Autor Wątek: BUTY - ale jakie ?  (Przeczytany 177739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: BUTY - ale jakie ?
« Odpowiedź #960 dnia: 21 Marca 2012, 13:09 »
Ada ja Korneckiego jak większość butów dla Łucji kupiłam przez Allegro, nie wiem czy są gdzieś w Sz-nie. W sklepach kupuję takie tańsze do piasku i w Tup Tusiu Falcona (te też polecam).
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #961 dnia: 21 Marca 2012, 15:00 »
Moja Julka pierwsze swoje buciki jak zaczeła chodzic to miałą Emele. I te buty są rewelacyjne.
Dokładnie takie jak te z linka: http://emel.nazwa.pl/prod.php?idg=31&id=6422&idp=6422&s=&type=&kword=
I zapłaciłam za nie niecałe 90zł. Kupowałąm w Rudzie Śląskiej w sklepie Dawid.
A jesli chodzi o kapcie. To mamy już 3 pare Befado i na razie zamierzam tylko takie kupować.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #962 dnia: 21 Marca 2012, 15:25 »
te Bartki co  wkleilam to  buty

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #963 dnia: 22 Marca 2012, 16:02 »
Dziewczyny mam 3 pary butów dziewczęcych rozmiar 23 Nike 23,5 po mojej chrześnicy oddam za 1 grosz + ewentualne koszty przesyłki.
Butki są podniszczone ale myślę, że na działkę czy do ogródka by się nadały.
http://www.fotosik.pl/u/milcia82/album/1140463

Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #964 dnia: 22 Marca 2012, 20:09 »
Korneckiego w Szczecinie dośc spory wybór mają w tym nowym Turzynie-sklep nazywa sie Sznurówka.
Reklamują cały czas sie w radiu.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #965 dnia: 22 Marca 2012, 22:10 »
joanna a czy twoje dziecko już chodzi, że myslisz o butach wiosennych dla niego ?  Jeśli nie to poczekaj aż zacznie pewnie chodzić  lub będzie chciała zwiedzać podwórko. 
Młody za dwa miechy skończy roczek, wiec może jeśli możesz to powiedz chrzestnej lub babci aby sprawiła  młodemu na prezent dobre sandałki...z krytymi palcami...pochodzi do jesieni  ;)
teraz puki co to dobra skarpeta. O adidaskach bym nie myślała. Mają miekki zapiertek, i nie trzymają dobrze nogi. Szukaj trzewików. Maluchy powinny mieć trzewiki.
A po domu niech lata na bosaka, w skarpetach. Choć kapcie moga się czasem przydać.

Befado ma skórzane buty. I całkiem fajne. Cena nizsza niż barta w firmowym sklepie ALE i tak w okolicach 100-120 zł.

W CCC byłam ostatnio przelotem i nie rzuciły mi się w oczy fajne buty dla dziewczynki majacą nogę w rozmiarze 30. Fajne tzn. dobre i w miare zdrowe.  Były niegupie dla maluchów ale cenowo (mająć szwalnie "bartkową"w mieście ) nie opłacało  mi się ich ogladać.

Moje dzieci chodzą w Bartku. Choć teraz Zu dostała pierwszy raz adidaski adidasa (za 90 zł w outlecie). U mnie jest szwalnia, która szyje dla bartka i udaje mi się kupić bartka do 100 zł  ( teraz za buty na ciepleją wiosne /lato zapłaciłam 70 zł) czasem nieco wiecej. tyle, ze wzornisto mocno ograniczone i kolorystyka także. W zeszłym roku lekko przegiełam z butami na wiosnę dla Zu (ale chodziła w nich aż do października) bo kupiłam jej obexy za 140 zł. Buty były genialne, sama o takim wykonaniu swoich butów marzę. No ale cena....na dwie pary mnie nie  stać.

I ja nie sądzę aby dziecko musiało mieć tanie buty do piskownicy...moje non stop są w piaskownicy, nie ma dnia bez placu zabaw i w takim tanim obuwiu musiałyby chodzić non stop....wiec jak  tu profilaktyka zdrowej stopu i zdrowego obuwia. Wiec sandały bartkowe są zdarte, znoszone. I na lato mają po jednej parze takich sandałów.  Plus oczywiście gumiaki (kalosze).
Choć u mojej Agatki kalosze odgrywają ostatnio rolę buutów domowych  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #966 dnia: 23 Marca 2012, 08:28 »
Gosiaczek80 jakby ci dziecko przyszlo w  butach upackanych olejem silnikowym to bys sie juz nie zastanawiala czy jajes drugie buciki do " garazu" mu nie kupic.. My wczoraj w  Deichmanie mlodemu kuupilismy takie ktorych nie bedzie mi zal jak upacka niezmywalnymi  cieczami...albo jak wejdzie w nich do miski z woda od psa..

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #967 dnia: 23 Marca 2012, 17:06 »
U nas podobnie jak u Netuli na plac ma inne tanie buty, bo by nie wyszła w takich do przedszkola czy na spacer ::)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #968 dnia: 23 Marca 2012, 20:24 »
Ja też kupuję zawsze po jednej parze
no ale Ja mam trójkę dzieci...jakbym każdemu miała kupić po 2 pary to by wyszło po 6 par każdemu na sezon
stanowczo za dużo  :D

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #969 dnia: 23 Marca 2012, 20:46 »
Dużo jak dużo ale na pewno drogo :(
6 par butów na sezon to niewątpliwie spora kwota nawet jeśli to butki takie "do 100" :)
BOY
GIRL

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 23 Marca 2012, 20:49 »
Moja Zu ma na sezon wiosenny 5 par butow  ::)  Zazwyczaj ma 2, jakby np. przmokły..teraz lekko przegiełam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #971 dnia: 23 Marca 2012, 20:49 »
a w przedszkolu na podwórko dzieci nie wychodzą? ;) też się mogą zniszczyć...

u nas też jedna para butów na wszystkie okazje... ewentualnie do tego jakieś adidaski/trampki na zmianę, ale żadnych jakoś nie oszczędzamy. Zresztą nie wiem jak mielibyśmy to zrobić, bo u nas niemal każde wyjście kończy się albo placem zabaw, albo jakimiś dzikimi harcami w drodze z/do przedszkola ;)

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #972 dnia: 23 Marca 2012, 21:17 »
Bo moim zdaniem to generalnie ciężko jest oszczędzić na butach dziecięcych kupując w sezonie to właściwie albo musi być super okazja albo niestety kosztem wykonania i materiałów z których są wykonane.
Generalnie Tymek w zeszłym roku miał buty do "ciorania" właśnie po mojej chrześnicy i zakładał je wtedy kiedy ewidentnie szedł na "zniszczenie" typu działka, na wieś do dziadków. Po sezonie jego "właściwe" buty w niczym nie były lepsze od tych które donaszał po kuzynce :)
BOY
GIRL

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 23 Marca 2012, 21:18 »
Oczywiście nie te które oferuję Wam za 1 grosz :)
BOY
GIRL

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #974 dnia: 23 Marca 2012, 21:47 »
u nas jest tak:
z góry nie zakładam,że się zniszczą
wychodzę z założenia,że jak się zniszczą, to wtedy z konieczności kupi się nowe

generalnie jest tak,że np wiosenne buty, to się kupuje tak mniej więcej kwiecień-maj, w czerwcu już się szuka letnich sandałków
więc myślę,że kwiecień-maj-to dziecko tak strasznie nie zniszczy butów

przynajmniej u nas jakoś tam przeżywają
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 23 Marca 2012, 22:21 »
W sumie to się zgadzam ale jednak te wiosenne skórzane półbuty czy adidaski przydają się też latem w chłodniejsze po deszczowe dni a jeśli nóżka nie urośnie za dużo to nawet na jesień mogą być :) Wszystko właśnie zależy od tego jakie się ma dzieci, ile i zasób portfela :)
Szkoda mi troszkę, że nikt nie chce po Zuzkowych butków :( Zwyczajnie szkoda mi je wyrzucić do kosza.
BOY
GIRL

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #976 dnia: 23 Marca 2012, 22:32 »
Hehhe a ja uwielbiam akcje kiedy mierze buta (jak dzis) z poczatku jesieni i on sie okazuje..dobry ;D ;D ;D ;Dwiec bedzie dogorywac na Maii jeszcze przez wiosne :P :P :PU Maii musza byc buty "do piachu" i na plac zabaw-inaczej chodzilaby non stop w gumowcach do przedszkola..
Niewiem jaki macie stosunek do butów z lumpka.Mi sie ostatnio udalo kupic NOWE z metka Timberlandy za kostke za ..8zl!!!przezornie wymienilam wkladki-i dziecko smiga jak ta lala.Generalnie jestem sceptyczna co do butów z takich miejsc-ale tu az zal bylo nie kupic :P :P
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #977 dnia: 24 Marca 2012, 07:25 »
U nas również ku miłemu zaskoczeniu,okazało sie,ze Nike z tamtego roku są dobre :)
Więc dobiegania buciki ma,zakupilam tylko jedne wyjściowe z Geoxa.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #978 dnia: 24 Marca 2012, 18:52 »
ja sobie nie wyobrażam założenia Majce butów np. takich w których chodzi do przedszkola na działkę czy do piaskownicy, bo po prostu po jednym razie już nie wyglądają... np. dziś spędziła z dziadkiem cały dzień w sadzie + piaskownica - efekt - buty całe poobdzierane i pełno piachu w butach = okropnie brudne wkładki czego nie mogę doprać więc potem i brudne skarpetki.
na takie harce po działce ma buty z odzysku lub z lumpka za przysłowiowego grosza...

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 24 Marca 2012, 19:58 »
oj i ja po dzisiejszym dniu na dworze ciesze sie ze jednak kupilam ta zpasowa pare adidaskow. Buty wygladaja jakby mialy kilka lat..

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #980 dnia: 24 Marca 2012, 21:24 »
Z mojej "oferty butków rozmiar 23 zostały papućki w serduszka i sandałki zara "
http://www.fotosik.pl/u/milcia82/album/1140463
BOY
GIRL

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #981 dnia: 24 Marca 2012, 21:46 »
póki co mamy jedną parę wiosenną....
zajdzie potrzeba kupi się drugą...
ale tak z automatu nie zamierzam...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #982 dnia: 26 Marca 2012, 00:49 »
Hehhe a ja uwielbiam akcje kiedy mierze buta (jak dzis) z poczatku jesieni i on sie okazuje..dobry ;D ;D ;D ;D
Szczęściara! ;D Zdarzyło mi się tak w zeszłym roku, ale teraz Panna mi tak szybko rośnie, że już na jesień tak dobrze nie będzie.

Moje Dziecię też jak jest ciepło to jest z Nianią cały dzień na dworze i buty są poodrapywane, a w środku przynosi kawałek piaskownicy, więc w takie dni ma inne buty niż na dni, kiedy idzie z Nianią np. na koncert Słowików. No i jako wielbicielka "siusienek" ma też balerinki.
Teraz na dwór będzie już szła bez pieluchy (w zimie jeszcze sobie darowałam), także Niania musi mieć jakieś trampki na zmianę na wypadek małej "wpadki".

Ja z racji problemów ze zbyt delikatnymi stopami nie lubię kupować butów i jakoś nigdy mnie nie kręciło ich posiadanie, ale Łucja uwielbia je zmieniać, a największy szał był na pierwsze kalosze z uszami i bordowe lakierki ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #983 dnia: 26 Marca 2012, 13:20 »
dziewczyny Majka ma teraz długość wkładki dokładnie 15cm.
Mamy za darmo do wyboru 1 z 2 par bucików Mrugała - NOWYCH:

rozmiar 24 - 15,5cm

rozmiar 24 - 15,8cm

nie wiem które wybrać...
wizualnie podobają mi się bardziej 1 ale pewnie założy je teraz kilka razy, a na jesień na pewno już będą za małe...
za to te drugie pewnie teraz będą jej spadać z nóżki, a na jesieni byłyby dobre (przynajmniej mam taką nadzieje).

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 26 Marca 2012, 14:48 »
Wszystko zależy od tego jak jest zmierzone te 15,8.
Tymek ma zawsze butki od 0,5 do 1,5 cm za duże, jeśli chodzi o długość wkładki mierzoną centymetrem.
BOY
GIRL

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #985 dnia: 27 Marca 2012, 23:09 »
a w przedszkolu na podwórko dzieci nie wychodzą? ;) też się mogą zniszczyć...

u nas też jedna para butów na wszystkie okazje... ewentualnie do tego jakieś adidaski/trampki na zmianę, ale żadnych jakoś nie oszczędzamy. Zresztą nie wiem jak mielibyśmy to zrobić, bo u nas niemal każde wyjście kończy się albo placem zabaw, albo jakimiś dzikimi harcami w drodze z/do przedszkola ;)

no jeśli dziecko nie idzie codziennie na plac zabaw to jeszcze zrozumiem. choć nie rozumiem jak umiecie nie chodzić z dzieciem na plac zabaw...ale moje dziecko, ani małe, ani duże, nie przejdzie obojętnie obok żadnego placu zabaw. A taki jeden mam przy swoim bloku. wiec każde niemal wyjście z domu w sezonie wiosna-jesień kończy siępobytem na placu zabaw, piachu itp. atrakcji.  Ba! one nawet zimą chciały na plac zabaw chodzic....to nic, że wszystko tonie w śniegu i mroźno....

Ja mieszkam w bloku, dziadka odwiedzają sporadycznie w garażu ale i tak szaleja tam tak jak przy blokowym placu zabaw. Lub na spacerze....
teraz zamierzamy jeszcze młodszej młodej kupić jakieś buty do spódnicy na wyjście w gości. Ale to raczej z racji wieku i adidasów.

I ostatnio Zuzce oberwało się jak zobaczyłam jak wchodzi po schodach, i jak przy tym maltretuje buty. Ale tego nigdy wczesniej nie robiła.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #986 dnia: 27 Marca 2012, 23:18 »
My mamy crocsy i one są z nami zawsze. Jeśli nie na nodze to w aucie. Cale szczescie z zeszłego roku jeszcze dobre, więc spory wydatek mniej. W zeszłym roku miał beżowe sandałki Bartka. Nawet prać nie musiałam bo były czyściutkie i świeże :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #987 dnia: 28 Marca 2012, 09:21 »
No właśnie ja też w tym roku kupię dziewczynom crocsy, nie wiem tylko czy warto szarpać sięna orginalne. Czym one różnią się od tych z sieciówek?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #988 dnia: 28 Marca 2012, 10:19 »
oj WARTO. My najpierw kupiliśmy podróby żeby zobaczyć czy Szymek będzie chciał w nich chodzić. Jak je pokochał szarpnęłam się na oryginalne i różnica jest- stópka się nie poci. Poza tym inwestycja jest długoterminowa ;) oni mają podwójną rozmiarówkę. W zeszłym roku kupiliśmy 25/26 i do tej pory są dobre. Mam nadzieję że do lata stopa mu tak nie urośnie. I dziwnym sposobem te buty mimo że czasem mogą być przyduże, jak np dziecko ma ledwo 25 rozmiar (jak Szymek rok temu) to się dobrze trzymają.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #989 dnia: 28 Marca 2012, 10:50 »
My mamy "crocsy" kupione w 5-10-15 i używamy ich tylko na basenie ale Lila je uwielbia, jak wszystkie buty ;)