Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1003838 razy)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #3510 dnia: 23 Listopada 2011, 08:45 »
Na tą baletnicę co Mariolka wkleiła, tez mi sie najbardziej podobała.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #3511 dnia: 23 Listopada 2011, 11:51 »
a mi się lalka chłopiec podoba  ;D  chyba dokupie do wózka  :D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3512 dnia: 23 Listopada 2011, 12:23 »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #3513 dnia: 23 Listopada 2011, 19:07 »
Mam pytanie do Szcecinianek - nie wybieracie się może jeszcze raz do Niemiec po mp3  ;D

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #3514 dnia: 23 Listopada 2011, 19:22 »
w Biedronce od 1 grudnia 100 drewnianych klocków za 39,99
http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/juz_za_tydzien/

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3515 dnia: 23 Listopada 2011, 21:47 »
Ja niestety do Schwedt  nie jadę... ale jakby ktoś się z rodziny wybierał, to będę pamiętała :D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3516 dnia: 23 Listopada 2011, 22:02 »
ja też się nie wybieram...przy tym kursie euro to nie za bardzo. ale jak coś to dam znać na pewno ;)

ogarniam właśnie prezenty pod choinkę (bo na mikołaja Mrcin dostanie co najwyżej jakieś łakocie + to co w przedszkolu i styka). dumam nad jednym większym zrzutkowym prezentem bo to co się działo na urodziny to było przegięcie. od każdego coś dostał (a rodzinę mamy liczną), cała masa prezentów małych i dużych a i tak bawi się tylko JEDNYM:
http://allegro.pl/playmobil-samochod-strazacki-z-drabina-4820-sklwa-i1903026297.html

tak nawiasem mówiąc to ta straż jest świetna, porządnie wykonana.

Myślę nad tym szpitalem
http://allegro.pl/nowe-lego-duplo-5795-szpital-miejski-kurier-wys0zl-i1939164548.html

lub ewentualnie nad Mańkiem choć na cokolwiek co jest związane z carsami nie mogę już patrzeć:
http://allegro.pl/stacja-pit-stop-cars-auta-maniek-smoby-okazja-i1923373592.html

może coś podpowiecie?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3517 dnia: 23 Listopada 2011, 22:04 »
szpital fajny, ale mój mąż jest przeciwny indoktrynacji dziecka... ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3518 dnia: 23 Listopada 2011, 22:07 »
liliann, dobre :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3519 dnia: 23 Listopada 2011, 22:13 »
zazdrosny, bo nie ma zabawek przedstawiających firmę programistyczną...
ale że córka z aparatem fotograficznym lata to nie widzi...też indoktrynacja...
dzięki Bogu obrotna córka ma prawdziwy stetoskop mamy, prawdziwą latarkę lekarską, prawdziwy termometr, zestaw szpatułek i radzi sobie... ;D

mi chodzi po głowie to...no bo szpitala nie mogę...

http://allegro.pl/nowe-playmobil-4324-wielka-szkola-z-wyposazeniem-i1953523409.html

składkowy od całej rodziny...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3520 dnia: 23 Listopada 2011, 22:20 »
Duplo zawsze jest fajne! A może skoro playmobil w postaci wozu strażackiego tak spodobał się Maricnkowi to może zacznijcie kolekcjonować tą serię?
http://allegro.pl/listing.php/search?category=17868&sg=0&string=playmobil

Magda, wg mnie z innej bajki, ale na 100% pewna nie jestem (99%) ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3521 dnia: 23 Listopada 2011, 22:22 »
na pewno z innej bajki....zero kompatybilności...
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3522 dnia: 23 Listopada 2011, 22:24 »
klocków nie mamy ale na pewno są z innej bajki ;)

tak oglądam i szukam czegoś co nie będzie koparką, pociągiem, autem, lawetą, helikopterem bo inaczej zwariuję ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3523 dnia: 23 Listopada 2011, 22:31 »
to jakiś domek, farma... coś z ludzikami...

Mój ostatnio ma szał na Małych Einstainów i upolowałam mu tą rakietę (używaną, ale też za straszne pieniądze  ::) )

http://www.amazon.com/Little-Einsteins-Pat-Rocket/dp/B000NVW07M

ale gdybyście widziały jego radość jak ją zobaczył- OBŁĘD w oczach! No i bawi się nią codziennie. Nie żałuję wydanej kasy...  choć zabawka sama w sobie nie jest warta 380 dolarów ;) haha! nawet 380 zł to byłaby przesada... Wylicytowałam ją za 200 zł i tyle maksymalnie mogłabym dać za nową... a że jest w bardzo dobrym stanie to mogę przełknąć tą kwotę ;)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3524 dnia: 23 Listopada 2011, 22:36 »
dziubasek a to jakaś bajka, tak? pamiętam że mówiłaś o tej rakiecie

farma - też dobry pomysł. zaraz odnajdę bo wklejałaś jakąś drewnianą.

Magda - dlatego ja chcę zarządzić maks. 3 prezenty i koniec. poza tym, nie mamy gdzie trzymać tych zabawek, i Marcinek tak się wszystkim nie bawi.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3525 dnia: 23 Listopada 2011, 22:47 »
Tak to gadżet z bajki  ::) która na moje nieszczęście jest zupełnie niepopularna w Polsce, a mój mały wariat na nią zachorował.
I żeby było śmieszniej, to z racji tego, że rakieta mówi po angielsku to teraz na topie są Mali Einsteini w wersji anglojęzycznej, a ulubiony zwrot wymawiany milion razy dziennie to "I can not believe it!" bardzo charakterystycznie mówiony przez Łukasza- jednego z bohaterów :mdleje:

Elu, a myślałaś o kuchni? My na święta kupiliśmy chłopcom taką:

http://www.maxizabawa.pl/pl/p/Skladana-kuchenka-z-daszkiem/580
ale teraz chyba zamówiłabym tą:
http://www.maxizabawa.pl/pl_PL/p/Kolorowa-kuchenka.-Walizka/1341?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-11&utm_content=1341#nclid=d66f247ba45267898b415ad3cc49a0ae
albo tą:
http://www.maxizabawa.pl/pl/p/Skladana-kuchenka/1745

Dokupiłam jeszcze wór plastykowych warzywek, owoców i innych "jedzonek".
W planach na urodziny (styczeń) mam także zestaw lekarski, bo Nikodem toczy o niego boje jak jesteśmy u koleżanki ;)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3526 dnia: 23 Listopada 2011, 22:58 »
ma kilka kuchennych gadżetów i w ogóle go nie kręcą choć dziś w bawialni gotował jakąś zupę  ;)
Poza tym to jest taki egzemplarz że absolutnie WSZYSTKO robi ze mną w kuchni łącznie z panierowaniem kotletów. A pieczarki to już kroi jak stary kucharz więc nie wiem czy go zbajeruję kuchnią zabawkową.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #3527 dnia: 24 Listopada 2011, 00:13 »
a ja bedac dzis na zakupach znalazlam nowy sklep zabawkowy, sklep z samymi drewnainymi zabawkami francuskiej firmy voila, bardzo mi sie spodobaly ich zabawki, zdecydowana wiekszosc byla 3+ i 2+, ale i dla mojego malucha udalo sie cos znalezc, wychaczylam mu swietnego zolwika ze sznureczkiem 1+
Znalazlem je tez na necie: http://www.drewniane-zabawki.com/Voila-zabawki-k207/

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3528 dnia: 24 Listopada 2011, 09:07 »
elisabeth, wg mnie dla 3-latka playmobil jest idealny.
w makro mają dobre ceny, np taki zestaw http://allegro.pl/nowosc-klocki-playmobil-stacja-opieki-nad-zwierzet-i1931677549.html kosztuje 123zł.

b@by, firm robiących porządne zabawki z drewna jest mnóstwo! Dla maluchów fajne są z bajo (proste i bezpieczne kształty)  
Zobacz sobie jeszcze: vilac, haba, boikido, sevi, selecta, plan toys, educo, djeco, goki, eichhorn, wonder toy.

Czasami podana kategoria jest na wyrost, ze względów bezpieczeństwa. Moja Tosia dostanie drewnianą kolejkę (3+) ;)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3529 dnia: 24 Listopada 2011, 09:35 »
caril - dzięki za namiar. świetna ta farma!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3530 dnia: 24 Listopada 2011, 09:38 »
Mali Einsteinie to hit Tosi też był baaaaaaardzo długo!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3531 dnia: 24 Listopada 2011, 09:42 »
Ja byłam wczoraj w Realu spożytkować moje bony z wygranych zakupów bo ważne do 30.11 i wszystkie zabawki pod choinkę dla dzieci już mam zakupione :) Tzn jeszcze Szymkowi , ale to w Realu nie dostanę.

Elisabeth, Szymek dziś pisał list do Św. Mikołaja i chciał właśnie tą bazę strażacką z Playmobile. Muszę podpowiedzieć rodzince, może chrzestnemu a chrzestna ten samochód.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3532 dnia: 24 Listopada 2011, 09:53 »
straż jest wypasiona tylko musialam na potem ;) pochować kilka drobnych elementów zeby się nie pogubiły.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3533 dnia: 24 Listopada 2011, 10:13 »
Od jakiegoś czasu Lila ma "zbudowany " z klocków pojazd i bawi się nim, jak autkiem - chcemy jej kupić jakieś auto (przekonałam męża, że dziewczynki też się bawią autami - ja się bawiłam) ale nie wiem jakie.
Możecie podrzucić jakiś pomysł :?:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #3534 dnia: 24 Listopada 2011, 10:15 »
dzięki Bogu obrotna córka ma prawdziwy stetoskop mamy, prawdziwą latarkę lekarską, prawdziwy termometr, zestaw szpatułek i radzi sobie... ;

haha, mój ulubiony zestaw zabawek z dzieciństwa :) Plus czepek, recepty i pieczątka  ;) Dzięki, Mamuś :)

Macie doświadczenie z matami wydającymi dźwięki i grającymi melodyjki? Coś takiego po czym moje dziecko mogłoby skakać, biegać i tupać. Może macie sprawdzonego sprzedawcę na allegro?

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3535 dnia: 24 Listopada 2011, 10:49 »
Moja też uwielbia Einstainów, dobrze, ze takiej rakiety nie widziała ;)

Na Mikołaja dostanie od nas jakąś grę planszową od moich rodziców jakiś mały zestawik Lego z nową figurką i obawiam się niestety co od teściów, bo nie pytają co kupic, za to teśc ostatnio znów opowiadał, ze wybiera się do hurtowni wszystko po 4 zł, więc mam już mord w oczach. Tysiąc razy prosiłam, zeby nie kupowali jej tego badziewia, własnie wczoraj wyniosłam do śmieci wór zabawek popsutych z owej hurtowni, no, ale jak grochem o ścianę >:(

Za to pod choinkę młoda życzy sobie gadającego Elmo, Lego z Kubusiem Puchatkiem, tablicę do pisania i głowę lalki do czesania ;) Tak mi podyktowała w liście do "Gwiazdki" :D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #3536 dnia: 24 Listopada 2011, 12:45 »

tak oglądam i szukam czegoś co nie będzie koparką, pociągiem, autem, lawetą, helikopterem bo inaczej zwariuję ;)

witam w klubie.. ale jeszcze chwila i zrezygnuje z szukania prezentów dla synka bo moje sa jakies nietrafione.. jednak tata kupuje lepsze sprzęty  ::)
moja kasa sklepowa, kuchenka, zestaw lekarski kurzy sie na szafce..
a koparki, betoniarki, wyścigówki itp. sa w użytku codziennym..
nie wiedziałam, że można bawić sie samochodami na tyle sposobów i tyle godzin ::)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3537 dnia: 24 Listopada 2011, 23:47 »
Znalazłam fajną zabawkę dla takich 3-5 latków, jedną nabędę dla mojego 4ro letniego chrześniaka:

Gra zawiera 48 zadań. Każde zadanie polega na właściwym ułożeniu drewnianych klocków i wież. W grze zastosowano zasadę stopniowania trudności. Wypróbuj swoją pomysłowość, wyobraźnię i umiejętność logicznego myślenia konstruując zamki z pięknie wykonanych drewnianych elementów. Twoje zadanie polega na takim ułożeniu drewnianych klocków, aby powstał jeden z zamków umieszczonych w książeczce. Niektóre zagadki są tak proste, że poradzi sobie z nimi nawet niedoświadczony budowniczy, ale są też takie, które będą nie lada wyzwaniem nawet dla wytrawnego architekta!
 Zadania kształcą umiejętność logicznego myślenia, rozwijają wyobraźnię przestrzenną, spostrzegawczość oraz planowanie strategiczne. Ta gra zapewni dzieciom wiele dni wspaniałej rozrywki i doskonałych ćwiczeń.

Logiczna układanka z serii Smart Games. Gra wykonana jest z dobrej jakości drewna. Czy potrafisz zbudować drogę, po której będzie mógł wspiąć się rycerz, aby uwolnić księżniczkę? Gra zawiera 48 zadań o różnym poziomie trudności.

W necie są niezłe recenzje rodziców:
Kamelot to zabawka, która się nie nudzi. Moje dzieci (3, 4 i 6 lat) od ponad roku (!) z niezmiennym zapałem rozwiązują zadania z tego zestawu. Zabawa ma proste zasady, zrozumiałe nawet dla trzylatka - trzeba ułożyć przypisane do zadania klocki w taki sposób, by umożliwić rycerzowi dotarcie do księżniczki (lub na odwrót :). Jednak mimo prostych zasad niektóre zadania stanowią wyzwanie nawet dla dorosłego. Są one zresztą podzielone na cztery grupy po 12 w każdej, według stopnia trudności, od juniora do mistrza. Zabawka rozwija wyobraźnię przestrzenną, jest bardzo estetycznie wykonana, a klocki są niezwykle miłe w dotyku i przyjemnie "klikają" gdy się je układa - ten walor jest nie do przecenienia w świecie zabawek opanowanym przez plastik. Gorąco polecam!

Mądry zamek kupiłam około roku temu... i właśnie dziś szukając prezentu dla bratanka uświadomiłam sobie, iż jest to gra, po którą moje dzieci sięgają najchętniej i najczęściej... Fajne jest również to, że mogą bawić się tym razem (3 i 5 lat). Wysoka jakość klocków, książeczki jak również pudelka, sprawią że po roku zabawy Mądry zamek wciąż wygląda jak nowy... Polecam serdecznie...

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #3538 dnia: 25 Listopada 2011, 10:50 »
Super ten zamek. Ja uwielbiam takie zabawki!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3539 dnia: 25 Listopada 2011, 10:57 »
naprwdę fajny! Ryba a gdzie je wypatrzyłas i po ile?
ja nieustanie szukam czegoś fajnego dla moich chłopaków...co nie będzie autem, kolejką...
pomysłu mi brak a w grudniu mam 3 okazje (mikołajki, urodziny i święta ::) )