Autor Wątek: Elcikowe potyczki ciążowe :)  (Przeczytany 41157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Odp: Elcikowe potyczki ciążowe :)
« Odpowiedź #390 dnia: 4 Marca 2008, 13:24 »
No i przygotowanie ruszyły pełną parą :)

W sobotę były zakupki m.in. proszek (Jelp bez zmiękczacza - właśnie robie pierwsze pranko z podwójnym płukaniem), pampersiaki, płatki, chusteczki itd.. objechalismy też sklepy dzieciowe w poszukiwaniu ręczniczków do kąpieli, pieluch, kocyka itd, ale wszędzie po primo mały wybór, po secundo ceny jak z kosmosu. No więc dziś puściłam wodze fantazji na alle... i kupiłam prawie wsio i jestem bardzo zadowolona :)

W sobote planowany jest zakup wózka i dodatków, materaca i juz chyba będziemy gotowi :D

Wczoraj kolejne zajęcia w szkole rodzenia - były ćwiczenia na rozciąganie i oddychanie. Poznawałyśmy też worki sako i piłki - fajna sprawa :D

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #391 dnia: 4 Marca 2008, 19:08 »
o kochana widzę ze ładnie pracujesz w domku  ;)

ja pierwsze pranie mam też za sobą - tylko chce suszyć na dworze więc robię tylko po dwie pralki  :skacza: ach... dziś przyniosłam wypraną kołderkę i te maleńkie ciuszki jak ślicznie pachną  :hopsa: sama bym się otuliła nimi  :Wzruszony:

co do zakupów to faktycznie masz rację ja będąc u siostry nachodziłam się jak nie wiem co za kocykiem - myślałam że to prosty zakup  :tak_2

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 5 Marca 2008, 11:19 »
No i jesteśmy po kolejnej wizycie :D

Morfologia w górę :skacza:, szyjka długa, wsio wysoko, żadnych oznak skórczy (oby tylko przyszły w odpowiednim momencie  :mdleje:). Jak to Pani doktor stwierdziła: jak do tej pory jestem stworzona do bycia w ciąży  :hahahaha:. Dzidzia ma 2039g, termin znów wypadł blisko daty z USG w 12 tygodniu (18.04) a teraz na 17.04. Zmniejszamy żelazo do 1 dziennie, magnez, witaminki i leki na tarczyce zostają. Na kolejnym badanku z 3 tygodnie będziemy brały posiew (czy coś takiego), który zawiozę do szpitala (pewnie do zbadania).

Aaa no i zapytałam co z badaniem na antygen HBs (info o wirusie żółtaczki zakaźnej), bo bez tego wyniku to np. nie można korzystać z wanny w szpitalu na porodówce (info ze szkoły rodzenia), no i dobrze ze się spytałam, bo na to badanie się przeważnie wysyła po 20 tygodniu, a mojej doktor to umknęło i teraz mam zrobić.

W pralce kręci się pranko nr 2 a ja zabieram się za maglowanie pierwszego ;)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #393 dnia: 5 Marca 2008, 11:27 »
Kochana leczysz się na tarczycę?A co dokładnie ci dolega?Masz niedoczynność czy nadczynność?Ja się zmagam z tym pierwszym ale jakoś ostanio Ft3 mi skacze do góry.Biorę nadal taką samą dawkę.Lekarz mi nie kazał zmniejszać wieć stosuje sie do zaleceń. Masz zamiar karmić piersią? Ja bym chciała,ale to kwestia do obgadania z lekarzem.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 5 Marca 2008, 11:56 »
Mi w trakcie ciąży chyba ok 20tyg jak robiłam badania ne FT4 wyszło ze ledwo ledwo mieszczę się w dolnej dopuszczalnej granicy (czyli lekka niedoczynność). Badanko zostało powtórzone za miesiąc i już było pod granicą, więc dostałam Euthyrox i po miesiącu brania już była poprawa (też w dolnej części skali, ale już nie tuż koło granicznej wartości). No i tak sobie łykam ten lek do dziś, na temat karmienia piersią nie było mowy, że to może być jakaś przeszkoda...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #395 dnia: 5 Marca 2008, 12:45 »
super, ze przygotowanka juz ruszyly pelna para. i że ciaza tak ladnie przebiega.

pozdrowionka

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #396 dnia: 5 Marca 2008, 18:42 »
Elcik kochana twoje maleństwo już waży 2kg  :skacza: no to ładnie ładnie rośnie  :brewki:

u mnie dziś poszłu kolejne dwie pralki ale niestety nie mam siły na prasowanie więc zrobie je za jakiś czas. jutro jeszcze jedna i będzie z głowy pranie ;) a u ciebie dużo jeszcze  :mrgreen:

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #397 dnia: 6 Marca 2008, 10:02 »
Widze, ze przygotowania ida pelna para  ;D

Ja tez spedzilam pare dni na praniu i prasowaniu ubranek. Kregoslup bolal, wiec prasowanie bylo robione na raty. Niestety po urodzeniu synka okazalo sie, ze ponad polowa rzeczy jest dla niego za mala  >:(

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #398 dnia: 6 Marca 2008, 10:04 »
Nio widze ze pranie i prasowanie pełna para ::) ja tez cos wiem o tym bo juz mam to za soba :) za to remont dalej trwa.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 8 Marca 2008, 09:51 »
Oj nie taką pełną jakbym chciała, bo od czwartku siedze w domku i faszeruje się cerutinem, apapem troche, czosnkiem, miodem i takimi tam  :buu:. A przeziębiłam się w środę, bo wyszłam 2 razy na balkon powiesić i zabrać kołdre z wietrzenia  >:(. Dziś się obudziłam z przeświadczeniem, że damy rade jednak zrobić konkretne ostatnie prawie zakupki, a tu jakiś dziwny kaszel mnie dopada  :mdleje: no nic jak do poniedziałku nie przejdzie, ide do lekarza niech mnie osłucha chociaż....

Co do prania, to dziękuję babci co dzień, że wyprowadziła się do mojego taty i nie miała co zrobić z maglem i mi go dała  :skacza: nie ustałabym na nogach prasując to wsio żelazkiem, a tak siedze sobie i rach ciach pozamiatane  :brawo_2:

PS. NO I WSIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA KOBITEK  :Najlepszy: :Daje_kwiatka:

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #400 dnia: 8 Marca 2008, 23:48 »
Elciku ja też leczyłam się domowymi sposobami ale gdy wszedł mi kaszelek lekaż powiedział, ze śmiało mogę kupić sobie syrop homeopatyczny STODAL (bardzo mi pomógł) i tabletki na przeziębienie Cortizine lub Homeogene 9  również homeopatyczne. Mnie naprawdę pomogło to wszystko bo po tygodniu, może z paroma dniami przeszło zupełnie. I oczywiście piłam herbatę z Lipy bo działa napotnie. Więc lipa i hyc do łóżka pod same ucha przykryta  ;D ;D ;D

Powodzenia..  ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 10 Marca 2008, 12:51 »
Dzięki za rady ;) ale udało się wykurować, jeszcze lekki kaszelek dostał, ale już jestem na nogach: piore, prasuje, spaceruje i dziś lecimy już razem na szkołe rodzenia i kolejne zajęcia ćwiczeniowe ;)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #402 dnia: 10 Marca 2008, 12:56 »
no to super, ze sie podkurowalas  :D tylko uwazaj na siebie i ubieraj sie cieplo, mimo ze na dworze tak ładnie swieci slonko, pozdrowionka

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 10 Marca 2008, 13:57 »
Tak jest ;) tak pogoda to czasem zdradliwa.

Dziś padł kolejny zakup termometr. Dorwałam też w necie adres sklepu z wózkami w 3mieście, który w tym tygodniu ma się otworzyć, więc mam nadzieje niebawem dograć zakup wózka :D

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #404 dnia: 10 Marca 2008, 16:16 »
Dorwałam też w necie adres sklepu z wózkami w 3mieście, który w tym tygodniu ma się otworzyć, więc mam nadzieje niebawem dograć zakup wózka :D

Moze cos przeoczylam... Jaki wozeczek kupujecie??? Kolorek i model juz wybrane?  :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #405 dnia: 10 Marca 2008, 16:44 »
Tak jest ;) tak pogoda to czasem zdradliwa.

Dziś padł kolejny zakup termometr. Dorwałam też w necie adres sklepu z wózkami w 3mieście, który w tym tygodniu ma się otworzyć, więc mam nadzieje niebawem dograć zakup wózka :D

o proszę to faktycznie mogą mieć dobre promocje na otwarcie - koniecznie sprawdźcie  ;) a kiedy to otwarcie?? ciekawa jestem czy coś kupicie  :hopsa:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #406 dnia: 11 Marca 2008, 09:18 »
Na jaki termometr się zdecydowaliście?

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #407 dnia: 11 Marca 2008, 09:41 »
Elcik juz tak niewiele Ci zostało do spotkania z Twoim skarbem!!!
ps jestem takze ciekawa zakupów ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 11 Marca 2008, 10:37 »
Jejku Elciku jak już niedługoooooooo  :o :o :o :o :o :o :o  Czekam na zaupki ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 11 Marca 2008, 12:48 »
:) no więc wózek kupujemy x-landera x3 w kolorze bordowym. Otwarcie sklepu ma być niebawem, na pewno zdam relacje co i jak  :okularnik:

Co do termometru kupiliśmy na alleg... taki do czoła/ucha z opcją postawienia i wyświetla się godzina i temperatura w pokoju na zmiane  :Szczerbaty:

Wczoraj przyszła do nas taaaaaka paka :D Kupiłam od jednego sprzedawcy na alle...:
1. Pieluchy,Pieluszki tetrowe 80x80 - 2 opakowania po 10 sztuk;
2. PODKŁAD do łóżeczka - CERATKA 90x120 - 2 sztuki;
3. Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm - 2 sztuki ŁOSOSIOWE
4. Pieluchy Pieluszki FLANELOWE - 5 sztuk WZÓR 21;
5. Niezastąpione podkłady poporodowe dla kobiet!!!! - 3 sztuki;
6. Bezpieczne nożyczki - 1 sztuka;
7. Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 - 1 sztuka POMARAŃCZOWY;
8. Śliczne mięciutkie okrycie kąpielowe z kapturem - 2 sztuki KREMOWE Z RYBKAMI;
9. Super podkład, pledzik do przewijania - 2 sztuki;
10. Super ROŻEK -becik -śpiworek z KOKOSEM 80x80 - 1 sztuka KREMOWY Z WESOŁYMI ŻYRAFKAMI;
11. Pływający termometr do kąpieli - RYBKA- 1 sztuka RÓŻOWY;
12. Mięciutki śliczny gruby kocyk Akrylowy 80x110 - 1 sztuka BRZOSKWINIOWY
13. Uniwersalna Moskitiera do wózka MEGA HIT - 1 sztuka;
14. SUPER Komplet SZCZOTKA żyrafka +GRZEBYK - 1 komplet ŻÓŁTY;
15. Podgrzewacz samochodowy idealny na wakacje - 1 sztuka;
16. Śliczne skarpetki frotte z ABS-ami 0-6mies. - 2 pary RÓŻOWA I ZIELONA;

Za przesyłkę kurierem dałam 13zł i na pewno na tym lepiej wyszłam niż bym miała biegać po sklepach. Teraz to tylko porozpakowywać, poprać i czekać będą na Pati :D AAa i dostałam 2 śliczniaczki gratis od firmy ;)
W drodze jest jeszcze na drugą pakę ze smoczkami, buteleczkami itd. ;)

Wczoraj byliśmy na kolejnych ćwiczeniach w szkole rodzenia. Pani nam kazała ćwiczyć 2x dziennie po 20min... ugh gh albo godzinny spacerek ;) trzeba będzie zacząć  :bieznia:

Ps. Uff uff Musze się zabrać za spakowanie toreb dla siebie i małej, bo od 36 tygodnia już muszą stać gotowe ;)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #410 dnia: 11 Marca 2008, 13:00 »
Ale duzo tego :) ciesze sie ze zakupki udane mnie tez takie czekaja.

Napewno lepiej przezinternet niz bieganie po sklepach.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #411 dnia: 11 Marca 2008, 13:08 »
wow, no to wyobrażam sobie jak wielka musiała być ta paczka :) hehehe

ale no już faktycznie już niedługo :) jeszcze kilka tygodni i mała Pati będzie z wami :)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #412 dnia: 11 Marca 2008, 15:30 »
O kurde,co za mega paka!!! A powklejasz fotki z zakupów?Please  :-*

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #413 dnia: 11 Marca 2008, 17:12 »
paka ogromana faktycznie i wcale się nie dziwie że zamówiłaś ;) tyle jeżdzenia i chodzenia za tym :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 12 Marca 2008, 10:43 »
:) dokładnie :) fotki jasne mogą być, dziś zabiorę się za rozpakowywanie paki, pranie i układanie ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 12 Marca 2008, 11:19 »
Elciku ja tyż chcem zdjęcia ;D Ja  nie mam pojecia co muszę kupić  :-\ Pierwszy raz to robię, będę musiała w necie pogrzebać i ściągę od ciebie zrobić ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #416 dnia: 12 Marca 2008, 11:38 »
Fajnie, tyyyle rzeczy kupiłaś na raz i masz je wszystkie razem w jednym czasie :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #417 dnia: 12 Marca 2008, 11:59 »
właśnie sobie przypomniałam wózek już macie  ;) było już to otwarcie  :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 12 Marca 2008, 12:32 »
Jeszcze na stronie nie ma info, ale poprosiłam małża żeby tam zadzwonił i może uda mu się zarezerwować wózek ;) nie ma to jak pogawędka faceta z facetem  :telefon:

No więc lecą zdjęcia. Nie robiłam fotek pieluch tetrowych, podkładów poporodowych dla kobiet do szpitala (u nas są tylko i wyłącznie akceptowane bella - tak oficjalnie nastraszyła nas położna na szkole rodzenia) i prześcieradła frote - wiemy jak wyglądają ;)

A to lecą szczoteczka i grzebyk do włosków. Ponoć od pierwszych dni warto lekko główkę masować:

Pledzik do przewijania (frotte z ceratką pod spodem, planuję nie kupować przewijaka tylko pod taką ceratkę położyć ręczniczek żeby było miękko i wygodnie i już :)):

Kocyk cieplutki z polarku:

Dwa śliniaczki dostałam gratis do zakupów:

Becik z usztywnieniem kokosowym, usztywnienie nie jest takie bardzo sztywne i spokojnie do fotelika samochodowego wejdzie razem z dzidzią :)

Lekki kocyk polarkowy:

Podgrzewacz samochodowy do butelek i słoiczków:

Ręczniczek - okrycie po kąpieli:

Pieluszki flanelowe:

Podkład z ceratki pod prześcieradło frote, moskitiera uniwersalna do wózka, termometr i bezpieczne nożyczki:

Już mamy też zakupione (może Wam się przyda info) mega paka pampersów new born 98szt, patyczki do uszów dzidzius, chusteczki dzidziuś, płatki chigieniczne dzidziuś, frida, spray do noska z wody morskiej, laktator ręczny TT, krem alantal. W planach zakupowych na jutro kremiki dla dzidzi i herbatki na początek dla mamy/dzidzi.

PS. No i mężuś się dowiedział o tyle więcej, że otwarcie sklepu wózkowego będzie prawdopodobnie w sobote  :brawo_2:
PSS. Kurcze schudłam 1kg.... musze pogooglować czy tak może być ;) ale to pewnie przez niedawno przeszłe przeze mnie przeziębienie.

Lece popakować troche torbe do szpitala  :Szczerbaty:

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #419 dnia: 12 Marca 2008, 12:39 »
Brawo Elcik  :brawo_2: Super zakupy  ;D