Autor Wątek: Restauracja Wiktoria Sosnowiec  (Przeczytany 48138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: Restauracja Wiktoria Sosnowiec
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Kwietnia 2009, 14:52 »
Jeszcze jedno. Nie wypija po kimś, tylko wypija z butelki, a jak wiadomo nikt podczas wesela nie pije z butelki tylko z kieliszka. :D

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Kwietnia 2009, 15:03 »
obserwator - trochę się obracasz w kręgu więc wiesz, że dobry kelner w życiu nie weźmie takiej butelki, jak również nie weźmie jedzenia które zostaje na stole;  nikt normalny nie zje np. sałatki czy wędliny, która leżała całą noc,  a picie wina/wódki/czegokolwiek po obcych osobach uważam za obrzydliwe;
poza tym - nie martwcie się o alkohol tak bardzo; tam jest osobne pomieszczenie i klucze ma ktoś z wesela, kto roznosi [jeśli nie chce się aby to kelner robił];
a kelnerzy zarabiają dobrze więc to już nie te czasy, kiedy butelki ginęły; nikt nie będzie ryzykował utraty pracy dla jakichś 20zł;

Offline Aneza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 9 Kwietnia 2009, 10:20 »
Wiesz ja nie wnikam w to co ona robi z tym winem ale fakt jest taki ze jeszcze zanim goscie wyszli (ok 3) oni zaczeli sprzatac stoly tak nie powinno byc

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 9 Kwietnia 2009, 12:12 »
No i co twoja siostra z mężem nie zareagowali albo ktoś z bliskiej rodziny tak po prostu patrzyli jak kelnerzy wszystko sprzątają ze stołów przy gościach ?? bez sensu

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Kwietnia 2009, 12:28 »
ja bym sie na cos takiego nie zgodzila!, klocialabym sie z obsluga a nie zezwoliabym sprztac ze stolow

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Kwietnia 2009, 13:03 »
Ja myślę, że nie należy zbytnio się stresować opiniami. Z całą pewnością są prawdziwe, jednak na każdym weselu jest inaczej i ile ludzi tyle poglądów :) Pozdrawiam serdecznie.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Kwietnia 2009, 18:02 »
jasne;
tyle że tam butelki odstawia się na bok;
a sprząta po wyjściu gości - byłam na kilku imprezach do rana i stąd moja opinia;

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Kwietnia 2009, 13:38 »
Zostałem źle zrozumiany, ale to moja wina. Źle sformułowałem swoje myśli.  :Uu: Oczywiście, że normalny kelner nie spija alkoholu po gościach, a tym bardziej z ich kieliszków. Czasami zdarzy się, że obsługa na koniec wesela zabierze jakąś "buteleczkę" dla siebie i wypije za zdrowie Młodych. Jeżeli butelka została otwarta i wypito z niej np. 2 kieliszki, a resztę zostawiono to pytam się co w tym obrzydliwego, że ktoś inny naleje sobie z tej butelki?. Pozostaje kwestia czy powinien to zrobić. Co do sprzątania stołów  pod koniec wesela w obecności gości, którzy jeszcze pozostali na sali to muszę stwierdzić, że często tak się zdarza. Ale ja w tym nie widzę nic niestosownego. Najczęściej robi się to za zgodą Gospodarzy wesela, czli Rodziców lub Państwa Młodych. Obsługa sali nie pozwoli sobie na to , aby zacząć sprzątać bez Ich zgody. Być może w oczach  gościa weselnego, który nie ma pojęcia o co chodzi wygląda to dość nie ciekawie, a kelnerzy w jego odczuciu wychodzą na bezczelnych i gburów. Stoły przy których nikt już nie siedzi, wyglądają dość nieapetycznie i ja osobiście uważam, że takie sprzatanie jest jak najbardziej na miejscu.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Kwietnia 2009, 21:15 »
noooo, Amika - gdzie relacja.... czekamy :-)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Kwietnia 2009, 00:11 »
Witam
Przepraszam ale jeszcze balujemy ;D  Jutro napiszę coś więcej tzn. jeszcze dziś  ;D
A tak w skrócie jesli chodzi o restaurację .To po prostu BAJKA.
Goście są po takim wrażeniem że brak  im słów ;D
Jedzenie,obsługa-bez najmniejszego zastrzeżenia
Życze każdemu żeby się udało przyjecie tak jak nam.
Nareczka

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 16 Kwietnia 2009, 19:09 »
Amika gratuluję udanego przyjęcia weselnego :) :) :)

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Kwietnia 2009, 21:25 »
Dziś mam więcej czasu, więc mogę trochę bardziej opisać moje wesele w restauracji Wiktoria
Jak już wcześniej pisałam było bajecznie. Mieliśmy trochę ponad 50 gości i to było w sam raz.
Miejsca było wystarczająco dla każdego tak przy stołach jak i na parkiecie.
Jeśli chodzi o obsługę to absolutnie nic nie "podkradali" jakie słyszałam opinie. Wszyscy robili to co do nich należało.
Rzeczywiście właścicielka udostępniła nam pomieszczenie gdzie wszystko trzymaliśmy i którym zarządzali rodzice. Jednak tak naprawdę to pomieszczenie okazało się zbędne, gdyż i tak kelner roznosił alkohol.
Jedzenie:
Bardzo smaczne. Półmiski z zimną płytą i sałatkami wypchane po brzegi z fantazyjną dekoracją.
My co prawda domówiliśmy kilka sztuk mięsa do obiadu oraz jeszcze jedną kolację ale dużo z tego goście nie zjedli bo trochę przesadziliśmy. Zasugerowaliśmy się wcześniejszymi opiniami że jedzenia jest mało, co okazało się głupotą.
Wszystko czego nie zjedliśmy spakowano nam do domu (oczywiście to co nie było na stołach).
Wystrój tak sali jak i całego lokalu - bajka.Czyściutko
Obsługa bardzo miła. :)
Polecam każdemu tą restaurację.
My jesteśmy bardzo zadowoleni. ;D
Nawet kuzyn umawia termin swojego  wesela :) i nawet nie moge sie go juz doczekać :)
Pozdrawiam :)

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Maja 2009, 23:01 »
Też jetem po weselu w wiktorii i dopiszę swoje wrażenia :) lokal bardzo ładny, bardzo przytulny  elegancki i czyściutki u nas było 47 os myślę że jeszcze tak 15 mogłoby dojść max, jedzenie ok bardzo ładnie udekorowane jak pisała Amika:) na początku jak roznosili zimna płytę to wydawało mi się mało jedzenia ale w zupełności wystarczyło, a nawet zostało jedyny minus dla obsługi tzn nie do końca było 3 kelnerów dwóch było świetnych miłych i uczynnych i jeden jakiś burak się trafił:) ale to drobiazg ogólnie polecam

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Maja 2009, 16:06 »
PESTKA a ile płaciłaś za poprawiny?

Offline CILIUS1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Czerwca 2009, 00:53 »
witam byłem tam na komuni u chrześnicy i ogólnie było średnio żadnej rewelacji ale co mnie najbardziej  uderzyło to to że stwierdzona że wszystko zostało zjedzone. . . a po drugienapoje typu tania podróba coli za 99gr i tym podobne specyfiki ostro gazowane z posmakiem chemi o sokach nie wspomnę rozcieńczane z wodą. . . ogólnie srednia żena

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Czerwca 2009, 10:21 »
A to ciekawe... Byłem tam kilkakrotnie i nic takiego nie zauważyłem. Może za duże oczekiwania z Twojej strony, a mało zaangażowania finansowego ze strony Zamawiajacego? ;)

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Czerwca 2009, 15:49 »
Zgadzam się z obserwatorem

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:31 »
Witajcie  :hello:

Mamy zaklepany termin w WIKTORII.. jestem oczarowana tą restauracją, wszystko jest tak jakbym chciała, jeślic chodzi o menu to dostaliśmy je juz podczas pierwszej wizyty (czyli zanim wpłaciliśmy zaliczkę) także troszkę zdziwiła mnie jedna z wypowiedzi, że otrzymuje sie propozycję dań dopiero po wpłacie zaliczki.. dosyć nielogiczne by to było  ???

Jedyne na co licze, to to, że właścicielka nie podniesie nam cen.. bo taki zapis jest w umowie na jej życzenie..

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:19 »
No z tym jest faktycznie bez sensu :) my podpisywaliśmy umowę we wrześniu wtedy była cena 155/os właścicielka mówiła że cena może ulec zmianie i właściwie wzrosła o 5zł wesele mieliśmy w maju

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:51 »
to czemu na Wasze zyczenie nie zastrzegliscie ile ta cena maxymalnie moze wzrosnac?? Nalezy dbac o swoje interesy:)

Zycze swietnego wesela;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Czerwca 2009, 21:23 »
my podpisywaliśmy umowę we wrześniu wtedy była cena 155/os właścicielka mówiła że cena może ulec zmianie i właściwie wzrosła o 5zł wesele mieliśmy w maju

Anulkak nasza cena to 165 zł/os, z tym, że zrezygnowaliśmy z jednej kolacji więc płacimy 150 zł..

to czemu na Wasze zyczenie nie zastrzegliscie ile ta cena maxymalnie moze wzrosnac?? Nalezy dbac o swoje interesy:)

Zycze swietnego wesela;)

Ajka
  zadbaliśmy :) Może wzrosnąć maxymalnie 15 %. Dziękujemy  ;D

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Czerwca 2009, 06:54 »
to teraz tylko oczekiwac na wesele :) ceny zazwyczaj minimalnie rosna, no ale pawda jes taka ze i cena jedzenia tz idzie w gore, i moim zdaniem glownie od tego to zalezy czy wzrosnie cena czy zostanie bez zmian

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Czerwca 2009, 16:03 »
Oczywiscie ze wzrost cen jedzenia   ma ogromny wplyw a nie przecież jakis kaprys właścicielki.
My zamawialiśmy tam sale w ubiegłym roku w czerwcu na kwiecień br.Wiadomo że wszystko strasznie podrożało

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Czerwca 2009, 16:11 »
ale Wam naprawde niewiele wzroslo:) i o to wlasnie chodzi:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Czerwca 2009, 18:08 »
pewnie;
wystarczy popatrzeć ile wszystko poszło do góry - prąd, woda, jedzenie itp;

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Czerwca 2009, 12:01 »
CILIUS1984 to podziękuj organizatorom przyjęcia, bo zwyczajnie widocznie przysępili;
soki są co najwyżej z lodem, rozlewane za barem, "na oczach" - że tak się wyrażę - zamawiającego. Napoje w 99% i alkohol przynoszą zamawiający imprezę więc to im podziękuj że badziewie kupili.
A na komuniach zawsze i wszędzie wyjeżdża na stoły wszystko co się zamawia, nic nie zostaje w kuchni, więc chyba łatwo zobaczyć na stole co zostało i co można zapakować.
Nie wiem, tyle razy tam hulam i zawsze  wszystko ok.

A co do obsługi - to może warto dać nieraz tipa - żeby kelner obsługiwał "lepiej"/"szybciej" imprezkę? Zawsze daje, gdziekolwiek jestem i uwierzcie - zawsze jest to zapamiętane ;D ;D ;D

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Września 2009, 19:14 »
Tak to  zwykle jest- ile ludzi, tyle poglądów. Mnie się w Wiktorii podobało.

Offline ffff
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.09
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Września 2009, 17:26 »
Mój ślub w restauracji Wiktoria miał się odbyć 25 lipca, wpłaciliśmy, co prawda zadatek
w wysokości 500 złotych, który okazał się niestety bezzwrotny.  Zrezygnowaliśmy z usług tej restauracji, bo po wpłaceniu zadatku usłyszeliśmy od właścicielki, że umowę podpisuje się 2 tygodnie przed ślubem jak już będziemy znali listę gości i że kwota może wzrosnąć od 1 osoby i że ona nam nie może powiedzieć o ile to będzie, że może to być 10 albo 20 złotych więcej.  Zadatek wpłacaliśmy w styczniu tego samego roku, w którym braliśmy ślub i kwota od jednej osoby wynosiła 160 zł było w tym tylko jedzenie i owoce bez napoi.  Zaniepokoiło nas też, że właścicielka odpowiada wymijająco na zadawane przez nas pytania np.  na pytanie ile będzie owoców zarysowała coś rękami nie powiedziała ile kilo, albo ile będzie kelnerów powiedziała, że na pewno nie jeden, bo by nie obsłużył wszystkich gości itd.  ZERO KONKRETÓW Poprosiliśmy właścicielkę żeby podpisać umowę teraz i aby ona określiła, od czego ta kwota ma wzrosnąć i tak też się stało określiła, co prawda, na jakiej podstawie kwota wzrasta, ale przy tym było napisane itp.  (prąd, woda itp. ).  Oczywiście czytaliśmy na forum internetowym o tej restauracji znaleźliśmy, co prawda negatywne opinie, ale bardzo nam się spodobała sala, bo była taka jak sobie wymarzyliśmy, ale po tym jak się zachowuje ta pani stwierdziliśmy, że nie opłaca się ryzykować i niepokoić czy dogadamy się z nią przed ślubem.  Ostatnio spotkałam koleżankę, której koleżanka miała ślub w tej restauracji i jej powiedziała, że płakała na własnym ślubie.  Mój ślub odbył się w końcu
w restauracji w Czeladzi „Pod Filarami” od jednej osoby zapłaciliśmy 160 złotych w tym były także napoje (kwota była zależna od menu, jakie się wybiera) wszystko było super jedzenie, obsługa napoje typu pepsi, sprite, do których nikt nie rozcieńczał wodą ani lodem.     

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Września 2009, 18:52 »
ciekawe - jedyny post i negatywny;
jakoś nie wierzę w tę opowieść - nie ma jak konkurencja;
koleżanka, koleżanki koleżanki...info z pierwszej ręki;

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Września 2009, 21:54 »
A nam sie akurat  Pod Filarami   nie podobało.Nie mogłam sobie wyobrazić gości siedzacych osobno w tych małych pomieszczeniach.
I wszędzie filary.Ale ok .Fajnie że Wam się podobało.
My jesteśmy bardzo zadowoleni z Restauracji Wiktoria. Ba a powiem  nawet że  nie spisaliśmy żadnej umowy.
Poprostu byliśmy bardzo upierdliwymi klientami.Częste telefony i odwiedziny właścicielki  z moimi juz teraz teściami.
Było przecudnie.I to napewno nie ja płakałam ;D