Autor Wątek: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)  (Przeczytany 140766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Odp: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)
« Odpowiedź #300 dnia: 29 Maja 2008, 15:35 »
ehhhhhhhhhhhhhh  ::)

nic mądrego nie przychodzi mi do głowy po tmy co przeczytalam..(poki co)...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #301 dnia: 29 Maja 2008, 17:03 »
macher jak tak cię czytam to Ty naprawdę masz łeb jak sklep jak to się mówi, Twoje wypowiedzi mnie normalnie zaskakują :) oczywiście bardzo pozytywnie :)

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #302 dnia: 29 Maja 2008, 21:25 »
macher ... jestem pod wrazeniem ...
wspaniale napisane - wielkie brawa dla ciebie ;)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #303 dnia: 30 Maja 2008, 08:18 »
macher  :uscisk:  to tak po przeczytaniu tego co napisałeś....

no i bardzo trudne zadanie przede mną! dajcie mi troszkę czasu, muszę to przemyśleć na spokojnie
ANCYMONEK :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 30 Maja 2008, 09:58 »
No to czekamy na odpowiedz :)

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #305 dnia: 30 Maja 2008, 10:17 »
pytanie DLACZEGO jest zawsze najtrudniejsze!  czasem jest tak, że intuicyjnie wiemy że coś ma byc tak a nie inaczej, ale dlaczego? odpowiedź nie przychodzi łatwo, czasem ją specjalnie omijamy, bo wymaga to naprawdę zastanowienia i przemyślenia.
Potrzeba do tego wyciszenia wszystkich emocji (co łatwe też nie jest) i spokojnej analizy
Nie zawsze chcemy tak robić, przeciez najłatwiej jest dać ponieść się emocjom!

ja jestem bardzo emocjonalną osobą, nie duszę niczego w sobie, myślę, że wszystkie emocje od razu na mnie widać! Moja pierwszą reakcją zazwyczaj są łzy. To takie moje ujście.
Nie potrafie się złościć, kłócić, krzyczeć, wyzywać - no po prostu nie umiem!
Najpierw pojawiają się łezki (ale nie w poduszkę) a potem: rozmowa rozmowa rozmowa!!!!!

Trudno jest mi pisać dlaczego bym wybaczyła, albo dlaczego nie - bo nigdy nie musiałam bić się z takimi myślami. Nigdy nie dostałam od swojego partnera ani cienia pretekstu do takiego rozwazania!
i to znacznie utrudnia odpowiedź na to pytanie :P
Bo żyje w przekonaniu, że jesteśmy parą, która sobie ufa i która nie nadwyręży tego zaufania. Parą, która duużo o związku rozmawia i która od związku i jego przyszłości ma bardzo podobne oczekiwania. Znamy siebie, przyjaźniliśmy się bardzo bardzo długo i wiemy co potrafi nas zranić.
Wiem, na co nigdy bym sobie nie pozwoliła, i mam nadziję, że mój mąż też.

Nie istnieje dla nas tabu, rozmawiamy i o zdradzie i o kłamstwach - o wszystkim.

Najgorszą rzeczą w związku jest dla mnie oszustwo, o tym też pisał macher. Nie zdrada, ale kłamstwo i obłuda. Tego bym nie zniosła, bo to jest dla mnie podstawą związku! szczerość szczerość szczerość! Prawda, choćby najgorsza jest zawsze prawdą i potrafiłabym to docenić.
Dużo potrafiłabym wybaczyć, bo człowiek popełnia błędy. Dlaczego potrafiłabym? Ponieważ wiem, że rozmawialibyśmy o tym, że wiedziałabym o wszystkim (cokolwiek by to miało być). Dlatego, że się PRZYJAŹNIMY, a to jest dla mnie podstawą związku. (no oczywiście miłość też, ale czym jest miłość? ;))
dlatego, że przyjaciele się wspierają, nie wytykają błędów, pomagają sobie - razem można wiele przezwyciężyć

inną sprawą jest pamiętać... o tym tez macher pisać, nie wiem jak by to było, bo zapomniec jest trudno. Wiem, jedynie, że mimo pamietania, nie wytykałabym niczego.

Dlaczego bym nie wybaczyła?
nie wybaczyłabym ogólnie mówiąc nieszczerości, podwójnego życia, tajemnic - dlaczego? Ponieważ całkowicie burzy to moje, właściwie nasze pojęcie i wyobrażenie bycia razem

poproszę jeszcze o chwilę czsu na pytanie - synuś się obudził ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #306 dnia: 30 Maja 2008, 10:55 »
pięknie kamyczku..... poprostu pięknie  ::) ::) ::)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #307 dnia: 30 Maja 2008, 12:08 »
pięknie to napisałaś  :Wzruszony:

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #308 dnia: 30 Maja 2008, 12:41 »
dziękuję :)

Maja! następne pytanie do Ciebie :)
czym jest dla Ciebie dom i jakie emocje wokół niego krążą? :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #309 dnia: 30 Maja 2008, 12:45 »
Maja melduje, że pytaie otrzymala ale musi popracować - szef dzisiaj wyjeżdża i cs tam się domaga, także odpowiem najpewniej wieczorem

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #310 dnia: 31 Maja 2008, 22:16 »
Po pierwsze witam po powrocie i serdecznie dziękuję za miłe słowa  :uscisk:
ricardo - ciekawa przenośnia ale kontynuując ten kierunek należy pamiętać o półkach w tym sklepie a zwłaszcza aby towar był uaktualniany i świeży tylko tu trzeba czasu a ja akurat mam go więcej zaliczonego od wielu z Was. Mówiąc inaczej to po prostu doświadczenie Życiowe.

kamyczku - ślicznie napisałaś bo w Twych słowach nie tylko jest prawda i szczerość ale wyraźnie czuć w tych słowach to co w człowieku najważniejsze a więc  :serce: Prawdziwą sztuką jest mówić i pisać od Serca Ty to zrobiłaś i za to  :blagam: :blagam: :blagam: :blagam:  :brawo: :brawo: :brawo:
Najważniejsze to to, aby Miłość nie była sloganem aby na siłę nie szukać problemów gdzie ich nie ma, aby partner wiedział, że słowo Kocham znaczy - że nigdy nie zostaniesz sam, że życie w partnerstwie i Miłości to symbioza a nie pasożytnictwo bez względu, której strony to dotyczy.
Należy również pamiętać, że czasami lepiej usłyszeć prawdę od swojej Miłości o tym co jest nie tak niż żyć w fałszywym uwielbieniu jaki (jaka) jestem Kochany, Wspaniały i Doskonały. Takie słowa to również Miłość a nie powód do kłótni i obrazy. Tak kamyczku masz rację szczerość ponad wszystko  :uscisk:   Dzięki  :przytul:
Serdecznie pozdrawiam  :okularnik:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #311 dnia: 2 Czerwca 2008, 20:48 »
Kamyczku...piękne pytanie...w sam raz dla Mai ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 3 Czerwca 2008, 07:42 »
puk, puk Maju mamy czerwiec więc już nie maj i koniec wakacji  :uscisk: :uscisk: :uscisk: :okularnik:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #313 dnia: 3 Czerwca 2008, 10:07 »
czym jest dla Ciebie dom i jakie emocje wokół niego krążą?

Mój dom - moja twierdza  ;D a tak na poważnie to dom w moim odczuciu to dla mnie nie tylko cztery ściany odgradzające nas od innych i chroniące moją prywatność.
Dom ma dla mnie wiele znaczeń, dom mojego dzieciństwa pachnący ciastem, swieżym praniem i pastą BHP ;), dom w bloku z wielkiej plyty a mimo to ciepły, przyjazny, zawsze pełen ludzi, śmiechu i radości ... a może to ja pielęgnuję takie właśnie wspomnienia.
Teraz staram się aby mój dom był jak najbardziej podobny to tego w moich wspomnieniach, aby był miejscem do którego zawsze chce się wracać, aby każdy czuł się w nim dobrze, bo dom to w gruncie rzeczy my sami. To nasze rodzinne zwyczaje, tradycje, nasze uczucia i emocje tworzą domową atmosferę...dom to przede wszystkim my i nasza rodzina - nieważne gdzie, ważne z kim ;) taki Dom przed duże D ;D

Przepraszam, że tak krótko ale jestem tuż przed urlopem i mam urwanie głowy ::)

Nad pytaniem muszę troche pomysleć :drapanie:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 3 Czerwca 2008, 10:14 »
Krótko ale ślicznie  :przytul: a prawdy w tym tyle, że aż miło się czyta i od razu wspomina własny Dom  :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #315 dnia: 3 Czerwca 2008, 10:37 »
Pytanie do martini

Co uważasz za swój największy życiowy sukces, a co za porażkę...?

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #316 dnia: 3 Czerwca 2008, 16:25 »
Kamyczku...piękne pytanie...w sam raz dla Mai ;)

Maju, czasami podczytuję Twój wąteczek i tyle jest w nim ciepła! i pomyślałam, że to pytanie właśnie w sam raz dla Ciebie :)

dziękuję za odpowiedź :D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 4 Czerwca 2008, 14:41 »
 :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:05 »
 :uscisk:  Bardzo ładnie i co ważne masz szacunek i dystans do własnych wartości i osiągnięć  a to dzisiaj duża  sztuka :Daje_kwiatka:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #319 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:30 »
Wiesz Martuś... kolejny raz przekonałam się jak wspaniałą i wartościową osobą jesteś!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #320 dnia: 6 Czerwca 2008, 12:42 »
jak to miło z samego rana takie optymistyczne posty czytać!!!
Martuś..jesteś wielka!
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #321 dnia: 6 Czerwca 2008, 13:57 »
Martuś piękne słowa :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #322 dnia: 7 Czerwca 2008, 09:57 »
jedynie Adam i Ewa nie mieli problemu z teściową  ;D ;D  :okularnik:

No fakt, nie mamy problemów ani z teściowymi ani teściami  :D Dobrymi ludźmi są  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #323 dnia: 7 Czerwca 2008, 19:41 »
Martini, wiesz, że ja na Twoją książkę czekam....  :-* :-*

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 8 Czerwca 2008, 09:53 »
O ja Cie ... zostałam wywołana do odpowiedzi.
Bohater zycia codziennego ... dla mnie jest nim moja niestety nie zyjaca juz babcia.
A dlaczego ? Zawsze imponowala mi determinacja i siła przetrwania.Od zawsze walczyła z przeciwnosciami losu, z rodzina ktora nie zgadzala sie na slub z moim dziadkiem, pozniej z choroba dziadka ktora niestety wygrala :(.Pozniej walka o przetrwanie malzenstwa jej syna, opieka nad wnukami ktore daly niezle popalic. W koncu nadszedl czas spokoju, babcia miala sily za 5-ciu, wigoru za 10-ciu.Poszla nawet do pracy bo sie  w domu nudzila :)Niestety wszystko co dobre szybko sie konczy.Pewnego dnia babcia wyczula guzek w piersi.Lekarze stwierdzili ze nie jest to rak tylko cos czego nazwy nie pamietam.Wiem tylko ze co jakis czas to przekluwali. Zycie wrocilo do normy i ... znow cios. Babcia dostala udaru mozgu, calkowity paraliz, do tego grzybicze zapalenie pluc,slowa lekarzy ze mamy szykowac pogrzeb, ze zanim zbadaja co to za grzyb babcia moze juz nie zyc.Babcia rozpoczela walke swojego zycia. WIgilie spedzilismy na szpitalnym korytarzy.Cala nasza rodzina i najblizsi.Powoli ale z determinacja w sercu walczyla z choroba i po wielu miesiacach wygrala!I choc nie byla juz tak sprawna jak kiedys ( nie tylko fizycznie ale i psychicznie bo choroba spustostoszyla jej mozg ) to jednak nadal byla tym samym cudownym czlowiekiem ktory sam nie umie ale innemu pomoze.Nawet nas postawila "ustawic" :)I kiedy ja mialam dosc jej cwiczen ( byly meczace nie tylko dla cwiczacego ale i dla "rehabilitanta" ) babcia cwiczyla bez grymasu na twarzy.Co dzien zadziwiala nas coraz bardziej.Smiala sie ze przetanczy cale moje wesele  :) I wszystko bylo dobrze gdy nagle kolejny cios - rak.Okazuje sie ze to co znalazla wtedy w piersi tez bylo rakiem ale lekarze z partolili robote i rak dal przerzuty na pluca.Amputacja piersi, naswietlania i ... wieczny usmiech na twarzy mojej babci. Nogdy ale to nigdy nie narzekala.Znosila wszystko z taka godnoscia jakby to ta choroba była darem.
Wiedziała ze przegrywa, ze jej czas nadchodzi ale nam pozwalala wierzyc ze bedzie ok. Gdy zapraszalismy ja oficjalnie na wesele powiedziala ze nie dozyje  :'( Pozniej poszla do szpitala na tomograf - gdybyscie widzialy wyraz jej twarzy kiedy siadala na lozku ( tym samym na ktorym lezala z udarem ).Jej twarz mowila - teraz moge umrzec. Tutaj nie w domu. Mamie mowila ze czuje si eok i  a kolezanka ze szpitalnego lozka przekazywala ostatnie wole. Prosila bysmy nie przekladali wesela, bysmy sie bawili tak jakby tam byla.Bysmy nie plakali bo Ona bedzie szczesliwa.Dwa dni po urodzinach mojego brata i 1,5 miesiaca przed weselem babcia zmarla z usmiechem na twarzy.Wygladala tak mlodo, bez zmarszczek i własnie ten usmiech. Wiedziala ze przegrala ze smiercia ale wygrala zycie wieczne. Przezyla swoje zycie tak jak chciała, przekazala nam wiele madrosci zyciowych i wiedziala ze jest kochana.

Babcia nauczyla mnie isc do przodu pomimo wiatru wiejacego w twarz, kamieni spadajacych na glowe.Nauczyla mnie zyc tak bym na lozu smierci nie musiala sie niczego bac ani wstydzic.Nauczyla mnie tego ze zawsze moze byc gorzej wiec cieszmy sie  z tego co mamy.Co nas nie zabije to nas wzmocni - i tak bylo w jej przypadku .Choroba bardzo ja wzmocnila choc w koncu zabiła.Babcia jest moim bohaterem bo dla mnie wygrala.

Teraz pytanie do Martynki1985 - Martynko kim wg Ciebie jest szczesliwy czlowiek - co musi miec,co musi przezyc, osiagnac by stac sie w pelni szczesliwym i czego Tobie brakuje do osiagniecia tego stanu ?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #325 dnia: 8 Czerwca 2008, 12:00 »
Antalis ślicznie to opisałas..... pięknie. I życzę Ci aby ten autorytet pozostał w Twoim sercu na zawsze  :-* :-*

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #326 dnia: 9 Czerwca 2008, 08:57 »
 :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 9 Czerwca 2008, 12:46 »
Martynko kim wg Ciebie jest szczesliwy czlowiek - co musi miec,co musi przezyc, osiagnac by stac sie w pelni szczesliwym i czego Tobie brakuje do osiagniecia tego stanu ?

Trudne pytanie:) Bo czym jest szczęście? Każdy w inny sposób interpretuje to slowo, każdy wymaga czegoś innego od życia, żeby być szczęśliwym. Nie bede uogólniała, tylko napiszę jak ja to widzę.
Mimo wielu chwil załamania mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa, bo:
- miałam fajne dzieciństwo, dzięki czemu mam teraz mnóstwo pięknych wspomnień. Rodzice starali się dać mi jak najwięcej dobrego, pokazali trochę świata, kulturę obcokrajowców. Wiem, że mogę liczyć na ich pomoc.
- znalazłam kogoś, kto mnie kocha nad życie, z kim zwiedziłam wiele pięknych zakątków świata a teraz tworzymy wspaniałą rodzinę, której nie zamieniłabym na żadną inną. Mamy zdrową, piękną córeczkę, która daje nam mnóstwo radości. Mamy wspaniałych przyjaciół, z którymi spotykamy się baaardzo często (mimo myslenia niektórych osób-spoza tego kregu-ze jak juz przyjdzie dziecko, zamkniemy sie w domu i nie bedziemy miec czasu na spotkania). Wiemy, że możemy na nich liczyc, przy których wszystkie troski życia codziennego odchodzą w siną dal, od których wracamy zawsze uśmiechnięci i naładowani olbrzymią energią na kolejne dni.
- mimo, że urodziłam Gabrysię, kontunuuję studia. Są chwile załamania - w czasie sesji - ale jestem szczęsliwa, że mam szanse na skonczenie ich i mam nadzieje znalezienie dobrej pracy po ukonczeniu.
- jest na świecie kilka bardzo bliskich i życzliwych mi osób (również na forum), którzy są dla mnie jak rodzina, zawsze znajdą czas na szczerą rozmowę, mogę się im wyzalic, wypłakać, a oni dają mi pocieszenie i wiarę na lepsze jutro... Posiadanie takich przyjaciół to prawdziwe szczescie w szczęściu.

Przeczytawszy, to co napisałam stwierdzam, że posiadam wszystko co potrzeba mi do szczęścia :) Wiadomo, w miarę jedzenia apetyt rośnie i chciałoby się czegoś więcej i więcej,ale przecież jeszcze mase życia przede mną i czasu na dokonanie czegoś, co przyniesie mi wiele pięknych chwil, które kiedyś będę mogła tu dopisać.

Muszę się zastanowić nad pytaniem

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 9 Czerwca 2008, 12:54 »
pytanie do...asi
Czy uważasz, ze: Polacy wiecznie narzekają ??? Zastanawia mnie, czy ten stereotyp jest nieśmiertelny. Czy tak było kiedyś, czy dalej tak się o nas mówi.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #329 dnia: 11 Czerwca 2008, 20:44 »
Cholercia... masz w nosek Martynko za takie pytanka  ;)

Dzisiaj jestem cholernie zmęczona ... do tego popijam drugi kieliszek winka od Agi-Rybki (Rybeńko - pychotka!  :-*) i nie jestem w stanie odpowiedzieć sensownie na to pytanko  ;)
Ale pamiętam o nim i jutro postaram się skrobnąć tutaj co nieco  ;D