my właśnie dlatego zwątpiliśmy a obrączki-szczególnie w A.. w galaxy.
poszliśmy złożyć już zamówienie-i okazało się-że ta rozmiarówka z okręgu nie jest w ogóle adekwatna do gotowych obrączek-bo przymierzaliśmy już gotowe-różne modele.
mój narzeczony np. wg wzornika miał rozmiar 17....póżniej przymierzył 18 gotową obrączke-była duuużo za duża-potem 19 gotowa-była mniejsza od 17....pan na nasze pytanie-dlaczego te obraczki nie odpowiadaja zadnym normom-zmieszal sie strasznie...
zwątpiliśmy-a jeszcze powiedziano nam-że nie ma wymiany obrączek-jedynie można obrączke narzeczonego powiększyc o jeden rozmiar-a mojej w ogóle nie można zmieniać

?
wyszliśmy jak poparzeni i od razu na nastepny dzien szukalismy złotnika:)
na szczęście to był dobry wybór-bo mamy obrączki idealnie-takie jak chcieliśmy, przymiarki początkowe mieliśmy na okręgu-a potem następne-na gotowych modelach srebrnych-i na miejscu jubiler nam dopasowywał-a my mówiliśmy czy jest ok-i teraz jest ok.....i polecam obrączki soczewkowe-komfort noszenia jest nie do porównania-kiedyś myślałam, że to zbędny wymysł do czasu jak przymierzyłam soczewkę...jest "mięciutka" i jak ktoś ma tendencje do puchnięcia palców-to polecam!!!!
nasi znajomi równiez przymierzali na srebrnym okregu obraczki w innej jeszcze firmie....i niestety maja to samo-obraczki duzo za duze-spadaja nawet przez kostke-niestety nie mozna ani zmniejszyc ani powiekszyc i mloda nosi pierscionek nad obraczka dla przytrzymania

trzeba tez zaznaczyc-ze w roznych firmach wzorniki roznia sie miedzy soba...np o jeden rozmiar-wiec podawanie rozmiaru jak dla mnie -jest tylko orientacyjne -taki chybł trafił!
pozdrowionka i powodzenia w bojach obraczkowych!