Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 99721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Taaaaa Tetuś grunt to być racjonalnym i mieć dystans....ja w tym celu pozostanę w aktywności zawodowej do czasu porodu...
Aż do momentu kiedy mnie na porodówę nie wywiozą....

znaczy Lila nie chcesz sobie np.tygodnia wolnego przed porodem wziąc?zazdroszcze-ja bym kondycyjnie nie wytrzymala..zresztą mój szef by mnie pogonił-a lekarze robiący zakupy unas znacząco pukaliby sie w czolo jakbym próbowała dosiegnąc z szafki np wiaderko 2kg srodka dezynfekującego ;D ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Też bym sie popukała....
Ale weź poprawkę, że ja nie wyglądam na 8 miesiąc....więc większość społeczeństwa żyje w błogiej nieświadomosci, dopóki sie nie pochwalę....

No i ja z założenia nie dźwigam....ale w ubiegłym tygodniu reanimowałam sobie z resztą razem z koleżnaką w 7 tygodniu ciąży...ona masowała (zdefibrylować już nie zdążyła, bo jej zabrali łyżki) a ja sobie wentylowałam i zdążyłam zaintubować...bo potem to już przyleciała cała chmara kolegów, po tym jak zabiegowa zadzwoniła do gabinetu z info, że dwie ciężarne na "erce" reanimują.
No i zabrali nam zabawki....

I jak na razie moja gin temat zwolnienia na kołku zawiesiła, na ostatniej wizycie nawet się nie zająknęła....

Tetuś z resztą gdzie ja bezpieczniejsza jestem jak te 10 metrów od porodówki...no gdzie????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Tetuś mam nadzieje że już nie ma Ciebie dziś na forum :D

Pozdrówki od koleżanki z Gdańska :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Tetus tych nocno-bólowych atrakcji nie zazdroszcze.. ale juz tuz, tuz :D

Ale ta koncowka chyba ciagnie sie najgorzej........ ;) Dobrze ze sliczna wiosna  - łatwiej przetrwac  :-*

ps. ELcik - słodziaczek z Patrysi, slodziaczek :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
tetuś a kiedy masz dokładnie termin?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline dosiado

• uzależniony
Już niedługo i będziesz tulić małą... Nie mogę się juz doczekać :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Tetus ............... wiesz..  :-* :-* :-*

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Twtku ja teraz do Twojego wątku z takim podekscytowaniem zagladam, że ho ho...aż się doczekać nie mogę kiedy zobaczę moją imienniczkę  :D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Twtku ja teraz do Twojego wątku z takim podekscytowaniem zagladam, że ho ho...aż się doczekać nie mogę kiedy zobaczę moją imienniczkę  :D
Maju fajnie ze bywasz unas!!!ja tez sie niemoge doczekac!!!ps imię mała ma wybrane poniewaz nieznam zadnej 'niefajnej "Mai ;)
Tetus ............... wiesz..  :-* :-* :-*
ja wiem-działa tez to w drugą stronice :-*
Już niedługo i będziesz tulić małą... Nie mogę się juz doczekać :)
Dosiado,mi sie dłuuuzy przyznaje-ale co mam biedny żuczek zrobic :P
Vall i tu masz 100%racji-wyłaze sobie na spacery, z knigą pod pachą na cmentarz(mam na przeciwko) i jakos tak radosniej na serduchu jest.Ale czas płynie tak w ciagu dnia powoli..
Elcik-jestem ZACHWYCONA ,przepraszam jestesmy z G zachwyceni Twoją Pati!!!!
Klaudia-i wg OM i USG 20.05 to nasza data...
wiec mówie co nastepuje po OSTATNIEJ WIZYCIE U MOJEGO GINA:
z Mają wsio ok.zemną ok.szyja sie wzieła i skróciła dosc znacznie,Maja jest juz w 100%ułozona tam gdzie byc powinna.Co do terminu wg niego to bardzo  blisko(ile to jest 'blisko"? ;D)-naturalnie daty na tacy podac mi nie jest w stanie.Gdyby do 19.05 miało sie nic nie ruszyc mam zapakowac 4litery i do szpitala jechac 20.05.Pchlim targiem ustaliłam z panem ordynatorem szpitala w którym chce rodzic ze owszem pojade,ale jesli KTG i USG beda mówiły ze to jeszcze nie czas-wracam do domu i czekam.Powiedziałam wprost ze jesli wody mi nie odejdą a skurcze nie bedą regularne-nie widze sensu lezakowania w szpitalu jesli wszystko idzie swoim prawidłowym torem.Smiał sie ze uparta jak osiołek jestem-ale przyznał mi racje.Musze regularnie badac nogi-zaczeły za szybko puchnąc i jedna jest zaczerwieniona..ale on w zasadzie wyklucza zatrucie-poprostu dmuchac na zimne chce.Powiedział tez zeby sie nastawic ze Maja bedzie raczej z tych drobniejszych istotek..choc ma wage w ramkach mieszczaca sie spokojnie-kolosem nie bedzie(zreszta mamusia tez zabłysneła po urodzeniu jako dziecko terminowe niecałe 2400g ;))Ostateczna waga na plusie u gina wieczorem +14,7kg-on sądzi ze raczej juz nie przytyje-jak mnie ta perspektywa cieszy ;D bo mi ciezko jak jasny gwint!
Zyczył mi takiego porodu jak całej ciaży czyli w 99%bezproblemowej.No i spotkamy sie chyba na porodówie. ;D ;D
jako ze wczoraj zaliczyłam sprzatanie chaty,sklep,spacer,wyjscie w celu obejrzenia fotelika ,lekarza i póżne zakupy większą czesc nocy myslałam ze wyjde z siebie.
Najpierw nadszedł jeden..cichutko....z nienacka jakby miał mi sie dół brzuchola urwac .SKURCZYBYK który trawał ok 20min z przerwami ,potem drugi -który potrzymał mnie dłuzej..cóz miałam biedny żuczek zrobic?budzic G nie chciałam-wiec wbiłam zęby w poduche i przeczekałam.Oczywiscie ze juz potem zasnąc nie mogłam.
Jestem szczesliwa i spokojna.Naturalnie ze boję sie bólu...ale perspektywa spotkania Mai jest tak kusząca..
a w wazonie nr jeden szczerza sie domnie tulipany z rodzinnego ogrodu ..w wazonie nr dwa bez który pachnie jak bez...

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
tete, super że wszystko ok. coś czuję, że to na dniach będzie...3maj się cieplutko. Ani się nie obejrzysz a będziecie w domu z Majeczką...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Tetus same dobre wieści ;)

Jakby gin zobaczył Twój poprzedni avatarek na forumie to by się nie dziwił dlaczego Ty taka uparta jak osiołek ;)  :-* :-* :-* :-*
Mmmmmmm bez...... kocham ten zapach.....  :D

Offline tete

• Chuck Norris
Tetus same dobre wieści ;)

Jakby gin zobaczył Twój poprzedni avatarek na forumie to by się nie dziwił dlaczego Ty taka uparta jak osiołek ;)  :-* :-* :-* :-*
Mmmmmmm bez...... kocham ten zapach.....  :D
Ania mi oslicy brak -nie ukrywam ale przeciez nie wypada aby młoda mama miała osła w avatarze a pod spodem  napis"stanowczo kiedy przyjdzie na to czas zamierzam wyzionąc ducha ale puki co hulaj moja niegodziwa duszo" ;D ;D no nie????ale jak Maja skonczy dajmy na to 50lat czemu nie :los: :disco: :cancan:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
hahahahahhahaha Tetuśku za to Cie własnie uwielbiam ;)  :-* :-* :-*  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Marta - super wieści
w sumie to piękny czas przed tobą -zupełnie coś nowego...szkoda, że będzie bolało ale uwierz o bólu szybko się zapomina  ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Tetuś wspaniałe wieści :D

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
no to teraz ino czekać ;)

Offline BETI

• maniak
Tetku tak się cieszę,że wsio oki. :) :) To już lada dzień...jak fajnie.... :-* :-*

Offline Ninka
  • Chuck Norris
A ja czytam i sobie pochlipuję... cholerka no. Ckliwa jestem, jak nigdy. Czekam niecierpliwie na wieści, co u Ciebie i Mai. Trzymam kciuki cały czas.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Ja tu sobie biegam po necie  i o mało bym nie zdążył o ja  :glupek: Oczywiście o ile Moje Panie się zgodzą znaczy Tete i Maja to od czasu do czasu zawitam w Wasze progi tylko musze lekcję odrobić (44 stronki) ale po cichu powiem, że dostałem już małą brykę  ;D Trzymam mocno  :ok: za Mamusię i Maję a dla pocieszenia powiem, że tego Dnia nie Zapomnisz do Końca Świata i co tam jakieś bóle w porównaniu z nieopisanym szczęściem bycia Mamusią . Serdecznie pozdrawiam Tatko-Dziadek  :okularnik:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline tete

• Chuck Norris
Macherku ale oczywiscie wpadaj jak tylko znajdziesz czas i ochote ..zawsze jakąs kawke zaserwujemy!!!!!! ;D ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Martuś, cieszę się, że wszystko jest dobrze. Majeczka przygotowana na spotkanie z Mamusią, ale musi ją trochę potrzymać w niepewności, żeby spotkanko było jeszcze bardziej radosne i oczekiwane :)

Trzymam kciuki!!

Buziaki

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Macherku ale oczywiscie wpadaj jak tylko znajdziesz czas i ochote ..zawsze jakąs kawke zaserwujemy!!!!!!

Oj to ja już 3 razy "wpadłem" w bardzo dobrym tego słowa znaczeniu znaczy Ewelinka, Beatka i Mateuszek.
Co do kawy to trafiłaś w 10 - pijam wiaderkami więc z tym podawaniem to za bardzo nie chcę przemęczać Mamusi i w ramach dobrej współpracy sam sobie zaparzę  :tak_2: :tak_2: :tak_2:

Offline tete

• Chuck Norris
hiii wiesz wszyscy mówią mi'nie przemęczaj sie' a co ja innego robie!az mnie pewna czesc ciała boli od tego nieprzemęczania sie :P
wiec ja proponuje Tatusio-Dziadkowi koktajl jakis,.narazie bezalkoholowy ale potem sie zobaczy ;D
Martynko-dziękuje Ci bardzo-juz by ta moja córa mogła sie zlitowac nad opuchnietym mamidłem (czyli mną) i se normalnie wyjsc na ten swiat!
Nina-mnie hormony szaleją od niedawna i tez sie wzruszam czesciej niz często ;)oczywiscie info bedzie na okrągło.
Wyprałam sofe,posprzatałam chałupe i mysle coby tu na obiad zrobic.Jako ze leniwa ostatnimi czasy jestem pewnie pójde na łatwizne i młode ziemniaki+jajo+kefir małzowi zapodam.,tylko sobie wpierw na chwile brzuch odepne.bo cos mi ciąży ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 6 Maja 2008, 15:34 wysłana przez tete »

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
 ;D ;D ;D ;D ;D
jeszcze trochę i se go odepniesz

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Elcik-jestem ZACHWYCONA ,przepraszam jestesmy z G zachwyceni Twoją Pati!!!!
Kujemy własnie marudek leży z boku i od 14 nie chce spać :)

Taaak mi przykro że nie trafiłam w datę, ale kubicuje coby za daleko od niej nie było :)

Offline tete

• Chuck Norris
Witamy nadal w dwupaku niestety..... :-\ :P

Ania 30.04Met  4.05Elcik 5.05
Sandrunia 10.05
Ania        11.05 -
Di            12.05
Andzia  13.05
Vall ,Beyonce      14/15.05
Ewelinka 15.05
Evelina ,Ania   16.05
Asia      17.05
Klaudia<Ola <Gabis<Tylunia18.05
Ela   19.05
Loona ,Dziubasek   20.05
Ricardo  21.05
Karolina  22.05
Aneta     23.05
Asia 24.05
Beti  25.05
Kllusia     26.05
Martyna  27.05
Lea        30.05
Dosiado 1.06

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
dwupak com się uśmiał  ;D a może kawa z kompletą  :?: Czekaj Kochana wszystko w swoim czasie natury nie oszukasz a najważniejsze zdrówko Mamusi i Dzidziusia  :!: :!: :!:
No to i ja  sobie obstawię a co  19.05.2008   Witaj Maju   :dzidzia: :Zakochany:

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
wpadłam obstawić 19 V a tu co? macher mi się wcina! :P :P ładnie ładnie ;)
jednak dokleję się do tej 19, bo wiąże się z tą liczbą wiele bardzo ważnych przeżyć :) to jest "liczba" moich rodziców :) toważyszy im przez ich całe razem :) i przynosi dużo szczęścia, jak talizman :)

tete, rzadko u Ciebie piszę, ale zaglądam cały czas! i trzymam kciuki za was :) :) jeszcze chwila, dwie i będziesz Majeczce o pachnącym bzie opowiadac :)
 :-*
ANCYMONEK :)

Offline tete

• Chuck Norris
Ania 30.04Met  4.05Elcik 5.05
Sandrunia 10.05
Ania        11.05 -
Di            12.05
Andzia  13.05
Vall ,Beyonce      14/15.05
Ewelinka 15.05
Evelina ,Ania   16.05
Asia      17.05
Klaudia<Ola <Gabis<Tylunia18.05
Ela ,Kamyczek,Macher  19.05
Loona ,Dziubasek   20.05
Ricardo  21.05
Karolina  22.05
Aneta     23.05
Asia 24.05
Beti  25.05
Kllusia     26.05
Martyna  27.05
Lea        30.05
Dosiado 1.06
Macher ja wiem...ja sie nastawiam na koncówe maja-coby sie nie rozczarowac ze musze tyle czekac. :P
Ola,ja wiem ze trzymasz kciuki..miło mi bardzo z tego powodu!
Wiecie z czego sie ciesze?ze bede mogla z Mają wrócic ze szpitala na wies.Spokój cisza,lasy dookoła..nieto co tu w Sz-nie.Jak myslicie przy ładnej pogodzie kiedy bedzie mozna wyjsc na pierwszy krótki spacer? ;D
« Ostatnia zmiana: 7 Maja 2008, 10:14 wysłana przez tete »

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
myślę, że od razu ;)
pierwszy spacer, to wyjście ze szpitala
drugi możecie już w domku, na chwilę :) o ile będzie ciepło :)
tak nam w szpitalu powiedzieli, przy wypisie ;) tylko, że to lipiec był.... ale to chyba bez różnicy
ANCYMONEK :)