Dziewczyny, ja od ponad roku myje okna tylko i wyłącznie wodą i myją się idealnie. Tylko potrzeba do niej odpowiedniej ściereczki:) Jako, że moja ciocia sprzedawała produkty Tupperware i polecała mi tylko sprawdzone przez siebie rzeczy,to ja również mogę Wam z ręką na sercu polecić to:
http://allegro.pl/tupperware-scierka-do-szyb-do-kurzu-gratis-i1879521425.htmlTa ścierka w promocji kosztuje około 35zł, więc nawet ta cena z allegro jest przystępna (P.S. nie jest to konto mojej cioci, wybrałam przypadkowe

)
Najpierw moczycie zwykłą ściereczkę ( ja mam dwie, więc jedna służy mi "na mokro" a druga "na sucho i taką opcję najbardziej polecam; ale wydać od razu 70zł na ścierkę to wiem, że to trochę dużo jest) w ciepłej wodzie bez żadnych dodatków i myjecie okno. Następnie na sucho wycieracie okno ściereczką Tupperware, dość szybkim i intensywnym ruchem, nie musicie w jedną stronę, ja wycieram we wszystkie strony świata... i to wszystko

U mnie mycie okien w całym domu zajmuje max 30-60 minut (oczywiście bez ram itd). Nie mam smug, nie namęczę się zbytnio, więc naprawdę polecam