Autor Wątek: Zespół "Fraza"-OSTRZEGAM!!!!!!!  (Przeczytany 12471 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
Zespół "Fraza"-OSTRZEGAM!!!!!!!
« dnia: 25 Sierpnia 2006, 01:03 »
Wesele mieliśmy w sierpniu.Gdy dojechaliśmy na nie okazało sie że zespołu który zamówilismy nie ma!Jest jakiś inny w zastępstwie!Tego samego dnia rano rozmawiałam z zespołem i nic nie powiedzieli że nie dojadą!A po rozmowie z zespołem zastępczym okazało sie ze oni wiedzieli o tym juz od 2 tyg. i nikt nie raczył nas poinformować.Podobno "nałożyły"im sie 2 terminy!!!!a my już parę miesięcy wcześniej wpłacilismy zaliczke!Nie było sprzętu który miał być,ani repertuaru!Zespół zastępczy zaliczki na oczy nie widział a my mieliśmy zapłacic calosc!!!!!
To było ponad nasze siły.Najważniejszy dzień w życiu a tu taki kanał:(Oczywiście nie zapłacilismy calosci.kategorycznie odmowilismy.dostali mniej,a dostac musieli bo to w koncu nie ich wina ze tamten zespół nawalił.Przepraszam za zasmiecanie forum ale pragne naprawde ostrzec,żeby nikt nie musiał przezywac tego co my.nie polecam.pozdrawiam

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2006, 01:07 »
Nie zaśmiecasz forum - od tego jest aby pisać co polecamy sobie wzajemnie a przed czym możemy się ustrzec!
Napisz jeszcze skąd ten zespół jest - z jakiego miasta.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpnia 2006, 01:12 »
Fakt:) :oops: zapomniałam:)Zespół jest z Katowic.Jak sie juz zorientowałam mają na swojej stronie ksiege gosci i mnóstwo pozytywnych opini.jakims dziwnym trafem zaden z adresow tych gosci nie istnieje   :shock: a jak probowalam im nawrzucac w ksiedze gosci to dziwnym trafem moja wiadomosc nie zostala zaakceptowana :twisted: ciekaw:)

Offline Aga24
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpnia 2006, 14:37 »
Witam serdecznie! Bardzo Wam współczuję, że ktoś (obcy ludzie) mogą tak popsuć najważniejszy i niepowatarzalny dzień w życiu. Ja na szczęście bawiłąm się 19 sierpnia na weselu ale orkiestra była ta którą młodzi zamówili i goście bawili się super. Ale mam nadzieję, że zastępczy zespół niebył taki zły i niezepsuł Wam wesela do końca? A tak poza tym to na Twoim miejscu zrobiłambym im "super" reklamę w całym województwie.Pozdrawiamn cieplutko i jeszcze raz współczuję...  :cegly:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpnia 2006, 14:49 »
Co za sku... ny! :evil:  Nóż się w kieszeni otwiera, jak czyta się o takich podłościach! Ja bym NIC nie zapłaciła. Normalnie porażka na maxa! Pewnie, że po ślubie nikomu się już nie chce kłócić, czy procesować, ale nauczka się tym chamom należy. Trzeba im robić antyreklamę! Dobrze, że zaczęłaś o tego forum, ale porozgłaszaj to, gdzie się da. Także na ogłoszeniach drobnych na stronie twojego miasta i okolic. Może nastepni ustrzegą się takich podlców.

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2006, 15:05 »
Cytat: "groszek"
Ja bym NIC nie zapłaciła

no wlasnie... ale gdyby olali sprawe i nie zagali to dopiero wesele bylo by do d...
mam nadzieje ze chociaz jakos zastepczy zespol pokazal sie z dobrej strony i zabawial super gosci ...

Cytat: "Niunia23"
a jak probowalam im nawrzucac w ksiedze gosci to dziwnym trafem moja wiadomosc nie zostala zaakceptowana  ciekaw:)

dziękujemy za wpis do Księgi gości!
Wpis pojawi się w księdze dopiero po akceptacji admina.
Nie udało się wysłać potwierdzenia wpisu!

haha ja tez probowalam.... ta ksiega to sciema ;)

Offline ala2105
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Sierpnia 2006, 17:29 »
myślę że trochę przesadzacie.

Mnie też spotkała taka sama niespodzianka bo zespół który
zamówiłam się rozpadł i wysłali mi zastępstwo
i wcale nie narzekam.

Najważniejsze że zespół potrafi załatwić zastępstwo i uratować
imprezę bo ja też trochę byłam przerażona jak nie mogłam znaleźc
zastępstwa na włąsną rękę  :klotnia:

ale naszczęście panowie z zespołów między sobą się znają
i jak jest problem np. ze składem to się wspierają

LUDZIE PRZECIEŻ ZESPÓŁ TO NIE AUTOMATY GRAJĄCE I NIE NAWALAJĄCE  :waga:

:koncert:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Sierpnia 2006, 21:22 »
Ala... chyba nie piszesz poważnie...?
Orkiestrze "nałozyły się terminy"  :evil: i to było przyczyną nieobecności na weselu, a nie choroba, czy śmierć babci "lidera zespołu". Innymi słowy- orkiestra oszukała klientkę, zakładając, że raczej nikt nie załatwia orkiestry w ostatnim miesiącu, orkiestra musiała wiedzieć o "nałożeniu terminów" juz długo przed i nie poinformowała klientów w ogóle!! Ja w ogóle nie rozumiem "nałożenia się terminów"- to jest świadome wprowadzanie w błąd!! Oszustwo!! Załatwianie sobie kilku umów na jeden termin i wysyłanie jakichś zakichanych zastepców.

Jakbyś kupiła bilety na koncert artysty X, ana którego się nastawiłaś, za którego zapłaciłaś,  a zamiast tego wystąpił artysta Y, bo się iXowi "termin nałożył", to rozumiem, że też nie miałabyś pretensji...? A jakby tak "termin się nałozył" lokalowi i w dniu slubu odesłaliby wszystkich weselników na inną salę, to też by dla Ciebie nie było kłopotu? Tak? No bo niby co za kłopot... grunt, że załatwili zastępstwo!  :evil:  Suknię jakbyś zamawiała slubną, a dostałabyś inną to też luzik, grunt, że rozmiar się zgadza  :evil:

Idąc dalej... można wymienić Pana Młodego- ważne, żeby ślub w ogóle sie odbył...   :mrgreen:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpnia 2006, 01:42 »
Cytat: "groszek"
Jakbyś kupiła bilety na koncert artysty X, ana którego się nastawiłaś, za którego zapłaciłaś, a zamiast tego wystąpił artysta Y, bo się iXowi "termin nałożył", to rozumiem, że też nie miałabyś pretensji...? A jakby tak "termin się nałozył" lokalowi i w dniu slubu odesłaliby wszystkich weselników na inną salę, to też by dla Ciebie nie było kłopotu? Tak? No bo niby co za kłopot... grunt, że załatwili zastępstwo! Evil or Very Mad Suknię jakbyś zamawiała slubną, a dostałabyś inną to też luzik, grunt, że rozmiar się zgadza Evil or Very Mad

Idąc dalej... można wymienić Pana Młodego- ważne, żeby ślub w ogóle sie odbył... Mr. Green

Nic dodać nic ująć Aniu...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ala2105
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpnia 2006, 09:38 »
słyszałam o zespołach

które podpisują umowę i WCALE NIE PRZYJEŻDZAJĄ NA WESELE !!

i TO JEST DOPIERO PORAŻKA

a dla mnie najważniejsze

że zespół wywiązuje się z umowy i organizuje oprawę muzyczną

nie pozostawiając pary młodej na lodzie bez kapeli  :id_juz:

Wiadomo że jak się podpisuje umowę na rok przed weselem

to WIELE RZECZY MOŻE SIĘ WYDARZYĆ ! ! !

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Sierpnia 2006, 09:58 »
Cytat: "ala2105"
Wiadomo że jak się podpisuje umowę na rok przed weselem

to WIELE RZECZY MOŻE SIĘ WYDARZYĆ ! ! !

Po to się właśnie podpisuje umowę, żeby takich niespodzianek nie było. Ja rozumiem, że wiele rzeczy może się wydarzyć, ale to nie była sytuacja, na którą zespół nie miał wpływu, jak choroba na przykład. Po prostu oszukali klienta, bo o tym, że się terminy nakładają (co to w ogóle za tłumaczenie?? :? ) musieli wiedzieć wcześniej, a nawet nie raczyli nikogo poinformować. Nie mówiąc już o tej nieszczęsnej zaliczce...

Offline santi28
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Sierpnia 2006, 10:46 »
Ładną reklamę temu zespołowi robicie !!  :)

"TERMINY IM SIĘ NAŁOŻYŁY" ----

to znaczy że ładne wzięcie ma ten zespół -

od klientów im się chyba teraz telefony urywają -hehe

Antyreklamą robicie im reklamę że tak są popularni że się nie wyrabiają !!!!!!!!!!!!! :koncert:

CHYBA MAJĄ ZA DUŻO ZLECEŃ A TO ZNACZY ŻE SĄ DOBRZY ! ! !

Dobrze by było gdyby przyjeżdzali na umówione wesela,

a może IM COŚ INNEGO WYPADŁO - np.choroba ????????????

Może Niunia23 ze złości że miała inny zespół

zmyśliła że im terminy się nałożyły lub kapela która za nich grała ????????????

Tego do końca nie możemy być PEWNIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:kawa:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Sierpnia 2006, 10:48 »
SANTI, a jak odnalazłeś ten post? Ktos Cie powiadomił? Pytam, bo mnie to interesuje  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Sierpnia 2006, 12:05 »
Cytat: "santi28"
Może Niunia23 ze złości że miała inny zespół

zmyśliła że im terminy się nałożyły lub kapela która za nich grała ????????????

Tego do końca nie możemy być PEWNIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szkoda słów na takie podejscie do sprawy
Moja droga,nie zmyśliłam tego.Zreszta nie obchodzi mnie co masz do powiedzenia na ten temat  :?
Dzieki za miłe słowa dziewczynki.Swoja droga ciekawe ze zespół ma na swojej stronie ksiege gosci,meile z tej ksiegi nie istnieja :shock: a jak chcialam sie tam wpisac z odpowiednimi słowami określającymi ich zachowanie :wink: to moja wiadomosc nie zostala zaakceptowana :roll: Bardzo ciekawe  Prawda??
Zespół ogłasza sie na kazdym forum,nigdzie nie ma ich zdjęc,opini.nic co by potwierdzalo ich wiarygodnosc.Zajelam sie tym dopiero po slubie i zaluje ze tak pozno :cry: Bardzo prawdopodobne ze ten zespół wcale nie istnieje,tylko posredniczy z innymi,nie mowiac nic klientom,oni biora zaliczke i sa zadowoleni.ale to przykre.pozdrawiam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Sierpnia 2006, 12:27 »
Bardzo prawdopodobne ze ten zespół wcale nie istnieje,tylko posredniczy z innymi,nie mowiac nic klientom,oni biora zaliczke i sa zadowoleni.ale to przykre.pozdrawiam

Ciekawa teoria....ciekawe jak by to można było sprawdzić...

Katowice są troche za daleko od szczecina, żeby zasięgnąć opinii znajomych...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Sierpnia 2006, 12:55 »
Cytat: "santi28"
Ładną reklamę temu zespołowi robicie !! Smile

"TERMINY IM SIĘ NAŁOŻYŁY" ----

to znaczy że ładne wzięcie ma ten zespół -

Ładną, ładną.. ANTYreklamę, jak już. Bo nikt normalny po przeczytaniu tej historii nie zaryzykuje podpisania umowy z kimś tak niewiarygodnym.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Sierpnia 2006, 13:33 »
groszek, Pan santi28 ma swoje odrębne postrzeganie rzeczywistości...
...chce ........niech angażuje...udanej zabawy życze...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Sierpnia 2006, 13:50 »
O rany całe szczęście,że ja uparłam się na inny zespół,mój B. po przesłuchaniu dema z ich stronki był zadowolony z wykonywanych utworów,powiedział,że mam napisać do nich maila i zapytać ile sobie życzą za poprowadzenie imprezy,oczywiście tak zrobiłam,ale ja nie byłam do nich przekonana i cały czas szukałam czegoś na ich temat,jakiś opini czego kolwiek i wiecie co nic nie znalazłam,chyba ktoś na górze czuwał nad nami :wink:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Sierpnia 2006, 16:42 »
epox- brawo!! mam nadzieję, że takich nieufnych będzie więcej! oto siła "reklamy", prawda panowie z Frazy?  :mrgreen: Jeszcze parę takich numerów, jakie wycięliście, a fama pójdzie lotem błyskawicy i będziecie musieli zmienić nazwę zespołu  :twisted:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Sierpnia 2006, 17:19 »
A ja sie z  Alą zgodze.
Jestesmy tylko ludzmi a pomylki ( bo za co stakiego nalezy uwazac nalozenie sie terminów) zdarzają sie kazdemu.

Pokazali "klase" zalatwiając innych w ich miejsce. Cieszcie sie ze nie zostaliscie bez zespołu.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Sierpnia 2006, 17:27 »
Bynajmniej nałozenie sie terminów nie uważam za pomyłke tylko umyślne wyciąganie zaliczki.Wczytaj sie uważnie w mój pierwszy post.Zepół zastępczy nic o zaliczce nie wiedział  :!:  
Zespół pokazał "klasę"  :?:    :?:    :!:    :!:  Dziewczyno  :!:  To było z góry zaplanowane.Ciekawe Ze "Fraza" jest z Katowic a zespół zastępczy z Warszawy-nawet nie ma nazwy a głownym repertuarem były piosenki disco-polo  :!:  Ty to nazywasz klasą?
Gratuluje tolerancji  :roll:  
Bardzo łatwo oceniać z boku gdy sie tego nie doswiadczylo.Ciekawa jestem czy miałabyś równie duże pokłady tolerancji gdyby to sie tobie przytrafiło.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Sierpnia 2006, 17:36 »
Ty to nazywasz klasą?

Napisałam "klasę" a znaczki " " cos chyba oznaczają.

Bardzo łatwo oceniać z boku gdy sie tego nie doswiadczylo.

Łatwo tez w gniewie i goryczy oceniac kogos zle.

Moze faktycznie zespoł "dał plamę" ale nie mozna od razu zarzucac ze to ich wina. Moze sie wytlumaczą :?:

Ciekawa jestem czy miałabyś równie duże pokłady tolerancji gdyby to sie tobie przytrafiło.

Tak , byłabym wdzieczna za to ze nie zostawili mnie bez muzyki.

Wiedz ze z mojej strony mogłabym napisac ze to Twoja wina - nie kupuje się kota  w worku,trzeba było dokładnie ich sprawdzić.

Wina zawsze jest po obu stronach.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Sierpnia 2006, 21:21 »
Niunia... wina leży po stronie zespołu. Oszukali was i tyle. Prawdopodobnie podpisują lewe umowy z klientami, za co biorą zaliczki i oddają terminy mniej znanym zespołom.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Sierpnia 2006, 21:29 »
Dzieki groszku  :przytul:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Sierpnia 2006, 09:10 »
No proszę... Fraza zaczęła trząść galotami i spychać ten temat na dno forum poprzez podnoszenie pozostałych wątków. Posypały się ostrzeżonka. Osoba "niewinna" tak się nie zachowuje.
Sami się zdemaskowaliście!
Niunia... umieść rewelacje na ich temat na innych forach i stronach z waszego regionu!! Zrób im koło d.. trochę dymu, to się może odechce im oszukiwać.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Sierpnia 2006, 14:15 »
O jakich ostrzeżeniach mówisz?

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Sierpnia 2006, 14:23 »
o tych co maja osoby pod swoim profilem, takie czerwone kreseczki
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Sierpnia 2006, 10:03 »
O jakich ostrzeżeniach mówisz?

O ostrzezeniach dla Santi28, która/y wypowiedziała się w tym temacie. To ktoś zczłonków Frazy, albo osoba z nimi związana. Żeby spowodować spadek tematu na druga stronę, zaspamowała kilkanaście innych topików, żeby poszły w górę, a topic o nich spadł. Za to prawdopodobnie dostali 3 ostrzeżenia od admina.
Pewnie się przestraszyli, że ktoś z potencjalnych klientów, albo klientów, z którymi już mają umowę poczyta sobie o nich cos interesujące, ale niekoniecznie miłego.

Offline ewak
  • bywalec
Re: Zespół "Fraza"-OSTRZEGAM!!!!!!!
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Sierpnia 2006, 07:20 »
A po rozmowie z zespołem zastępczym okazało sie ze oni wiedzieli o tym juz od 2 tyg. i nikt nie raczył nas poinformować.

Skomentuje to tak: nie po to czlowiek zaczyna przygotowania do slubu czesto ponad rok wczesniej, nie po to szuka, przesluchuje, przeglada net, nie po to podpisuje umowy, zeby potem zostac postawionym w tak stresogennej sytuacji bez wyjscia. Rozumiem wypadki losowe ale zamierzonego dzialania nie zdzierze. Bo dla mnie araznzowanie zespolu zastepczego na 2 tyg. przed slubem i brak porozumienia w tej sprawie z Mlodymi jest dzialaniem planowym. Bo chyba o zleceniodawcach nie da sie zapomniec w takim przypadku?

Bardzo mi przykro Niunia, ze Was to spotkalo i osobiscie nie chciala bym zostac w taki nieelegancki sposob przyparta do muru. Mam jednak nadzieje, ze zabawa na weseleu byla mimo wszystko udana.

Ja w umowach, ktore popisuje mam zawarty taki oto paragraf, mam nadzieje, ze ustrzeze mnie on przed tego typu machlojkami: "Zleceniodawca zastrzega, że Zleceniobiorca nie ma prawa zlecania wykonania postanowień niniejszej umowy osobie trzeciej bez zgody Zleeceniodawcy.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline misio50
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Sierpnia 2006, 10:55 »
Ewak zamieszczając coś takiego w umowie :

Ja w umowach, ktore popisuje mam zawarty taki oto paragraf, mam nadzieje, ze ustrzeze mnie on przed tego typu machlojkami: "Zleceniodawca zastrzega, że Zleceniobiorca nie ma prawa zlecania wykonania postanowień niniejszej umowy osobie trzeciej bez zgody Zleeceniodawcy.

CZYLI PO PROSTU ZOSTANIESZ NA LODZIE BEZ KAPELI
JAK SIĘ NIE ZGODZISZ NA ICH ZASTĘPCZY ZESPÓŁ

moim zdaniem nie ma na to rozwiązania bo jak
zespół nie będzie mógł przyjechać to pozostaje nam tylko przyjąć to co dają

no chyba że sami znajdziemy przed weselem w co wątpię ! ! !  :shock: