Autor Wątek: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)  (Przeczytany 140815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)
« Odpowiedź #390 dnia: 4 Lipca 2008, 12:10 »
macher   dziękuje  :Zakochany:

to chyba jest moja pierwsza wypowiedź nt osobiste wypowiedziana do kogoś innego niż mój mąż i dlatego bardzo się obawiałam jak zostanie przyjęta....

teraz ja mam zadać pytani do kogoś tak ?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #391 dnia: 4 Lipca 2008, 12:12 »
 :taktak: :taktak: :taktak: :taktak:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #392 dnia: 4 Lipca 2008, 12:16 »
Dziękuję  :oops: :oops: :Wzruszony: :Wzruszony:
Vonka  :uscisk: :uscisk:

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #393 dnia: 4 Lipca 2008, 12:59 »
Nie wiem czy tak można ale bardzo bym chciała zadać pytanie macherowi. Nie obraźcie się dziewczyny ale akurat w tej kwestii bardzo interesuje mnie sposób patrzenia na sprawę mężczyzn. A skoro mamy go tylko jednego tak więc pytanie od Ciebie macher

Coraz częściej się słyszy, że to właśnie kobieta zdradza najczęściej swojego partnera . Co byś zrobił w takiej sytuacji?

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 4 Lipca 2008, 13:00 »
miało być "do Ciebie"  :glupek:  sorki

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 4 Lipca 2008, 13:38 »
przyjąłem ale nie wiem czy nie nadużywam własnej osoby w tym wąteczku :?: :?: :?: i przypadkiem nie zanudzam :?: :?: a i nie jestem sam bo jest Tomek  ;D topyciu

W tej kwestii nie widzę różnicy między tym czy mówimy o kobiecie czy mężczyźnie , zdrada to zdrada. Tylko czy zdrada to nie jest wina obu partnerów :?: Przede wszystkim zadał bym sobie pytanie co zrobiłem a zwłaszcza czego nie zrobiłem, że Moja Ukochana uległa innej osobowości, dlaczego nie potrafiłem okazywać jej tyle abym był dla niej tym jedynym tym kogo poznała i pokochała :?:  Często o tym zapominamy i popadamy w rutynę, że mamy kogoś na własność a człowiek nie jest niewolnikiem i nie rośliną, która   wzejdzie na skale bo jest bardzo czuły i musi być pielęgnowany jak w szklarni. Łatwo przejść z Miłości do rutyny dnia codziennego ale to pierwszy krok do dania okazji złodziejowi bo tylko okazja czyni złodzieja nie tylko rzeczy materialnych ale i uczuć. Więc zrobił bym taką analizę ale dla siebie a ukochanej powiedział bym, że jest wolnym człowiekiem i ona ma prawo wyboru z kim chce żyć ale czy zgodził bym się na życie ze mną hm... jestem tolerancyjny ale czy aż tak :?: chyba jednak nie bo ja też jestem wolnym człowiekiem i mam takie samo prawo. Oczywiście nie mam zamiaru usprawiedliwiać zdrady samej w sobie bo znam przypadki ludzi, którzy zdradę mają wpisaną w związek ale to ich sprawa.
W tym wszystkim jest jeszcze fakt, że skrywamy coś w sercu, że robimy rzeczy, które wypada a więc nie jesteśmy w stosunku do samych siebie szczerzy bo dlaczego mam pić kawę jeśli jej nie lubię bo mąż lubi :?: a nie lepiej powiedzieć Kochanie Ty kawę ja herbatkę bo tak powinien wyglądać związek oparty na partnestwie, tolerancji i oczywiście Miłości.

teraz znowu ja pytanko :

Opisz znaczenie  słów ; Żona i Mąż

czas na uśmiech  marta082008

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 4 Lipca 2008, 13:48 »
macher   :-*:brawo:  super odpowiedź

a na Marte faktycznie trzeba będzie troche poczekać  :D
no to może po jednym  :piwo_2:  żebyśmy "na sucho" nie musieli na naszą marte czekać  ;)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #397 dnia: 4 Lipca 2008, 19:26 »
jejku jak ja uwielbiam ten wątek tyle piękny słów tu jest napisane  :Serduszka:

Gabiś jesteś niesamowita mocno się wzruszyłam pieknie napisałaś  :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #398 dnia: 7 Lipca 2008, 14:13 »
Macher, ale mnie zażyłeś teraz.

Dla mnie mąż to osoba którą żona kocha najbardziej na świecie, której oddałaby wszystko łącznie ze swoim życiem. Poświęciłaby dla niej szczęście. Jednak z drugiej strony mąż to osoba która żonę kocha najmocniej na świecie ;) , dzięki której żona jest najszczęśliwszą kobietą. Mąż uwielbia swoją żonę a żona męża. To jest mąż.

A żona, to już trudniejsze. Żona to osoba, która jest dla męża - całą sobą, która dba o niego (bo mąż to takie duże dziecko) ;) , żona dba też aby żar ogniska domowego nie przygasł.

To jest na prawdę bardzo trudne pytanie.

To ja mam teraz do Agnieszki J - czym dla Ciebie jest tęskonota?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 7 Lipca 2008, 15:03 »
... a sądziłem, że nie odpiszesz z marszu i napiszesz szerzej ale używając dużych skrótów myślowych odpisałaś w pośpiechu. Dla mnie mogło by być więcej i bardziej zerkając w lusterko własnego jestestwa  ;D ale przyjmuję wersję leniuszka   :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk: :Serduszka:
Pozdrawiam a pytanie wcale nie jest trudne  ;D ;D ;D   

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 7 Lipca 2008, 15:19 »
Macher, pytanie jest bardzo trudne, ja wiem że wychodzę za mąż dlatego że kocham mojego Kamila i właścieie nic innego sie nie liczy, więc kim jest dla mnie mąż? Tym, który kocha żonę, a kim jest żona - tą, która kocha męża i są razem aby napełniać się nawzajem szczęściem. To ja Macher Tobie zadaje nadprogramowe pytanie - kim dloa Ciebie jest mąż i żona?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 7 Lipca 2008, 15:22 »
Tym, który kocha żonę, a kim jest żona - tą, która kocha męża i są razem aby napełniać się nawzajem szczęściem .........................

.... dalej Marto rozwijaj ...........  ;D ;D ;D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #402 dnia: 7 Lipca 2008, 15:24 »
hehe, surowy profesor ;) nie ma zmiłuj ;)
ANCYMONEK :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 7 Lipca 2008, 15:29 »
Macher, a Ty?

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #404 dnia: 7 Lipca 2008, 19:19 »
Ale tu mądrych rzeczy :)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #405 dnia: 7 Lipca 2008, 21:46 »
Z tego co pamiętam to pytanko jest  :

marta082008
To ja mam teraz do Agnieszki J - czym dla Ciebie jest tęskonota?

Marta mam nadzieję, że się nie gniewasz :?: :?:  :?: bo jakoś głupio sie czuję  :(  a na Twoje dodatkowe odpowiem w chwili pustki w temacie oki :?: naprawdę nie chcę być uzurpatorem pytań i odpowiedzi :-[ 

PS. wysłałaś  do  Agnieszki J wiadomość na priv :?:

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 8 Lipca 2008, 12:45 »
Tak wysłałam, ale coś nie odpisuje

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #407 dnia: 8 Lipca 2008, 21:34 »
Macher Marta wyczerpujaco odpisala. Napisala jak czuje i widac nie chce juz rozwijac. Moim zdaniem Marta to piekne co odp:-) zreszta kazdy chyba odpisuje jak chce, jak mysli, wiec po co ciagnac temat :))

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 8 Lipca 2008, 21:54 »
 anulka331 - w pełni sie z Tobą zgadzam. Nie było moim zamiarem i nie napisałem, że Marta coś źle napisała a wręcz przeciwnie. Chodziło mi tylko o to, że ktoś kto za 5 minut będzie żoną a u jej boku będzie mąż opisze to nieco szerzej . Za bardzo szanuję Martę abym negował jej sposób myślenia i pisania to była z mojej strony jedynie nieudolna próba sprowokowania Marty i nic więcej.
Również uważam, że nie ma sensu ciągnąć dalej tego pytania. Jeśli uraziłem to przepraszam. 

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 9 Lipca 2008, 11:31 »
Macher, mnie nie uraziłeś  ;D . Anulka, dzieki za wstawiennictwo  ;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 9 Lipca 2008, 15:16 »
Dobra, rozmaiałam właśnie z Agnieszką i powiedziała, że nie chce odpowiedzieć na to pytanie, więc zadam pytanie komuś innemu.

Czym jest dla Ciebie miłość?

Pytanie do Chlebosi

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #411 dnia: 10 Lipca 2008, 13:21 »
Martuś, ale mnie zażyłaś tym pytaniem  ;)

Miłość - to coś co ciężko jest opisać, to uczucie, które jest przy mnie od momentu kiedy poznałam Jego, miłość to takie motyki w brzuchu, które się pojawiają jak się dłużej nie widzimy i mamy się spotkać, miłość to uczucie nad którym trzeba cały czas pracować i ją podtrzymywać by nie zgasła, miłość jest dla mnie bardzo ważna, sprawia ,że każdego dnia czuję się wyjątkowa. miłość jest wszystkim, bo bez niej nie było by nic. miłość daje bezpieczeństwo i radość. sprawia, że kocham drugiego człowieka. miłość to strach o drugą osobę, pomoc i dbanie o nią. milość to pocałunki, gesty czułości. ogólnie miłość to to ,co scala i łączy dwie połówki.

Pytanie do hany81 - gdybyś miała czarodziejską różdżkę to do czego byś jej użyła?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 10 Lipca 2008, 13:54 »
 :okularnik: :tak_2:

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 10 Lipca 2008, 18:37 »
hmmm....gdybym miała czarodziejską różdżkę użyłabym jej przede wszystkim do ulepszenia świata. Nie byłoby wojen, głodu , chorób i tak wielu nieszczęść. Każdy przeżywał by swoje życie godnie i niczego by nie żałował. A gdybym mogła użyć różdżki do własnych osobistych celów to zaczarowałabym mojego przyszłego mężusia tak, aby zawsze patrzył na mnie w taki sam sposób jak teraz. Wyczarowałabym sobie piękny domek wśród zieleni z duuużym ogrodem gdzie mogłyby spokojnie bawić się nasze dzieci. Wyczarowałabym sobie SZCZĘŚCIE i MIŁOŚĆ.

Pytanie do Sylwinki -  Jak sobie wyobrażasz Wasz związek za 20 lat ( mam nadzieję,że nie powtarzam pytania ;) )

Offline Sylwina

• Chuck Norris
  • Szczescie to wszystko czego chcem
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #414 dnia: 10 Lipca 2008, 19:48 »
o..jeju....
Pieknie tu piszecie...
Kochana zadalas mi pytanie...na ktore latwo i trudno jest odpowiedziec.
Jak wiecie nie jestem juz dwudziestolatka i troche w zyciu przeszlam, ale !!
Tak ,ale!!
Znalazlam swoja polowke,rozmawiamy o bieliznie,nerwicach mojej kumpeli i upadkach(zdradach)
jego kolegow.Rozmawiamy na kazdy temat i mowimy czesto o tym jak lekko zyje mlodziez.
Choroby sa ,ktore dostaje sie po nieprzemyslanych decyzjach. Tragedje sa na tym swiecie straszne.
Podejmujac decyzje ( w naszym wieku) wyjscia za maz ,a wiec kochania i szanowania sie az "do konca",
podjelismy dlatego bo obydwoje sie wzruszamy widzac dziennie pod naszym balkonem przechodzaca pare (maja po 100 lat chyba!!),ktora trzyma sie za raczki! To takie piekne!Jak oni w sklepie na siebie patrza..to jakas wielka ,spelniona milosc! Jak moja babcia opowiadala o swojej milosci do dziadka to lezki mu polecialy,ona go w  dalszym ciagu kocha.
Wlasnie tak sie widze za 20 lat i moj S. o tym marzy.
Widzielismy obydwoje wiele i tyle o nasze szczescie walczylismy ,ze nic,nic i nikt nie ma szans zmienic nam naszych planow .Chce do konca byc przy nim,i pragne aby on do konca byl przy mnie.
20 lat...hmm moze jeszcze nie o lasce... ale niech bedziemy razem... niech smieje sie do mnie co rano jak go wypycham z lozka do pracy,niech smieje sie ze mnie jak z nalozona farba na wlosach skacze przy garkach,
niech kladzie pranie kolo kosza na pranie,niech nie bedzie idealny,bo ja tez nie jestem,niech wchodzi w zimie
w zabloconych butach do pokoju.... to nic...najwazniejsze sa chwile kiedy wraca i patrzy na mnie tymi usmiechnietymi oczkami i mowi : "niunia juz jestem".To sa slowa ,ktore buduja nasza milosc dziennie od nowa.
Nie zaluje w zyciu nic, czasami bylo smutno ,ale to juz bylo!Teraz patrze juz tylko na zegar... on bije juz nam nasze godziny... nie zawsze bedzie latwo... ale razem... razem bedzie lzej! Wierze w to tak mocno!
Wierze w te usmiechniete oczki,ktore patrza na mnie i pozwalaja mi wierzyc w to co czuje!
Oj ! ale sie rozpisalam...

Offline Sylwina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 10 Lipca 2008, 20:08 »
a Teraz musze komus konkretnemu pytanie zadac?
Hmmm...
Nie mam takiego...
ale moze wypowiedzcie sie :
"czym jest dla was zycie w XXI wieku?
Czy naprawde pogon za pieniadzem niszczy milosc ,np.:przez dlugie rozlaki?"

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #416 dnia: 10 Lipca 2008, 20:44 »
Sylwina, musisz konkretnej osobie zadać to pytanie.

Offline Sylwina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 11 Lipca 2008, 10:21 »
witam....masz racje ...Anjuszka ..to moze Ty ? ;)

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #418 dnia: 11 Lipca 2008, 13:31 »
a Teraz musze komus konkretnemu pytanie zadac?
Hmmm...
Nie mam takiego...
ale moze wypowiedzcie sie :
"czym jest dla was zycie w XXI wieku?
Czy naprawde pogon za pieniadzem niszczy milosc ,np.:przez dlugie rozlaki?"

He, he... no tak, mogłam siedzieć cicho.

Jak większość osób wie, albo się domyśla (widząc mój podpis), to my z Piotrkiem jesteśmy akurat w takiej sytuacji, że ja tu, on tam. W tym przypadku P. jest w Anglii.
W naszym przypadku, długa rozłąka nie zniszczyła naszej miłości (to nie pierwszy raz, kiedy P. jest za granicą, a ja tutaj w Polsce). Nawet rzecz bym mogła, że nasza miłość się umacnia. Ufamy sobie bezgranicznie, przez co nie zastanawiam się co chwila, czy P. nie ma tam kogoś na boku.
Oczywiście nie będę ukrywać, że P. pracuje za granicą, bo ma możliwość o wiele większych zarobków, niż tutaj na miejscu. Niektórzy zadają pytanie - ale po co? Czy nie warto znaleźć pracę na miejscu za mniejsze pieniądze i być cały czas razem? Może i można, ale póki są możliwości i chęci... to czemu tego nie wykorzystać. Technika tak bardzo poszła na przód, że możemy mieć niemalże stały kontakt z osobą za granicą. Telefony, internet... to już nie są dobra luksusowe. Łatwiej dzięki nim znieść rozłąkę. A i też, w razie jakiegoś wielkiego kaprysu, czy też depresji, można wsiąść w samolot i po 2 godzinach być u ukochanego. Tak właśnie żyje się w XXI wieku.
A i jakie miłe są powroty :)
Przez te 2 miesiące rozłąki, można sobie uświadomić, że miłość do drugiej osoby, nie jest jedynie zauroczeniem, które mija wraz z niewidzeniem się. Nie jest to następny młodzieńczy kaprys na miłość.
Wydaje mi się, że jedynie pary, które sobie w 100% ufają i się naprawdę kochają, są w stanie znieść takie rozłąki.
Zresztą jak wiem, że P. nie pracuje tam tylko dla siebie, on pracuje dla nas, aby było nam łatwiej zacząć wspólne małżeńskie życie.
Oczywiście nie zawsze będziemy żyć w wiecznych rozłąkach, jeżeli P. stwierdzi, że podoba mu się życie np. w Anglii, to razem się tam przeniesiemy.

Ok, nie wiem, czy do końca odpowiedziałam na Twoje pytanie.
Podsumowując.

Życie w XXI wieku jest dla mnie prostsze, niż np. w XIX w. :) Chociaż teraz pewnie borykamy się z zupełnie innymi problemami niż ówcześni ludzie.
Pogoń za pieniędzmi może zniszczyć miłość, ale tylko w przypadkach, kiedy obie strony się na to nie zgadzają, nie ufają sobie i nie kochają się.
W innych przypadkach... moim zdaniem nie ma możliwości zepsucia prawdziwej miłości poprzez np. rozłąki.

I pytanie do: MEGAN.

Czym różni się życie w Irlandii od życia w Polsce. Czego Wam brakuje oraz czego Wam będzie brakować z Irlandzkich rzeczy, zwyczajów, obyczajów po powrocie do Polski. I czy łatwo jest żyć Polakom za granicą.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #419 dnia: 11 Lipca 2008, 21:32 »

I pytanie do: MEGAN.

Czym różni się życie w Irlandii od życia w Polsce. Czego Wam brakuje oraz czego Wam będzie brakować z Irlandzkich rzeczy, zwyczajów, obyczajów po powrocie do Polski. I czy łatwo jest żyć Polakom za granicą.[/i][/color]

Aniu - przeczytalam, pomysle i odpowiem ...
ale nie teraz - wieczorkiem ... labo jutro ...