Autor Wątek: Bez welonu?  (Przeczytany 21528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« dnia: 24 Marca 2005, 17:54 »
Nie chce zakładac welonu, poprostu wydaje mi sie ze mi nie pasuje, nie lubie takich firanek i juz, kazda w salonie sie dziwi: jak to bez welonu?? a oczepiny? Jak myslicie? musi byc ten welon?? Moge rzucic kwiatkiem z włosów na oczepiny..;-)
Ania

Offline merkunek

• Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marca 2005, 17:59 »
Nie trzeba rzucać welonem... Ja co prawda miałam taką "firankę" ;-), ale rzucałam podwiązką...przeszła do nowej panny młodej (ona też nią rzucała...), moja koleżanka też nie miała welonu i rzucała zrobionym z margaretek grubym wiankiem (ślicznym tak przy okazji)...
A kwiatek, czemu nie?... też może być :-)  

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Bez welonu?
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2005, 22:53 »
OOO wreszcie ktoś mnie rozumie :D

Ja także nie chcę mieć welonu - po prostu podobnie uważam że do mnie nie pasuje i jakoś tak nie chcę po prostu nazwyczajnie w świecie :)
Cieszę się że nie jestem całkiem sama w moich odczuciach welonowych ;-)

Myślę że równie dobrze można rzucać, kwiatkiem z bukietu czy z włosków, całym bukietem albo podwiązką (niezły pomysł  :twisted: )
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Bez welonu?
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2005, 23:17 »
a kto powiedzioał,ze welon tgo musik.... nie chcesz, bo nie pasuje ci czy do kreacji, czy do czegokolwiek czy poprostu nie chcesz bo nie....

możesz rzucać wiązanką...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marca 2005, 08:14 »
A ja nie chcę welonu i nie chcę też oczepin-i tu się dopiero wszyscy dziwią :D

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Marca 2005, 08:44 »
Julia u mnie chyba tez oczepin nie bedzie po pierwsze dlatego ze to małe i skromne w ilosci osób wesele a raczej przyjecie, a po drugie ze bedzie na niem tylko jedna panna (moja przyjaciółka) a potem to już 3 dziewczynki w wieku 11, 6, 1 latek;-))) wiec poprostu nie wypada rzucac czymkolwiek bo jak ona nie złapie a złapią dziewczynki to mnie zabije!!  :wink:  :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Marca 2005, 13:02 »
U mnie powód w zasadzie ten sam, dzieci nie zapraszam, nawet takich nastoletnich, a z dorosłych gości to w zasadzie będzie może ze 2 pary, które nie są jeszcze małżeństwem, więc grono do łapania ślubnych akcesoriów baaardzo ubogie. Zamiast oczepin wjedzie poprostu tort,ewentualnie zastanawiam się nad przeprowadzeniem jakichś fajnych konkursów,ale nie bardzo mam pomysł,co to miałoby być.

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
welon
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maja 2005, 23:12 »
ja też nie miałam welonu, nie pasował do mnie, do mojej sukienki i w ogóle nie zależało mi na nim
od początku wiedziałam, że go nie będzie ( może to przez moje włosy? - kręcone, nie pasowałby do nich )
moja babcia prawie się popłakała z tego powodu, no bo jak to!
ale poza nią nikt negatywnie się na ten temat nie wypowiedział
zresztą! kogo to obchodzi, czy welon jest czy nie!
oczepin też nie było ( miało być krótkie przyjęcie, a skończyła się impreza o 3.00 ) i też nikt tego nie zauważył
ważne byście się dobrze bawili :wink:
Kiatek

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Maja 2005, 02:37 »
U mnie też będzie bez welonu  i  :twisted: bez oczepin. Dla mnie to obciach i już. Firanka na głowie i mało śmieszne zabawy to zdecydowanie nie dla mnie. Też się wszycy dziwią, ale niech tam. Pamietam cytat z jednego polskiego filmu "dziwienie się jest immanentną cechą ludzkiej natury" hihihihi całkowicie się z tym zgadzam :skacza:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Bez welonu?
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Maja 2005, 14:50 »
ja welon założyłam tylko do kościoła i zaraz po ceremonii go zdjęłam. oczepin tez nie było.Bo nie chciałam.miałam przyjęcie na 40 osób bez orkiestry.To jakoś oczepiny do tego nie pasowały.Ale ludzie na to liczyli.Taki naród.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline didi

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Maja 2005, 07:50 »
Ja też welon miałam tylko w kosciele( a miał byc kapelusz buuuu) i zraz w aucie fruuuu rzucać mozna w koću też wiązanką. podwiązka a w oóle to kto powedziła ze muszą byc oczepiny :?:  :idea:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Maja 2005, 09:00 »
No to ja sie teraz przyznam.... hihi rozpetałam wątek a chyba welon bedzie..  :oops:  :lol:
Bo tak mam zupełnie gołe ramiona (gorset bez ramiączek) i krótkie włosy. Biore slub w sierpniu i licze na upały;-) ale chciałam czyms zasłoic ramiona.. Przymierzyłam welon taki cieniusienki bez lamówki i długi do kostek prawie, wyglada jak mgiełka. Jesli podepne go ale tak na wysokości uszu nie na górze to wygląda nawet niezle... Wiec moze sie zdecyduje ale chyba postanowie o tym na ostatniej przymiarce juz przed samym slubem ;-) ale oczepin i tak nie bedzie;-)!
Ania

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Maja 2005, 21:29 »
to może po prostu weź szal. znacznie cieplejszy niż welon i o niebo elegantszy. ja się przyznam , ze nie zakładam welonu przede wszystkim ze względu na wiek. To, że welony nie podobają mi sie to już inna historia. uważam jednak, ze w wieku 29 lat welon wygląda po prostu śmiesznie. w końcu welony, białe sukienki i białe bukiety niech sobie mają młodsze osóbki.
p.s. już się boję Waszej reakcji :boje_sie:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Bez welonu?
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Maja 2005, 21:43 »
O nie, aż mnie nosi :!:  :!:  :!:

To co jeżeli ja mam 28 lat to nie wypada żebym założyła białą sukienkę i welon :?:  :?:  :?: To według Ciebie niby w czym powinnam pójść do ślubu?

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Maja 2005, 21:47 »
ja mówię tylko o sobie, mając biała suknię i welon czułabym się idiotycznie. nic na to nie poradzę, że klimaty w stylu romantycznej panny młodej z wiankiem na głowie mnie śmieszą.
Oczywiscie Twój ubiór to Twoja decyzja. Ja tylko stwierdzam, ze jest tyle cudownych sukienek w innych kolorach i tyle możliwości upięcia włosów bez welonu i tyle przepięknych kapeluszy  że niekoniecznie trzeba tradycyjnie jak dziewica orleańska wystepowac w bieli od stóp do głów.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Maja 2005, 21:56 »
:ckm:
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Maja 2005, 22:03 »
welon nie wypada!
Biel jest beznadziejna!
wesele jest głupie!
 Oczepiny obciach!
Muzyka weselna-szkoda gadać!
tańczacy wujkowie -niesmak.
Ozdoby na sali -niestosowne.
To jak w takim razie ma wygląda wesle?Bo nie wiem...
 :drapanie:
A ecru jest stosowne?czy się wygłupiłam?Bo powinnam iść najlepiej w czarnej?
Czegoś tutaj nie rozumiem...

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Maja 2005, 22:11 »
a co tu jest do rozumienia? Każdy organizuje wesele tak, jak mu się podoba i każdy ubiera sie w to, co mu się podoba.
Dla mnie coś jest beznadziejne, a dla innych nie. to przecież proste. nie wszyscy musimy mieć wesela według jednego schematu. myślę, że wiele dziewczyn na tym forum szuka złotego środka.
jeśli każdy tutaj będzie mówił o swoich własnych poglądach, nawet jeśli inni się nie zgadzają, to wyjdzie nam to wszystkim na dobre.  :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Maja 2005, 22:11 »
Spokojnie dziewczyny. Ja częściowo przyznaję rację Sophii. Też uważam, że w pewnym wieku welon jakoś mi nie gra i uważam go za rzecz zbędną. Zwłaszcza jeśli nie planuje się oczepin-bo po co on wtedy?

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bez welonu?
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Maja 2005, 22:19 »
Ja również zgadzam się, że organizacja wesela i wszystkiego co sie z nim łączy jest indywidualną rzeczą ale razi mnie ostra krytyka wobec tego co akurat sie komuś nie podoba. Dobrze jak ludzie wymieniają poglady ale nie jest dobrze jak przy okazji się obrażają lub robia sobie przykrość.
Sophia jest induwidualnością - i super bo jakbyśmy wszyscy byli tacy sami to byłoby bardzo nudno. Ale troche mniej super jest nam czytającym słowa krytyki skierowane pod naszym adresem....

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Maja 2005, 22:25 »
zapytałam już o to gdzie indziej, ale zapytam jeszcze raz. Asiu dlaczego moje wypowiedzi odbierasz jako ostrą krytykę? Nie miałam zamiaru krytykować konkretnych osób, krytykuje zwyczaj, który nie podoba mi się. no a chyba przyznasz, ze konsruktywna krytyka jest dozwolona. wyjaśniłam przecież, że uważam (ja i tylko ja i tylko w stosunku do mojej osoby) że welon u kobiety pod trzydzistkę wygląda śmiesznie. nie wiem czemu bierzesz to do siebie

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Bez welonu?
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Maja 2005, 22:38 »
Nie wiem Sophia dlaczego tak to odebrałam.... Może wyraziłaś sie zbyt "ostro" a może po prostu ja mam dziś zły humor....  :D
Ale tak poważnie - niektóre Twoje zdania były "wypowiedziane" z dużą "mocą" i pewnie dlatego zareagowałam tak samo....
Już chyba rozumiem "co autor miał na myśli" (patrz - słowa Sophii  :wink: ) i jest ok!
Pozdrawiam indywidualistkę  :D

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Maja 2005, 22:44 »
ostry język to u mnie zboczenie zawodowe, które staram się zwalczać, ale jak widać nie zawsze mi wychodzi. Przepraszam

p.s. przyznaje się  :oops: jak wypiję o wiele za dużo wódeczki to zdarza mi sie zaśpiewać "hej sokoły"...... :?

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Maja 2005, 22:46 »
:lol:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Maja 2005, 22:47 »
Cytat: "Sophia"
nic na to nie poradzę, że klimaty w stylu romantycznej panny młodej z wiankiem na głowie mnie śmieszą.

niekoniecznie trzeba tradycyjnie jak dziewica orleańska wystepowac w bieli od stóp do głów.

Ja właśnie będę dziewicą orleańską, bo wystąpię w bieli od stóp do głów! I mnie to wcale nie śmieszy!
Z resztą uważam, że biel jest jak najbardziej wskazana i inne kolory w moim przypadku absolutnie nie wchodzą w grę!

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Sophia
  • zapaleniec
Bez welonu?
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Maja 2005, 23:11 »
tak jak już pisałam tutaj kilkakrotnie, to jest Twój Wileki Dzień i Twój wybór.
pozdrawiam  :)

Offline Akna74
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Maja 2005, 08:21 »
Ojejuu Sophia a ja mam 31 lat  :oops:  :oops:  a moj 34.. ale wyglądamy na 3 lata mniej  :wink: .. własnie moze dlatego welon dla mnie był troszke tak nie tego..... hihi
nie wiem nie podjełam decyzji albo welon ale tylko do koscioła, albo szal (ale on bedzie chyba spadał z ramion  :roll: , albo takie cieniuchne bolerko.... Mam krótkie włosy i do mojej urody kapelusz odpada..
Ania

Offline Julia
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Maja 2005, 08:58 »
Jeśli welon miałby być tylko do kościoła to ja wybrałabym szal lub bolerko, zdecydowanie. PS. Jesteśmy z tego samego rocznika, Akna :D

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Maja 2005, 09:13 »
Ale dyskusja się rozpętała!
Jedno jest pewne...każda z nas zrobi tak jak będzie chciała, a czy wypada, czy nie wypada... to rzecz drugorzędna ;-)
Ja osobiście też miałam zrezygnować z welonu i wpiąć we włosy fantazyjny kwiat (np. dlatego że mam 28 lat, panną też już taką znowu nie jestem, bo jesteśmy już po ślubie cywilnym), no ale jak zaczęłam mierzyć weloniki, to stwierdziłam, że wygląda to fajnie i dopełnia "ślubny look". Więc miała być prościutka suknia i fryzura, a będzie i welon i tren...
ja tam się czuję z tym dobrze i to jest chyba najważniejsze :-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline didi

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Maja 2005, 09:39 »
Obri święte słowa :idea:  jak brałam slub jak mi strzelił 27 roczek miałam welon ale tylko do kościoła i kwiat we włosach, złota suknię bukiet prawie czanych róż z bluszczem i kijkami (w 2003r. mało było dziewczyn z takimi pomysłami :wink:
No i to wcale nie oznacza ze powinnam "gnębić" :wink:  innych panien młodych które po 30 zakładaja białe suknie, welony, robia oczepiny niech kazdy robi tak jak chce i bedzie SZCZĘSLIWY nie odbierajmy innym radosci bo dla kazdej z nas to jeden z najważniejszych dni w zyciu i nieważne czy na białao czy kolorowo , czy z welonem, w kapeluszu czy bez, czy bedzie wesele czy przyjęcie czy slub cywilny czy kościelny to wszytko pikiuś :!:  nasze szczęscie i dobre samopoczucie jest najwazniejsze :lol:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Maja 2005, 11:42 »
:brawo:
dokładnie
jeśli dziewczyna po Dwudziestce chce założyć welon i mieć białą suknię,To dlaczego to ma być niestosowne.W końcu ślub ma się raz w życiu(chociaż też można kilka razy :lol: ).I jeśli ktoś tak sobie wymarzył,to niech tak ma.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Maja 2005, 14:52 »
Cytat: "Mariolka"
:brawo:
dokładnie
jeśli dziewczyna po Dwudziestce chce założyć welon i mieć białą suknię,To dlaczego to ma być niestosowne.W końcu ślub ma się raz w życiu(chociaż też można kilka razy :lol: ).I jeśli ktoś tak sobie wymarzył,to niech tak ma.

Mariolko masz rację! Ja też zrobie po swojemu i nie będę się przejmować opiniami innych, bo przecież każdy ma inny gust i to co się jedemu podoba wcale nie musi sie podobać drugiemu! :wink:

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #32 dnia: 8 Stycznia 2006, 18:35 »
mam nadzieje, ze ktos tu zagladnie i poradzi mi co ja moge zrobic w tym przypadku.
niestety, juz nie jestem "panienka"... mam dziecko... i w lipcu bede miec slub..
i chodzi tu, czy ja MOGE zalozyc welon.
kazdy mi mowi, ze ja juz nie moge, bo nie panienka i nie dziewica...
aale jezeli dziewczyna idzie "z brzuchem" do oltarza, to jej wolno, ale jak ja juz urodzilam , to mnie juz nie wolno???
co o tym myslicie?
ja bardzo bym chciala miec welon, bo jak panna mloda to na maxa i z welonem!!
i moj marcinek chce mnie w welonie..  i coz problem...
pomocy!!!

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #33 dnia: 8 Stycznia 2006, 18:49 »
Dla mnie gadanie, że jak paana z dzieckiem to nie może mieć welonu jest absurdalne!!! Ja bym nie patrzyła na to co kto mówi.... a takie gadanie jest po prostu GŁUPIE pisane dużymi literami.... to samo tyczy sie koloru sukni ślubnej... podobno biel zarezerwowana jest dla dziewicy....to chyba 99% panień ślubujących powinno mieć suknię przynajmniej ecru :) :) :) Nie słuchaj bzdur! Jeśli tylko marzysz o welonie to nawet sie nie zastanawiaj i go miej
Pozdrawiam
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Stycznia 2006, 18:59 »
Oleńko jak dla mnie to żaden problem!Jeśli tylko chcesz mieć welon to go zakładaj. Moja przyjaciółka wychodziła za mąż 5 lat temu i miała wtedy prawie roczną córeczkę, a welon miała długaśny do samej ziemi :D i nikt tego nie komentował ani nawet się nie dziwił. Więc niczym się nie przejmuj tylko przypinaj welonik :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #35 dnia: 8 Stycznia 2006, 19:25 »
dzieki.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Bez welonu?
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Stycznia 2006, 19:26 »
Zakładaj welon i sie nie przejmuj...nikt, kto ma troche oleju w głowie, nie zwraca juz na takie rzeczy uwagi, a jak zwraca, to nalezy miec dla niego cień litości i nic poza tym :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #37 dnia: 8 Stycznia 2006, 19:37 »
ślub ma sie raz w zyciu i każda z nas jakoś go sobie wymarzyła, nie warto wiec rezygnować z marzeń!!! ja nie mam dziecka, a marzyłam zawsze o kapeluszu-więc bede w nim.welon tez bede miec,zeby miec czym rzucac o północy(tylko dlatego).i absolutnie mnie nie obchodza co powiedza ciocie i wujkowie

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Bez welonu?
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Stycznia 2006, 20:49 »
Właśnie zakładaj welon i niczym sie nie przejmuj :) skoro Twój wybranek pragnie cie w welonie to masz całkowite prawo go założyć, a gadanie w stylu co wypada a co nie, pozostaw starym ciotkom :) Przynajmniej o waszym ślubie długo będą pamietać :)

P.S. A propo, na poczatku tego tematu wyraziłam opinię że nie chcę wystapic w welonie na swoim ślubie a tymczasem znów życie zrobiło mi niespodziankę (ono uwielbia to robic, za kazdym razem jak cos zaplanuje to wyskakuje mi cos innego), kiedy przymierzylam TA moja jedyna to mama nalegala zebym tylko na chwilke zalozyla welon i wtedy sie okazalo ze juz bez niego ani rusz :D

Pozdrawiam :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Bez welonu?
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Stycznia 2006, 20:53 »
Oleńka zgadzam się z dziewczynami minęły juz te zabobonne czasy
dewoty spalono na stosie i od tamtej pory nikt już się  tym nie przejmuje :hahaha:

bierz welon i już

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Stycznia 2006, 21:25 »
jestescie KOCHANE!!!  :-)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Stycznia 2006, 21:44 »
zakłądaj welon

tu masz przykłąd zdjęć dzieciatej panny młodej..

www.malymis.prv.pl

szukaj w zdjęciach 2004...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Stycznia 2006, 23:05 »
Zgadzam się z opiniami dziewczyn! Zakładaj welon :!:  :!:  :!:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Stycznia 2006, 23:21 »
masz obiekcje będąc mamusią.. a co ja mam powiedzieć.. 30 letnia panna młoda... a co.. raz w życiu ... nie odmówiłam sobie przyjemności  :mrgreen:

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Stycznia 2006, 23:30 »
ale to nie ma znaczenia ile sie ma lat zeby nalozyc welon

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Stycznia 2006, 23:34 »
jak nie jak tak.. panna młoda to młoda panna, a nie 30 letnie stare babsko  :wink:

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Stycznia 2006, 00:28 »
no jezeli ty nazywasz sie satare babsko, to ja juz wole to , niz panna z dzieckiem..
nie mow mi majac 30 lat to stare babsko... moja siostra tez ma 30 lat i sie rozwodzi, a ty sie ciesz bo masz 30 lat i wyszlas za maz..!!!

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Stycznia 2006, 00:30 »
i mysle, ze twoj maz nie bylby zadowolony ze nazywasz tak siebie.
skoro wzial z toba slub, widocznie dla niego bylas najpiekniejsza.. i tego sie trzymajmy!!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Stycznia 2006, 01:32 »
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niech ci bedzie  :mrgreen:

to już.. lec wybierać welonik...  :wink:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Bez welonu?
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Stycznia 2006, 07:50 »
Cytat: "monia"
a nie 30 letnie stare babsko

Te, bo jak ja Cie zaraz palne Mloda Damo, to w locie z głodu umrzesz  :hahaha:   :mrgreen:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #50 dnia: 9 Stycznia 2006, 10:59 »
o tak.. zrób mi aty aty...  :mrgreen:

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Stycznia 2006, 21:07 »
Dziewczyny ja mam 32 latka i jak ktoś spróbuje w czerwcu powiedzieć do mnie, że nie jestem panną młodą to zginie w mękach :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

a jeśli chodzi o welon Oleńko to właśnie obejrzałam film mojej znajomej która ma  czteroletnią córeczkę i na ślubie cywilnym miała welon do ziemi

:luzak:  :luzak:  :luzak:  :luzak:  :luzak:  :luzak:  :luzak:

każdy ma prawo do swoich wyborów i marzeń o pięknym ślubie i już i nikt nie ma prawa tego negować

Offline Oleńka81

• entuzjasta
Bez welonu?
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Stycznia 2006, 20:41 »
To juz postanowione, welon bedzie. I nie bede sie przejmowac tym co bede gadac inni, welon bedzie i basta!! :D  :D

Offline gulinek
  • bywalec
Bez welonu?
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Sierpnia 2006, 23:11 »
Ja też mam swoje latka ale zabiję jak powie koś STARA BABA :D
-U mnie welonu nie będzie!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Września 2006, 15:24 »
tak w ogole zastanawialyscie sie kto zawsze ma jakies zastrzezenia albo "burzy" sie w takich sprawach? chyba te ktore zazdroszcza Pannie Mlodej bo nie wiem czemu takie krytyki mialyby sluzyc. Zreszta jak nie welon to znajda cos innego :D A to jest Twoj Wymarzony Dzien (dokladniej to Wasz) i nie ma co sie takim gadaniem przejmowac. Gorsze byloby chyba pozniej zalowanie ze sie czegos nie zrobilo... Mnie rowniez czeka przeprawa ale z rodzina na temat wesela :)
Co do welonu.. chcialabym jakiegos duzego kwiata we wlosach i chyba welon jeszcze to bylaby przesada..

Offline AniaX
  • forumowicz
Bez welonu?
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Września 2006, 18:14 »
Moja koleżanka wychodząc za mąż w błogosławionym stanie miała śliczny kwiatek we włosach i wygladała bardzo orginalnie (chociaż musiała przejść spazmy babci, która płakała nad welonem a bardziej chyba tym, co ludzie powiedzą). Osobiście też bym poprzestała na ozdobie we włosach alejeśli panna młoda wymarzyła sobie welon do ziemi to musi byc welon i już. I nieważne co ludzie powiedzą, w końcu oni tak czy siak zawsze gadają.
Buziaczki  :)

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
Bez welonu?
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Października 2006, 19:47 »
Ja nie chcę welonu, po prostu mi się nie podoba. Mierzyłam, uważam,że wygląda jak firanka :cry:  Będę rzucać bukietem :wink:
Mi

Offline Mała_ Mi

• nowicjusz
  • *
Bez welonu?
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Października 2006, 19:50 »
Ach, a we włosach chcę mieć diadem :)
Mi

Offline agutek1984
  • nowicjusz
  • *
Bez welonu?
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Maja 2007, 11:52 »
Odświeże troszeczkę wątek.;)
Ja zawsze chciałam mieć welon dłuugi do ziemi i wogóle, do czasu kiedy nie przymierzyłam...;)
Moja siostra i szwagierka o mało nie pękły ze śmiechu.  :taktak:
Ja również gdy zobaczyłam sie w lustrze.
We włosach będę mieć kwiat i bedzie dobrze.
Welon nie kazdemu pasuje, a jeśli chcemy któraś z was chce miec welon i wygląda w nim pieknie to nie ma żadnych przeszkód:)
pozdrawiam

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Bez welonu?
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Maja 2007, 13:13 »
a od czego zalezy to, czy welon lasuje czy nie? Tylko od sukni i fryzury, czy moze od ksztaltu twarzy tez?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Bez welonu?
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Maja 2007, 16:29 »
Cytat: "kawaii2"
Tylko od sukni i fryzury, czy moze od ksztaltu twarzy tez?

np od sylwetki...ja jestem drobna i do tego drobna w ramionach...
jak załozyłam welon wyglądałam jakby mnie ktoś kocem nakrył....
Poza tym majta się toto na łbie i przeszkadza....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Bez welonu?
« Odpowiedź #61 dnia: 7 Maja 2007, 16:45 »
Cytat: "liliann"
Poza tym majta się toto na łbie i przeszkadza....

dokładnie.
Ja założyłam dla świętego spokoju...co bo mama za dużo nie gadała...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Bez welonu?
« Odpowiedź #62 dnia: 7 Maja 2007, 19:04 »
ja to mam nadzieje, ze mi welon bedzie pasowal, ehhh chcialabym juz sobie pochodzic po sklepach :D

Offline motylek1
  • użytkownik
  • **
Bez welonu?
« Odpowiedź #63 dnia: 7 Maja 2007, 20:28 »
teraz nowa moda nadeszla i wszystkie panny mlode zakladaja garnki na glowy zamiast welonow...co myslicie na ten temat.... :hahahaha:  przynajmniej ryz wam sie we wlosy nie wplacze...
ja juz mam z zeptera...nierdzewka normalnie :ckm:  :bond:  :diabel_3:

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
Odp: Bez welonu?
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Lipca 2007, 22:00 »
I ja się dopisuję do grona antyfirankowych.
Ja bedę miala kwiatka włosach, a rzucać będę podwięzkę (spodobał mi się ten pomysł-szczególnie zdejmowanie jej przez już małżonka ząbkami :D)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Lipca 2007, 17:27 »
No z tym welonem to różnie bywa. Mi osobiście podoba sie welon ale bardzo delikatny i w kościele. Na sali moze przeszkadzać ale nie koniecznie. Co do kwiatów we włosach to jedno nie wyklucza drugiegi i moze bardzo ładnie współgrac bo przeciez welonu nie przyczepiamy na środku głowy :P. Ja bede miaal welon a po oczepinach szarfe na szyi doczepianą do sukienki. Już się nie mogę doczekać!
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #66 dnia: 9 Sierpnia 2007, 13:28 »
hej, ja tez idę bez welonu-absolutnie żaden nie pasuje do mojej sukni, będę miała malutki bukiecik róż z krórego będą zwisały perełki (nawleczone na takie cieniutkie jakieś pnącze), na szyi i w uszach też perły no i oczywiście we włosach(kok).  Mój świeżo poślubiony mężulek ząbkami zdejmie mi podwiązkę- oczywiście niebieską:) i nią będę rzucała.  Co do welonów to jest naprawde indywidualna sprawa Panny Młodej, czy chce, czy nie, ale Mi ( podkreślam- MI!) osobiście nie podobają mi się dwie rzeczy:
1.  Suknia z długim ciągnącym się trenem (potem podpięty) oraz welon do samej ziemi!
2.  Diadem + welon

Offline kotek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #67 dnia: 15 Sierpnia 2007, 21:54 »
ufff
dobrze że jest więcej osób tak myślących, Pani w salonie chciała mnie zjeść jak usłyszała że nie chcę, dla uspokojenia pozwoliłam sobie to uczepić i po raz kolejny upewniłam sie że nie chcę
jak byłam ostatnio na ślubie znajomych widziałam jak Pan Młody odczepiał welon swej ukochanej od obcasa jednej z zaproszonych panien, nie mówiąc o zaczepianiu o klamki, kanty stołów itp, zupełnie niepraktyczna rzecz jak dla mnie
a poza tym mój mężczyzna jest zachwycony opcją ściągania mi podwiązki ząbkami, (bo bukietu też nie będzie do rzucania :))
kotek

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Sierpnia 2007, 09:39 »
z tym welonem to jest tak: nic na sile.. jesli ktos nie chce , to przeciez nie ma takiego obowiazku..
jest tylko dla mnie jedno ale: welon zakladamy tylko RAZ w zyciu.. nie chcialabym , zeby ominela mnie ta przyjemnosc :D

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Sierpnia 2007, 10:02 »
aneta_81 popieram to co napisałaś :) welon rzecz gustu każdej podoba się coś innego ;D
Ja np będe miała welon i diadem, opcję która np. dla evity12 jest nieciekawa, to jest Jej opinia i szanuję ją pomimo tego, że ja mam całkiem odmienne zdanie  ;)
 Ja się cieszę, że każda z nas ma inny gust bo jakby nam wszystkim podobało się to samo to wówczas byłoby dopiero nieporozumienie  :P

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Sierpnia 2007, 11:49 »
ainuzi83  nie tylkko nieporozumienie ale i straszna nuuuuuuuuuuda! wyobrazcie sobie, ze kazda panna mloda wyglada tak samo  :P Nie byloby zadnej niespodzianki dla przyszlego meza i gosci.. :P :P :P

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Października 2007, 10:55 »
hmm jeszcze nie przymierzałam żadnej sukienki ale razczej nie będzie mi pasował , np . ze względu na moją fryzurkę(mam krótkie włoski) Jeszcze nie wiem co będę mieć na głowie ale jakoś nie jestem za welonem u mnie

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Kwietnia 2008, 18:52 »
mi właśnie dziś zaświtał w głowie taki pomysł ze może bez welonu, może kapelusz, może stroik, a może toczek?? ::)
nawet moja mama mówi "po co tobie ten welon"  ::) no to się zdziwiłam jej stwierdzeniem i dało mi to do myślenia  :drapanie:

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Kwietnia 2008, 15:02 »
Ja również nie chciałam na początku welonu, bo mi się nie podobają takie krótkie do ramion, a poza tym jak tańczysz potem to każdy cię ciągnie...
Jednak jak przymierzyłam do mojej sukni taki długaśny welon (5m-robiony chałupniczo ;)) to zupełnie zmieniłam zdanie. ;D
Welon chcę mieć upięty dość wysoko ale z tyłu głowy i będzie on opuszczony na twarz w momencie prowadzania mnie do kościoła przez tatę. Po slubie go zdejmuje i zostanie tylko kwiatek we włosach, a na oczepinach rzucę podwiązka lub bukietem. Tak sobie to obmyśliłam..., acha i nie czuję sie na to za stara ( mam 26 lat- czyli w sumie Pani przed 30-stką  :P )

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Kwietnia 2008, 11:16 »
ja będę mieć welon. Na bank!!! Ale to przecież nie jest obowiązek. Jednym ładnie w kapeluszu, toczku, innym w kwiatku w jeszcze innym w diademie. Każda powinna włożyć to w czym dobrze sie czuje.
A to czy jestem za stara na welon czy nie mam w nosie!!! Co, tylko 17 mogą mieć welony? a toczki 40-latki?  :bredzisz:
Przesada....
Noście dziewczyny co chcecie !!!

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Kwietnia 2008, 11:55 »
A co myślicie o tym??? Fajne "zamiast" :)

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Kwietnia 2008, 12:14 »
Ciekawe. Inne. Nigdy takiego czegoś nie widziałam. Na pewno znajdzie swoje zwolenniczki

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Marca 2010, 01:54 »
Ja też nie chce welonu!!!
Chce tylko lilie we włosach;D
A czym rzucać?? Może zakupię welon tylko do rzucania na oczepinach??

Offline ani0lka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 4 Maja 2010, 08:33 »
lolalola: ja wlasnie tak zrobilam ;) we wlosach bede miala tylko kwiaty, a ze rzucic czyms trzeba (kwiatami nie rzuce, bo na sesje potrzebne, podwiazka tez juz ma role do odegrania i to w noc poslubna ;)) zakupilam welon na allegro, tylko do rzucenia :) osoba, ktora go zlapie zabierze go sobie na pamiatke i mysle, ze bedzie dobrze :D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #79 dnia: 5 Maja 2010, 10:25 »
Ja nie miałam welonu. Świadkowa miała zrobioną miniaturkę mojego bukietu i to właśnie nim rzucałam. Bukiet który ma panna młoda jest z reguły za ciężki :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #80 dnia: 5 Maja 2010, 20:16 »
Moja kuzynka miała przygotowany osobny bukiet do rzucania i moim zdaniem to też jest dobre rozwiązanie.

Offline Gab84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Maja 2010, 18:58 »
mi się marzy długi welon

Offline zaręczynka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #82 dnia: 17 Maja 2010, 11:37 »
Myślę, że kwestia welonu, to sprawa indywidualna.  Niektóre dziewczyny nie zrezygnują z tradycyjnego stroju i wszystko będzie tak jak na tradycję przystało, ale obecnie, kiedy moda ślubna praktycznie co sezon się zmienia, wiele osób zrezygnuje z konwencji białego stroju z welonem.  Coraz częściej wpina się we włosy rozmaite wiązanki wianki, niektórzy nawet decydują się na toczki z woalkami.  Wydaje mi się, że to tez są niezłe wyjścia, szczególnie jak ktoś chce trochę inaczej wyglądać.  Z welonem, jeszcze na dodatek długim jest tak, że czasem bywa niewygodny, szczególnie podczas szybkich tańców - można się w niego nieźle zaplątać.  Ale i tak każda Panna Młoda kupi to, co będzie jej najbardziej odpowiadało.

Offline Gab84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Maja 2010, 11:10 »
Ja do kościoła chcę długi, a na salę na tańce planuję drugi welon krótszy -moja kuzynka tak miała.

Offline Kankonka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12 czerwiec 2010 r.
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Maja 2010, 11:53 »
ja też tak planuję, ale ten krótszy będę miała od razu- dwie warstwy do kościoła, potem odepnę dłuższy i zostanie krótszy :)

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Sierpnia 2010, 09:12 »
Moda modą, zwyczaje zwyczajami a ja uwazam ze wszystkie tak sie roznimy i sylwetkami, uroda, charakterami i upodobaniami ze az szkoda by bylo wszystkie PM ''wsadzac'' w welon. Ja nie wiem czemu w mlodych dziewczynach takie dylemty, czy moze to obawy co ludzie powiedza. Mamy taki wybor dodatkow o ktorych nasze mamy to chyba mogly tylko pomarzyc, wiec czemu z tego nie korzystac.
Ja osobiscie zawsze marzylam o dlugasnym welonie i taki wlasnie zakupilam, a wydaje mi sie że już nie jestem mlodym i niewinnym dziewczatkiem  :D ale to dla mnie nie ma znaczenia. Slub to wkoncu dzien spelniajacych sie marzen :)  A jakbym sobie wymyslila ze chce bez welonu, albo zjakims 'czymkolwiekinnym' na glowie to tak bym to wlasnie zrobila :)