Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 100082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
no ciekawe, ciekawe :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Ania 30.04Met  4.05Elcik 5.05
Sandrunia 10.05
Ania        11.05 -
Di            12.05
Andzia  13.05
Vall ,Beyonce      14/15.05
Ewelinka ,Agassi15.05
Evelina ,Ania   16.05
Asia      17.05
Klaudia<Ola <Gabis<Tylunia<Anusia18.05

Ela ,Kamyczek,Macher  19.05
Loona ,Dziubasek   20.05
Ricardo  21.05
Karolina  22.05
Aneta     23.05
Asia 24.05
Beti  25.05
Kllusia     26.05
Martyna  27.05
Lea        30.05
Dosiado 1.06

heloł !!!!!
Po pierwsze-jest mi bardzo miło ze się troszczycie ..że zaglądacie.
Po drugie OCZYWISCIE JESTEM W DWUPAKUale mnie to powoli przestaje dziwic-wczoraj stwierdziłam ze moja córa przyjdzie na swiat pod znakiem Koziorożca (jak mamusia :P) bo ja w tej ciąży do grudnia chyba będe chodzic ;D ;D
Wekrnd minął miło i przyjemnie u Rodziców,wrócilismy -teraz standard -G pracuje do pózna-ja próbuje wykrasc choc kilka chwil coby sobie pospac...
Dorwałam liscie malin(nawet wypiłam napar) i owszem pojawiły sie dosc silne skurcze(niewiem czy to nie przypadek) ale były nieregularne i mineły.
Maja jest mało ruchliwa,bardziej'rozpychająca' sie wieczorami,ja ogólnie mam się dobrze,jedyne co bardzo utrudnia mi funkcjonowanie to moje  nogi.
Spuchniete na maxa-a teraz porobiły sie takie mini-ranki na miejscu zgięc stopy ,bolą jak diabli(smaruje je oliwiką coby je troche natłuscic ale guzio to daje)
Noce jak to noce kobiety w dosc zaawansowanej ciąży ;D ;D ;D ;D ;D więcej razy odwiedzam toalete niz spie.
Tak czy siak-mielismy wybór albo jutro albo w srode z ekwipunkiem do szpitala mamy jechac-wybralismy srode-po uprzednim KTG i USG bedzie decyzja co dalej z nami,
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madziulek

• Chuck Norris
wiesz co mi poradziły dziewczyny w szpitalu ?? przysiady ...choć trudno w to uwierzyc i nie chce sie to porobiłam z 10 a na drugi dzień na porodowke poszłam :) heheheh porób kilka moze to pogoni córcie :D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ja protestuję, nie ma mnie na liście typujących :-[

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Czesc Tetku. Z Kozierożca powiadasz?? ja tez jestem Kozierożec :) wiec moze nasze dzieci będą tez Bliźniaki.

Pozdrawiam.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Ja protestuję, nie ma mnie na liście typujących :-[
Majus ja sie pogubiłam..dopiszesz się prosze-wybacz ;D
Ewelinka-ja bardzo chciałam by Maja Bykiem była ;D ale sie zobaczy.
Madziulku-a wiesz ze chyba wypróbuje??? 8) 8)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Pewnie ze sie zobaczy Maja ma jeszcze 2 dni hehe :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Tetuśko moja kochana witaj :)

Hmmm co do ranek na nogach to nie wiem czy oliwka to dobry pomysł? a może szybciej puder? To jest cos jakby odparzenia?

Ja tam Mai nie popędzam i cierpliwie na nią zaczekam :) Kobietka wie co i jak :)

Ślę tysiące buzialków dla Was  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline gosia_kwiecień

• maniak
to i mnie proszę jako "nawróceńca" dopisz ;)
powiedzmy na 24 maja :)
co do tych wizytt nocnych w toalecie, to moze jakis pampers dla dorosłych ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline tete

• Chuck Norris
to i mnie proszę jako "nawróceńca" dopisz ;)
powiedzmy na 24 maja :)
co do tych wizytt nocnych w toalecie, to moze jakis pampers dla dorosłych ;)
Gosia nooo lepiej pózno niz wcale ;D

Ania 30.04Met  4.05Elcik 5.05
Sandrunia 10.05
Ania        11.05 -
Di            12.05
Andzia  13.05
Vall ,Beyonce      14/15.05
Ewelinka ,Agassi15.05
Evelina ,Ania   16.05
Asia      17.05

Ela ,Kamyczek,Macher  19.05
Loona ,Dziubasek   20.05
Ricardo  21.05
Karolina  22.05
Aneta     23.05
Asia ,Gosia24.05
Beti  25.05
Kllusia     26.05
Martyna  27.05
Lea        30.05
Dosiado 1.06

qrcze sie typów Mai naszej dokopac niemoge :-X
tak na serio-AndziaK ma racje.Pozostaje mi cierpliwe czekac,
a i mam pytanie.Zwolnienie ciążowe konczy mi sie 21.05 czy jesli nie urodze do tego czasu(co jest wielce prawdopodobne) to zacznie mi sie liczyc macierzynski juz czy mam isc do gina po przedłuzenie zwolnienia?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ja stawialam na 22.05 ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Kule no i moja data przepadła  :drapanie: Hmmm co za Maja....nieusłuchana....cioci nie slucha no...ale jak juz sie 'wygramoli" z brzucholka to bede taka happy  ;D ;D ;D ;D ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Witaj tete w zestawie z Mają  ;D
Rozwiewając Twoje wątpliwości niestety lekarz nie może Ci wystawić więcej zwolnienia. Od tego momentu przechodzisz na tzw zasiłek rehabilitacyjny wypłacany przez ZUZ ale w rzeczywistości płaci zakład pracy a zakładowi zwraca ZUS. Jest jeden problem, musisz pobrać zaświadczenie z zakładu pracy i zanieść do ZUS-u ( z opinią lekarza prowadzącego). Odbywa się zaoczna komisja lekarska i stwierdzenie tzw orzecznika od tego momentu masz 14 dni na odwołanie co nie jest bez znaczenia bo w tym czasie zakład nie wypłaca Ci świadczenia czekając na powiadomienie przez ZUS nie o decyzji orzecznika a o decyzji przyznającej Ci zasiłek rehabilitacyjny. Więc wpływ na Twoje konto może być znacznie opóźniony. Takie rzeczy należało załatwiać około 2 miesięcy wcześniej bo teraz troszkę poczekasz. Niestety niby się mądruje ale wiem bo u nas było tak samo i się nieźle wkurzyłem.
Serdecznie pozdrawiam (sorki).   

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline tete

• Chuck Norris
 dziękuje Mirku (aaaale miałes sen ;))tylko mi lekarz powiedział ze nie kwalifikuje sie do zasiłku rehab.poniewaz nie byłam na l4 od poczatku ciaży tyko od 5mca(znaczy od koncówy stycznia2008) wiec nie przekroczyłam stuilus (chyba 180)tam dni.wiec chyba bedzie tak ze z automatu przejde na macierzynski(co mi sie tez nie  usmiecha bo jakby nie było strace np 2tyg z macierzynskiego)
Poprawiona lista:

Ania 30.04Met  4.05Elcik 5.05
Sandrunia 10.05
Ania        11.05 -
Di            12.05
Andzia  13.05
Vall ,Beyonce      14/15.05
Ewelinka ,Agassi15.05
Evelina ,Ania   16.05
Asia      17.05

Ela ,Kamyczek,Macher  19.05
Loona ,Dziubasek   20.05
Ricardo  21.05
Karolina ,Maja 22.05
Aneta     23.05
Asia ,Gosia24.05
Beti  25.05
Kllusia     26.05
Martyna  27.05
Lea        30.05
Dosiado 1.06

hmmmm aja jutro szczawiówe z domowego szczawiu sobie zapodam.A dzis nie robie nic.Odpoczywam.Potem tylko spacer wieczorny z moją kochaną małżowiną.
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2008, 13:35 wysłana przez tete »

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)

Offline tete

• Chuck Norris
chciałabym WAM powiedziec ze odszedł  mi własnie czop.Wiem ze to jeszcze o niczym nie  świadczy,ze pewno jeszcze długa droga przedemną(przed nami) ale ciesze się ze cokolwiek się ruszyło.Info będzie na biezonco.Jak nic sie nie bedzie dziac w temacie-nie bede Wam gitary zawracac.Buziole :-*

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Marta a mi się zwolnienie skończyło 13.12 a urodziałm 16.12 i na te dni - leżałam już w szpitalu - dostałam z wolnienie ze szpitala
trzymaj sie słońce - ta końcówka jest trudna ale dasz radę  ;D

super, ze czop odszedł. teraz wypartuj skurczy albo wód  ;)

Offline tete

• Chuck Norris
Marta a mi się zwolnienie skończyło 13.12 a urodziałm 16.12 i na te dni - leżałam już w szpitalu - dostałam z wolnienie ze szpitala
trzymaj sie słońce - ta końcówka jest trudna ale dasz radę  ;D

super, ze czop odszedł. teraz wypartuj skurczy albo wód  ;)
Ania dziękuje :-* ale jak znam swój oragnizm to pewno jeszcze ze 2tyg tak sie będe kulac. ;) Dobrze ze Matka Natura wie najlepiej co robic:)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
A proszę bardzo tylko nie doczytałem, że nie wyczerpałaś l-4  ;D Jedno jest pewne kiedyś się do kulasz  :skacza: :cancan: :cancan:   

PS Błagam szczawiowa jest dla mnie............. podstawą do rozwodu  :czeka:, normalnie już mam dreszcze   :skacza:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
Mniammm szczawiowa :)

Nareszcie cos drgnęło, ale spokojnie i bez nerw, bo znajac juz troszke Maję będziemy jeszcze czekać :) Ok ja tam mam duuuuzo czasu :) Majusia toruje sobie pomalusku drogę ;)  Buzialki i trzymaj się ciepło :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
...no jak czop poleciał, to szyjeczka się rozwiera...rozluźnia i mięknie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
...no jak czop poleciał, to szyjeczka się rozwiera...rozluźnia i mięknie...
tia Lila ale ona sobie moze się tak rozluzniac i ze 2tygodnie. ;D ;D ;D ;DJa nie mam żadnych przeczuc ,odczuc itp...czuje się wysmienicie(prócz tych kopyt moich,bolą jak szlag)
ale jako ze dzis swietuje ide opylic kawał algidy krówki.
jakby małz nie kupił toby pokusy nie było(na boso nie wyjde przeca ;D)
a tak pokusa jest
i jej wezme i ulegne ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
A ulegaj ile wlezie Tetuśko :) Norrrmalnie chyba skoczę za róg po takowa krowe ;)
Buźki w obolałe nóżki i do juterka ;)  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Kochana apetyt na słodycze to zwiastun porodu - organizm magazynuje energie...

Kurde, a ja od dwóch dni mężowi czekoladki podjadam....hmmmmmmmmmmm..........musze zakończyc ten proceder....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
A ulegaj ile wlezie Tetuśko :) Norrrmalnie chyba skoczę za róg po takowa krowe ;)
Buźki w obolałe nóżki i do juterka ;)  :-*
taaaaa Ania tylko ze ja zjadam duzo odrazu:)
Lila-a wiesz moze to byc i prawda-ja amatorem słodyczy nie jestem-a od 2 dni choc jakiego jeżyka czy grzeska wciągnąc musze..oby Twoje słowa się prorocze okazały

Offline gosia_kwiecień

• maniak
ozesz kurcze Tetku zaczyna sie na bank :)!!!!! :) :-*

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Tetuśku mam nadzieję że nie będziesz przypadkiem takim jak ja bo mi 17 maja czop zaczął odchodzić a urodziłam 4 czerwca  ::)

U Ciebie i tak juz termin więc tyyyyle czekać na pewno nie bedziesz :) Ja obstawiam 21 maja, urodziny mojej mamci :) Buziaki

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
Super ze cos sie ruszylo, do konca maja na pewno bedzie po wszystkim jak nic!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
No to widzę że machina ruszyła  ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Odp: Szczęście zrobiło nam niespodziankę
« Odpowiedź #1529 dnia: 19 Maja 2008, 16:43 »
Martusiu, przesylam Ci buziaczki!
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new