Dziękuję bubulina i witam Cię w odliczaniu
mamy:
- zarezerwowaną salę, wybrane menu... --------> podpisac umowę i zapłacic
- zarezerwowany fotograf
- zarezerwowana suknia ( wpłacona zaliczka, przymiarka w pon. ) -----> przymiarka po poprawkach krawcowej 27.09
- zarezerwowany zespół muzyczny ( zaliczka ) - ---> w sobotę mamy uzgodnić zabawy oczepinowe i repertuar muzyczny
- kupiony garnitur ------> w sobotę odebrac z salonu Vistuli po poprawkach spodni
- spisany protokół
- wstępnie zarezerwowany organista ------> ( do tego zarezerwowany chór

)
- dwie lekcje tańca u kuzyna M. -------> kolejne lekcje po 15.09 + prywatne lekcje w szkole tanca, jesli się uda...
- wstępnie noclegi -------> trzeba podać liczbę gości i wpłacic zaliczkę
- zamówione prezenty w podzięce dla gości ( przesyłka w drodze, pozostaje opakować )------> przyszła przesyka trzeba się
zastanowić czy opakowac i trzeba
wydrukować podziękowanie
- buty ------> zamówic ewentualnie profesjonalne buty do tańczenia
- bieliznę
- wybranych dodatków do sukni ( mam kilka zestawów, ale na razie nie zobaczyłam czy się nadają )
- transport: autobusy po kościele do restauracji --------> nadal nie mamy busikow na powrot w nocy
- welon/ bolerko -------> zarezerwowane
- samochod + ustrojenie -----> samochód pozyczy ciocia M. i ma sama ustroić
- węgorze -------> ponoć załatwione
Nie mamy:
- nie wybrałam/ zarezerwowałam fryzjera/ wizażysty -------> NADAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- nie wybrałam kosmetyczki --------> z tym będzie łatwiej
- kwiatów do przystrojenia koscioła -------> szukam jakiejs hurtowni kwiatów lub giełdy
- bukietów + butonierka --------> w sobotę jestem umówiona w kwiaciarni, zobaczę na ile pani wyliczy
- kotyliony ---------> cały czas się nad nimi zastanawiam
- wódki/ wina -------> orientacja w cenach
- ciasta --------> orientacja w cenach
- sukienki na poprawiny ( coś pewnie wybiorę z sukienek, które mam )
- nauk/ kursów ------> ale jestesmy już umówieni na 23.09

- spowiedzi -------> eeeech czas by się wybrać
- prezentu dla rodziców -------> skanowane są zdjęcia do albumu, trzeba będzie wybrać i opisać
- winietek !!!!!!!!!!!!!!!!! -------> trzeba najpierw potwierdzić listę gości ( mają czas do 15.09 )
- solarium -------> chyba by trzeba delikatnie zbrązowieć
a dziś idę ostatni raz do dentysty... mam jednego martwego zęba na przodzie, ściemniał juz trochę i denerwuję mnie to, bo widac różnicę na zdjęciach... ale widac juz różnicę

Będzie dobrze!
Do tego wybielam sobie trochę zęby pastą... nie wiem czy da to efekt, ale próbuję