Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1200 dnia: 17 Listopada 2008, 11:22 »
Sto lat dla Amelci niech jej się spełnią wszystkie marzenia a uśmiech nie schodzi z buźki !!!!

:balonik: :Daje_kwiatka: :urodziny: :-*

ślicznie Amelcia wyglądała słodka dziewczynka  :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1201 dnia: 17 Listopada 2008, 12:03 »
Amelko! Z okazji Twoich urodzin życzymy Ci wszystkiego najwspanialszego!!!!

Ola. Bardzo ładnie Ci w pasemkach (wogóle bardzo ładnie wyglądasz) a córcia to czysty tatuś.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1202 dnia: 17 Listopada 2008, 12:19 »
Ola jak Ty slicznie wygladasz:)
I oczywiscie wszystkiego co najlepsze dla Amelki:)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1203 dnia: 17 Listopada 2008, 12:23 »
Moc buziaczków i uścisków dla rocznej Amelki  :-* :przytul:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1204 dnia: 17 Listopada 2008, 12:33 »
NAjlepsze życzenia dla Amelki  :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #1205 dnia: 18 Listopada 2008, 23:13 »
Spóźnione życzenia urodzinowe. Buziolki dla Amelki. Śliczniutka z niej dziewczynka.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1206 dnia: 19 Listopada 2008, 12:19 »
Dzieki dziewczyny!!!

Roczek juz za nami. Zostaly po nim balony jedynie  ;) Amelka uwielbia swoje nowe zabawki.  to juz dosc dlugo lubi bajke na bbc cebbebies dobranocny ogrod- igipigiel, makapaka i inne gwiazdy :D Mowie wam bez przytulanki igipigla nie wychodzi z domu, kartke co na roczek dostala z dobranocnym ogrodem to tak glaszcze bardziej jak nasze zdjecia hehe.

Generalnie po urodzinach koncentruje sie na wyjezdzie swiatecznym, bo to juz za 4 tygodnie!!! Liste zakupow mam juz zrobiona i niektore rzeczy odchaczone.
Kupilam Amelce sukieneczke z bluzeczka na wigilie i czarne lakierki do tego, poza tym kilka dodatkowych ubranek, zebym miala zapas.
Sobie mamusia sprawila sukienke na sylwka  ;D i cos czego myslala ze niegdy nie zalozy- zwezane dzinsy rurki !!! Aha no i pare butow :D Musze jeszcze kupic buty do sukienki sylwestrowej. W koncu musze wygladac jak czlowiek :)

Buziaki  :-* :-* :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1207 dnia: 19 Listopada 2008, 12:25 »
a to moze pochal sie zakupami na foto :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1208 dnia: 19 Listopada 2008, 12:27 »
a to moze pochal sie zakupami na foto :)

Marcia raczej czasu na takie sprawy brak. Jak wkleje ze swiat fotki to zobaczycie. Szczerze mowiac nawet tych rzeczy nie mialam jeszcze ubranych bo nie mam kiedy  :-\ Pisze glownie z pracy, a tu wklejac zdjec nie moge.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1209 dnia: 19 Listopada 2008, 12:31 »
I ode mnie spóźnione buziaki Urodzinkowe :-* :-* :-*

I ja również prosze o foto zakupków ;D no ale jakby co to zaczekam do świąt ;)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1210 dnia: 19 Listopada 2008, 14:56 »
Olka fajnie macie z wyjazdem świątecznym  :D my zostajemy tutaj....
Poczekam na fociaki zakupów do swiąt  ;) ale musi być dużo zdjęć ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1211 dnia: 19 Listopada 2008, 15:01 »
Ola ja m-c temu tez kupilam sobie rurki, a wczesniej nie moglam na nie patrzec. Musze dokupic sobie jeszcze ze 2 pary, bo sa super.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1212 dnia: 19 Listopada 2008, 15:04 »
Ja narazie nie kupiłam rurek ale cały czas nad nimi myślę :P
Tylko że Ty, Olu i Martynka jesteście szczupłe to super w nich wyglądacie... ;D ja muszę się pozbyć zbędnych kg to wtedy sobie kupię napewno rurki 8)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1213 dnia: 19 Listopada 2008, 15:14 »
Asia dzieki.

Jak bedzie okazja to powklejam zdjecia, ale NIC nie obiecuje.

Ola ja m-c temu tez kupilam sobie rurki, a wczesniej nie moglam na nie patrzec. Musze dokupic sobie jeszcze ze 2 pary, bo sa super.

Ja bym nie kupila gdyby nie kolezanka. Ona powiedziala ze wygladam ok, a poniewaz majac je na sobie czulam sie lepiej niz sie spodziewalam, to kupilam. Jedno jest pewne, nie ubiore ich bez szpilek, bo wcale nie jestem taka szczupla Werciu  :P ale sie tym nie przejmuje :D bo fajna ze mnie mamuska  ;D ;D ;D ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1214 dnia: 19 Listopada 2008, 15:18 »
bo wcale nie jestem taka szczupla Werciu 

i ja też

Ja kupiłam do kozaków (kolejny niespodziewany zakup, zupełnie nie w moim wcześniejszym stylu) :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1215 dnia: 19 Listopada 2008, 23:16 »

Amelko! Spóźnione, ale szczere i gorące życzenia z okazji ukończenia przez Ciebie pierwszego roczku życia :) Niech każdy następny rok będzie dla Ciebie równie radosny jak ten!

No i dla mamusi buziaki, bo to przecież też Twoje święto!!!  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1216 dnia: 20 Listopada 2008, 10:14 »
Dzien dobry :)

Ja kupiłam do kozaków (kolejny niespodziewany zakup, zupełnie nie w moim wcześniejszym stylu) :)

Ja kozaki musze kupic  ::) kompletnie nie mam pomyslu jakie  ::)

PumoRi dziekujemy za zyczenia  :-*

Wiecie co mam dzisiaj chyba gorszy dzien.
Amelce ida zabki. Super bardzo sie ciesze, bo zaczely wychodzic dosc pozno i przez to caly proces wprowadzania nowych pokarmow sie opoznil. Amelka dopiero teraz zjada posilki w kawalkach i chetnie probuje "doroslego" jedzenia. Generalnie moze jesc juz wszystko przeciez, ale do wszystkiego nam bardzo daleko. Problem jest jedynie taki, ze co zab, to Amelka przyplaca to przeziebieniem. Znowu ma kaszel :mdleje:
juz nie wiem co jej wymyslac. Przeciez jej zoladek popsuje tymi syropami. A vick to juz dla Ameli jak zwykly balsam  :( Jeszcze taka kijowa pora roku sprzyjajaca przeziebieniom...  >:(
Poza tym musimy wybrac sie z Amelka chyba do okulisty  :( Moja mama mi podpowiedziala, kiedy jej mowilam, ze kupujemy nowy stolik do salonu- okragly, bo Amelka sie ciagle obija i kanty  :-\  Mama podpowiedziala, ze moze warto sprawdzic jej wzrok, bo moze byc tak, ze poprostu sie obija, a moze byc tak, ze obija sie bo niedowidzi.  :o W zyciu by mi to przez mysl nie przeszlo, ale spytam jak bede niedlugo na szczepieniu albo zrobimy to jak pojedziemy do Polski.
Nie wiecie o tym, bo watek byl wowczas zamkniety, ale moja Amelka ma juz dwie blizny na twarzy  :'( W sumie urody jej to nie odejmuje, i tak jest sliczna i cudowna. Te blizny sa konsekwencja upadku tak niefortunnego, ze powstaly dwie rany, nad i pod okiem. I poprostu sie boje, bo co sie gdzies obije, to zawsze kolo oczu...i jakos tak wychodzi ze coraz blizej oka. Jakis zly omen czy co? Dlatego kupujemy okragly stolik, pousuwalismy wszelkie kanty i takie sprawy. Ale jak to sie mowi, dziecko tam gdzie chce wejsc to w wiekszosci przypadkow wejdzie.

No i tak sie mi dzien zaczal dzisiaj... :-\

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1217 dnia: 20 Listopada 2008, 10:32 »
Może faktycznie dobrym pomysłem jest wizyta u okulisty.... tak dla pewności...
Pogoda faktyczne sprzyja przeziębieniu.... a organizm Amelki jest osłabiony przez ząbki :(
Dużo zdrówka życzymy Amelce :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1218 dnia: 20 Listopada 2008, 11:29 »
Amelcia slicznie wyglądała na swoich urodzinkach...piekna dziewczynka  :)

Myslę, że pomysł z okulista jest bardzo dobry, zawsze lepiej dmuchać na zimne :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1219 dnia: 21 Listopada 2008, 10:55 »
Czesc dziewczyny!

Dzis w lepszym humorze, bo...friday, weekend, pewne decyzje podjete (wazne dla nas), zakupy  :D

Amelka dzis od rana spewala w lozeczku  ::) mowie wam chyba od 5.30 :mdleje: A tak , to musze kupic jej nowe buciki na zime. Te, ktore ma kozaczki spadaja jej jak macha nogami, przez to zrobil jej sie chyba odcisk malutki, wczoraj zauwazylam. Klopot w tym, ze pojecia nie mam jakie buty beda dobre, bo nikt w zadnym sklepie nie da mi gwarancji, ze jak ona bedzie machac nogami to jej nie spadna. Mysle, ze moze nie na zamek, tylko moze jakies sznurowane tym razem?

Ide poczytac do was...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1220 dnia: 21 Listopada 2008, 10:57 »
Wiązane chyba będą ok, albo na rzep. Choć u nas rzep Mała ciągle odpina.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1221 dnia: 21 Listopada 2008, 11:07 »
Wiązane chyba będą ok, albo na rzep. Choć u nas rzep Mała ciągle odpina.

Amelka nawet sznurowki odwiazuje, wiec czy rzep czy sznurowka bedzie to samo. Tyle, ze sznurowane kozaczki beda mialy wiazanie u gory czyli pod spodniami :D
Kurcze, to tylko kozaczki a trzeba tak dumac  ::) Najgorsza z Amela bedzie wyprawa po buty... po cokolwiek...ona wszedzie musi byc, wszystkiego dotknac, do wszystkich sie posmiac...ech mowie wam.

Szczepienie za pasem, a sie boje jak smok, nie tego, ze bedzie plakala, tylko ze nie dam sobie sama rady. Ostatnio bylismy u lekarza we dwojke z Amelka i ledwo co dalismy rade, bo ona w poczekalni chce czworakowac (a nie moze), podotykac wszystko itd. Najgorsze jest ubieranie, wyrywa sie, krzyczy... Z poczatku sie martwilam, ale teraz wiem, ze ona porostu ma taki charakter, temperament. Analizowalam, czy to moze ja zrobilam cos zle, ze ona jest taka dzika, ale nie sadze. Jej wiek i charakter = bomba  ;D Poprostu takie mam zywe dziecko. I jak wychodzilismy od lekarza, to tylko powiedzialam do Irka "pozostaje nam miec nadzieje, ze jak Amela jest takim diablem, to drugie dziecko bedzie spokojniesze" ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1222 dnia: 21 Listopada 2008, 11:39 »
Ola Gabrysia też taka jest. Co prawda w poczekalni o dziwo zawsze jest spokojna, obserwuje ludzi po czym wybiera ofiarę i ją zaczepia, piszczy jak ktoś nie zwraca na nią uwagi.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1223 dnia: 21 Listopada 2008, 12:32 »
Ola szymek jest identyczny! Wszędzie Go pełno, wszystko musi zobaczyć, dotknąć. Dzieci są ciekawe wszystkiego, dlatego tak jest. Jedne są spokojniejsze, inne mniej.

współczuję tych upadków :( A do okulisty się wybierzcie, na pewno nie zaszkodzi.

Co do rurek to kiedys tez nie byłam przekonana, ale teraz obowiązkowo do kozaków i do szpilek tez jak najbardziej  ;D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1224 dnia: 21 Listopada 2008, 14:55 »
Olka a może kup Amelce trzewiczki, a nie kozaczki ::) będą się lepiej trzymać na nodze....

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1225 dnia: 21 Listopada 2008, 15:32 »
Olka a może kup Amelce trzewiczki, a nie kozaczki ::) będą się lepiej trzymać na nodze....

znaczy sie jakie? takie do kostki?

anulka331 widzisz ile mamy wspolnego ;) dzieci  i rurki hehe

Wiecie co tak na serio caly dzien dzis myslalam na temat wozka. Wiem, ze niedawno kupilam Loole ale widze, ze Amela jest juz za duza do niej. Nawet pasow nie idzie dopiac jak jest cieplo ubrana- a czesto jest tak ubrana, bo taka mamy przeciez pore roku. Poza tym Loola ma jedna wade...jest bardzo ciezka. A nasz wyjazd do Polski, gdzie musimy miec wozek na prom, bedziemy wiezli duzo pakunkow no i tak sobie mysle, zeby kupic parasolke. Nic wymyslnego, ani drogiego. Wpadlam na taki model, ktory podoba mi sie i to nawet bardzo (szczegolna uwage zwracam na kola, ktore zupelnie male i plastikowe nie moga byc, bo ja nie wyrabiam z takimi, oraz na szerokosc siedziska) no i wyglada tak:

to wozek cosatto diablo- ktos cos wie???

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1226 dnia: 21 Listopada 2008, 15:37 »
O buciakach właśnie takich do kostki myślałam ;) a wozek podoba mi się z wyglądu ;D
Niestety nie znam się kompletnie na parasolkach ponieważ ich nie lubię :P mam z przymusu kupioną parasolkę w Polsce (nie chce wozić ze sobą wóżka) a tutaj mam X-landera XA w którym Mieszko się mieści bez problemu.....

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1227 dnia: 21 Listopada 2008, 15:38 »
niestety nie pomoge w sprawie wozka bo jeszcze nie jestem na tym etapie ale podoba mi sie bardzo:)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1228 dnia: 21 Listopada 2008, 15:41 »
Ola, Amelka jest za duża? Kurcze, widziałam dziewczyny wożące dzieci 2-3 letnie w Looli.
Tego wózka co pokazałaś nie znam ;/

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1229 dnia: 21 Listopada 2008, 15:55 »
Ola, Amelka jest za duża? Kurcze, widziałam dziewczyny wożące dzieci 2-3 letnie w Looli.
Tego wózka co pokazałaś nie znam ;/

Wiesz co no ja tez myslalam, ze bedzie ok, ale Amelka ma spiworek i zwykle plaszczyk ma ubrany i wyobrazasz sobie, ze pasow nie dopinam jej???
Widzisz jest tak, ze jak niania ma nasz wozek, bo np danego dnia jest tylko Amelka, to placze jak ja niania do wozka wsadza (a myslalam, ze placze tylko przy mnie). A innego dnia jak jest Amelka i inne dziecko,to niania uzywa swoj wozek podwojny parasolke i zadnego placzu. Wnioskuje, ze Ameli jest poprostu ciasno. Nie wiem sama. Irek probowal juz pasy powiekszyc, na maksa sa.
Ciekawa jestem czy zwrocilas uwage na pasy u tych 2-3letnich dzieci? Moze moja loola ma takie pasy w takim razie? Albo moze mozna kupic wieksze siedzisko?

Wercia ja mialam volanta i czasem zaluje ze go sprzedalismy, bo byl duzy i wygodny dla Amelki, ale wozek jest teraz caly czas w samochodzie i uzywamy go w sumie zadko. Wczesniej robilysmy sobie dlugie spacery itrp, teraz wszedzie samochodem potem na chwilke do wozka. A jak jedziemy gdzies do centrum handlowego, to Amelka czesto jest u Irka na rekach i wole pchac cos malego i zwinnego  ;)
Za bucikami musimy sie rozejrzec w ten weekend.

kuchasia ciesze sie, ze zajrzalas, czasem chcialabym cofnac sie do twojego etapu ;)

Dziewczyny ide do domu za 10 minut i nawet nie wiecie jak sie ciesze, bo jakby to powiedziec...wlasnie wybuchla bomba w biurze, ktora nazywa sie wkurzony manager  :o