Autor Wątek: cena bukietu  (Przeczytany 99496 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a.katarzyna
  • Gość
cena bukietu
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Lipca 2006, 09:17 »
no jeśli jest tak jak mówisz to na pewno  :mdleje:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
cena bukietu
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Lipca 2006, 09:32 »
mozeasz pokusiś się i samodzielnie zrobić sobie wiązankę..

wymaga TO jednak wycieczkę na giełdę kwiatową i zakup kulku detalików typu koraliki, piórka, wstążki i tym podobne

mozesz też kupić normalną wiązankę (taką niedużą) i zabrać z niej cośtam i dołożyć cośtam....

wszystko jest do zrobienia.. kwestia  - ile chcesz na wiazankę przeznaczyć..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
cena bukietu
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Lipca 2006, 10:17 »
kasiu

badź tak uprzejma i czasem zajrzyj do FAQa..

temat był poruszany na forum już niejednokrotnie

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=861&start=0
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
cena bukietu
« Odpowiedź #63 dnia: 30 Lipca 2006, 12:17 »
Cytat: "monia"
cena waha się od 180zł do grubo ponad 200zł

niekoniecznie..
ja płaciclam jakieś 130zł  :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #64 dnia: 30 Lipca 2006, 22:22 »
Moja wiązanka mieszana ( w mikrofonie ) - cantadeskie plus róże z dodatkami oraz przypinka kosztowały 150 zł.

Offline madziulek

• Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Lipca 2006, 15:17 »
moja kosztowała koło 300 zł ale u nas kroją jak za zboże szczególnie gdzy to ślub - ale o tym już było rozmów kilka
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline okruszek

• maniak
cena bukietu
« Odpowiedź #66 dnia: 31 Lipca 2006, 15:35 »
Cytat: "madziulek"
moja kosztowała koło 300 zł

:shock:  :shock:  :shock:
Nie była przecież jakas fikuśna! Ładna, skromna, związana w całość .... kilka kwiatów ...
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #67 dnia: 31 Lipca 2006, 16:15 »
Też mi się wydaje, że cena Twojego bukietu Madziulku była grubo przesadzona :evil:

Offline agatka1984
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #68 dnia: 31 Lipca 2006, 18:13 »
Ja za tą wiązankę

zapłacę ok 150 zł z butonierką (dodatkowo będzie oplątana ratanem)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
cena bukietu
« Odpowiedź #69 dnia: 31 Lipca 2006, 23:33 »
Byłam dziś w kwiaciarni i koszt mojej wiązanki wyniesie 130zł, wiazanka dla swiatkowej-50zł, 2 butonierki, każda po 5zł i 3 malutkie bukieciki dla dziewczynek po 10zł. Łączna kwota 220zł. Chyba nie jest tak drogo.

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #70 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:47 »
agatka1984, ja za prawie identyczny bukiet z ratanem + butonierkę zapłaciłam dokładnie tyle samo.

Offline groszek
  • maniak
cena bukietu
« Odpowiedź #71 dnia: 7 Sierpnia 2006, 09:05 »
No to was zatka :) Ja za swoja torebeczkę wyplataną trawką, wypełnioną różami (bo nie było goździków w wybranym przeze mnie kolorem :( ) i ozdobioną proskiem dałam 40 zł :) Tz. Pan Młody dał... Myślę, że wyszło mi bardzo tanio! Zaplacilismy tylko za materiay. Torebeczka byla moja.

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #72 dnia: 7 Sierpnia 2006, 21:05 »
groszek,   :szczeka:

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #73 dnia: 8 Sierpnia 2006, 07:09 »
Ja pod Warszawa u znajomej lubego za swoja wiazanke, mniejsza kopie dla swiadkowej i 2 butonierki zaplace 150 zl.

Ale niedaleko mnie w Warszawie znalazlam kwiaciarnie, ktora robi sliczne bukiety - bukiet dla panny mlodej + butonierka gratis - za 150 zl - wiec jak na Warszawe to bardzo tanio. Bo jak pytalam w innych kwiaciarniach do bukiety slubne zaczynaly sie od 300 zl w gore - nawet do 800 zl :|

Offline bozena

• użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #74 dnia: 8 Sierpnia 2006, 13:00 »
Moja kwiaciarka za zrobienie mojego bukiety, bukietu dla świadkowej, bukietu na samochód oraz przygotowania kwiatków do wpięcia we włosy wzięła ode mnie 200 pln. Nie uważam, że to dużo, zwłaszcze że efekt bardzo mi się podobał :)

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Sierpnia 2006, 11:42 »
A ja zamówilam bukiet w rozku za 70 zł....;-) poszlam do jednej z drozszych kwiaciarni w Szczecinie (rokoko na ul.Bogusława) i sie z Panią wdalam w dyskusje...ja chce malutki ona chce duzy,ja chce ecri ona mowi seledyn pasuje...ja mowie z 7 róz a ona ze kula z 16 ;-) po 30min tlumaczenia ze to ma byc skromne,małe,tanie,bez wesela tylko cywilny skapitulowała i postanowiła zrobic bukiet w rozku z 7 róz+zielenina+druciki w kolorze ecri ;-) za jedyne 70zł+butonierka gratis ;-) po 2 wrzesnia wkleje ten bukiecik i same ocenicie ;-)

Jesli chodzi o 'tanie' bukiety naprawde warto isc do kwiaciarni i powiewieziec ze to bukiet dla swiadkowej - a dla panny mlodej zamówiony jest w innej kwiaciarni..ale tak drogi ze postanowiłas przyjsc tu ;-) to działa .... kolezanka to przerabiała ;P

Offline groszek
  • maniak
cena bukietu
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Sierpnia 2006, 13:06 »
Cytat: "argissa"
Jesli chodzi o 'tanie' bukiety naprawde warto isc do kwiaciarni i powiewieziec ze to bukiet dla swiadkowej - a dla panny mlodej zamówiony jest w innej kwiaciarni..ale tak drogi ze postanowiłas przyjsc tu Wink to działa .... kolezanka to przerabiała ;P

Zgadzam się. Ja mówiłam, że to prezent dla rodziców na rocznicę. Wyszło 40 zł.

Offline Julka
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:28 »
Bukiet z calli, roz i storczykow (zwisajacy)- 250 zl.
butonierka 10 zl.
bukiet dla swiadkowej + butonierka dla swiadka- 60 zl.
przystrojenie samochodu 200 zl.
Kwiaty dla rodzicow po 60 zl.
Kwiay we włosy- 20 zl.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
cena bukietu
« Odpowiedź #78 dnia: 4 Listopada 2006, 20:10 »
Ja pytałam u siebie i pani z kwiaciarni powiedziała że ceny bukietów wahają się pomiedzy 150 a 250 zł a przystrojenie samochodu w tej samej wersji kolejne 250 :| Mnie się wydaje że to dosyć wygórowana cena. Sama jeszcze nie zdecydowałam. Będę szukać dalej. Pozdrawiam

Offline asia28
  • nowicjusz
  • *
cena bukietu
« Odpowiedź #79 dnia: 6 Stycznia 2007, 00:32 »
No niestety stworzenie idealnego bukietu wymaga poświęcenia wiele uwagi i czasu a także materiału który nie jest widoczny z zewnątrz ale spełnia ważną rolę w środku bukietu.Miałam okazję zrobić ich trochę z racji mojego zawodu i powiem Wam, że panny młode często zamówienie bukietu zostawiają na koniec,kiedy już mocno liczą wydatki i
na kwiatach chcą zaoszczędzić, ale nie o to chodzi ,bo bukiet ma ozdabiać pannę młodą, podkreślać jej urodę i być wspaniałym dodatkiem na zdjęciach itp.Jest  po sukni najważniejszym detalem.Wiadomo że samo wesele jest już ogromnym wydatkiem, zawsze przeprowadzając wywiad z panną młodą,pytam też o jej oczekiwania względem ceny i  dochodzimy do porozumienia tak aby ją cena satysfakcjonowała , a ja żebym mogła zapewnić jej bukiet na wysokim poziomie.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Stycznia 2007, 13:23 »
Bez urazy Pani Asiu, ale co Pannę młodą obchodzi wypełnienie bukietu którego nie widać? Można by to zrobić nawet kępą trawy, czy bukiet jest ważny? Na pewno! Ale tak jak przedmówczynie ładnie napisały, do momentu aż się człowiek nie odezwie że to bukiet ślubny jest cena przystępna, w momencie jak ślubny od razu taryfa x2 do góry, to troszkę nie fair, podobne praktyki stosuje się w sklepach z damską bielizną, normalna biała w ludzkiej cenie, w momencie gdy ta sama kupowana jaka bielizna ślubna od razu cena x2.

Nie popadajmy w paranoję że godzina pracy florecistki oraz kilka-kilkanaście kwiatów (które w hurtowni kosztują po 1-2zł za sztukę) plus dodatki i to kosztuje 200-250zł + dla Pana młodego jeden kwiatek z zielonymi dodatkami i 20zł!!!! Bukiet imieninowy mnie tyle kosztował z kwiatków polnych, a był dość spory i robiony na Wyzwolenia (wcale nie tania okolica)

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
cena bukietu
« Odpowiedź #81 dnia: 17 Marca 2007, 12:51 »
Podbijam wątek.
Lewar, nie florecistki a florystki (i dzieki Bogu, bo krew by sie lała ;) )
Pozwolę sobie na kilka słów na temat z tytułu tego wątku.
Następujący bukiet  
w zakupie materiałów na giełdzie kwiatowek wynosi:
mikrofon x 2 szt.(osnowa pod bukiet, zwana tez "rączką") - 10,00 zł
storczyk Cymbidium (ten wiekszy w bukiecie) - 30 zł, trzeba kupić dwie gałezie, bo jeszcze bukiet dla druhny i butonierki , plus kwiaty do włosów
storczyk tajlandzki (ten drobniejszy w bukiecie) - 35 zł
róże ecru (liczę na cały komplet, czyli plus druhna i 2 butonierki) - 25 zł
paczka margerytek (licze pół ceny, bo nie potrzeba całej paczki na komplet) 5 zł
paczka dodatków zieleni dekoracyjnej (przynajmniej 3 rodzaje, bo bukiet powinien byc urozmaicony) - 15 zł
koraliki, sizal, druty i wszystko, czego nie widac, a jest niezbedne do wykonania bukietów i butonierek - 10 zł
przypinka do butonierek 2 szt. (sa po 1,5) - 3 zł
Mamy w materiale 163 zł.
Po wszystko w/w trzeba pojechac na giełdę, bo samo nie przyjdzie. Po giełdzie trzeba pochodzić, poszukac ( a to tez jest czas pracy). Zanim pojedzie sie na giełdę częśc materiału trzeba zamówić u producenta telefonicznie lub netem - to też są koszty.
Sama oceń koszt pracy florystki, nie zapominając o tym ile "naumienie sie" umiejetności zrobienia bukietu slubnego kosztuje (kurs florystyczny - zadzwon i spytaj).
I pamiętaj jeszcze o tym, że cena bukietu dla klienta jest cena bruttą, od której trzeba odprowadzić podatek dochodowy i vat.
Pani kwiaciarka płaci jeszcze ZUS, opłaca lokal, media.
I żebym była dobrze zrozumiana, nie wchodze w polemike ani z asia28 ani z Lewar.
Piszę jak jest.
U mnie taki komplet bukietów (młoda, druhna, 4 butonierki), w zaleznosci od pory roku kosztuje 250-300 zł. I nie wydaje mi się to paranoja cenowa, uwazam wręcz, że sa to uczciwie zarobione pieniadzę. Za czas poswięcony pannie młodej - na wszelkie spotkania w salonach sukien ślubnych - bo bukiet musi pasować do sukni, za bieganie do fryzjera z pytaniami o najlepszy kształt stroika do planowanej fryzury, za rozmowy dotyczace wyboru ewentualnego bukietu - czasami kilkukrotne, za wszelkie doradztwo dotyczace florystyki slubnej dla konkretnej pani młodej. Nie czuje sie zdziercą i nie wydaje mi sie, zebym popadała w paranoje. Pozdrawiam

pozwoliłam sobie wyedytować fotę i usunąć namiary.Maja
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2007, 12:23 wysłana przez Maja »

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
Odp: cena bukietu
« Odpowiedź #82 dnia: 17 Lipca 2007, 11:44 »
Ja ostatnio dałam do wyceny bukiet jaki chciałabym mieć i pani florystka powiedziała: 350 zł. Osłabłam. Poprosiłam aby wyceniła go jeszcze raz używając tańszych kwiatkó : 220 zł. Jestem zrozpaczona. Czy jest szansa aby któraś z Was przesłała mi na priva namiar na kwiaciarnię z nieco tańszymi ofertami. Jak tu czasem czytam , że za cały komplet 230 zł. to aż mnieciekawość zżera gdzie tak tanio. Proszę o pomoc bo termin ślubu coraz bliżej, ja nie mam urlopu i trochę brakuje czasu na bieganie po kwiaciarniach, zwłaszcza ze mój narzeczony nie ma garnituru (bo ma 2 metry i wazy 115 kg.!!!) i trudno znaleźć coś na niego. Tak więc mój priorytet to garniak dla mojego Niedźwiedzia a potem kwiatki. Dzięki za wszelką pomoc i pozdrowienia.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #83 dnia: 17 Lipca 2007, 12:01 »
Mi się marzy taka wiązanka  tylko nie za 350 zł!!!

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Lipca 2007, 13:59 »
dziewczyny to gdzie najlepiej w Szczecinie zamówic ładny, niedrogi bukiet i z odrobiną fantazji???
chyba,ze to niewykonalne ;)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #85 dnia: 24 Lipca 2007, 14:37 »
No właśnie, gdzie? Ja też czekam na jakiś trop, ale bez skutku... :tupot:

Offline tchiopentalik
  • forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Lipca 2007, 15:15 »
jak byłam świadkową mojej kuzynki, to ona kupiła dla mnie bukiet - a pod koniec mszy młoda wzięła mój bukiet i zaniosła go pod boczny ołtarz - nie miałam więc potem problemółw z pełnieniem obowiązków świadkowej  :mrgreen:

Anusia ja też kupowałam bukiet dla świadkowej a pod koniec mszy wzięłam od niej i zaniosłam tak jak Ty piszesz pod boczny ołtarz. U mnie w rodzinie tak wszystkie panny młode robią mój mąż i jego rodzina była zdziwiona,że tak zrobiłam.

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 24 Lipca 2007, 16:04 »
są "kwiaciarnie leśne" w mieście (tylko nie pamietam ulicy) tam z pewnościa można pofantazjować. jest też kwiaciarnia "Możliwości" na kołłątaja - niepozorna, ale mnie sie podobają bukiety w wykonaniu tej pani.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #88 dnia: 25 Lipca 2007, 08:01 »
Bukiet piękny Moniu 1. Wspaniały, ale chyba nie kupowałaś w Szczecinie. Cudowne kwiatki...

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 25 Lipca 2007, 10:26 »
nie nie w szczecinie ;)
:drapanie:  a chodziło o Szczecin, to musiałam nie doczytać  :glupek:
« Ostatnia zmiana: 25 Lipca 2007, 10:28 wysłana przez monia_01 »