Autor Wątek: rozmiar obraczki  (Przeczytany 36016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« dnia: 24 Maja 2005, 19:27 »
musze sie z wami podzielic co sie dzialo/dzieje z naszymi obraczkami....

zamowilismy pod koniec kwietnia obraczki w geant, w T....salonie.

obraczki wybrane, rozmiar mial byc wybrany na podstawie numerow innych obraczek.
z naszego modelu obraczka byla dla mnie dobra (roz 13), i babka chcilala mi ja wcisnac ale sie nie dalam, chcialam nowa!

minely 4 tyg.....

zglosilam sie po obraczki, mierze i co?? ZA MALA!! nie duzo, ale z palca ledwo ja sciagnelam i mowie jej ze no jakas mala.... no ale mi sie oberwalo, ze przytylam albo cos i to nie jej problem i babsko sie uparlo ze chcialam 13 wiec mam 13!!
poprosilam o ten model ktory byl do mierzenia, a tam psikus, napisane ze 13 ale faktycznie jest 14!!
no oczywiscie babsko wstretne mialo do mnie pretensje (???!!!) ale i tak postawilam na swoim, bo nie dosc, ze nie mila to jeszcze maja zla numeracje! powinni miec specjalne obraczki, cala rozmiarowke a nie taki balagan!
maja mi ja rozciagnac.....mam sie po nia zglosic za 2 dni.

i jeszcze bylam zla, bo obraczka jest z brylantem, na ktorego nawet certyfikatu nie wystawiaja, wiec moga mi wlozyc co chca......

musialam sie z wami podzielic moimi przykrymi doswiadczeniami!!
nadziej, ze juz wiecej ich nie bedzie....
najpierw fotograf mnie wystawial caly czas, pozniej doszly mnei plotki o upadlosci hotelu gdzie mamy wesele a teraz te obraczki....
02.07.2005

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Maja 2005, 19:31 »
Bardzo mi przykro  :(
Ale mam nadzieję, że za te 2 dni to będzie już dobrze.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maja 2005, 19:34 »
jesli bedzie cos zle, to bede z nimi "walczyc"
jak cos jest jeszcze 5 tyg do slubu!! to jest czas na wybor nowych obraczek :)
02.07.2005

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maja 2005, 19:46 »
Nie martw się Aniu, co sie źle zaczyna to się dobrze kończy :)
Zapewne będziecie mieli bardzo trwałe i zgodne małżeństwo
:skacza:

A z tymi obrączkami to rzeczywiście nie najlepiej wyszło, powinnaś przycisnąć panią ze sklepu żeby dała Wam za tą przykrą sytaucję zniżkę, koniecznie !
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline aniaj
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Maja 2005, 22:05 »
Nie martw się. Z nimi trzeba zdecydowanie i trochę można ich przy okazji postraszyć. Mój narzeczony kupował u nich pierścionek zaręczynowy, który okazał się za duży. żeby mi go wymienili na mniejszy też się z nimi trochę nawalczyliśmy (w innych salonach mówiono mu o 2 tygodniach na wymianę- a w tym nie dopytał, bo myślał, że to pewien standard). Ale w końcu wymienili (decyzją właściciela).  :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Maja 2005, 22:58 »
Aniuc mam nadzieję, ze wszystko się ułoży i będzie dobrze! Niestety tak już czasem bywa, że nie wszystko idzie łatwo!
zobaczysz, że za dwa dni obraczki bedą dobre!
Aha i napisz nam konicznie jak rozegrała się ta sprawa! Powodzenia! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Maja 2005, 08:06 »
spokojnie aniu... czasami tak jest ,ze idzie po grudzie ale potem jest z górki....  :D

wszystko w tym dniu będzie piękne.. szybko zapomnisz o tych złych przypadkach przygotowań....

w zeszłym roku dziewczyna opisywała swój przypadek jeśli uda mi się to wyszperać napewno wkleje na forum... ona to miła pasmo nieszcześć ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Maja 2005, 08:42 »
Powiem wam ze miałam podobnie w salonie A.. w Galaxy. Jedna pani bardzo miła a druga zołza. Wybralismy model ale nie było rozmiaru 13 tylko 12 albo 14. A ta 14 za duza a 12 za mała wiec sadziłam ze 13 bedzie ok. Ona z uporem maniaka ze ta 12 jest idealna ze przeciez przed slubem sie chudnie i   :shock:
J mowie ze chce przymierzyc 13 i koniec wiec ona ze trzeba zamówic. wiec ok zamawiajcie mówie. A ona ze jesli zamówie i nie bedzie pasowała to i tak musze wziasc!!! szok!! A wczesniej inna mowiła mi ze co 2 tygodnie uzupełniają całą numeracje i mają na stanie wszystkie. Wyszło na to ze poszlismy stamtąd bo co to za myslenie ze jesli ja zamówe to musze kupic a jesli oni zamówie to moge przymierzyc!! szok!
rozumiecie nie?;-)
Przyszlismy za 2 tygodnie i była 13, kupiłam ją i juz;-)
Ania

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Maja 2005, 08:43 »
ja sie nie denerwuje, co bedzie to bedzie
tylko ten przypadek z bankructwem hotelu byl bardziej stresujacy, bo wszystko przygotowane a na 5 tyg przed slubem nie ma szans znalezc czegos innego, na szczescie bankructwo okazalo sie plotka.

a z obraczkami to im poprostu nie odpuszcze!

ale ogolnie, po tych przygotowaniach do slubu, jestem zawiedziona obsluga klientow.
czasem to bym taka jedna z druga  :boks:
no ale na szczescie, czasem sa tez mile osoby :)
02.07.2005

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Maja 2005, 14:13 »
Aniu, nie płać za obrączkę z brylantem,jeśli nie masz na to certyfikatu!!!! Jeśli Ci  go nie dadzą, to możesz im powiedzieć, że zapłacisz jak za cyrkonię!!
A dlaczego pisze o tym? Moja koleżanka kiedyś kupiła u nich ( u T....) srebrną (poniekąd) broszkę.Cudną i ...... drogą!! zepsuł się jej po jakimś czsie zaczep, ułamał, czy soę w tym stylu.Jak poszła naprawić do jakiegoś jubilera, akurat nie do nich, to się okazało, że broszka  NIE JEST SREBRNA!!!! czyli zapłaciła kupę kasy za.... podróbkę. Niestety nie miałą paragonu już wówczas i niestety nie mogła pójśc i im nawtykać.....
Także Aniu, walcz o ceryfikat!!

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Maja 2005, 22:58 »
ale jaja!!
no co ty, ale swinie, jak tak oszukuja!!

dobrze ze mi mowisz, bede walczyc
baba chce mi na paragonie wypisac ze tam jest brylant, ale co mi po tym??!!

jeszcze nei bylam po odbioor, bo taki piekny, dlugi weekend trzeba bylo dobrze wypoczac :) w tym tygodniu sie wybiore do nich!
02.07.2005

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Maja 2005, 19:05 »
czekam więc na relacje i życzę POWODZENIA!! Bądź TWARDA!!!!

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Czerwca 2005, 08:24 »
Aniac i jak tam sytuacja z obrączkami??

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Czerwca 2005, 11:03 »
nie poszlam jeszcze, jakos zawsze mi tam nie po drodze, dalego jest ten geant! ale w tym tyg sie wybiore! bo juz czas!
a tak w ogole odchodzac od tematu to w tym sterze na gumiencach to ludzi w ogole nie ma!! pustki takie ze szok, czasem tylko jakas niemka sie przetoczy (te to maja figurk ;)  )
02.07.2005

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Czerwca 2005, 17:27 »
Czekamy,czekamy na wieści .

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Czerwca 2005, 09:32 »
Aniac i jak obrączki?
Odebraliście już???

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Czerwca 2005, 10:49 »
sa teraz w trakcie grawerowania

ale bylam u nich, niby powiekszyli ja troszeczke, ale i tak nie byla jak ta wczosniej mierzona...wiec zdecydowalam sie wziasc ta z wystawy, oczywiscie znizki nie dostalam, ale nie mialam nerwow sie znimi klocic.
cerytfikatu tez oczywiscie nie....napisalam maila do firmy czy takowe daja ale opd tez nie dostalam....
teraz chociaz maja ladne grawerowanie, bo wczesniej bylo koropne

odbierem je w sobote juz ostatecznie.

ale radze wam dziewczyny dokladnie zmierzyc rozmiar, a nie wybierac na podst rozmiaru innych obraczek

no i nie polecam salony T....w geantcie, obsluga tez nie jest zbytnio sympatyczna

na karte rabatowa e-wesele daja 5% znizki, ale jak kazdy salon maja juz znizke 20% (pewnie cena najpierw o tyle, jak nie o wiecej wzrosla, zeby teraz taka promocja kusili) a promocje sie nie lacza, wiec zadna okazja!  
a koszt naszych obraczek to 1250zl
02.07.2005

Offline PumoRi

• maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Czerwca 2005, 11:31 »
Cytat: "Tajusia"
co sie źle zaczyna to się dobrze kończy :)
Zapewne będziecie mieli bardzo trwałe i zgodne małżeństwo

:( a u nas wszystko (jak na razie) za pierwszym podejściem, czy to zła wróżba?  :?  Nie ma co łapać się przesądów. Dobrze będzie i tyle, bo to tylko od nas zależy  :lol:
aniac: życzę Wam powodzenia i żeby już Wam wszystko dobrze szło  :D

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Czerwca 2005, 11:55 »
Cytat: "PumoRi"
aniac: życzę Wam powodzenia i żeby już Wam wszystko dobrze szło  :D

dzieki i wam wszytkiego dobrego!!

pyt. w innym poscie o jakosc zlota, moja kolezanka dostala pierscionek zareczynowy z apartu, juz 2 razy byl w naprwie bo poprstu pekl!! ale nie wiem czy to jakos zlota, czy poprostu pech!!
02.07.2005

Offline PumoRi

• maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Czerwca 2005, 12:01 »
Cytat: "aniac"

pyt. w innym poscie o jakosc zlota

dzięki :D , poszukam tematu :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Czerwca 2005, 16:13 »
Aniac walcz o ten certyfikat :!:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Czerwca 2005, 18:40 »
nie chce mi sie walczyc, mam juz dosc stresu przez nich, mam ich poprostu dosc
brylancik jest tak malutki, wiec malo mam do stracenia...

mam mnostwo spraw na glwoie teraz i jakos nie mam do tego juz sily
tymbardziej, ze obsluga tam, wciska na sile, ze te 2 obraczki o ktorych pisalam sa tego samego rozmiaru, moj tata probowal kobiecie wytlumaczyc, pokazywal, ze nie, ale ona dalej przy swoim....

dlatego radze, nie kupujcie tam obraczek, zebyscie nie spotkalni sie z tym nerwami co ja!
02.07.2005

Offline pszczółka

• forumowicz
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #22 dnia: 9 Czerwca 2005, 20:17 »
ojejciu, ale numer z obraczkami!
Wydaje mi się że każdy salon związany z przygotowaniem slubnym dba o klienta. Dlaczego nie chcialaś certyfikatu? Nie moglas całkowicie zrezygnować z ich usług? Czy u innych nie było takich modeli obrączek, aniu?
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Czerwca 2005, 09:51 »
Cytat: "pszczółka"
Dlaczego nie chcialaś certyfikatu? Nie moglas całkowicie zrezygnować z ich usług? Czy u innych nie było takich modeli obrączek, aniu?

ja chce certyfikat ale powiedzieli, ze firma ktora dla nich robie te obraczki (oni chyba w ogole nie maja swoich wyrobow, tylko inne firmy im to wykonuja) nie daje certyfikatow, tylko, "wierza" im na slowo.  A ja dziekuje za taka wiare...patrzcie co napisala asiek!!

zrezygnowac nie chcialam, dlatego ze z narzeczonym wybralismy je juz jakis czas temu, go nie ma na miejscu i jakos nie chce wybierac ich teraz sama, a ze do slubu zostaly 3 tyg to troche pozno na rozmyslanie sie i zmiane obraczki (na te czekalismy 4tyg)

dzis ide po odbior obraczek i pow. im tak jak to napisala asiek, ze place za cyrkonie bo w zaden sposob nie gwarantuja mi, ze jest to cos innego, ciekawe co powiedza :)
02.07.2005

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Czerwca 2005, 10:10 »
Aniac do boju, pokaż im!!!
Co oni sobie wyobrażają???

Offline PumoRi

• maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Czerwca 2005, 10:17 »
Świństwo z tymi obrączkami  :( Nie dziwię Ci się, że nie masz już siły i ochoty się z nimi użerać, ale dobrze, że piszesz tutaj takie rzeczy. Może to uchroni inne pary od takich zdarzeń...
Trzymaj się i oby wszystko poszło już dobrze!

Offline Julia
  • Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Czerwca 2005, 15:31 »
Aniac, napisz koniecznie jak wypadła rozmowa w salonie. Strasznie jestem ciekawa.

Offline aniac

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Czerwca 2005, 19:30 »
mam obraczki :) no i sa sliczne :)
oczywiscie nie obylo sie bez zlosliwosci ze strony Pani, ktora nazwala mnie najbardziej narzekajaca klientka....ze wszyscy sa z ich uslug zadowoleni tylko nie JA

certyfikat wywalczylam, ale go jeszcze nie mam (mam nadzieje ze dostane)
PAni zadzwonila do szefa i on pow. zebym przyszla jutro po obraczki i certyfikat....ale  trudno, zebym jechala tam po raz 4!! dlatego obraczki kupilam i certyfikat maja mi wyslac poczta(co oczywiscie bylo moim pomyslem, bo Pania jakas malo rozumna byla.....)

wiec ja jestem juz szczesliwa bo mam co chce

mam tylko nadzieje, ze obraczka narzeczonego bedzie dobra, bo byla mierzona w ten sam sposob co moja.....
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Czerwca 2005, 19:34 »
Dobrze, że jednak udało Ci się postawić na swoim :) .

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Czerwca 2005, 19:36 »
Aniac walcz do końca o swoje, w końcu za to płacisz, czyż nie??

My też tam kupowaliśmy nasze obrączki i pierścionek
zaręczynowy i powiem Ci szczerze, że obsługa była
zawsze miła (może dlatego że niczego żeśmy się nie czepiali).

Ale w końcu od czego są te Panie??Chyba po to żeby
nam pomoc...