na 47)  a pani na to, ze robią od 70 bo mają duzą salę itp...
W ogóle jakas taka byla "oschła" co do udzielania informacji..

więc szukaliśmy dalej...  i dobrze się stało, bo dzięki forum a dokładnie dzięki Martusi &Tomusiowi  dostaliśmy świetny jak dla nas, na nasze warunki ilościowe, cenowe itp lokal, z dogodnym dojazdem itp.  :D

I bawilismy się super, a obsługa spisala się bardzo dobrze,, parkiet nie był śliski itp.. w ogóle niewiele złego moge powiedziec..  :P

także czasem warto szukać...  :mrgreen:

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:48 »
Okruszku dzięki za słowa otuchy. W tej chwili mogę już tylko wierzyć w to, że wszsytko będzie ok. Na wszelkie zmiany za późno  :(  Muszę być dobrej myśli  :|

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Stycznia 2006, 21:58 »
Ja bawiłam sie na weselu gdzie było około 70-80 osób - sala pomieściła wszystkich i nikt na parkiecie sie nie popychał. Sala przytulna, żarełko było dobre. Natomiast koleżanka miała przyjęcie na 35 osób i była baaardzo zadowolona i z sali i z jedzenia (z tego co mi wiadomo - ten lokal ma 2 albo 3 sale do wynajęcia)
Kiki, na twoim miejscu to bym sie nie zamartwiała - wybrałas ten lokal bo ci pasował i czymś Cie urzekł. Nie powinnas az tak wszystkiego brac sobie do seca. Zobaczysz, bedzie bardzo dobrze.  :wink:

Offline Agaś
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Stycznia 2006, 22:01 »
A ja sobie chwalę Bartoszewo. W ubiegłym roku byłam świadkową na weselu. Obsługa była OK. Właścicielka wszystko dopieła na oststni guzik. Przygotowała przywitanie chleb, sól dla rodziców a poźniej przywitała wszystkich na sali. Była naprawdę bardzo miło.
I dzięki temu my też tam robimy w sierpniu swoje wesele - mam nadzieję, że mimo tych różnych opinii uda sie nasza imprezka.
Jeżeli ktos ma jakieś sugestie to piszcie zawsze jeszcze można dogadać się co do szczegółów.

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #79 dnia: 29 Stycznia 2006, 22:06 »
Poki co to martwię się tylko tym lokalem  :(  A jeśli chodzi o inne rzeczy (foto, video, orkiestra) to wiem, ze dokonałam najlepszego wyboru  :D Mini-max wybralam dlatego, ze jest niedaleko mojego miejsca zamieszkania, chcialam wesele w lokalu gdzie mozna wyjśc na zewnątrz oraz dlatego ze podoba mi się ta sala, jej wystrój i nakrycie stołów  :)  

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #80 dnia: 29 Stycznia 2006, 23:06 »
nie martw się, i tak najwazniejsi sa goscie, jesli sa zabawowi ,wesele sie uda na 100 %, u moich znajomych pożarli sie rodzice młodych więc na stół nie wjechało połowe jedzenia, a zabawa i tak była przednia, pilismy pod pomarańcze i całą noc tanczylismy - nikomu nie zycze podobnej akcji, chce jedynie powiedzic ze jak ma sie fajnych gosci to bedzie swietnie
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Stycznia 2006, 08:22 »
ja też byłam w bartoszewie....i moje wrażenie jest pozytywne...a obsługa rewelacyjna...wszystko dopilnowane.....wizualnie przepieknie...dania udekorowane...to coś na suficie..co dekoruje...poprostu cudo...miejsca na tańce akurat...

Offline Dorka24
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 3 Lutego 2006, 01:48 »
hejka  :) ja bylam na weselu w mini-maxie jako gosc i niestety to miejsce nie zabardzo jest godne polecenia. po pierwsze pierwszy raz w zyciu spotkalam sie z tym zeby tort weselny byl podany odrazu po obiecie czyli ok godz 18. po drugie obsluga byla wyjatkowo fatalna. na stolach przez caly czas brakowalo kawy i herbaty oraz alkoholu (wszyscy chodzili i szukali po innych stolach) o zimnych napojach juz nie wspominajac. z jedzeniam to tez tak sobie. zastanawiam sie dlaczego np. salatka jarzynowa zostala podana dopiero ok 3 nad ranem kiedy to juz wiekszosc gosci wychodzilo z wesela. ciasta i owocow to wogle nie widzialam na stole (wyjatek stol pary mlodej). poza tym widzialam jak rodzice mlodych doslownie urzerali sie z obsluga. poza tym podloga byla bardzo sliska bo jest wylozona kafelkami wiec za wiele tez sobie nie potanczyli goscie bo bardziej mysleli o tym zeby nog sobie nie polamac. jednym slowem moje wrazenia z wesela w tym lokalu sa bardzo kiepskie. mam tylko nadzieje ze przyszlym parom mlodym, ktore beda miec w tym lokalu przyjecie weselne bardziej sie poszczesci. pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 3 Lutego 2006, 08:40 »
Cytat: "Dorka24"
po pierwsze pierwszy raz w zyciu spotkalam sie z tym zeby tort weselny byl podany odrazu po obiecie czyli ok godz 18.

ja tez tak miałam...

na co mają ludzie ochotkę po jedzonku.. na coś słodkiego....

po 12.00 ludzie wciągają torta niejednokrotnie  z musu.. pomysł z przeniesieniem torta wcześniej uważam za dobry...

Offline Dorka24
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 4 Lutego 2006, 00:23 »
u mnie monia bylo na odwrot. goscie zostali najpierw nakarmieni obiadem a potem juz wiekszosc jadla z musu ten tort co z reszta bylo widac po zbieranych talerzach (na wiekszosci znajdowaly sie niedojedzone kawalki tortu). jak wiec widac kazdy woli cos innego :) pozdrawiam

Offline aga_ska1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Lutego 2006, 20:59 »
My zrezygnowaliśmy z Bartoszewa.Uważam,że ten lokal  jest przereklamowany(podobnie jak nord). W mini- maxie mieliśmy już termin,ale wycofaliśmy się.Na szczęście nie wpłaciliśmy zaliczki!Nie podobały mi się m.in. toalety, pokojów nie chcieli pokazać i ta pewność siebie pana z którym rozmawialiśmy"jest tyle lokali.."No i znaleźliśmy :) Dworek w koszewku - ceny podobne

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Lutego 2006, 23:23 »
a ja w poniedzialek idę na drugie spotkanie z kierowniczką Starego Szczecina, mam miec przedstawioną oferte menu (wg moich próśb), oferte cenowa z alkoholem i bez.. kierowniczka przemiła...dała nam plan lokalu cobysmy ew ustawili sobie stoły wg własnego życzenia, sama tez przygotuje plan, wydaje sie być kompetenta osoba, która słucha i chce uwzglednic wszystkie nasze uwagi, mozemy wybrac cukiernie, rodzaj każdego alkoholu, jest otwarta na propozyje, nikt tam nie miał wesela z forumowiczek ani nie słyszał o tym lokalu, ja jednak po rozmowie jestem dobrej mysli
miałam miec wesele w zajeździe pod lipami,strasznie mi sie lokal podobał oj strasznie, miał ogródek... i wogóle wiejski luzacki klimat:) kontaktowałam sie meillowo i telefonicznie a kiedy pojechałam na wizje lokalna w zeszłą sobote okazało się ze lokal zamkniety, ma mieć nowego własciela, uznałam to jako znak i zrezygnowałam  :)
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline as

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Marca 2006, 22:46 »
witam slyszalem ze w mini-maxie jest super ?jedzenie dobre i  wszystko ok.  moze ktos powie wiecej szukam sali na przyszly rok  :)

Offline Magda M.
  • Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #88 dnia: 30 Marca 2006, 10:23 »
Przeczytaj sobie cały wątek to zobaczysz ze nie wszsytko jest ok  :? Niestety  :(  A tak w ogole to kiedy dokladnie planujesz ślub?

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Kwietnia 2006, 08:49 »
W marcu koleżanka mojego M tam sie bawiła na własnym weselu. Widzielismy zdjęcia. Piekna sala, nowo odremontowana. Z opowiadań wynikało, że było tam świetnie. Tylko DJ sie nie spisał jak należy ...