Autor Wątek: cena bukietu  (Przeczytany 98302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
cena bukietu
« dnia: 10 Kwietnia 2005, 16:14 »
Witam
czy orientujecie się w cenach bukietów? Czy można dostać niewielki bukiecik z róż za ok 150zł?
 :) Słyszałam,ze jak się powie,ze to na ślub, to często oni chcą więcej kasy.. czy to prawda? :?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
cena bukietu
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2005, 16:21 »
najczęsciej tak jest.Bo to okazja do "zdarcia" kasy.
ale ten bukiet najczęściej też jest szczególny i wymaga włożenia w niego więcej pracy niż do zwykłych.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
cena bukietu
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2005, 16:22 »
więc i cena wyższa.Zalezy tez jakie kwiaty, jakie ozdoby. ale za ta kase spokojnie zrobisz sobie bukiecik ślubny
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
cena bukietu
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2005, 02:36 »
Ja byłam w kilku kwiaciarniach u mnie w mieście i właśnie pytałam się o ceny bukietów ślubnych i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że do 150 zł można dostać bukiecik z róż i to nawet nie taki całkiem mały :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline aniac

• entuzjasta
cena bukietu
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2005, 07:03 »
ja ogladalam oferte w jednej z kwiaciarni i ceny zaczynaly sie od 100zl, bukiety z drozszych kwiatow zaczynaly sie od ok 200zl.

roze byly w tym przedziale od 100-200zl, wiec mysle ze dostaniesz za 150zl.

Ale z kwiaciarkami to jest tak, ze jak powiesz, ze chcesz bukiet za ok 150zl, to nigdy nie zaplacisz mniej niz ta suma a moze nawet wiecej bo powiedzilas okolo....wiec moze lepiej jest zamawiajac bukiet lekko zanizyc cene niz zawyzyc.

U nas na osiedlu jest kwiaciarnia, babka w niej robi przepieknie pojedyncze roze, albo z glowki na gorze robi maly bukiecik, albo roze wsadza w rozek owiniety rafia.
wyglada bosko, np dla swiadkowej, bo dla panny mlodej jest troche za skromny, a kosztuje 15-20z!! bo nie nazywa sie "slubny"!
02.07.2005

Offline dusia25
  • nowicjusz
  • *
cena bukietu
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2005, 07:38 »
ja znalazłam maleńką kwiaciarnię w centrum Szczecina, gdzie pani zrobiła mi bidermeirowski bukiecik z 11 róż z przystrojeniem (coś zielonego dała) w mikrofonie, do tego bukiet dla świadkowej z 9 róż w innym kolorze i dwie przypinki - dla małża i świadka. Mój małż zapłacił za wszystko ok. 130 zł!!  :lol:

Zależy czego szukasz i jaki bukiet chcesz mieć. Mi zależało na malutkim bukieciku, a ten który mi pani zrobiła był cudny. I w sam raz na moje potrzeby. No i najlepsze - wszyscy byli nim zachwyceni, ze mną na czele.  :D

Jak chodziłam po kwiaciarniach wcześniej i pytałam ile zapłacę za bukiet, wszyscy śpiewali mi cenę od 170 zł w górę. Nawet nie pytali ile ma być tych kwiatów, jaki wzór bukietu itp. "Taniej się zrobić nie da"  :evil: Dopiero ta pani na pytanie o bukiet spytała dokładnie jaki ma być, z czego i mniej więcej w jakiej kwocie ma się zmieścić. Potem wzięła kalkulator, wszystko przy mnie rzetelnie wyliczyła i to mnie przekonało. Do tego stopnia, że wcześniej nie widziałam nawet wzoru bukietów tylko zaufałam jej na ślepo. I opłaciło się!!  :o

Jak jesteś zainteresowana, odezwij się na priva to podam Ci namiary na tę kwiaciarnię. I nie daj się ślubnym naciągaczom!!  :D

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
cena bukietu
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwietnia 2005, 07:57 »
Z tego co się orientowałam na gali w  Radissonie to
bukiecik jaki mi się podobał to cena około 300zł.
Może i trochę dużo,ale ja mam słabość do kwiatów
a ten który widziałam bardzo mi się podobał...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwietnia 2005, 08:28 »
Jak dla mnie 300 zł za bukiet to dosyć wygórowana kwota, no chyba że dosyć duży i z jakichś wymyślnych kwiatów.

Offline didi

• entuzjasta
cena bukietu
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwietnia 2005, 10:24 »
150 zł za bukiet slubny z róz to wystraczająca kwota!, Nie dajmy się zwariowac róze przecież nie są znów takie strasznie drogie.
Możesz iśc na sposób kóry my z koleżankami stosujemy od dłuższego czasu . wybieramy wzór, ustalamy szczegoły wysyłam któregoś z naszych menów i zamawiają jako dla świadkowej i efekt ... duża wiazanka z pięknych róz za 50-70 zł :wink:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Kwietnia 2005, 11:37 »
Didi, ale z Ciebie spryciulka! :lol:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
cena bukietu
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Kwietnia 2005, 11:46 »
Faktycznie pomysł całkiem diabelnie niezły  :twisted:
Ale same też idziecie wcześniej do tej kwiaciarni czy tylko menów wysyłacie bo ja nie wiem czy czegoś nie pokręci ten moj :D

A co do cen bukietów to czasem naprawdę przesadzają, dla mnie 300 zł to już lekka przesada, chyba że ze złota i kwiatów super trudnych do zdobycia ale i tak bym tyle nie zapłaciła :)

Przy okazji mam pytanko:
my będziemy mieć dwie świadkowe na slubie i teraz nie wiem co zrobić czy każda z nich ma mieć osobny bukiet czy może przypinkę z kwiatków w stylu tego bukietu co ja będę mieć... Co myślicie?
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Kwietnia 2005, 11:48 »
Ja bym stawiała jednak na bukiety. Przypinka niekoniecznie musi się dobrze komponować z ich kreacjami. No i będą miały czym zająć ręce :)

Offline didi

• entuzjasta
cena bukietu
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Kwietnia 2005, 11:58 »
ja tez jestem za dwoma bukietakiw  końcu to świadkowe :wink:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Kwietnia 2005, 12:15 »
Cytat: "didi"
150 zł za bukiet slubny z róz to wystraczająca kwota!, Nie dajmy się zwariowac róze przecież nie są znów takie strasznie drogie.
Możesz iśc na sposób kóry my z koleżankami stosujemy od dłuższego czasu . wybieramy wzór, ustalamy szczegoły wysyłam któregoś z naszych menów i zamawiają jako dla świadkowej i efekt ... duża wiazanka z pięknych róz za 50-70 zł :wink:

Widzę Didi, że bardzo pomysłowe jesteście! :)  :brawo:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline didi

• entuzjasta
cena bukietu
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Kwietnia 2005, 12:28 »
Upss :oops:  trzeba sobie jakosc w zyciu radzić a jak się średnio 5 razy w roku na weselach bywa ojjj.  to się człoewik wszytkiego nauczy tylko cicho sza :!:  :!: przed kwiaciarkami :wink:

Offline ika
  • nowicjusz
  • *
cena bukietu
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Maja 2006, 18:58 »
mojego doświadczenia wiem, że bukiet zależy od rodzaju kwiatów ale tak średnio trzeba przeznaczyć na niego 120-200zł  :lol:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Maja 2006, 23:46 »
Pamiętajcie by wielkim łukiem omijać kwiaciarnie, gdzie mówią: bukiet w kaształcie kuli 150 zł. lejący 200 zł. Zero pytania o rodzaj kwiatów, ich ilość itp., itd. Wierzcie mi, że są takie miejsca w Sczecinie  :x

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
cena bukietu
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Maja 2006, 14:59 »
za 8 długich call i 3 różyczki zapłaciliśmy niecałe 100 zł

Offline Adka_

• nowicjusz
  • *
cena bukietu
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Czerwca 2006, 11:38 »
dziewczyny, jesli bukiet slubny ma byc ładny i TRWAŁY to naprawde nie moze kosztowac 20zl,  samo jego ulozenie zajmuje ok godziny, oczywiscie wszystko zalezy od rodzaju kwiatów, wielkosci bukietu itp, moj bukiet z róz bedzie kosztowal ok 50-60zł

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Czerwca 2006, 11:47 »
Cytat: "Adka_"
moj bukiet z róz bedzie kosztowal ok 50-60zł

To naprawdę niewiele.

Offline Adka_

• nowicjusz
  • *
cena bukietu
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Czerwca 2006, 16:49 »
bo nie bedzie wymyślny, pozatym bedzie go robic znajoma kwiaciarka

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Czerwca 2006, 19:30 »
Dziewczyny pomóżcie. Byłam dzisiaj w kwiaciarni i Pani powiedziała że taki bukieciek niewielki z różyczek kosztuje u niej ok 250-300 zł plus 20-30 do butonierki i 150-200 dla świadkowej. Trochę mnie to przeraziło bo chyba z lekka drogo. Jak wam się wydaje?? A może któraś z Was poleciłaby mi kwiaciarnię w Szczecinie- najlepiej w centrum, gdzie mogłabym dostać ładny niedrogi bukiecik. (bo to chyba szaleństwo nawet jak na taką okazje wydać tyle kasy na coś co i tak zwiędnie).
A i tak wogóle to czy ja muszę kupować świadkowej bukiet? Jak to jest?

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Czerwca 2006, 19:48 »
Jak bukiet niewielki i do tego z samych róż to ta cena lekko przesadzona. Przejdź się do kilku kwiaciarni i sprawdź gdzie będzie taniej. A już 200 zł za bukiet dla świadkowej to granda  :evil: .

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
cena bukietu
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Czerwca 2006, 22:08 »
Julia mi też się wydaje, że to trochę za drogo jak na bukiety i chyba będę musiała zrobić rundkę po mieście w poszukiwaniu normalniejszej kwiaciarni.
Ma ktoś jakieś pomysły do której warto się udać?

Offline Julia
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Czerwca 2006, 22:17 »
Dorotka, zajrzyj do bazy danych, są tam adresy kilku kwiaciarni.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Czerwca 2006, 22:40 »
dorotka462, pytałam w jednej kwiaciarni o bukiet ze storczyków, które nie są tanie, plus butonierka pana młodego, świadka i stroik dla świadkowej i wyszło 150 zł. Więc to o czym Ty piszesz to rozbój w biały dzień :!:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
cena bukietu
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Czerwca 2006, 09:57 »
Hmm... mnie moja dekoratorka zaśpiewała 200zł za biedermeiera z 10-12 róż + dodatki. Butonierka jest wliczona w to. Bukiet świadkowej ma kosztować ok. 60zł. Dekoracja samochodu z eustomy + kokardy na klamki ma kosztować ok. 250zł. A kwiaty dla rodziców po 50-60zł za bukiet. Dużo?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:09 »
Beth, dużo :!:  :!:  :!:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
cena bukietu
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:21 »
Niby standard ale sporo jednak - u nas wyszło o połowę taniej :roll: ale to na prawdę była okazja :wink:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
cena bukietu
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:48 »
... a ja wam powiem, że tylko  w dwóch kwiaciarniach ceny podcięły mi nogi. Tak, to raczej racjonalnie. Cały komplet kwiatów (4 wersje, młoda, młody i świadkowie) wychodzi RAZEM ok 200 zł :)