Autor Wątek: Wątek starających się o dziecko cz.3  (Przeczytany 210120 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabiś
  • Gość
Odp: Wątek starających się o dziecko cz.3
« Odpowiedź #510 dnia: 6 Czerwca 2008, 10:29 »
No właśnie... zaraz PO to ja lecę siku bo mnie tak pęcherz boli....
Ale nóżki w górę zawsze daję chociaz na momencik  ;D ;D ;D ;D

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #511 dnia: 6 Czerwca 2008, 10:37 »
kochane ja dzisiaj stwierdziłam że musze zacząć dbać o siebie - za radą naszej forumkowej mamusi (Ewelina-Eva*  :-* :-* :-* )

od dziś koniec z kawa!!! tzn nie do końca... dziennie pije 2-3 kawki to teraz będzie tylko jedna + litr wody mineralnej :)

a mi @ miała przyjść we wtorek i dalej cicho... ale to dopiero pierwszy cykl po rzuceniu tabletek wiec napewno wreda przyjdzie  :Kill:

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #512 dnia: 6 Czerwca 2008, 10:58 »
Dziewczyny mi lekarz powiedział wprost, źle robią te kobiety, które zaraz PO idą do toalety lub pod prysznic! A świeca u mnie też się opłaciła, bo zrobiłam ją wtedy tylko raz ale trzymałam 5 minut i co...? Zaszłam tego dnia w ciążę! Więc to naprawdę pomaga, w końcu to siła grawitacji ;D

a Kawa.... oczywiście to nie najzdrowsze ale przede wszystkim:
ograniczamy:
*kawę
*mocną herbatę - zieloną można pić litrami
*MARGARYNY - a już tłumaczę dlaczego. W roślinnych tłuszczach utwardzalnych (stąd np. margaryny) są tłuszcze tzw. trans, które wydzielane są jako produkt UBOCZNY utwardzania tłuszczów i one właśnie HAMUJĄ owulację!
*fast foody - również z powodu tego typu tłuszczów!
*GAZOWANE NAPOJE SŁODZONE - to powinnyśmy w ogóle wykreślić z naszej diety!!! Z  powodu gwałtownego podwyższania cukru we krwi i znów - Hamowanie owulacji!!!
*słodycze
Mało się o tym mówi ale dieta potrafi być baaaardzo pomocna przy niepłodności nieznanego powodu (czyli gdy wszystko jest drożne, jajniki ok a ciąży nie ma) lub co bardzo ważne!!!! - przy zespole PCO!!!! Więc dziewczyny dbajcie o siebie, bo nawet nie wiecie jakie to jest ważne!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #513 dnia: 6 Czerwca 2008, 11:08 »
ewelinka te pozycje co opisałam to w naszym przypadku są najczęścięj stosowane  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D hehehe

ja mam dziś 27 dzień cyklu i czekam na tę wredotę @ ... dzisiaj czuje kłucie w podbrzuszu...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #514 dnia: 6 Czerwca 2008, 11:18 »
ewelinka te pozycje co opisałam to w naszym przypadku są najczęścięj stosowane  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D hehehe

ja mam dziś 27 dzień cyklu i czekam na tę wredotę @ ... dzisiaj czuje kłucie w podbrzuszu...
Ech a u nas zawsze wręcz odwrotnie..u nas to raczej ja na górze jestem...  ale potem od razu się kładę na pleckach.  ::) ::) ::) ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 6 Czerwca 2008, 11:54 »
gabiś to od dziś zmieniajcie pozycję :) ty na dół a mąż na górę :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #516 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:00 »
gabiś to od dziś zmieniajcie pozycję :) ty na dół a mąż na górę :)
i tu pojawia się problem bo ja dominująca jestem  ;D ;D ;D ;D ;D wiec chyba czas się podporządkować  :D :D :D :D :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:12 »
hehehe, no dominatorko daj szansę swojemu mężowi  ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:16 »
Dziewczyny mi lekarz powiedział wprost, źle robią te kobiety, które zaraz PO idą do toalety lub pod prysznic! \

tylko ze ja nie moge inaczej bo na drugi dzien mam zapalenie pecherza!!! mielismy robione badania pod wzgledem jakis bakterii ale nic nie wykazalo wiec ja nie wiem od czego to jest ....

kochane ja dzisiaj stwierdziłam że musze zacząć dbać o siebie - za radą naszej forumkowej mamusi (Ewelina-Eva*  :-* :-* :-* )

od dziś koniec z kawa!!! tzn nie do końca... dziennie pije 2-3 kawki to teraz będzie tylko jedna + litr wody mineralnej :)

a mi @ miała przyjść we wtorek i dalej cicho... ale to dopiero pierwszy cykl po rzuceniu tabletek wiec napewno wreda przyjdzie  :Kill:

kochana a nie boisz sie starac zaraz w pierwszym cyklu po tabletkach???? rozne sa opinie na ten temat...

spoko loko:) a tak na powaznie to oczywiscie ze wczesniej pytalam sie lekarza ile powinni sei odczekac a on mi na to ze po moich moge starac sie od razu i przez pierwsze 2 miesiace po rzuceniu tabletek plodnosc jest zwiekszona i w niektorych przypadkach maga byc bliźniaki (podczas owulacji moga byc 2 jajeczka wypuszczone)... w sumie w mojej rodzinie nie było żadnych ale nawet fajnie by było tak od razu 2 maluszki :)

hihi Gabiśto chyba musisz sie poswiecic w imię dzidzi :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #519 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:24 »
Madziu ja też mam problemy z pęcherzem. Kochana ja proponuję zrobić tak.. ( ja tak robię)
Po 1. kochajcie się pod kołderką ( nawet cieniutką) albo wcześniej nagrzejcie pokój.
A jak już Cię pęcherz boli to weź urospet. NAwet przed przytualnkeim zapobiegawczo...

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #520 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:25 »
wiesz co Gabiś chyba muszę Cię podesłać mojemu mężowi ;D to by się ucieszył chłop. Bo ja to normalnie muszę być bardzo napalona że na górze jestem, a wiem że faceci to lubią ;)
z Tobą odeszły anioły...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #521 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:30 »
wiesz co Gabiś chyba muszę Cię podesłać mojemu mężowi ;D to by się ucieszył chłop. Bo ja to normalnie muszę być bardzo napalona że na górze jestem, a wiem że faceci to lubią ;)
;D ;D ;D ;D ;D ;D hmmm to może ja aż tak się napalam ??? A tak naprawdę to już musi się coś wyjątkowego zdarzyc żebym była na dole  :P :P :P :P Ale teraz będe się musiała trochę  opanować z moim temperamentem i podporzadkowac mężowi.. tylko czy on tak łątwo odpuści....  ???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:34 »
dziewczyny może skoro tak was pęcherz boli to może spróbujcie przed stosunkiem iść siku i opróżnic pęcherz. może w ten sposób to coś pomoże?

Ja też słyszałam że od razu po odłożeniu tabletek są największe szanse :) Zależy oczywiście jakie tabletki się brało, ale po tych nowoczesnych można od razu po ostawieniu :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #523 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:37 »
Wiesz Gabiś ja to teraz mam wymówkę i mówię że nasionka wbrew grawitacji nie popłyną ;D no ale rzeczywiście czasem na górze jest niesamowicie ;D;D;D;D
z Tobą odeszły anioły...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #524 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:10 »
ja jak swojemu M mówię że "po"  będę miała bioderka w górze to mówi żebym nie wariowała, bo jego żołnieżyki są takie sprytne że dojdą do celu nawet jakbym podskakiwała czy cuś :) heheh

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #525 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:16 »
Buehehe. Z mojego taki romantyk, że On by się jeszcze przytulić chciał etc., ale gdzie tam..
met już na ścianie :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #526 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:23 »
Mój się śmieje ze mnie jak te nogi mam na ścianie... a rezultat jest taki że musimy ściany pomalować bo moje paluszki sa poodbijane  ;D ;D ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:41 »
hehehe, met mój tez by się jeszcze chciał poprzytulać :) hehehe

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #528 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:42 »
Ale my jesteśmy wredne! :P

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #529 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:54 »
metus ja tam tak wredna nie jestem bo daję mu się przytulać :) hehehe a po prostu mocniej zaciskam nóżki hehehe

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 6 Czerwca 2008, 19:55 »
metus ja tam tak wredna nie jestem bo daję mu się przytulać :) hehehe a po prostu mocniej zaciskam nóżki hehehe

ale prezecież można połączyć przytulanki z nóżkami na  ścianie  ;D

kurcze a ja mam chyba problem... od 2 tygodni jak sie kochamy to mnie tak w podbrzuszu boli najczesciej z lewej strony. z tego co ja wiem jajniki sa chyba wyrzej wiec to chyba nie one ...  ???

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #531 dnia: 6 Czerwca 2008, 20:16 »
Madziu ja mam identyczne bóle... nieraz przytulanko kończy się poprostu moim pąłczem..
Najczęściej boli mnie tak podczas owulacji.... i w tych dniach kiedy szyjka jest nisko.
Zmiana pozycji powinna wszystko rozwiązać.

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 6 Czerwca 2008, 20:31 »
Madziu ja mam identyczne bóle... nieraz przytulanko kończy się poprostu moim pąłczem..
Najczęściej boli mnie tak podczas owulacji.... i w tych dniach kiedy szyjka jest nisko.
Zmiana pozycji powinna wszystko rozwiązać.

tylko ze ja powinnam okres we wtorek dostac a to trwa od ok 2 tygodni... wiec to chyba raczej z owulacja nie ma nic wspolnego....

no i czasami jeszcze boli jak sie rano tak po spanku rano albo przed woeczorek naciągne wiecie tak zeby naciagnac sobie miesnie :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 7 Czerwca 2008, 22:38 »
Madziq czasem boli w ten sposób jeśli w jajniku jest duży pęcherzyk i nie pęka. To wtedy rzeczywiście podczas i po może boleć ale też tylko wtedy gdy ma od czego boleć, tzn. jakby to wytłumaczyć  :-\ Ooo już wiem, chodzi mi o to, że Wasi Panowie pewnie są dumni z tego co mają ;D O!!!

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #534 dnia: 7 Czerwca 2008, 22:43 »
Madziq czasem boli w ten sposób jeśli w jajniku jest duży pęcherzyk i nie pęka. To wtedy rzeczywiście podczas i po może boleć ale też tylko wtedy gdy ma od czego boleć, tzn. jakby to wytłumaczyć  :-\ Ooo już wiem, chodzi mi o to, że Wasi Panowie pewnie są dumni z tego co mają ;D O!!!

OOo to musze męża podbudować, bo on ma zawsze pretensje do siebie że sprawia mi ból  :D :D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 7 Czerwca 2008, 22:46 »
No pochwal go pochwal. Będzie skakał z radości.

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 8 Czerwca 2008, 08:18 »

OOo to musze męża podbudować, bo on ma zawsze pretensje do siebie że sprawia mi ból  :D :D

hihi to ja tez!!! a ja dalej nie dostałam @ i uchachana zrobiłam test i od razu humor spadł :( znowu jedna kreseczka. a pół godziny potem musiałam leciec do łazienki zwymiotować ... i znowu jakas nadzieja mi sie wbiła do główki ze moze test sie pomylił ... ale wiem ze to chyba nie mozliwe no trudno moze w przyszłym miesiacu sie uda.

świeca górą :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #537 dnia: 8 Czerwca 2008, 10:07 »
Madziu wszystko zależy kiedy miałaś owulkę- jeśli dobrze doczytałam (a hurtem nadrabiam dziś cały wątek po ponad tygodniu przerwy ;) ) to dopiero odstawiłaś tabsy. Także jeśli nie mierzyłaś temperaturki, albo nie robiłaś testów owulacyjnych nie wiemy kiedy miałaś to jajeczkowanie. Ciąże test wykrywa niby 6dniową... ale w praktyce dopiero po ok 12 dniach od owulacji (mniej więcej 6 dni od zagnieżdżenia) o czym z resztą pisała Met. Reasumująć póki @ nie ma jest nadzieja :D :D :D

Ja powoli mogę wysyłać fluidki ~~~~~~~~~ ale jeszcze boję się cieszyć... po 17.06 (wizyta u gin) odważniej się ujawnie... narazie proszę o 3manie kciuków za moją fasolkę!! :oops:

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #538 dnia: 8 Czerwca 2008, 10:18 »
Dziubasku to super :skacza: napewno teraz wszystko będzie w porządku. Czekamy z Tobą a wizyta już niedługo. Buziaki
z Tobą odeszły anioły...

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #539 dnia: 8 Czerwca 2008, 10:20 »
tak więc i ja po cichutku gratuluję   :)