Autor Wątek: Bez welonu?  (Przeczytany 21531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Maja 2007, 16:29 »
Cytat: "kawaii2"
Tylko od sukni i fryzury, czy moze od ksztaltu twarzy tez?

np od sylwetki...ja jestem drobna i do tego drobna w ramionach...
jak załozyłam welon wyglądałam jakby mnie ktoś kocem nakrył....
Poza tym majta się toto na łbie i przeszkadza....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #61 dnia: 7 Maja 2007, 16:45 »
Cytat: "liliann"
Poza tym majta się toto na łbie i przeszkadza....

dokładnie.
Ja założyłam dla świętego spokoju...co bo mama za dużo nie gadała...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Bez welonu?
« Odpowiedź #62 dnia: 7 Maja 2007, 19:04 »
ja to mam nadzieje, ze mi welon bedzie pasowal, ehhh chcialabym juz sobie pochodzic po sklepach :D

Offline motylek1
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« Odpowiedź #63 dnia: 7 Maja 2007, 20:28 »
teraz nowa moda nadeszla i wszystkie panny mlode zakladaja garnki na glowy zamiast welonow...co myslicie na ten temat.... :hahahaha:  przynajmniej ryz wam sie we wlosy nie wplacze...
ja juz mam z zeptera...nierdzewka normalnie :ckm:  :bond:  :diabel_3:

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
Odp: Bez welonu?
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Lipca 2007, 22:00 »
I ja się dopisuję do grona antyfirankowych.
Ja bedę miala kwiatka włosach, a rzucać będę podwięzkę (spodobał mi się ten pomysł-szczególnie zdejmowanie jej przez już małżonka ząbkami :D)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Lipca 2007, 17:27 »
No z tym welonem to różnie bywa. Mi osobiście podoba sie welon ale bardzo delikatny i w kościele. Na sali moze przeszkadzać ale nie koniecznie. Co do kwiatów we włosach to jedno nie wyklucza drugiegi i moze bardzo ładnie współgrac bo przeciez welonu nie przyczepiamy na środku głowy :P. Ja bede miaal welon a po oczepinach szarfe na szyi doczepianą do sukienki. Już się nie mogę doczekać!
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #66 dnia: 9 Sierpnia 2007, 13:28 »
hej, ja tez idę bez welonu-absolutnie żaden nie pasuje do mojej sukni, będę miała malutki bukiecik róż z krórego będą zwisały perełki (nawleczone na takie cieniutkie jakieś pnącze), na szyi i w uszach też perły no i oczywiście we włosach(kok).  Mój świeżo poślubiony mężulek ząbkami zdejmie mi podwiązkę- oczywiście niebieską:) i nią będę rzucała.  Co do welonów to jest naprawde indywidualna sprawa Panny Młodej, czy chce, czy nie, ale Mi ( podkreślam- MI!) osobiście nie podobają mi się dwie rzeczy:
1.  Suknia z długim ciągnącym się trenem (potem podpięty) oraz welon do samej ziemi!
2.  Diadem + welon

Offline kotek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #67 dnia: 15 Sierpnia 2007, 21:54 »
ufff
dobrze że jest więcej osób tak myślących, Pani w salonie chciała mnie zjeść jak usłyszała że nie chcę, dla uspokojenia pozwoliłam sobie to uczepić i po raz kolejny upewniłam sie że nie chcę
jak byłam ostatnio na ślubie znajomych widziałam jak Pan Młody odczepiał welon swej ukochanej od obcasa jednej z zaproszonych panien, nie mówiąc o zaczepianiu o klamki, kanty stołów itp, zupełnie niepraktyczna rzecz jak dla mnie
a poza tym mój mężczyzna jest zachwycony opcją ściągania mi podwiązki ząbkami, (bo bukietu też nie będzie do rzucania :))
kotek

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Sierpnia 2007, 09:39 »
z tym welonem to jest tak: nic na sile.. jesli ktos nie chce , to przeciez nie ma takiego obowiazku..
jest tylko dla mnie jedno ale: welon zakladamy tylko RAZ w zyciu.. nie chcialabym , zeby ominela mnie ta przyjemnosc :D

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Sierpnia 2007, 10:02 »
aneta_81 popieram to co napisałaś :) welon rzecz gustu każdej podoba się coś innego ;D
Ja np będe miała welon i diadem, opcję która np. dla evity12 jest nieciekawa, to jest Jej opinia i szanuję ją pomimo tego, że ja mam całkiem odmienne zdanie  ;)
 Ja się cieszę, że każda z nas ma inny gust bo jakby nam wszystkim podobało się to samo to wówczas byłoby dopiero nieporozumienie  :P

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Sierpnia 2007, 11:49 »
ainuzi83  nie tylkko nieporozumienie ale i straszna nuuuuuuuuuuda! wyobrazcie sobie, ze kazda panna mloda wyglada tak samo  :P Nie byloby zadnej niespodzianki dla przyszlego meza i gosci.. :P :P :P

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Października 2007, 10:55 »
hmm jeszcze nie przymierzałam żadnej sukienki ale razczej nie będzie mi pasował , np . ze względu na moją fryzurkę(mam krótkie włoski) Jeszcze nie wiem co będę mieć na głowie ale jakoś nie jestem za welonem u mnie

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Kwietnia 2008, 18:52 »
mi właśnie dziś zaświtał w głowie taki pomysł ze może bez welonu, może kapelusz, może stroik, a może toczek?? ::)
nawet moja mama mówi "po co tobie ten welon"  ::) no to się zdziwiłam jej stwierdzeniem i dało mi to do myślenia  :drapanie:

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Kwietnia 2008, 15:02 »
Ja również nie chciałam na początku welonu, bo mi się nie podobają takie krótkie do ramion, a poza tym jak tańczysz potem to każdy cię ciągnie...
Jednak jak przymierzyłam do mojej sukni taki długaśny welon (5m-robiony chałupniczo ;)) to zupełnie zmieniłam zdanie. ;D
Welon chcę mieć upięty dość wysoko ale z tyłu głowy i będzie on opuszczony na twarz w momencie prowadzania mnie do kościoła przez tatę. Po slubie go zdejmuje i zostanie tylko kwiatek we włosach, a na oczepinach rzucę podwiązka lub bukietem. Tak sobie to obmyśliłam..., acha i nie czuję sie na to za stara ( mam 26 lat- czyli w sumie Pani przed 30-stką  :P )

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Kwietnia 2008, 11:16 »
ja będę mieć welon. Na bank!!! Ale to przecież nie jest obowiązek. Jednym ładnie w kapeluszu, toczku, innym w kwiatku w jeszcze innym w diademie. Każda powinna włożyć to w czym dobrze sie czuje.
A to czy jestem za stara na welon czy nie mam w nosie!!! Co, tylko 17 mogą mieć welony? a toczki 40-latki?  :bredzisz:
Przesada....
Noście dziewczyny co chcecie !!!

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Kwietnia 2008, 11:55 »
A co myślicie o tym??? Fajne "zamiast" :)

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Kwietnia 2008, 12:14 »
Ciekawe. Inne. Nigdy takiego czegoś nie widziałam. Na pewno znajdzie swoje zwolenniczki

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Marca 2010, 01:54 »
Ja też nie chce welonu!!!
Chce tylko lilie we włosach;D
A czym rzucać?? Może zakupię welon tylko do rzucania na oczepinach??

Offline ani0lka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 4 Maja 2010, 08:33 »
lolalola: ja wlasnie tak zrobilam ;) we wlosach bede miala tylko kwiaty, a ze rzucic czyms trzeba (kwiatami nie rzuce, bo na sesje potrzebne, podwiazka tez juz ma role do odegrania i to w noc poslubna ;)) zakupilam welon na allegro, tylko do rzucenia :) osoba, ktora go zlapie zabierze go sobie na pamiatke i mysle, ze bedzie dobrze :D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #79 dnia: 5 Maja 2010, 10:25 »
Ja nie miałam welonu. Świadkowa miała zrobioną miniaturkę mojego bukietu i to właśnie nim rzucałam. Bukiet który ma panna młoda jest z reguły za ciężki :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #80 dnia: 5 Maja 2010, 20:16 »
Moja kuzynka miała przygotowany osobny bukiet do rzucania i moim zdaniem to też jest dobre rozwiązanie.

Offline Gab84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Maja 2010, 18:58 »
mi się marzy długi welon

Offline zaręczynka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #82 dnia: 17 Maja 2010, 11:37 »
Myślę, że kwestia welonu, to sprawa indywidualna.  Niektóre dziewczyny nie zrezygnują z tradycyjnego stroju i wszystko będzie tak jak na tradycję przystało, ale obecnie, kiedy moda ślubna praktycznie co sezon się zmienia, wiele osób zrezygnuje z konwencji białego stroju z welonem.  Coraz częściej wpina się we włosy rozmaite wiązanki wianki, niektórzy nawet decydują się na toczki z woalkami.  Wydaje mi się, że to tez są niezłe wyjścia, szczególnie jak ktoś chce trochę inaczej wyglądać.  Z welonem, jeszcze na dodatek długim jest tak, że czasem bywa niewygodny, szczególnie podczas szybkich tańców - można się w niego nieźle zaplątać.  Ale i tak każda Panna Młoda kupi to, co będzie jej najbardziej odpowiadało.

Offline Gab84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Maja 2010, 11:10 »
Ja do kościoła chcę długi, a na salę na tańce planuję drugi welon krótszy -moja kuzynka tak miała.

Offline Kankonka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12 czerwiec 2010 r.
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Maja 2010, 11:53 »
ja też tak planuję, ale ten krótszy będę miała od razu- dwie warstwy do kościoła, potem odepnę dłuższy i zostanie krótszy :)

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:12 »
Moda modą, zwyczaje zwyczajami a ja uwazam ze wszystkie tak sie roznimy i sylwetkami, uroda, charakterami i upodobaniami ze az szkoda by bylo wszystkie PM ''wsadzac'' w welon. Ja nie wiem czemu w mlodych dziewczynach takie dylemty, czy moze to obawy co ludzie powiedza. Mamy taki wybor dodatkow o ktorych nasze mamy to chyba mogly tylko pomarzyc, wiec czemu z tego nie korzystac.
Ja osobiscie zawsze marzylam o dlugasnym welonie i taki wlasnie zakupilam, a wydaje mi sie że już nie jestem mlodym i niewinnym dziewczatkiem  :D ale to dla mnie nie ma znaczenia. Slub to wkoncu dzien spelniajacych sie marzen :)  A jakbym sobie wymyslila ze chce bez welonu, albo zjakims 'czymkolwiekinnym' na glowie to tak bym to wlasnie zrobila :)