Autor Wątek: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.  (Przeczytany 94010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milady84

• entuzjasta
  • *Ja i Ty to My*
  • data ślubu: 24.05.2008
Odp: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.
« Odpowiedź #840 dnia: 22 Kwietnia 2008, 15:14 »

co do nie->zwracania uwagi na dekoracje................... to moze przemilcze ;)

Ja bym zainwestowała, raz się żyje  ;)

podpisuję się pod tym obiema łapkami ;D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #841 dnia: 22 Kwietnia 2008, 15:43 »
Dziewczyny tak naprawde tu nie chodzi o to, ze wesele bez dekoracji jest gorsze itp.. jezeli ich nie ma to na pewno wystarcza fajni ludzie, muzyka by bylo zachwycajaco..

ja nie robilam tego ani dla "pochwalenia" ani dla jakiego specjalnego zwrocenia uwagi... zrobilam to dla siebie... to bylo takie moje marzenie dopelnienia tego szczescia, tego dnia... zeby pozniej nie zalowac, ze moglam cos zrobic inaczej... ;)

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #842 dnia: 22 Kwietnia 2008, 15:53 »
Basia podobają mi się te flakoniki

A co do dekoracji, to tak jak napisała Rajdowka- jeżeli chcesz je bardzo to zrób, bo to prawda- ślub masz raz w życiu.

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #843 dnia: 22 Kwietnia 2008, 16:23 »
W sumie raz się żyje, tylko kwota duża... Ale może to tylko moje odczucia:P
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #844 dnia: 22 Kwietnia 2008, 18:26 »
Podziwiam Cie za Twoją cierpliwość - jestem pod wrażeniem Twojego samozaparcia.
dziękuje :)

rajdowka, adusiaxxx, milady84 dziekuję, a już myślałam, że ze mną jest coś nie tak :)

ja nie robilam tego ani dla "pochwalenia" ani dla jakiego specjalnego zwrocenia uwagi... zrobilam to dla siebie... to bylo takie moje marzenie dopelnienia tego szczescia, tego dnia... zeby pozniej nie zalowac, ze moglam cos zrobic inaczej... ;)
ja tez nie chcę tego robić dla pochwalenia się (bo sami organizujemy wesele i sami za nie płacimy więc nie stać nas na wszystko co byśmy chcieli) ale chodzi o spełnienie marzeń, o to aby było jak w bajce :) i abym nie żałowała do końca życia, że musiałam sobie czegoś odmówić.

« Ostatnia zmiana: 22 Kwietnia 2008, 18:29 wysłana przez baska98 »

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #845 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:35 »
rzeczywiście dużo trzeba dopłacić ale ślub ma się raz w życiu (zazwyczaj ;)) i dla własnej satysfakcji chyba warto ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #846 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:43 »
My też wesele organizowaliśmy praktycznie sami, rodzice tylko częściowo się dołożyli, z tym, że my za dekorację sali nic nie płaciliśmy, sala sama zagwarantowała nam żywe kwiaty na każdym stoliku, także to jest duży plus  :)

Ale przypuszczam, że jakbym sama miała zamawiać to też bym się na nie zdecydowała, zawsze chciałam mieć dekoracje z żywych kwiatów  ;)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #847 dnia: 22 Kwietnia 2008, 20:45 »

ja tez nie chcę tego robić dla pochwalenia się (bo sami organizujemy wesele i sami za nie płacimy więc nie stać nas na wszystko co byśmy chcieli) ale chodzi o spełnienie marzeń, o to aby było jak w bajce :) i abym nie żałowała do końca życia, że musiałam sobie czegoś odmówić.

No i właśnie tak ma być, to jest Twój dzień i musi być taki o jakim marzysz.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #848 dnia: 22 Kwietnia 2008, 21:51 »
Basiu śliczne te bukieciki...... mnie się bardzo podobaja....

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #849 dnia: 22 Kwietnia 2008, 23:37 »
bardzo się cieszę, że coraz więcej głosów jest na "tak", bo łatwiej będzie mi podjąć decyzję :)

No i właśnie tak ma być, to jest Twój dzień i musi być taki o jakim marzysz.
mam nadzieję, że tak będzie :)

Basiu śliczne te bukieciki...... mnie się bardzo podobaja....
:przytul:

a tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że garnitur został zaniesiony do krawca :) i byłby już w domku w ten piątek ale że jedziemy do domku to odbierzemy go dopiero po weekendzie.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #850 dnia: 23 Kwietnia 2008, 00:11 »
zmykam do łóżeczka :)
kolorowych snów :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #851 dnia: 23 Kwietnia 2008, 07:59 »
Wpadłam żeby się tylko przywitać :) bo muszę siadać do książek :(

przez to moje zabieganie znów przegapiłam równą liczbę dni do naszego wielkiego dnia :( W poniedziałek było 40 dni do ślubu  :skacza:
Jejku ale mało czasu. Jak to powiem dziś mojemu Szczęściu to zblednie :D
Musze sie w końcu zmobilizować do pracy i podjąć jakieś konkretne decyzje...

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #852 dnia: 23 Kwietnia 2008, 08:41 »
Rzeczywiście już tak mało :) Miło mi, bo to też tyle samo do moich urodzin,hehe :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #853 dnia: 23 Kwietnia 2008, 08:45 »
Miło mi, bo to też tyle samo do moich urodzin,hehe :)
to będziemy świętować razem :D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #854 dnia: 23 Kwietnia 2008, 10:08 »
godziny coraz szybciej uciekają, coraz bliżej dzień ślubu.

Marzenia sa po to, żeby je spełniać więc jesli masz tylko taką możliwość to czemu by tego nie zrobić  ;)

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #855 dnia: 23 Kwietnia 2008, 10:17 »
Ja osobiście nie przywiązuję tak wielkiej wagi do dekoracji, ale na Twoim miejscu bym się zdecydowała  :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #856 dnia: 23 Kwietnia 2008, 10:54 »
co do dekoracji to ja jestem zdecydowana, bo nie wyobrażam sobie, że miałaby zostać taka jaka jest. Chodzi tylko o to czy zdecydować się na firmę dekoratorską i wydać 2700zł lub jak się uda 2500zł czy sprobować zaoszczędzić i spróbować zrobić samemu. Muszę po weekendzie usiąść i pomyśleć ile wydam robiąc dekorację sama. Wszystko sobie przekalkulować, no jednak będę musiała wynająć pokrowce i kokardy, zakupić wazony lub je wynająć i zakupić kwiaty.Jeśli różnica będzie niewielka to zdecyduję sie na firmę, bo nie będę sie stresowała, że czegoś mi brakuję czy coś w tym stylu. Jak zapłacę firmie to wszystko będzie musiało być idealnie, a jak nie będzie to już problem firmy, że nie wywiązała się z umowy. Chociaż nie zakładam najgorszego, bo przecież firma nie będzie chciała zepsuć sobie opinii :)

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #857 dnia: 23 Kwietnia 2008, 11:14 »
To i ja się wypowiem jeszcze  ;D ;D ;D
W kwestii kwiatów na stoły:
1. mozesz je "zrobić" już w czwartek i uwierz mi - nic sie z nimi nie stanie, pod warunkiem, ze beda stały w "spokojnym" miejscu, gdzie nie operuje na nie bezposrednie słońce i nie ma przeciagów, w piątek wieczorem bedziesz musiała jedynie dolać do kompozycji wodę
2. wybrane przez ciebie kompozycje nie sa skomplikowane "w robocie", ale czasochłonne - myslę, że osoby z rodziny doskonale sobie z tym poradzą, jesli zamowisz je w kwiaciarni zapłacisz włąśnie za tą robociznę a nie za same kwiaty, ktore jak juz ustaliłysmy nie są drogie (chryzantemka i gerbery)
3. jeśli zdecydujesz się robić kompozycje osobiście - załóż rękawiczki, zielony barwnik kwiatów (chlorofil) na dość długo farbuje paznokcie - a tego bys pewnie nie chciała

Kwestia naczyń:
1. jeśli nie dostaniesz tych szklanych i zdecydujesz się na te ceramiczne - to te z kolei mozesz spokojnie zamienic na naczynia plastikowe - dużo tańsze i w większym wyborze
2. moze w twojej okolicy jest gdzies huta szkła lub sklep z przedstawicielstwem?? warto tez pojechac na gielde kwiatową lub przejsc sie do sklepu "wszystko po 2 zł"

Kwestia pokrowców:
1. jeśli w tej samej firmie zamówisz usługę florystyczną to pewnie jak pomarudzisz puszcza ci te pokrowce po 4zł
2. napisz mi na priv, ktora to firma - jesli znam to pogadam  ;D

Kwestia samej dekoracji:
- jesli chcesz to zrób i juz, to twoje weselicho i ty decydujesz ;) wesele jest raz w zyciu ( a przynajmniej nalezy miec taką nadzieję  :D :D :D)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #858 dnia: 23 Kwietnia 2008, 17:23 »
W kwestii kwiatów na stoły:
1. mozesz je "zrobić" już w czwartek i uwierz mi - nic sie z nimi nie stanie, pod warunkiem, ze beda stały w "spokojnym" miejscu, gdzie nie operuje na nie bezposrednie słońce i nie ma przeciagów, w piątek wieczorem bedziesz musiała jedynie dolać do kompozycji wodę
2. wybrane przez ciebie kompozycje nie sa skomplikowane "w robocie", ale czasochłonne - myslę, że osoby z rodziny doskonale sobie z tym poradzą, jesli zamowisz je w kwiaciarni zapłacisz włąśnie za tą robociznę a nie za same kwiaty, ktore jak juz ustaliłysmy nie są drogie (chryzantemka i gerbery)
3. jeśli zdecydujesz się robić kompozycje osobiście - załóż rękawiczki, zielony barwnik kwiatów (chlorofil) na dość długo farbuje paznokcie - a tego bys pewnie nie chciała
bardzo Ci Kasiu dziekuję za te wszystkie wskazówki  :przytul:
bukiety tak czy inaczej robiłabym w piątek, bo na czwartek jest poumawiana na depilację i paznokcie :)
bardzo Ci dziekuję, ze napisałaś mi o tym farbowaniu, bo nie pomyślałabym o tym. Ale bym sobie narobiła kłopotu - zrobione paznokcie w czwartek stałyby się zielone :D

Kwestia naczyń:
1. jeśli nie dostaniesz tych szklanych i zdecydujesz się na te ceramiczne - to te z kolei mozesz spokojnie zamienic na naczynia plastikowe - dużo tańsze i w większym wyborze
2. moze w twojej okolicy jest gdzies huta szkła lub sklep z przedstawicielstwem?? warto tez pojechac na gielde kwiatową lub przejsc sie do sklepu "wszystko po 2 zł"
a czy naczynia plastikowe nie będą za lekkie. Czy nie będą się one przewracać? no i czy nie będą psuły wyglądu sali, bo nie każdy plastik wygląda estetycznie  :drapanie: tak przynajmniej mi sie wydaje choć mogę sie mylić.
Co do huty to niestety nie ma niczego takiego w okolicy. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Najbliższa chyba w Krośnie, a ja mam do Krosna ok. 105km. Zaraz poszukam na internecie czy nie ma gdzieś sklepu.
Fajny pomysł dałaś mi z tym sklepem za 2 zł :) choć wątpię żebym znalazłam coś ze szkła w takiej cenie.

Kwestia pokrowców:
1. jeśli w tej samej firmie zamówisz usługę florystyczną to pewnie jak pomarudzisz puszcza ci te pokrowce po 4zł
2. napisz mi na priv, ktora to firma - jesli znam to pogadam  ;D
jeśli zdecyduję się na tą firmę to pani coś mówiła, że przy mojej liczbie pokrowców (która jest dość spora) połowa byłaby gratis. I właśnie zastanawiam sie czy ta cena 2700zł jest już z tym gratisem  :drapanie:
Wysyłam na pw nazwę firmy :)

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #859 dnia: 23 Kwietnia 2008, 18:02 »
Plastkowe naczynia nie beda sie przewracały, ponieważ obciąży je oasis, ktory po namoczeniu jest bardzo cięzki, poza tym biały plastik nie rózni sie tak bardzo od białej ceramiki - przynajmniej z zewnątrz.

Co do huty, może zechcą przesłac kurierem, jesli znajdziesz odpowiednia ofertę.

Czy ta suma 2700 to jest koszt pokrowców i kwiatów? Może poproś tą firmę, żeby przesłąli ci na malia szczegółowy kosztorys.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #860 dnia: 23 Kwietnia 2008, 18:31 »
Plastkowe naczynia nie beda sie przewracały, ponieważ obciąży je oasis, ktory po namoczeniu jest bardzo cięzki, poza tym biały plastik nie rózni sie tak bardzo od białej ceramiki - przynajmniej z zewnątrz.
skoro tak mówisz to pewnie tak jest :) Ty się na tym znasz :)

Co do huty, może zechcą przesłac kurierem, jesli znajdziesz odpowiednia ofertę.
poszperam teraz po ofertach rożnych hut.

Czy ta suma 2700 to jest koszt pokrowców i kwiatów? Może poproś tą firmę, żeby przesłąli ci na malia szczegółowy kosztorys.
ta cena zawiera już wszystko, czyli: aranżacje kwiatowe wg mojego pomysłu, pływające świece w szklanych wazonach z kwiatami na tafli wody,  płatki róż na stoły, serwetki przewiązane kokardką i wsadzony żywy kwiat, oczywiście pokrowce na krzesła i kokardy również z żywym kwiatem. Poza tym dekoracja za stołem państwa młodych w formie spuszczonych na różnej wysokości różowych gerberów w próbówkach :) W cenę wliczony jest dojazd (w jedną stronę 50km).
Napisałam do tej Pani o podanie mi szczegółów kosztorysu, bo chciałabym wiedzieć dokładnie po ile płacę za co.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #861 dnia: 23 Kwietnia 2008, 19:04 »
 :o bardzo ładne te dekorację z kwiatkami,wszystkie

Marzenia sa po to, żeby je spełniać więc jesli masz tylko taką możliwość to czemu by tego nie zrobić  ;)

podpisuję się pod tym!!! :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #862 dnia: 23 Kwietnia 2008, 19:06 »
a tak w ogóle to przyszły spinki do mankietów  :skacza: są śliczniutkie :)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #863 dnia: 23 Kwietnia 2008, 19:47 »

I to się nazywa radość z zakupów ;D Fajnie ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #864 dnia: 23 Kwietnia 2008, 20:31 »
gratuluję zakupów, dekoracja droga, ale jeśli jest dla Ciebie bardzo ważna , to zainwestuj i miej spokojne sumienie ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #865 dnia: 24 Kwietnia 2008, 09:07 »
buziaczki czwartkowe dla wszystkich  :-* :-* :-* :-* :-*

I to się nazywa radość z zakupów ;D Fajnie ;D
a co :D pewnie, że się cieszę, bo następna odhaczona rzecz  :skacza:

dziś 24 kwiecień więc za 4 dni będę zamawiać welonik  :skacza:

dekoracja droga, ale jeśli jest dla Ciebie bardzo ważna , to zainwestuj i miej spokojne sumienie ;D
no jest droga ale może własnymi siłami i z pomocą innych wyjdzie taniej :)

Wczoraj moje Kochanie zapytało sie mnie czy wszystko związane z weselem jest tak jak sobie to wymarzyłam :) Kochany jest :)

Po weekendzie rozglądnę sie za wazonami ile by nas kosztowały i sprawdzę cenę kwiatów na giełdzie i podejmę decyzję czy opłaca sie robić dekorację samemu, oczywiście mówię o kwiatach, bo pokrowce  i kokardy tak czy inaczej będę wynajmować.
Napisałam dziś do innej firmy czy nie mają czasem takich wazonów jakie ja potrzebuje, a jeśli mają to jaki byłby koszt ich wynajęcie. zobaczymy co odpiszą...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #866 dnia: 24 Kwietnia 2008, 10:37 »
Buziaczki czwartkowe!!
Ale ten czas leci... kochana niedługo będziesz żoneczką!!

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #867 dnia: 24 Kwietnia 2008, 10:38 »
Ale ten czas leci... kochana niedługo będziesz żoneczką!!
wiem  :skacza:

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #868 dnia: 24 Kwietnia 2008, 13:24 »
Gratki za PM - taki facet to skarb i trzymaj go blisko siebie, żeby Ci go ktoś nie ukradł  ;)

Buziaki czwartkowe i napisz co odpisali w sprawie wazonów  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 24 Kwietnia 2008, 18:01 »
Gratki za PM - taki facet to skarb i trzymaj go blisko siebie, żeby Ci go ktoś nie ukradł  ;)
nawet gdyby któraś chciała go ukraść to nie pójdzie, bo jest tak we mnie zapatrzony jak w obrazek :D