Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 100061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
tetuś uśmiechnij się :)

Już bliżej niż dalej :)

tuż, tuż :)

:przytul:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Tete...telefon to wyłącz....
w ogóle co za bezczelność tak dzwonić do wysoko ciężarnej.....

Jak mi ktoś zadzwoni - to jak wiąchę puszcze, to kapcie z nóg polecą....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Martusiu kochana  :przytul: jeszcze troszkę...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Pomaranczko-naparwde to co przeczytałam od Ciebie podniosło mnie na duchu..nie oto chodzi ze ktos ma/mial gorzej(nigdy nie patrze takimi kategoriami)ale ze JEST TO DO PRZEZYCIA!nie naleze do malkontentów'z natury' moje marudzenie wynika bardziej z tego ze poprostu musiałam obnizyc aktywnosc własną,ze nie moge juz robic(i to w tępie jakim lubie ;D) rzeczy które wydawaly mi sie oczywiste(np załatwic spraw dla mamy na miescie bo zwyczajnie sie nie dokulam a wpierw umęcze sie z zakładaniem prawego buta-bo noga jakby pozyczona od kogos innego :P)Jest skwar a ja musze siedziec w miescie('nobo blizej do szpitala niz od rodziców z wioski oddalonej o 70kilosów")Jestem ociężała,pewnie nie do zniesienia momentami dla męza....
...ale sie pocieszam ze niemozna miec wszystkiego.Cała ciąża w zasadzie bezproblemowo przebiegła,ja nie przybrałam wyglądu Jabby z "Gwiezdnych Wojen" (noooo moze teraz troche ;D) z Mają ok-wiec musze zebrac dupe i przestac jęczec.juz wkoncu TYLKO poród dzieli mnie od mojego wyczekanego skarbu:)
Ewelinka domyslam sie:)
Vall dzieki ze zaglądasz!!
Macher-raj na ziemi mówisz?czyli najpierw 'czysciec'(poród) i juz tylko RAJ>>? 8)
Nie ogarniam tego ruchu umnie wiec sciski dla WAS wszystkich razem i kazdej z osobna :-*
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Martus :

Piekło (poród) - czysciec(pierwszy miesac)-potem raj :D

ps. to moje walsne przemyslenia  :) - To tak z przymrózeniem oka  ;)

Offline dosiado

• uzależniony

Tetuś - speszial for JU :) Sciskam Cię konwaliowo :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Martus :

Az mnie ciary przeszły z leksza :P

Tetku, ja nic mądrego jeszcze napisac o tym stanie nie moge ale buziaka przesyłam  :-*

Dosiado
, piekna konwalijka :) Az pachnie wirtualnie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline pomarancza

• entuzjasta
Martuś - nie jest tak źle jeszcze z Tobą, bo ja to juz wygladałam jak z Gwiezdnych wojen, hehe :D - omijałam lustro szerokim łukiem ( o ile mogłam zmieścić się z moim wielkim brzuchem). Teraz to mi się naprawdę takie śmieszne wydaje. Najlepsze to jest to, że na końcu ciąży  ja już sobie ciuchy pociążowe kupowałam, bo chciałam jak najszybciej wyglądac normalnie. Dopiero od niedawna w nie wchodzę ;) Zobaczysz niedługo Ty będziesz się z tego śmiała :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Martus :

ps. to moje walsne przemyslenia  :) - To tak z przymrózeniem oka  ;)
Marta,ja to sobie WYTAPETUJE normalnie nad łózkiem!! :-*
...dziekujemy za piękne kwiaty............
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Gabiś
  • Gość
Tetuś dzielna jestes bardzo!!! Odpoczywaj, uważaj na siebie, spaceruj a na pewno Majeczka szybciutko pojawi sie na świecie!!

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
jejku caly dzien siedze dzis w bejbikowie  ;D ale macie fajne odczucia i to pisze ja ktora sie jeszcze niedawno zarzekala ze dzieci - nie dziekuje - a jak tak czytam to kurcze to nawet fajne musi byc ;D ;D ;D
Mam nadzieje ze bedziesz miala szybki porod  ;D ;D ;D

ps. anusiaaa czy ja tam widze liczniczek  :o :o :o GRATULACJE !!!! ( przepraszam tetku ze tak u Ciebie  ;D )

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Martuś ty się niczym nie przejmuj i ciesz się kobieto ile wlezie...bo to ostatnie chwile kiedy czujesz przeciąganie w swoim brzuszku, kiedy Majunia wystawi nóżkę lub kopnie w żebro z radości (bo się akurat bawi..)
Ciesz się tym ile wlezie...potem już nigdy tego nie poczujesz, bo Majeczka będzie po drugiej stronie brzuszka!!

Ja wiem,że nie możesz się doczekać,że to słońce strasznie męczy...ale  jeśli nie możesz tego zmienić...to spójrz na to z innej perspwktywy..

Pomysl....to ostatnie dni kiedy Majeczka tak głośno słyszy Twoje serduszko, to ostatnie dni kiedy ją czujesz pod sercem....
Ciesz się tym czasem....bo to tylko jeszcze krótka chwila......

:serce: :serce: :serce:

P.S. wiesz jaki miałam opis na gadu pod koniec ciąży??? Oto on: ,,NIe pytajcie mnie czy już, bo jeszcze NIE!!"  ;D ;D ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.

Pomysl....to ostatnie dni kiedy Majeczka tak głośno słyszy Twoje serduszko, to ostatnie dni kiedy ją czujesz pod sercem....
Ciesz się tym czasem....bo to tylko jeszcze krótka chwila......

Święte słowa. Nikt by tego chyba lepiej i piękniej nie ujął!

Myślę,że podniosą one naszego Tetka na duchu :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Martusiu pięknie opisujesz swoje ostatnie przeżycia przed porodem...
:serce:

Jestem z Wami!! To już tak blisko!!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
tetulku  ;D ale sobie wymyśliłem zdrobnienie  ;D Pamiętaj najgorsze pierwsze pięć porodów potem to już bułka z masłem  ;D Wiem, że stresik coraz większy ale spróbuj myśleć tylko o tym, jak cudowne chwile Cię czekają. Wiesz Róża miała cesarkę (wiem, że to nie to samo co naturalny poród) i oczywiście ja przy tym byłem ( i robiłem fotki - wiem czubek ale tylko ze dwie i pierwsze chwile Mateuszka ) i powiem Ci, że przeżycie było ogromne. Ten pierwszy wspaniały krzyk naszego Mateuszka był niepowtarzalnym przeżyciem dla Róży i dla mnie  :Wzruszony: Mati był taki malutki ale najpiękniejsza chwila była gdy zaraz pediatra zawinęła go i pokazał Róży. Jak myślisz co powiedziała ..... jej pierwsze słowa to "o Jezu on ma włosy" i zaczęliśmy się wszyscy śmiać jak głupki. Byłem tak zafascynowany tym co widziałem, że dopiero głos pani doktor mnie obudził "Tatuś idziemy, pamiętasz masz obciąć pępowinę"). Fakt to mnie obudziło ale powiem Ci, że nie wiedziałem czy mam iść czy wyściskać moją Kochaną Różę . Człowiek w takich chwilkach jest cały głupi. Poszedłem i moment kiedy Mateuszek został rozwinięty i pokazany był moim kolejnym wielkim  :Wzruszony: Mati cały czas krzyczał a kto by nie krzyczał jak by Ci rurkę do buzi wkładali oczyszczając płucka a potem opłukali oczka. Wiesz Pani doktor pewnie nie pierwszy raz widziała takie chwile więc ona z dużym spokojem i profesjonalizmem zapytała "to co obcinamy" wziąłem nożyczki ale poprosiłem o chwilkę. Wiesz co chciałem sprawdzić jak się zachowują moje ręce przed tak ważną chwilą. Przyznam Ci, że się trzęsły się jak galaretka  ;D Obciąłem a Mateuszek zamilkł i zrobiło mi się dziwnie ale tylko na chwilkę bo zaraz pokazał, że ma facet przeponę. Potem Pani doktor znowu wykazała się profesjonalizmem i rutyną bo spytała "a po co ma pan ten aparat na szyi ? co robimy fotkę tylko proszę zasłonić lampę" Wiesz to są chwile w których się nie za bardzo kontaktuje  ;D  Podniosła Mateuszka do góry ja spojrzałem na jego ptaszka a on wyciągnięty jak struna zaczął wielkim strumieniem sikać na wszystko. Znowu ubaw a ja stwierdziłem, że wyraził swój pierwszy stosunek do świata olewając troski i bóle. Poszliśmy wszyscy do Róży, Mateuszek cały czas płakał a Pani doktor powiedziała "zaraz zobaczy Pan cud" Weszliśmy na salę operacyjną Pani położyła Mateuszka na piersiach Róży i nastąpiła błoga cisza. Oni po prostu nie mogli się na siebie napatrzeć. Róża tylko powiedziała "Miruś to nasz Kochany Synek" oboje byliśmy tak bardzo wzruszeni, że tylko łzy i szczęście przemawiało - bez słów. Spytałem Różę Kochanie mocno Cię boli a ona "jaki ból zobacz kto koło mnie leży". Potem zabrali Mateuszka a lekarz na pytanie kiedy wróci powiedział, że jak Mama zacznie chodzić. Jak myślisz czy da się upilnować kobietę w tym momencie ? Niestety nie chociaż dała się przekonać i chwilkę pospała a wieczorkiem już chodziła a ja przywiozłem Mateuszka i znowu pełno  :Wzruszony:
Kochana to wszystko przed Tobą a raczej Wami więc nie myśl o bólu bo przekonasz się, że Krzyk Mai będzie jak najlepszy środek przeciw bólowy a reszta to tylko łzy i nieopisane szczęście. Mocno Cię tule i pamiętaj o tym.  :uscisk: :uscisk: :uscisk: :okularnik: :ok: :ok: :ok:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
macher....   :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:
i już nic więcej powiedzieć nie umiem...

ANCYMONEK :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
jejku pieknie napisane  ;D

Offline tete

• Chuck Norris
Mirek.,,,zadziwiasz mnie chłopie..po tym co (i jak!!!) napisałes wszelkie słowa są zbyteczne....no moze jedno

DZIĘKUJE ZA TE SŁOWA!!

Lea..wzrusza mnie bardzo co napisłas :serce: :serce:
Ania ,Ilona,Tylus :-* :-* :-* :-*
dzis mam megadobry humor.Noc jak zwykle masakra ale ja jestem optymistycznie nastawiona...dzis wyjezdzam do sis,potem do Rodziców wiec jak tu sie nie cieszyc?
O tym ze jestem ocięzała jak lawina,ze buzie mam ulaną jak księzyc w pełni a moje ruchy przypominają słonia w składzie porcelany i ze poce sie jak szczurzyca-postanowiłam nie myslec wcale.I tak niemam na to wpływu -wiec lepiej skupic sie na przyjemnieszych rzeczach:)
Dzis wyklejam album dla Mai,sprawdzam torbe,wypisuje życzenia urodzinowe dla sis i dla siostrzenicy która własnie konczy 1roczek.Pozatym dzis do popołudnia leze do góry brzuchem i nie robie nic.
Dzis snił mi sie poród.Poraz pierwszy chyba.,mały ciemny szpital i ja która kompletnie niewie co robic(nie było lekarza ani połoznej) i sama rodze Maje-jest sliczna jak aniołek.ale potem przychodzi połozna i mówi ze jej przez przypadek ręke połamałam :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ no i jak sie obudziłam o 3 tak do rana zasnąc nie mogłam..potem pouczyłam siebie ze to tylko idiotyczny sen..a moja Księżniczka na dowód wypchała tak mocno (chyba) nóżke ze smialismy sie z G ze mame za głupie mysli z półobrotu walnęla ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ps mówiłam jak ja sie jej doczekac niemoge?
Dobrze ze jutro wyjazd-wiec jakies info chyba bedzie dopiero w niedziele-a mnie szybciej czas zleci 8)
.....................a jutro na konwalie..........................................

Gabiś
  • Gość
macher rycze jak głupia...marzę żeby przezyć takie chwile.

Tetuś buziaki piątkowe. I buziak idla Meajeczki... niech już przychodzi prędziutko na świat bo my - ciotki już nie możemy sie doczekać!!! ;D ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Macher wzruszyłam sie..... chciałabym by mój R kiedyś mógł poiwiedziec tak samo.....  :) :) :)

Tetuśko moja  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
no Macher  jak zwykle madrze  i pięknie pisze.... :-*

choc..ja nie mam az tak pieknych wspomnień z tych pierwszych chwil..niestety  :'(

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
tete, udanego wyjazdu. wypoczywaj!
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Ogólne dzięki   :oops: to Dzięki Róży i Mateuszkowi (niestety przy porodach mojej Kochanej Ewelinki - ewelinkaaa7  i Beatki nie byłem-takie czasy)  mogłem przeżyć chwile, których Życzę wszystkim.
Już raz pisałem, że z Życia trzeba czerpać nektar rozkoszy i zadowolenia a to potrafi każdy tylko musi chcieć. Taki  jestem Tatko, który za pięć minut zostanie dziadkiem Miłoszka. To dlatego, że jestem starszy i mam jedną podstawową przewagę - doświadczenie życiowe i ogromny szacunek dla każdego człowieka. Pamiętacie kto powiedział "szukam człowieka"  :?:
Widzicie wczoraj w Szczecinie w tramwaju wsiada przyszła Mamuśka o widocznej ciąży i była bardzo zdziwiona, że to ja jej ustąpiłem miejsca choć w koło sama młodzież - taki jestem rocznik i tak wychowany to dzięki Babci.
Vall - choć nie znam szczegółów to poszukaj, tylko głęboko i znajdziesz pozytywy.
AndziaK - czasami nie słowa a serce mówi - choć w koło cisza więc doczekasz się.
Gabiś - wujkowie też  :uscisk: :okularnik:
ale się rozpędziłem i to nie w swoim wątku oki wystarczy bo jeszcze klapsa dostanę  ;D

Tete - wypoczywaj od tych spalin i duchoty i ucałuj Maję  :Serduszka: :Zakochany:

Gabiś
  • Gość

Gabiś - wujkowie też  :uscisk: :okularnik:
ale się rozpędziłem i to nie w swoim wątku oki wystarczy bo jeszcze klapsa dostanę  ;D

Tete - wypoczywaj od tych spalin i duchoty i ucałuj Maję  :Serduszka: :Zakochany:

Ups przepraszam... zawiało dyskryminacją ;) ;) ;) ;) ;). Wujkowie i ciocie czekają!!! i doczekać się nie mogą :):):)
Buziale  :-* :-* :-* :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Wcale się nie gniewam  ;D i doceniam autorską poprawkę   :uscisk: ;D
ważne, że nie jestem czarny i to nie rasizm  ;D ;D ;D

tete - mam pytanko Ty znikasz bez netu ale mam nadzieję , że ktoś coś kliknie jak by co  :?: :?: :?:

Serdecznie Pozdrawiam.

Offline tete

• Chuck Norris
Matko !!ręce mi sie ze wzrusznia trzęsą po esie od Beti----tak sie ciesze!!!
Macherku alez owszem...choc sie nie zapowiada aby cos sie miało ruszyc :P info bedzie jakby co....
jak sie Ciebie czyta to wraca wiara w rzeczy w które sie pomału przestało wierzyc..albo zagubiło na dnie niepamięci....
żegan sie z Wami do soboty nocy lub niedzieli :-*
ps powiedzcie mi czy KTG jest konieczne teraz'profilaktyczne" skoro mój gin zalecił mi stawienie sie do szpitala z oprzyrzadowaniem ;D 20.05 w dniu terminu?Bo czytam ze wiele kobiet jezdzi w tych ostatnich dniach niemal codzien..a mój gin nic nie wsponiał na ten temat...i głupia jestem.
....I mam przeczucie ze nasz mały leniwiec Maja przetrzyma nas do terminu albo nawet po ;D ;D ;D ;D co się panna ma wysilac 8) 8) 8) tak więc pewno przez wekend się nic nie ruszy-zdąże z psami pójść nad jezioro,polezakowac,doglądnąc kwiatów w ogrodzie rodziców i wrócic do Was!!! :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Dzięki  :uscisk: powiem Ci lekarz osoba święta. My byliśmy w dniu wyznaczonego terminu u lekarza i było usg na drugi dzień obligatoryjnie cesarka, Mati był z tydzień przenoszony i lekko podsuszony bo tak bywa z przenoszonymi ale ojlatum zrobiło swoje.
Wypoczywaj  ;D :uscisk:

Offline Vall

• Chuck Norris
tetus - róznie to bywa..
u nas od 38tc nalezy robic ktg..min 1 x tyg..
a czasme zlecaja juz od 36tc....

ale ty słuchaj swojego lekarza prowadzacego i juz :D

.
Vall - choć nie znam szczegółów to poszukaj, tylko głęboko i znajdziesz pozytywy.

no nie będzie to proste..hehehe...
Napewno jestem wdzięczna ze był przy mnie mąż...
nie mialam przyjemnosic poczuc malucha na brzuchu, czy przytulic tuz po....

Ale co tam..Kochana Martus  :-*- wypoczywja, zrywaj konwalijki i wracaj do nas ..hmm..byc moze juz rozdowojna :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007

Ja nic nie wiem o KTG,moj lekarz nic nie mowil--zreszta on  nic nie mowi ;D -- tylko zaprosil na wizyte 23maja.

A moze Miłoszek sie wczesniej wykluje niz Maja :)

Miłego wypoczynku Martus.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Vall - jak pisałem nie znam szczegółów i mam nadzieję, że Cię nie uraziłem jeśli tak to przepraszam :przytul: 

ewelinkaaa7 - ja Ci dam zaraz wykluje  :obrazony:   ;D pamiętaj, że Tatko czyta  O0 :Zakochany: :hopsa:

No już wiem skąd mi się wzięło Tetulku  to pewnie od Martulku  ;D Dokładnie jak pisze Ewelinka,  oddychaj pełną piersią  ;D