Autor Wątek: Data waszego ślubu  (Przeczytany 64811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Data waszego ślubu
« dnia: 13 Grudnia 2004, 08:32 »
Co braliście pod uwagę przy ustalaniu daty Waszego ślubu - datę Waszego poznania, zaręczyn, urodzin itp.  czy też zadecydował o tym przypadek  :?: albo przesąd z literką "r"  :lol:

Offline didi

• entuzjasta
Odp: Data waszego ślubu
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2004, 09:32 »
Ponieważ zawsze jest mi zimno  :oops: to oczywiste dla nas było że slub będzie w latem, chcieliśmy w czerwcu ale nie było wolnej sali, termin sierpniowy musieliśmy przesunąć o tydzień, na lipiec i wrzesien nie ustawialiśmy sie bo w rodzinie były jeszcze 4 sluby a ponieważ obecność obowiązkowa :? z ciepłych miesięcy został tylko sierpień. Nie patrzylismy na liter"R" ja wierze tylko w jeden przesąd żeby nie brac slubu w listopadzie ale tylko dla tego że znam 3 pary które własnie wtedy brały slub i nie skończyło się to happy endem :cry: Ale moze jest gdzieś jakaś szczęśliwa listopadowa para :?:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2004, 09:35 »
Ponieważ zawsze jest mi zimno  :oops: to oczywiste dla nas było że slub będzie w latem, chcieliśmy w czerwcu ale nie było wolnej sali, termin sierpniowy musieliśmy przesunąć o tydzień, na lipiec i wrzesien nie ustawialiśmy sie bo w rodzinie były jeszcze 4 sluby a ponieważ obecność obowiązkowa :? z ciepłych miesięcy został tylko sierpień. Nie patrzylismy na liter"R" ja wierze tylko w jeden przesąd żeby nie brac slubu w listopadzie ale tylko dla tego że znam 3 pary które własnie wtedy brały slub i nie skończyło się to happy endem :cry: Ale moze jest gdzieś jakaś szczęśliwa listopadowa para :?:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline pszczółka

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudnia 2004, 09:37 »
:D
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Grudnia 2004, 10:12 »
my chcielismy pobrac sie z czerwcu, ale ze nie bylo terminu pod koniec czerwca, wzielismy pierwsza sobote lipca.
a to dlatego, ze ja w czerwcu bronie magistra i bede miala to"z glowy" i juz nie zaprzatala sobie mysli szkola.
nasze oficjalne (o ile takie istnieja) z rodzina zareczyny byly 19go czerwca 2004, slub chcielismy miec w rok od zareczyn, no i akurat rok i i 2 tygodnie wychodzi :)
02.07.2005

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Grudnia 2004, 15:59 »
A my po prostu chcieliśmy w sierpniu. Żeby zdążyć jeszcze zarobić kasę w sezonie, do tego, co już mieliśmy(to ważne i tak było). Ale o dokładnej dacie zadecydowała moja praca. Ja pracuję w szkole i ostatni tydzień sierpnia muszę już być na radzie peagogicznej.Nie chciałam więc mieć ślubu i wesela i po kilku dniach śmigać do Szczecina do pracy  :(  Chciałam się nacieszyć jeszcze tym dniem, pobyć z rodziną i wyjechać w podróż oczywiście. Dlatego nie był to 21, ani 28 sierpnień, a właśnie 14. :skacza:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Grudnia 2004, 16:09 »
W naszym przypadku to byl wolny od pracy letni likend (gdzies juz o tym pisalam).Padlo na lipiec. :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Grudnia 2004, 08:03 »
U nas pierwotnie miał być czerwiec (bo w czerwcu się poznaliśmy i od tamtej pory byliśmy parą  :calus: ) a dokładnie urodzinki mojego faceta, ale Maja miała obronę 26 i czerwiec odpadł; lipiec nie był mile widziany bo z doświadczenia wiem, że w lipcu pogoda lubi płatać figle (dlatego urlop mam zawsze w sierpniu  :okularnik: ); padło na sierpień, chcieliśmy 21 ale sala była już zajęta  :( i w związku z tym małżeństwem jesteśmy od 28.08.2004 r.  :serce:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Stycznia 2005, 20:26 »
U nas pierwotnie byl 6 maj 2006, bo ja uwielbiam maj, a Roelowi podobala sie data :-) ale jednak po bardzo spontanicznym wypadzie do Zamkowej i rozmowie z pania kierowniczka, decyzja o przyspieszeniu zapadla w 5 minut i "wzieslismy"  :lol: pierwszy termin jaki byl wolny, tak wiec padlo na 08.10.2005  :lol:  :lol:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Stycznia 2005, 10:39 »
O!! 08.10 -to prawie data moich urodzin! Madziu bedziemy razem swietowac-Wy- Wasz dzien, ja - moja kolejna osiemnastke :lol:
 :wink:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2005, 11:03 »
Super  :lol:  :cancan:  :pijaki:  :urodziny:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Stycznia 2005, 11:13 »
No i oczywiscie obowiazkowo wzniose toast za Mloda Pare !!!  :pijaki:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Stycznia 2005, 11:43 »
A ja obiecuje, ze wzniesiemy toast za urodzinki  :lol: W koncu osiemnastke obchodzi sie tylko raz w roku  :wink:  :lol:  :pijaki:

Offline Agami
  • forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Stycznia 2005, 12:00 »
My najpierw planowalismy ślub we wrzesniu 2005, potem w styczniu, a na koniec w marcu  :wink: To dlatego, ze Miśka praca wiąże się z kilkumiesięcznym (9-10 mies.  :( )wyjazdem na szkolenie na drugi koniec Polski. Nie było wiadomo kiedy wyjedzie, ale poczatkowo myśleliśmy, że w listopadzie, więc ślub zaplanowaliśmy na wrzesień, żeby był już po jego przyjeździe. Potem okazało się, że jednak nie w listopadzie, tylko może dopiero pod koniec stycznia, więc sobie pomyslelismy, ze pobierzemy się przed jego wyjazdem, ale było już za mało czasu na załatwienie wszystkiego. Później docierały do nas różne informacje, że może Misiek nigdzie na razie nie pojedzie, albo dopiero pod koniec marca lub w kwietniu. No więc ustaliliśmy termin na święta, to tez tak trochę z pobódek religijnych, bo to najszczęśliwszy czas w roku liturgicznym  :D No i skończyło sie na tym, ze Misiek wyjechal na poczatku stycznia, przyjedzie na slub, pobędzie ok.tygodnia i znów wyjedzie. Na szczęście przyjezdża do mnie w każdy (po prawie) weekend więc nie jest tak źle.

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lutego 2005, 21:24 »
My na początku chcięliśmy mieć slub we wrzesniu ale niestety w lokalu w którym chcieliśmy żeby się to odbyło nie było już miejsc na ten miesiąc. Na nasze szczęście zwolnił się jeden termin na sierpień. teraz wydaje mi sie to jeszcze lepszym pomysłem bo ja uwielbiam lato. Już się nie moge doczekać.  :D

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Lutego 2005, 14:38 »
A my chcieliśmy mieć i R i 7 w dacie. Najpierw planowaliśmy sierpień 27 ale kilka (3) sierpniowych znajomych par albo się rozstało albo właśnie wnieśli o rozwód. Więc zdecydowaliśmy się na wrzesień. A że 27 września rozpoczynam 27 rok życia to na 10 dni przed 17-09-2005 postanowiliśmy uswięcić nasz związek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lutego 2005, 17:12 »
U nas to było tak. Ja zawsze chciałam wziąć ślub w czerwcu. Być może, że ze względu na tą magiczną literkę "R", a być może dlatego, że 3 moje kuzynki brały ślub w czerwcu i wszystkie 3 są bardzo szczęśliwe :wink:
W czerwcu tego roku soboty wypadają 4, 11, 18 i 25. Mój Tomuś oprócz tego, że jest informatykiem robi również rozliczenia do ZUS-u, także na początek i koniec miesiąca ma zawsze dużo pracy. Zostały nam do wyboru 11 i 18. Stwierdziliśmy, że 18.06. wygląda lepiej niż 11.06. i dlatego ślubować będziemy 18.06.2005 r. :lol:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Lutego 2005, 11:14 »
My chcieliśmy ślub w sierpniu - literka "r" oraz to, że pracuję w szkole i mam wówczas dużo wolnego czasu. Niestety - w lokalach, które braliśmy pod uwagę nie było już terminów na sierpień. Nie wiedzieliśmy co robić.... wpadł nam do głowy nawet taki pomysł, jak przełożenie uroczystości na następny rok!  :oops:  Ale wzięliśmy się w garść i ustaliliśmy, że wrzesień to też dobry miesiąc. Moi rodzice również brali ślub we wrześniu i byli bardzo dobrym małżeństwem.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Kwietnia 2005, 19:37 »
My stwiedziliśmy, że chcemy się pobrać w czerwcu lub sierpniu! Ale po następnych przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że będzie to jednak sierpień, ponieważ jak wiadomo czerwiec to na studiach okres pełen nerwów, zaliczeń i egzaminów i ja nie miałabym głowy na to wszystko!  :urwanie_glowy: Następnie wybierając datę w sierpniu wzięliśmy sobie po kartce i napisaliśmy 2 soboty w sierpniu. I ta data, którą napiszemy oby dwoje będzie datą naszego ślubu! Napisaliśmy oby dwoje 12 sierpień i tak już rostało! :serce:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Kwietnia 2005, 19:46 »
No to po kolei:
 :arrow: chcieliśmy mieć ślub albo wiosną, albo wczesną jesienią, co by uniknąć upałów :-) a że kwiecień jest wcześniej... poza tym chciałam mieć obronę już jako pani M-P :-)
 :arrow: w roku 2004 w kwietniu poza wielkanocą były tylko dwie możliwości 17 i 24 i tu w sumie to nie było jakiś specjalnych przesłanek za 24, tak wyszło :-)

No i fajna data nam wyszła: 24.04.2004 :-)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Kwietnia 2005, 21:20 »
A my poprostu chceiliśmy w sierpniu po w czerwcu planujemy przeprowadzić się na własne mieszkanko , co wiąże się z remontem , więc nie chcieliśmy robić wszystkiego naraz . Ślub jest 13 sierpnia , ale tylko dlateo że taki termin był wolny  :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:22 »
My chcieliśmy w sierpniu bo w tym miesiącu się spiknęliśmy. Poza tym jest ciepło, a żeby nie były to największe upały to padło na ostatni weekend sierpnia czyli 27.08 :D

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:30 »
Ehhh,wszyscy młodzi upierają się na to R więc dla nas już nie starczyło     :lol:
U nas o dacie ślubu zdecydował wolny termin w lokalu który nam się bardzo spodobał...cały sierpień i wrzesień był już zarezerwowany na ponad rok do przodu...został nam więc 30 lipiec.
Ale moja siostra też brała ślub w lipcu i jej małżeństwo jest baardzo szczęśliwe  :wink:

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:41 »
ja tez mam w lipcu :) tez przez termin, bo inny wolny nie pasowal...i bardzo sie ciesze z naszego 2go lipca :)

dzis kolaga pytal mnie kiedy slub, mowie 2giego lipca i smialam sie, ze bez "R" on na to jak to bez,  dRugiego lipca, to przeciez z "R"  :D  :D  :D
02.07.2005

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:46 »
Cytat: "aniac"
ja tez mam w lipcu :) tez przez termin, bo inny wolny nie pasowal...i bardzo sie ciesze z naszego 2go lipca :)

dzis kolaga pytal mnie kiedy slub, mowie 2giego lipca i smialam sie, ze bez "R" on na to jak to bez,  dRugiego lipca, to przeciez z "R"  :D  :D  :D

:hahaha:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:51 »
Cytat: "aniac"

Hehehe :lol:  Racja aniac  :!:
Napisze na zaproszeniach, że nasz ślub odbędzie się tRzydziestego liRpca  :lol:   :lol:  :lol:

Offline pszczółka

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Kwietnia 2005, 22:55 »
najlepszy to jest mRaj
w maju jak w w raju :)
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Kwietnia 2005, 23:02 »
moi dziadkowie w styczniu obchodzili 58 rocznice slubu, a slubowali w maju..... niestety juz nastepnej miec nie beda....ale zycie razem przezyli bardzo szczeslwie, wiec ja w to "R" to nie za bardzo wierze.....  
ale w sumie, pozniej jak ludzie sie rozstaja to moja sobie na "R" zwalac.....
02.07.2005

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Kwietnia 2005, 23:09 »
:)
 U nas na pewno nie była brana pod uwagę data "powstania" związku... mimo iz 31 grudnia w tym roku wypada w sobotę...  ale po 1 jest zimno  :?  a po drugie...wiadomo... Sylwester hehe  :P

Chcieliśmy w sierpniu, ale zarówno sala, jak i zespół były już zajętę... Został więc lipiec i wrzesien... i pozostało na wrześniu...Od M&T wzięliśmy salę... udało nam się szybko wziąć zespół, z którego zrezygnowali (a własnie ten chcieliśmy) a następnie zaklepaliśmy kamerzystę..  :lol:
 i jest dobrze ;)

Chociaż najbardziej dobija mnie to, ze w tydzień po weselu (albo niecały)  zaczynam w szkole praktyki... mam nadzieję,że zdązę się do tego czasu przeprowadzić, wszystko umeblować i zająć się bieganiną za zmianą wszelakich dokumentów, a trochę tego jest  :(  (dowód,prawdko,legitka, sieciówka,karta do bankomatu sama nie wiem co tam jeszcze)
   ehhh biurokracja wrrr :x

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Kwietnia 2005, 09:36 »
My chcieliśmy mieć wesele latem, albo wczesną jesienią.
Decyzję o weselu w tym roku podjeliśmy jednak dość późno i czerwiec i sierpień był już bardzo obłożony!
Dlatego ustaliliśmy datę na 24 września, bo po prostu czujemy, że to jest właśnie to :-) Lokal już zaklepany, teraz tylko procedura kościelna przed nami i liczę, że będzie wolny termin w kosciele przy Bogurodzicy!

Serdecznie pozdrawiam!

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)