Autor Wątek: rozmiar obraczki  (Przeczytany 36236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Lutego 2006, 21:04 »
Hej dziewczyny! to ja Was chyba zaskocze: mam rozmiar 8 a mój Kochany 22. Mam je już w domu i razem wyglądają troszke śmiesznie :lol: ale cóż zrobić?

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Lutego 2006, 21:13 »
A co do sprzedawców w Polsce to uważam że każdy kto decyduje się na taki zawód to chyba zdaje sobie sprawe z wysokości zarobków. A to że są niskie nie usprawiedliwia ich do złego traktowania klientów. Byłam w Angli (mam tam zamiar wyjechać zaraz po ślubie) i poprostu byłam w szoku bo w Polsce nigdy nie spotkałam takiego miłego zachowania wobec klientów.

Offline groszek
  • maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Lutego 2006, 08:55 »
Anglicy są mili, żeczywiście, ale dla mnie to wręcz uprzedzające!! Kiedyś próbowałam się wtarabanić do autobusu z walizką prawie większą ode mnie i poprosiłam kierowcę o pomoc (tylko ja wsiadałam do tego autobusu, nie było żadnego faceta) a kierowca mi odmówił. W Polsce się z czyms takim nie spotkałam.
Anglicy nawet, jak odmawiają, to z przesłodkim uśmiechem, po paru razach stwierdzasz, że uśmiechają się, mówią, że "I'm terribly sorry", a w rzeczywistości myślą "Mam cię w dupie".

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Lutego 2006, 12:22 »
Szczerze powiedziawszy nigdy nie prosiłam nikogo o pomoc w Angli wiec nie mogę wypowiadać się na ten temat a zresztą w Polsce tez nie było takiej sytuacji. Dla mnie nie jest tak bardzo istotne czy wchodząc do sklepu uśmiech sprzedawczyni był prawdziwy czy też nie ważne że był i ze dobrze się tam czułam. Byłam też w tamtejszym banku. Obsługiwała mnie średniego wieku murzynka. Była bardzo miła,przyjemnie mi się z nią rozmawiało że aż nie chciało się  stamtąd wychodzić.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Lutego 2006, 22:23 »
Czytam o rozmiarach Waszych obrączek i stwierdzam, że mam cholernie grube paluchy  :oops:  Moja obrączka - 16 a mojego męża - 23...
Pocieszam się, że teraz trochę schudłam i obrączka zrobiła się luźna a mam zamiar nadal się odchudzać. Wątpię jednak abym miała kiedykolwiek paluszek "rozmiaru" np. 8 - jak niektóre z Was.

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #65 dnia: 20 Lutego 2006, 16:58 »
Lepiej jest nie mieć takich cienkich paluszków bo to jest naprawde problem. Dobrze że obrączki mieliśmy zamawiane duzo wcześniej wiec mogli mi zrobić na wymiar. Gorzej miałam z pierscionkiem zareczynowym bo kupowaliśmy go w sobotę a zareczyny miały być na drugi dzień i naprawde dużego wyboru nie miałam. Ale tan co mam i tak jest piękny  :hahaha:

Offline groszek
  • maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #66 dnia: 20 Lutego 2006, 22:00 »
Ja mam rozmiar 18. Tu z kolei wybór utrudniony w drugą stronę, bo na takie grube palce są najczęściej wielkie wybulone piercioniska, które z kolei nie pasują mi, bo mam krótkie palce. Ale zaręczynowy mam idealnie dobrany pod swój gust, wręcz sama go wypatrzyłam ponad pół roku przed zaręczynami i pomyslalam wtedy..."Jak kiedyś miałabym się zareczyć to takim właśnie pierścionkiem" No i mam co chciałam!
jaka szkoda, ze nie mam czym zrobić zdjęcia :( Mimo, że jest w dużym rozmiarze jest naprawde stonowany i delikatny.

Offline madziulek

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Lutego 2006, 07:43 »
ja mam 10 a mój luby 31  :D  szok  :shock:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Lutego 2006, 10:17 »
Cytat: "madziulek"
ja mam 10 a mój luby 31  szok

ja mojemu Piotrkowi powtarzam, ze dobrze, że ma taką dużą łapkę - będę się czuć bezpiecznie przy nim, bo jak komuś przywali taką łapką, to biedak nie ma szans... :wink:

Offline madziulek

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Lutego 2006, 12:47 »
:hahaha:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline madziulek

• Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Lutego 2006, 12:50 »
:hahaha:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Lutego 2006, 18:00 »
No to my pobijemy:) Ja mam 20 a moj luby 22. Ja znow mam strasznie szerokie kostki, ale obraczki mamy sliczne:)

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #72 dnia: 22 Lutego 2006, 19:56 »
ja natomiast mam 8 a moj kochany 27+ :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Lutego 2006, 21:57 »
Ja mam 10 a mąż 32 :D

Offline aniula

• entuzjasta
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #74 dnia: 25 Lutego 2006, 22:02 »
Ja mam 14 a Włodu 25  :)

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Marca 2006, 21:30 »
A ja mam 14 a moj Dawidek 21. Trudno bylo mi wybrac rozmiar,bo mam dluugachne chude paluchy, a jedynie stawy dość szerokie i rzeczywiscie rozmiar 14 przechodzi przez staw miedzypaliczkowy blizszy (zboczenie zawodowe;) ) ale na palcu troche "lata".

p.s. Mam pytanie..jak wkleić tu zdjęcie?Mam fotografie naszych obrączek.Nawet grawerke widac:)
Dawidek i Magda

Offline groszek
  • maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Marca 2006, 22:56 »
instrukcja wklejania zdjęć na forum "różności" w przyklejonym odgórnie temacie pt. "Najprostsza instrukcja wklejania zdjęć"- mego autorstwa :P

Offline krollewna
  • forumowicz
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Maja 2006, 20:50 »
Ja mam pierscionek zareczynowy rozmiar 9, ale obraczke 10 i oba te pierscionki pasuja na ten sam palec. Moj Misiek ma 20. A swoja droga, to mial ogromne problemy z zakupem dla mnie pierscionka w takim rozmiarze, bo bylo to w grudniu i ekspedientki z salonu powiedzialy mu,zeby przyszedl cos wybrac w maju jak komunie beda :) Na szczescie jakos wybrnal z sytuacji i kupil 11, ktora zmniejszylismy.
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline Adka_

• nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Czerwca 2006, 15:04 »
ja mam 13 a moj narzeczony 22, oto nasze:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Czerwca 2006, 19:54 »
Ja mam 11 a moj Przemek 14

Offline sprężynka

• nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Września 2006, 09:56 »
witam...

a my właśnie wybraliśmy obrączki... i teraz zastanawiamy się czy dobre rozmiary zamówiliśmy... w przeciagu tygodnia mierzyliśmy napierw większe, które po paru dniach, jak przyszliśmy juz zamawiać wiążąco okazały się za luźne... więc wybraliśy mniejsze... wczoraj dla sprawdzenia przymierzyliśmy te rozmiary, które wybraliśy w innym miejscu i... okazały się za ciasne... sama już nie wiem przy którym rozmiarze pozostać...

ratujcie...
Mogilany 21/10/2006

Offline groszek
  • maniak
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Września 2006, 16:10 »
przy wiekszym.. :) jesli myslicie przyszlosciowo... bo kazdemu palce "grubną" z wiekiem. z kolei zimą czesciej palce sa szczuplejsze, latem grubsze.. a jak wam sprzedawca doradza? mierzyliscie takimi kolkami do mierzenia czy na zywych obraczkach? radze okreslic rozmiar na tych kółeczkach.

Offline justinne
  • nowicjusz
  • *
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Września 2006, 18:20 »
Witam Was milusio!!!!

Ja ma obrączke rozmiar 8 a mój narzeczony 25. Z pierścionkiem zaręczynowym też był kłopot - nie było takich numerów - rzadko kiedy robią.    Pozdrawiam  :jupi:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #83 dnia: 15 Września 2006, 10:46 »
Niby palce z wiekiem "grubną" ale....ja mam pierścionek, który dostałam na 11 urodziny i jest nawet jakby luźniejszy :roll: , na 18-stkę dostała od kolezanki srebrny pierścionek, ciut za duży z bilecikime"może kiedyś urosnsą Ci te chude palce :wink: " i nie urosły - zmniejszyłam gada bo mi się podoba i chciałam nosić a nie przechowywać, także trudno trafić.
Poza tym obrączki kupuje się na teraz, potem można powiększyć. Tak własciwie to na początku najchętniej się nosi, ogląda - potem już się uwagi nie zwraca, powszednieje :mrgreen: .
Na pewno ciąża, a właściwie jej końcówka to czas na zdjęcie krążka - paluszki opuchnięte są :| .

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #84 dnia: 22 Września 2006, 11:25 »
A ja wczoraj sie dowiedzialam ze mam numer paluszka 10.

Majeczka
  • Gość
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #85 dnia: 22 Września 2006, 11:39 »
Nigdy nie uwazalam zebym miala jakies grube palce, ale chyba zmienie zdanie ;) Mam dlugie palcei i moze dlatego tak sie nie wydaja grube. Ja mam 16 moj Luby 20.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #86 dnia: 22 Września 2006, 13:52 »
Cytat: "Maja"
Poza tym obrączki kupuje się na teraz, potem można powiększyć

Trzeba uwazac bo nie kazda obraczka da sie powiekszyc! szczegolnie problem jest ze wzorkami.

Cytat: "ewelinkaaa7"
A ja wczoraj sie dowiedzialam ze mam numer paluszka 10.

Oj, to ja mam paluchy! i niestety strasznie mi puchna latem, za to zima pewnie obraczka bedzie luzna.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Września 2006, 14:07 »
Cytat: "aneta_81"
Trzeba uwazac bo nie kazda obraczka da sie powiekszyc! szczegolnie problem jest ze wzorkami.

niby tak, ale po co myśleć za ileż to lat będę mieć grubsze palce, może za rok a może wcale. Nie ma rzeczy niemożliwych :wink:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #88 dnia: 28 Września 2006, 10:06 »
Cytat: "Maja"
niby tak, ale po co myśleć za ileż to lat będę mieć grubsze palce

Kolezanki narzeczony schudl 8 kilo w miesiac... i jak odebrali obraczki(wlasnie ze wzorkiem ) to niestety spadal z palca. No i byl maly problem! A dodam tylko, ze schudl z nerwow... jak sie dowiedzial, ze po 2 miesiacach znajomosci Aska jest w ciazy  :lol:  Bidulek!!! Na szczescie stanal na wysokosci zadania.. mysle, ze bedzie wspanialym mężem i tata...

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
rozmiar obraczki
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Września 2006, 10:13 »
ja nosze 9 a mój adaś ze 22;) z pierścionkiem podobno był kłopot bo nie robią takich małych i mam 10 niestety za luźny i lata :(ale obrączki bedziemy robic na zamówienie z przetopionych własnych zasobów zlota :D