jeśli chodzi o celluilt wypróbowałam mnóstwo - vichy, tołpa, eveline, lirene ( to pomarańczowe ), dax, farmona, ziaja czarna, chyba jeszcze coś było ale już nie pamiętam dokładnie
Na pierwszym miejscu stawiam tołpe, później ale sporo później
to lirene pomarańczowe, potem ziaje czarną, reszta jak dla mnie pic na wodę fotomontaż 
I ja mam podobne odczucia
Noto powiem Wam mistrzostwo świata
;Dznajoma za moja namową kupila sobie te rybki rossmanowskie (kapsułki do nawilzenia)i...łykala je 7dni
;Dbo byla przekonana ze one są wlasnie dotego
;Di jeszcze chciala kuracje powtorzyc po 2tyg -bo po 1szej efektów nie widziala 
o matko

a tam nie ma żadnej instrukcji obsługi ?

Dziewczyny a jakie bazy pod cienie poza artdeco polecacie?
Ja stosuję teraz Joko Exclusive i jest bardzo fajna, ponoć baza Hean i Lumene jest super (ale ja nie używałam). Podobnie jak ELF ta z serii studio.
Dobre opinie zbiera baza Dax Cosmetics ta satynowa
Wiadomo że the best of the best jest Urban Decay ale cena

Jak dla mnie baza Virtuala jest zbyt twarda.
Agnieszka ja zakupiłam sobie kryjący Pharmaceris który zachwalała ciriness i jestem bardzo zadowolona. A kosztował ok. 30zł.
Bardzo mnie to cieszy, ten podkład nakładany H51 daje mi porcelanową cerę i naprawdę długo się trzyma. Jestem aż w szoku bo to pierwszy podkład Pharmaceris który mnie tak zadowolił, jednak słyszałam że bardziej nadaje się dla cer suchych/normalnych.
A co revlon color stay to tez slyszalam rozne opinie, lepszy jest podobno ten bez pompki.
Revlon jest chwalony w wersji do cery tłustej/mieszanej, ta dla suchej to nieporozumienie (sama mam tą wersję i w ogóle nie wiem nad czym zachwyt, ani to kryje, ani się trzyma na twarzy, stąd dziewczyny pisały że to wina wersji). Color Stay jest tylko bez pompki.
A macie opinie o bb kremie garniera? jaki kolor brałyście? bo nad nim też myślę..
na lato..
Nie polecam, nie polecam, nie polecam - poparte tym
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=46709W ogóle nie przypomina prawdziwych bbcreamów

A teraz szał robi podkład Rimmel Match Perfection ten w żelu, ja kupiłam True Ivory i jest co najmniej o 2 tony zbyt ciemny

Ponoć Revlon jakiś w musie też jest super podkładem