hmm..mi sie wydaje ze krochmal wysusza... i kapie sie dzieic jak maja wysypki -rądzik niemowlęcy np...
a my smarujemy łapki oliwa z oliwek (jdalną
) - tak nam zalecono 
chyba tez tak zrobie, bo ona łapki do buzi pcha:) po co ma dziecko kremow sie najesc:)
Co szkola to inna metoda. Nam zakazano oliwki bo zatyka pory. Oilatum to ja musze uzywac na dlonie bo mam problemy skorne. A krochmal wysusza - dlatego stosujemy do na zmiany skorne typu tradzik.
Co do poloznej to ja sie nie moglam upominac bo nie mam nawet u kogo. Nawet nie wiem do jakiej przychodni nalezy tosia.
zgłupieć można...jedni mówią tak, inni inaczej. Ja też mam strasznie suchą skórę na dłoniach i zadne kremy mi nie pomagają. Tylko maseczki z parafiny u kosmetyczki-ale i to na krótko.
My zapisaliśmy się do osiedlowej przychodni, ale chyba musimy małej poszukać jakiegoś innego pediatry, bo ta nasza jakas wystrzelona jest. W ogóle nie słucha co ją pytamy, tylko gada jak najęta, z czego pół nie słuchamy, bo ile można

na pewno chce, żeby miała jeszcze innego lekarza (prywatnego), z którym będzie można konsultować się w razie W.