Autor Wątek: 50 osób - Szczecin - jakieś propozycje?  (Przeczytany 12273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
50 osób - Szczecin - jakieś propozycje?
« dnia: 2 Kwietnia 2008, 10:33 »
Witajcie! Mam do was prośbę, możecie dać mi, jakie ś rady dotyczące Sali/lokalu na ok. 50 osób +-5 najlepiej z przynajmniej 5 pokojami dla gośćmi. Nie planujemy dużego weselicha chcemy tylko zaprosić bliską rodzinę z obu stron. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz.

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
Odp: 50 osób - Szczecin - jakieś propozycje?
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Kwietnia 2008, 11:09 »
WITAJ JA Z MOJEJ STRONY MOGE POLECIC CI VILLE VIVIAN NA USTOWIE. MAJA SALE DO 65 OSOB I FAJNE WARUNKI BYLAM TAM NIE RAZ NA WESELU I ZAWSZE BYLO SUPER. MAJA FAJNY DUZY OGROD NA KTORYM ORGANIZUJA SUPER POPRAWINY KIEROWNICZKA JEST BARDZO MILA I UGODOWA NIE MA ZADNYCH PROBLEMOW. CO DO POKOJOW TO WSPOLPRACUJA Z MOTELEM OBOK DOSLOWNIE PRZEZ PLOT. POZDRAWIAM I POWODZENIA :)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Kwietnia 2008, 11:30 »
podpisuję się pod postem wyżej, chciałam napisać to samo :) u mnie na weselu nie było chyba nawet 50 osób, a przez kameralność sali, wydawało się, że sporo osób jest ;) i zawsze pełny parkiet ;) z miejsc noclegowych też korzystaliśmy :) polecam
ANCYMONEK :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Kwietnia 2008, 11:30 »
agnieszko.. wyłacz capsa..

dziewczy chwala sob ie caffe usmiech przy medikusie.. popatrz  w bazie danych.. tam sa  lokale i wypisane sa  z boku na jaka ilośc osób jest organizowane  wesele..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Kwietnia 2008, 12:00 »
mogłybyście dać mi namiary jakieś na prv na ten pierwszy lokal?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Kwietnia 2008, 12:27 »
A3lita - monia juz ci podpowiedziala zebys sprzwdzila baze danych.

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:05 »
Sprawdziłam, nie jest to jednak to co szukam, muszę to jeszcze dobrze przemyśleć, ceremonia będzie na Skolwinie wiec muszę się rozejrzeć za lokalem gdzieś w tamtej okolicy bądź Police ich okolice. Dobosz jak dla mnie od razu odpada. Jest podobna „willa” w tę stronę?

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:15 »
A czemu Dobosz odpada? - tak z ciekawości pytam, bo ja miałam tam wesele i jestem 1000 proc. zadowolona.

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:21 »
A czemu Dobosz odpada? - tak z ciekawości pytam, bo ja miałam tam wesele i jestem 1000 proc. zadowolona.

Za duże to miejsce jest dla mnie, wolałabym coś mniejszego i najlepiej z dala od ludzi. a tam ciągle ktoś się kręci, bynajmniej takie są moje odczucia

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Kwietnia 2008, 13:32 »
Proponuję zajrzec do któregoś z ostatnich numerów Uroczystości tam jest restauracja DELFIN w Trzebieży,
kamerlanie z dala od ludzi, z ogrodem, blisko do zalewu...
nie wiem tylko co oni moga zaoferować jeśli chodzi o noclegi, ale w Trzebieży pewnie nie bęidze problemu.

Będizemy wdzięczni jeżeli powołasz się na nasze wydawnictwo, :)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Kwietnia 2008, 15:56 »
Witajcie! Mam do was prośbę, możecie dać mi, jakie ś rady dotyczące Sali/lokalu na ok. 50 osób +-5 najlepiej z przynajmniej 5 pokojami dla gośćmi. Nie planujemy dużego weselicha chcemy tylko zaprosić bliską rodzinę z obu stron. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz.
Ja proponuję Ci ładogę.Sama mam tam podpisaną umowę na sierpień.Fajny klimat i sala akurat .My tez bedziemy miec kolo 50 osob.Nazbieralam naprawde super opinie od forumowiczek i jestem zupełnie spokojna.Pokoje gościnne też są. Pani która się zajmuje bardzo mila. Zapewniają wystrój sali a opinie o jedzonku też wyśmienite.W razie pytan chetnie odpowiem. Pozdrawiam

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Kwietnia 2008, 16:45 »
Ja bym poleciła lokal, w którym robiłam swoje wesele, czyli Vivaldi, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje, czy są podobne warunki, jaki właściciel itp.

Generalnie lokalik super  ;D

Offline Kejsi_w

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17 maja 2008
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Kwietnia 2008, 11:39 »
Polecam Hotel "Nord".  Tylko że oni są na Mierzynie.  My mamy tam wesele w maju.  Mają bogate menu oraz niedrogie noclegi.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #13 dnia: 4 Kwietnia 2008, 13:08 »
Nord robi wesela od 70 osób. Dwa razy dzwonilam do wlasciciela i dwa razy mowil to samo

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Kwietnia 2008, 19:30 »
tak

w nordzie jest  minimum 70 osób.. poniżej nie robią..

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Kwietnia 2008, 10:40 »
No właśnie vivaldi już nie istnieje  ::) ale za to nie wiem czy już jest otworzona czy niedługo będzie jakaś włoska restauracja i tam też będą podobno robić wesela

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Kwietnia 2008, 10:50 »
No właśnie vivaldi już nie istnieje  ::) ale za to nie wiem czy już jest otworzona czy niedługo będzie jakaś włoska restauracja i tam też będą podobno robić wesela

Szkoda.. bo lokalik na małe wesele był super ;)  koszt za osobę był w normie, a po weselu wszystko, co zostało, co było jeszcze dobre, nam zapakowali w jednorazowe opakowania i dali (a było tego sporo, bo jedzonko było dobre, ale bardzo go było  dużo).. ciekawe jakie warunki nowy właściciel wymyśli..

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Kwietnia 2008, 17:41 »
Cytat: Madzialena link=topic=10275. msg539563#msg539563 date=1207385422
Cytat: ricardo link=topic=10275. msg539553#msg539553 date=1207384808

Szkoda. .  bo lokalik na małe wesele był super ;)  koszt za osobę był w normie, a po weselu wszystko, co zostało, co było jeszcze dobre, nam zapakowali w jednorazowe opakowania i dali (a było tego sporo, bo jedzonko było dobre, ale bardzo go było  dużo). .  ciekawe jakie warunki nowy właściciel wymyśli. .
Ja właśnie wróciłam z byłego Vivaldiego - teraz to jest Valentino.  Wystrój jest zupełnie inny, ale akurat wg mnie lepszy. 
Tylko że nowy właściciel ma też nowe ceny - minumum 160,00 za osobę.  Ale zapowiedzieli że będą respektować umowy podpisane jeszcze z poprzednim właścicielem i zaproponują jakiś kompromis.  Zobaczymy w przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni na dogadanie szczegółów. 

Generalnie wiem tyle, że jedno wesele już mieli niedawno choć remont jeszcze jest na ukończeniu, ale teraz już tylko ostatnie szlify robią.  Cena za weselne menu jest wyższa ale za to alkohol ma być w rozsądnych cenach niewiele wyższych niż w makro, przynajmniej tak zapowiedziała nowa właścicielka  (Vivaldi miało wysokie ceny np smirnoff 75 zł za pół litra i nie chcieli obniżać nawet podczas wesela) no i można we własnym zakresie (w vivaldim  można było pod warunkiem że ponad 60 osób było).

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Kwietnia 2008, 22:17 »
No całkiem to się nie zgodzę... może w 2007 tak było z tym alkoholem, ale pod koniec 2005 nie.. My mieliśmy wesele na 47 osób, płaciliśmy 110zł za osobę (bo wybraliśmy środkowe menu), alkohol we własnym zakresie,  nie musieliśmy kupować alkoholu w lokalu...  ;D także to akurat było super, bo dostaliśmy wódkę z sokiem w supermarkecie i wg cenowo wyszło tanio... (nawet taniej niż w makro)

Wówczas, po zakończeniu wesela, wszystko co zostało, a nadawało się do jedzenia,można było zabrać ze sobą..  obsługa wszystko pakowała do pojemników i dawała... Napoje, wódkę też..wszystko się zabierało, jeśli ktoś miał taką ochotę.. jestem ciekawa, jak jest teraz...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Kwietnia 2008, 09:51 »
Madzialena ja miałam tak jak pisze zurek. Powyżej 60 osób można było mieć swój alkohol, natomiast jak było mniej osób to trzeba było kupić część alkoholu u nich.

U nas niestety tyle osób się wykruszyło, że mieliśmy mniej niż 60 osób, ale woleliśmy zapłacić do tych 6o osób niż kupować tą wódkę.

160 zł to dużo... jestem ciekawa jak wygląda nowe menu. zurek jak będziesz miała to wklej, bo może menu pozostawili takie samo :) I jak masz zdjęcia zrobione to wklej :)

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Kwietnia 2008, 00:00 »
zdjęć nie robiłam, nie miałam takiej potrzeby na razie, ale mi sala teraz bardziej się podoba - przede wszystkim jest odświerzona i ma zasłonietą ścianę która miała okna na brzydkie podwórko.  dzieki temu zaoszczędzimy na dekoracji sali bo po prostu mniej dekoracji wystarczy.  Sala jest utrzymana w szarej tonacji ale na prawdę ładnie wygląda.  Jesli ktoś jest zainteresowany lokalem to warto się przejść i zobaczyć.  Z resztą wciąż dokańczają wystrój, ale restauracja już jest otwarta.

jestem po rozmowie z właścicielami i ustaliliśmy z nimi, że menu zostaje takie jak było to za 120,00.  alkohol teraz trzeba będzie w całości kupować u nich (ale mają rozsądne ceny - 22,5 za 0,5l smirnoffa).  z tym że my mamy już kupione 60 butelek więc zgodzili się żebyśmy mieli swój ale za to u nich musimy kupić napoje zimne.  1l pepsi/mirinda/sprite 4zł.   Ciasta można we własnym zakresie.  No i co najważniejsze - uwzględniają zaliczki wpłacone poprzednim właścicielom :)

Potwierdzili że dla nowych klientów cena minimalna będzie 160zł. 

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Lipca 2008, 11:41 »
Cytat: Kllusia link=topic=10275. msg536543#msg536543 date=1207134916
A czemu Dobosz odpada? - tak z ciekawości pytam, bo ja miałam tam wesele i jestem 1000 proc.  zadowolona. 
Byłam na weselu w Doboszu - organizacja ok, ale lokalizacja tragiczna. . .
Cytat: A3lita link=topic=10275. msg536325#msg536325 date=1207125222
Witajcie! Mam do was prośbę, możecie dać mi, jakie ś rady dotyczące Sali/lokalu na ok.  50 osób +-5 najlepiej z przynajmniej 5 pokojami dla gośćmi.  Nie planujemy dużego weselicha chcemy tylko zaprosić bliską rodzinę z obu stron.  Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz. 

Miałam wesele w Werandzie nad Miedwiem.  Restauracja nad samym jeziorem - po prostu bajkowo.  Bardzo ciepłe, gustowne wnętrza.  Obługa ok, choć organizacja trochę na dziko, ale miejsce wynagradza niedociągnięcia!
Z tego co się zdążyłam zorientować - na tym forum nikt jeszcze o tym miejscu nie pisał. . .  Niestety brak miejsc noclegowych, które trzeba załatwiać gdzie indziej.

REGULAMIN!!!!!!!! PROSZE NIE PODAWAĆ LINKÓW,
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2008, 13:38 wysłana przez zibi »

Offline Beta027
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ----------
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Września 2009, 21:46 »
Ja mam bardzo fajną propozycję.  Mianowicie Rancho Ponderosa
Cały ośrodek umieszczony jest na Szosie Polskiej jest to droga między Policami a Szczecinem.
Znajduję się tam małe zoo, restauracja i hotel.
W restauracji organizowane są różnego rodzaju przyjęcia od chrzcin aż po wesela i różne bankiety>
Bardzo wszystkim polecam miła obsługa świetny klimat i pewność że nikt inny nie będzie mam przeszkadzał, po prostu cisza i spokój:)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Września 2009, 22:04 »
etam  nikt nie bedzie przeszkadzał.. restauracji nie zamkna  więc po osrodku bedzie  chodzić masa ludzi... \

byłam w pangerosie.. nawet fajnie tam gdyby nie.. opłaty za wejście.. bylismy na obiedzie.. rachunek ponad 200zł za  4 osoby dorosłe + zuzka... musielismy jeszcze bulić za to ,ze chcemy zjeśc coś w restauracji.. dla mnie to skandal  :-\ kwota za którą wchodzi sie  na teren rancha powinna być pomniejszona o bilety przy rachunku  :-\

Offline Beta027
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Września 2009, 22:18 »
To widzę że Pani nie często wychodzi do restauracji, i nie ma o tym bladego pojęcia w innych ponad 200zł zapłaci Pani za obiad tylko we dwie osoby, i akurat ja się na tym znam bo jestem kelnerem i pracowałem w wielu restauracjach. . .  Byłem na rancho i jedzonko bardzo mi smakowało i ceny bardzo przyzwoite a jeśli Pani nie odpowiada to proszę jeździć do innych restauracji i zostawiać tam o wiele większe pieniądze ooo albo niech Pani pojedzie sobie na pizze na miasto niż zjeść pożądany obiad. . .

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Września 2009, 22:22 »
no nie.. bo ja biedna jestem i nie mam pojęcia o restauracjach  ;D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Września 2009, 23:08 »
Tak się składa, że trochę słyszałam o właścicielu Rancho Ponderosa... nie jest to raczej miły człowiek.
A miejsce... hmmm... może i miłe ale żeby było rewelacyjne... wątpię...

Offline Beta027
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Września 2009, 23:27 »
ok słyszała Pani ale czy go zna. . .  wiele ludzi mówi to co słyszy, ja miałem okazję go poznać i według mnie jest miłą osobą, a na rancho bardzo mi sie podoba i zdania nie zmienię a co myślą inni to już tylko ich zdanie. . .

Offline gosiaczek3074
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 02.10.2009
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Września 2009, 21:27 »
ja polece restauracje Zakątek -sala do 65 osob.mozesz wybrac menu jakie ci sie podoba.kameralana sliczna sala z przemila obsluga.niedrogo!!!

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Września 2009, 22:32 »
Ja polecam Valentino. Co do rancho-miejsce fajnie.