Autor Wątek: buciki ślubne  (Przeczytany 64862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniac

• entuzjasta
buciki ślubne
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Stycznia 2005, 11:32 »
na ul.Wyzwolenia za szpitalem kolejowym, po tej stronei gdzie jest binetics, idac w dol w strone ryneczku, na przeciwko wystawy z sukniami "nikol" jest sklep z obowiem. maja przecenione biale buciki, ok 10 rodzajow, ceny ok 100zl.

mozna cos wybrac. ja nie wybralam bo nie mieli mojego numeru :(

ja wystrzgam sie bialych butow na czarnej podeszwie!!! a czesto modele ktore mi sie podobaja wlasnie takie sa :(
02.07.2005

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
buciki ślubne
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Stycznia 2005, 11:08 »
Tych bucików jest już tutaj tak wiele, ze obawaim się czy przypadkiem się nie powtarzam ale co tam, najwyżej

tutaj modne balerinki i chyba dość wygodne  :D - wile panien młodych decyduje się teraz na takie

i nie tylko

a tu na niskim obcasie cd

i reszta

sandałki

A teraz ecru

Offline Aśka

• forumowicz
buciki ślubne
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Stycznia 2005, 11:37 »
Dziewczyny, czy zauważyłyście, że ładne butki ślubne są najczęściej do rozmiaru 40?!!! A co mają zrobić osoby, które mają "stópke" nieco większą np. 42? Ja również mam ślub dopiero w czerwcu ale pierwszym zakupem, który robiłam były właśnie butki - schodziłam Szczecin i okolice i panie w sklepach obuwniczych gdy pytałam o taki rozmiar patrzyły na mnie jak na cudaka - mówiąc z uśmiechem że takich pani nie dostanie :( Owszem zdażyło się kilka par większych ale ... takich bym raczej nie chciała - jednorazowe, z materiału satynopodobnego, kiepsko wykończone i o klasycznym kształcie czółenek.
Ja swoje wymarzone dostałam w salonie ślubnym w Łodzi ...
Jeśli ktoś by chciał namiary na sklepy z "większymi" butkami proszę na maila
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2005, 12:37 »
Co prawda monia dała juz te fotki ale chodz o to, że firma Growikar robi buty do rozm.42

Temodele są w takich rozmiarach dostępne
Ocas 4,5cm

Firma jest z Grudziądza, na jej stronce znajduje się cała kolekcja z wyszczególnieniem rozmiarów

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Stycznia 2005, 14:01 »
A teraz kolejne butki

Offline merkunek

• Chuck Norris
buciki ślubne
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Stycznia 2005, 15:59 »
Nie wiem, jak to było (jest) z Wami, ale dla mnie szukanie bucików na ślub przypominało koszmar!!! W salonach nie znalazłam niczego dla siebie, mimo bogatej oferty; i nie chodziło o to, że szukałam niewiadomo jakiego cudeńka, po prostu miały być wygodne,delikatne, no i żeby nie kosztowały tyle co "suknia", ale nie na szpili, tylko na zgrabniutkim obcasiku i bez długaśnego przodu!!! W sklepach, to już wogóle były tak paskudne butki, że mieliśmy z mężem ubaw niesamowity(Rafał stwierdził, że większość ma takie obczasy, że obeszło by się bez młotka do wbijania gwoździ, wystarczyłyby one), ale co fakt, to fakt subtelności za grosz!!!! Udało mi się w końcu i może nie są to buty od znanego projektanta, ale są ładne i baaaardzo wygodne!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
duże rozmiary obuwia ślubnego
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Stycznia 2005, 22:24 »
znalazłam namiar na firmę , która sprzedaje duże rozmiary obuwia slubnego...

jeżeli zalezy wam na rozmiarze 41 i 42 to proszę o info na maila...

firma na sklep internetowy więc nie powinno być problemów.....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Stycznia 2005, 10:42 »
moniu ja też pisałam o rozmiarach powyżej 41 w obuwiu ślubnym, jeśli to firma z Grudziądza to już jest na forum  :wink:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
buciki ślubne
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Stycznia 2005, 10:57 »
nie maju... ja piszę o sklepie internetowym...

nie powinna,m umieszczać link oficjalnie na stronie więc tylko zaznaczam,ze cos takiego istnieje... w razoie potrzeby służe adresem...

mają fajne warunki sprzedaży...

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
buciki ślubne
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Stycznia 2005, 20:13 »
Ja idąc za radami koleżanki, już mężatki, wybrałam się po buty na początku stycznia, chociaż ślub mam w sierpniu. Duży wybór mają panie w sklepi Klaudia na ul.Bogusława. Ceny też nie są kosmiczne- ok 150 zł za buty skórkowe. Warto tam zajrzeć.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Stycznia 2005, 07:44 »
Violka nareszcie ktoś mnie poparł  :roll: ja ciągle mówię o sklepie Klaudii na Bogusława, cieszę się że ktoś tam w końcu zajrzał  :wink:
Ja też tam kupiłam buciki  :P

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
buciki ślubne
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Stycznia 2005, 21:26 »
Cieszę się. :lol:
Pani która mi tam pomagała ma anielską cierpliwość.

Offline Ola
  • nowicjusz
  • *
buciki ślubne
« Odpowiedź #42 dnia: 1 Lutego 2005, 17:09 »
A ja wam powiem , że Dorianiego butki kupiłam na Kaszubskiej. W Centrum Mody Ś. Mają tam spro butów do wyboru.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #43 dnia: 2 Lutego 2005, 07:52 »
Nie wiem czy sporo bo nieźle się nabiegałam po Szczecinie zeby sobie buciki kupić, w tym Centrum na hasło ecru i najlepiej skórzane  :roll:  Pani odpowiedziała, że życzy powodzenia  :(

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
buciki ślubne
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Lutego 2005, 23:47 »
Wysłałam maila do Pani Moniczki w sprawie butów o dużym rozmiarku... ale nic nie słychać  :oops:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
buciki ślubne
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Lutego 2005, 23:27 »
Czy któraś z Was wie, w którym salonie są butki firmy GROWIKAR :?:  :?:

Pytam, bo wiem,że wiele z Was odwiedziało juz liczne salony i może spotkałyście się z butami tej firmy  :P

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
buciki ślubne
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lutego 2005, 10:43 »
mają stronę netową z internetowym sklepem...

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
buciki ślubne
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Lutego 2005, 14:46 »
A ja wlasnie zauwazylam, ze mam buciki takie same , jakie Monia wkleila (na poczatku, przedostatnia para) tylko w kolorze ecru z jasno-bezowymi koralikami  :lol:

Maju, masz racje, ze z butami jest duzy problem. Mnie ostrzegla moja siostra i kuzynka, dlatego bedac ostatnio w Szczecinie  na szczescie udalo mi sie je kupic (zreszta tak czy inaczej byly mi potrzebne do miary)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
buciki ślubne
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Lutego 2005, 14:48 »
Madzialena, ja swoje kupilam w salonie naprzeciw Turzynu i Carefura (to chyba Bohaterow Warszawy jest o ile sie nie myle)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
buciki ślubne
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Lutego 2005, 15:06 »
Magda dzięki ;)

Na pewno tam zajrzę, jeśli okaże się,ze w salonie, który wybrałam nie ma tych butków. :P

Wiem,ze firma ma stronkę i na niej byłam, niestety nie znalazłam informacji o sklepach w innycm miastach, dlatego się Was pytałam

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Marca 2005, 10:27 »
Sophie Sposa to znana holenderska firma specjalizująca się w projektowaniu i produkcji butów ślubnych.
A to modele (pojawiło się już kilka wcześniej ale to jest cała kolekcja)

Offline Pluszowa
  • użytkownik
  • **
buciki ślubne
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Marca 2005, 11:34 »
te wszytskie buty sa po prostu przesliczne.

Offline agniesiak1
  • użytkownik
  • **
buciki ślubne
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Marca 2005, 17:23 »
Jakie butki sa najlepsze na wesele, co by sie dobrze pobawic i nie miec odciskow. Jakie kupowac? Czy koniecznie skorzane? jaki obcas najwygdniej( chodzi mi o ksztalt).
Te co sa po- podzielcie sie opnia.
A & M

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
buciki ślubne
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Marca 2005, 20:41 »
Oczywiście wszystko zależy, czy chcesz mieć modne buty i się męczyć, czy też niekoniecznie modne, ale piekne i wygodne.
Nie polecam butów z dużym czubkiem (bardzo modniaste ostatnio) i wąskich butów, ponieważ po całej nocy..... strach mysleć.
Nie polecam butów, których zazwyczaj nie nosicie na co dzień.Czyli jak nosicie płaskie to nie ryzykujcie z wysokim obcasem,albo szpilek,jeśli nie umiecie na nich chodzić..... Wszystko jest ryzykowne

Ja co prawda miałam delikatne czubki, ale nie takie ogromniaste.No i w sumie o 5 rano zaczęłam je odczuwać, chociaż były naprawdę wygodne (ale miałam je na nogach od 15.00 ). Poza tym miałam niewyski obcas (nie lubie wysokich butów, a poza tym mój mąz jest niewiele wyższy - więc podwójny powód).
Polecam więc buty na obcasie stabilnym, szerszym, niż szpileczki (no chyba,że takie nosicie) i z pełną pietą i palcami najlepiej.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Marca 2005, 07:44 »
No cóż, ja uwielbiam wysokie obcasy a najbardziej szpileczki. Co do szpiców to też nie mam przeciwwskazań, sama miałam ośmiocentymetrowe szpilki z dosyć długim przodem i przetańczyłam w nich całe wesele (w domku byłam okoł 7-mej rano) a na poprawiny założyłam jeszcze wyższe 11 cm szpile i też się dobrze wyskakałam, wszystko to jest kwestia przyzwyczajeń, bo ja takie butki noszę na codzień i bardzo dobrze się w nich czuję.
Przy doborze butów należy zwrócić uwagę na wysokość obcasa, skórzaną futrówkę w butach, która sprawia, ze noga "oddycha" i nie poci się. Ważne jest również miękkie podbicie oraz perfekcyjne wykończenie. Buty do ślubu muszą wyróżniać się nienaganną konstrukcją. Najważniejszy jest obcas, który powinien być dobrze ustawiony i stabilny (należy unikać zbyt wiotkich i nazbyt wysokich). Panie bardzo wysokie nie powinny zakładać wysokich obcasów, aby wzrostem nie przewyższać Pana Młodego. Wybór jest ogromny. Kupując pantofelki, Panna Młoda musi mieć na uwadze nie wygląd, ale i wygodę, wszak wkroczy w nich na nową drogę życia, a także upajając się swym małżeńskim szczęściem, tańczyć w nich będzie całą noc.  :wink:

Offline aniac

• entuzjasta
buciki ślubne
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Marca 2005, 10:56 »
MAju, to ty polecalas pasaz od A do Z?? bylam tam, tam NIC nie ma!!
Sklepow prawie w ogole, do jednego trzeba bylo najpierw zapukac zeby wejsc, i bylam chyba tam jedyna klientka. A sklepu z butami zadnego nie widzialam :(
02.07.2005

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
buciki ślubne
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Marca 2005, 11:08 »
Ja polecałam sklep z butami ślubnymi i komunijnymi na Pasażu Bogusława, taki obok pracowni złotniczej

Pasaż "ciągnie" się trochę dalej niż sam deptak

Offline Eda
  • nowicjusz
  • *
buciki ślubne
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Marca 2005, 22:52 »
Ja mam buciki po mojej siostrze, która rok temu wzieła ślub i nie wie co z nimi zrobić, bo typowo ślubne. Myślicie, ze to nic takiego po starszej siostrze (niby jestem przyzwyczajona od dzieciństwa musiałam po niej znosić ubranie)? Nawet idealnie pasują, trochę zoszczędzę, no i będę mieć coś starego i pożyczonego jednocześnie. Dodatkowo w Agorze (CMŚ) zrobią mi na nich aplikacje jak na sukience. I to nawet za darmo. Jednak ja nie wierzę, żeby wielce było widać to zgranie bucików z sukienką. Poza tym jednak troche zaoszczędzę bo sukienka już przekroczyła mój budżet na nią przezanczony, więc... Chyba że znajdę jakieś extra sandałki, które nie tylko na ślub założę. A biorę ślub w lipcu, wiec pewnie upał, a te od mojej siostry to kryte z 2 stron, więc już sama nie wiem. Pozdrawiam wszystkich!

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
buciki ślubne
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Marca 2005, 23:27 »
a dlaczego nie? Jeżeli Ci pasują, mają dobry rozmiar i Ci się podobają? :D

Ja chyba jestem zdecydowana... co prawda nei widziałam tych butków w rzeczywistości, ale myślę, ze to będą TE, które upatrzyłąm w necie..
 Mają kryte i palce, i piętę..  Żadne inne nie wchodziłyby w grę..  :)

I tak masz dobrze,, możesz zaoszczędzić... a ja? Nie dośc, ze siostra moich nei wykorzysta (choć młodsza, to wyższa i ma większą stopę) , to jeszcze chyba ich nie sprzedam, bo cięzko znaleźc kogos z tak małymi nózkami  jak ja :x

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
buciki ślubne
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Marca 2005, 10:49 »
Eda, spokojnie bierz buciki siostry i juz  :!: Nie dosc, ze zaoszczedzisz, to jeszcze jak sama powiedzialas bedzie miala cos "starego" i pozyczonego :) Naprawde, ja tam uwazam, ze to bardzo dobry pomysl  :!: