Autor Wątek: Los spłatał nam figla, czyli Martulka i Topyciu czekają na drugą dzidzię  (Przeczytany 317054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
Demko, no to musicie wziąć się do roboty i może za 9 miesięcy coś wyjdzie :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
Dziękujemy za gratulacje :)

ela już nie będę się zarzekała, bo teraz też mówiłam, że drugiego nie będzie, ale los chciał inaczej.

jagodka24 odpowiem na PW.

demka pewnie, że chciałabyś synka bo córeczkę już masz :)

Offline martulka

• Chuck Norris
A my zaczęliśmy już 23 tydzień. Brzuchol rośnie i teraz już się nie da go ukryć. Czuję się dobrze, chociaż w zeszłym tygodniu przez 2 ranki znowu wymiotowałam. A już myślałam, że będzie dobrze  :-\ Energii mam za dwoje i gdyby mnie jeszcze tak "krzyż" nie bolał. No i te skurcze łydek w nocy. Na zmianę noga lewa, noga prawa, noga lewa ... Dzisiaj to aż sobie "ała" zakrzyczałam, aż Tomek się obudził przestraszony.
Martwi mnie tylko to, że maluszek mało się rusza. Próbuję sobie tłumaczyć, że może będzie spokojny za Tomkiem, ale ciężko mi jest.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Martulko, Tomku serdecznie gratuluję drugiego synka  :-* :-* :-*
A Tobie Matulko życzę żeby wymioty poszły już na zawsze ;)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Marta gratuluje 2 chłopaka, i ciekawa jestem jakie imie dla niego wybierzecie :)pozdrawiam
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Martulko - gratuluję 23 tygodnia  :-*
Nie martw się - moja Oleńka też malutko się ruszała i wszystko jest ok. Jest teraz spokojną dziewczynką  :D
Tulaski dla Ciebie i brzusia, pozdrowionka dla Tomka i buzialki dla Wiktorka  :-*

Offline topyciu

• uzależniony
Asia dziękuje za pozdrowionka :) Ja ciągle Martusi powtarzam, że skoro Wiktor się wiercił w brzuchu i on jest raczej po mamusi to druga dzidzia musi być po tatusiu który jest spokojny :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Gratulujemy drugiego synusia!!Ale będziesz kwiatów na dzień kobiet dostawała  ;D ;D a c do ruchów to pewnie rusza się dużo ale nie każdy ruch czujesz!!A nie masz przypadkiem łożyska na przedniej ścianie??

Offline topyciu

• uzależniony
Nie - łożysko jest na tylnej ścianie - tak nam powiedziała pani doktor :)

Offline martulka

• Chuck Norris
Dziewczynki kochane dziękujemy na gratki :) Nad imieniem myślimy intensywnie, ale konkretnego typu jeszcze nie mamy.

Nika ale kwiatki to będę dostawała raz na rok, a pomyśl ile skarpet będę miała do prania każdego tygodnia  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
Martuś dobra pralka i lecisz z koksem :)

Offline martulka

• Chuck Norris
Rybuś pranie to nie wszystko. A weź to wszystko posortuj-połącz w pary, podziel która czyja itd :)
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2008, 20:51 wysłana przez martulka »

rybkawiedenka
  • Gość
Ja mam córki i też mam ten cyrk. Ale się wycwaniłam i daję im kupki ich skarpet jak oglądają TV (poza tosią) i sami mają parować.

Offline martulka

• Chuck Norris
Już widzę moich trzech facetów oglądających bajki i dzielących się skarpetami  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
marta u mnie w domu dwie baby i jeden chłop a skarpetek multum. Zuzia to czasem trzy pary w ciągu jednego dnia nosi. da się przeżyc. tak jak rybka mówi, dobra pralka...tyle ze Zuziowe to czasem eszcze zaprać muszę :/

z tymi ruchami to ciężka sprawa. może małe ma jeszcze bardzo duzo miejsca i pewnych ruchów nie czujesz. zobaczysz ze jak się rozkręci to bedziesz miała jeszcze dosyc.  A na skurcvze łydek proponuję solidną dawkę magnezu. Pamiętam jak mnie tak łydki bolały, że ledwo chodziłam i po magnezie mi przeszło.

a jakie propozycje macie w kwesti imienia ?

Offline martulka

• Chuck Norris
Wiktor na razie uwielbia biegać boso po domu, więc aż tylu skarpetek nie mam. Ale jak chłopcy dorosną to będzie wesoło.

Od wczoraj z ruchami jest już lepiej. Obudził się nasz leniuszek. Wieczorem to nawet zaliczyłam takiego porządnego kopniaczka aż mi brzuch podskoczył. Także maluch się rozkręca.

Wczoraj i w nocy skurczów łydek brak.

A co imienia to wstępny wybór padł na Piotr, ale właśnie wczoraj przeczytałam, że jest to najpopularniejsze imię w Polsce, tzn. jest najwięcej mężczyzn z tym imieniem. A od kilku lat królują: Jakub (I miejsce), Kacper (II miejsce), Mateusz (III miejsce) i Bartosz (IV miejsce). Także za kilka lat w klasach będzie 6 Kubusiów, 5 Kacperków, 3 Mateuszków itd. Na wybów imienia mamy jeszcze 4 miesiące więc na pewno coś wybierzemy.

rybkawiedenka
  • Gość
Martulka to widać po naszym forum że akurat te męskie imiona królują!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Bartosza to ja już jednego mam w domu ;D

Martulka, Ty się skarpetkami przejmujesz a pomyśl tylko ile ciuszk ow masz z głowy, dzięki temu, że będzie chłopczyk ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
a ja Wam doradzę tak:
nie patrzcie na statystyki, na to ile będzie Kubusiów, Mateuszów za kilka lat, co mówią inni... wybierzcie takie imię, które Wam sie podoba. I całą reszcie miejcie głęboko w ....

bo w przeciwnym razie nigdy imienia nie wybierzecie...
ja narazie waszą męska tosię nazywam Antkiem ;D
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
Na razie daliśmy sobie spokój z imieniem. Jeszcze mamy czas.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
my mamy mateusza - i pani w urzedzie przy rejestracji mówiła, ze wcale nie ma tak duzo dzieci o tym imieniu
juz wiecej było mikołajów (a to drugie imię naszego synka)

Offline merkunek

• Chuck Norris
a ja Wam doradzę tak:
nie patrzcie na statystyki, na to ile będzie Kubusiów, Mateuszów za kilka lat, co mówią inni... wybierzcie takie imię, które Wam sie podoba. I całą reszcie miejcie głęboko w ....

Mariol dobrze gada!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
nio właśnie mariola i merkunek mają racje. wybierzcie takie jakie wam się podoba i jakie ma najsłodsze zdrobnienia. A piotrków i antków, adasków, filipów i karolów też jest sporo....widzę po imionach moich znajomych i po tym co słyszy się w piaskownicy.

jak wiesz moja córka- Zuzia- ma dosyć bardzo jak na ostatnie czasy popularne imię. I mam to w nosie. Bo  imie dla niej wybieraliśmy w czasach gdy nie było popularne. A że najbardziej nam się podobało to tak zostało. I nie obchodzi mnie ze ktos woła "...ooooo kolejna Zuzia", bo dla mnie to najukochańsza, najpiękniesza Zuzienia pod słońcem.

a peniw ze macie czas. wybór imienia trzeba przemyśleć pod kątem tego żeby się dzieci z małego nie śmiali i co by wam się bardzo podoało. jak was natchnie to imię będzie.

a jak się czujesz w tym (dla mnie) okropnym tygodniu ?

Offline martulka

• Chuck Norris
Ja czuję się świetnie. Brzuszek rośnie. maluszek, leniwie ale się rusza. Tylko teraz zaczęły mi puchnąć stopy, ale nic dziwnego jak się spędza 8 godzin w pozycji siedzącej. Upałów u nas nie ma więc jest ok :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
no i byle tak dalej.. a na spuchniete nogi polecam masaz... najlepiej jak maz wieczorkiem wymasuje stopki, a poczujesz sie jak nowonarodzona :D

rybkawiedenka
  • Gość
MArta trzymaj się zasady tancerek - nogi ZAWSZE w górze!!!! Na stół je kładz, na męża, do łóżka weź poduszke i kladz nogi na poduszce..

Offline martulka

• Chuck Norris
Z nogami nie jest tak źle. Waga na początku 24 tygodnia to 61 kg, czyli doszłam do wagi sprzed ciąży. Oby teraz za dużo nie przybrać.
Maluszek rusza się coraz śmielej, ku uciesze mamusi :)
Tomuś ma nowe zdjęcia brzuchola do wklejenia.
Na horyzoncie pojawiło się nowe imię KAROL. Ale to tylko kolejna propozycja.

A tutaj złe wieści. W tym szpitalu rodziłam Wiktora. Ale na drugi poród to już na pewno tam nie pojadę.

Szpital w szponach Legionelli
Zabójcza bakteria w szpitalu w Redłowie
Nie będzie ewakuacji szpitala w Redłowie

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Rany, co za horror ::)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

rybkawiedenka
  • Gość
Marta właśnie chciałąm cię pytać czy to nie ten TWÓJ szpital..... masz jakąś inną opcję?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
słyszałam o szpitalu własnie
moja sąsiadka z bloku rodziła tam we wtorek tydzień temu...
mówiła,że telewizja nawet była i chciała wywiadu, ale ona sie nie zgodziła.Mówi do mnie:taka wymęczona po porodzie,bez makijażu będą mnie głupotami męczyć...
no ale ona urodziła w 2 godzinki.W czwartek wyszła do domu.A wczoraj ją spotkałam na spacerze z mężem na dwa wózki(bo drugi synek jest niespełna 2 latka starszy).I chodziła tak ze szwami ...
masakra
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein