Autor Wątek: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??  (Przeczytany 47061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Stycznia 2009, 11:54 »
No 3 miesiące to nie długo ale nie wiem czy Ci coś pomoże ja też niby na początku dostałam diane 35 na krótki czas od dermtologa żeby mi się cera poprawiła ale jak po 6 miesiącach przestałam brać to znowu problemy z cerą wróciły i dlatego znowu zaczełam. Mam nadzieje że u ciebie będzie inaczej. A ja już mam 4 cykl bez tabletek i poza paskudną cerą mam wydłużone cykle średnio 41 dni. 

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:01 »
O rany strasznie dlugie te cykle.
No mam nadzieje ze u mnie cera sie poprawi a cykle nie zmienia.
Dziekuje za wiadomosc :)

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Stycznia 2009, 13:31 »
a ja mam pytanie ile u was po tabletkach cykl wracał do normy bo troche mnie już martwia te 40 dniowe cykle

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Stycznia 2009, 15:12 »
U mnie już minął rok, a cykle są nadal nieregularne. Ostatnio są co 29 dni, ale to tylko dzięki luteinie, którą brałam od 16 d.c. @ trwa 2-3 dni i jest niepokojąco skąpa.
Ale do sprawy należny podejść indywidualnie. Moja kuzynka odstawiła tabl. i ma cykle jak w zegarku ( a brała 3 lata)

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Stycznia 2009, 15:21 »
ja bralam tablety przez 6 lat z krotka przerwa i wlasnie w tej przerwie @ wywolywalam luteina. teraz odstawilam tablety w grudniu i czekam...mam przyjsc do 15 lutego, jak nie to luteinka :(

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Stycznia 2009, 11:35 »
Ja od początku miałam regularne cykle - tak po 30 dni. A teraz? To same widzicie.

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Stycznia 2009, 23:20 »
Witam

Moja przygoda z tabsami zaczela sie jakies 5/6 lat temu, jejku juz nawet nie pamietam. Miałam jedna przerwe około 3 lat temu - masakra pierwszy @ spośnił sie tylko 2 m-ce, okres mialam tak co 3/4 miesiace. Zaczełam brac luteine ale nic nie pomoglo i w koncu gin stwierdzil ze tak nie moze byc i przepisal tabletki na uregulowanie. Wiec dla mnie taka troche chora sytuacja odstawiasz je a pozniej tym samym cie lecza.

No i brałam do slubu, zeby nic nie wyskoczylo :P a teraz odstawilam i jestem bardzo ciekawa jak teraz bedzie, bo przed braniem tabsow to nie mialam zadnych problemow. Ja dopieor 21 stycznia odstawilam wiec wszytsko jeszcze przedemna

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:17 »
No Ciekawe jak będzie ja dzisiaj ide do gina więc się go zapytam o te moje długie cykle może mi coś poradzi. Ja się boję tez że jak cykl sie tak rozregulował to ciekawe jakie jeszcze szkody te tabletki poczyniły w moim organiźmie przez tyle lat. Kurcze musze się go spytać o jakieś badania ale wiem że lekarze niezbyt chętnie na nie wysyłają.   Ja dopiero od niedawna zaczełam o tym myśleć że jednak tabletki maja te swoje skutki uboczne kiedys mnie to nie obchodziło za bardzo.

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:39 »
katasha7 napisz co powiedział lekarz :-*

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Stycznia 2009, 15:51 »
Ja jak mialam takie długie cykel to lekarz nie wyslal mnie na żadne badania (a przeciez nie ma leczenie bez wykrycia przyczyny) luteina tez na mnie zbytnio nie działała i w koncu znowu tabletki na uregulowanie to jest najprostsze i najtansze  :-\

Wiec tez jestem ciekawa katasha7 co ci powie twoj gin

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Stycznia 2009, 20:15 »
Jak czytam posty to zaczynam się martwić :-\ Tabletki brałam jakieś 8 lat, miałam co prawda  2 lub 3 przerwy ( jakoś 3 miesięczne) ale zaczynam się obawiać. Tabletki odstawiłam dokładnie 22 stycznia i teraz czekam... Bardzo bym chciała żeby to wszystko było normalne, wróciło do normy bo razem z przyszłym PM myślimy o powiększeniu naszej rodzinki :) A jak czytam to ciarki na ciele mi wychodzą, wiem że każda kobieta i organizm to indywidualna sprawa no ale jednak dużo jest tych gdzie ten @ nie występuje regularnie.
Zaczynając brać tabletki nikt mi nie powiedział, że one mogą namieszać tak w organizmie, poza tym sama nad tym się nie zastanawiałam. Dopiero teraz się obudziłam i zaczęła o tym myśleć

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Stycznia 2009, 20:26 »
mam pytanie do dziewczyn, które mają nieregularne cykle po odstawieniu tabsów...
a czy przed ich włączeniem miałyście regularne???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Stycznia 2009, 20:41 »
Jeśli o mnie chodzi to przed braniem tabletek miałam regularne cykle, nieco dłuższe niż 28 dni ale wiadomo u każdej jest inaczej. Teraz sie obawiam, że sytuacja bedzie taka sama jak przy ostatnim odstawieniu, no coz nie pozostało nic jak poczekac i zobaczyc

mietowka ja odstawilam 21 stycznia wiec podobnie, zobaczymy jak sie sprawy ułożą :)

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Stycznia 2009, 08:04 »
mam pytanie do dziewczyn, które mają nieregularne cykle po odstawieniu tabsów...
a czy przed ich włączeniem miałyście regularne???

ja mialam super nieregularne - raz co dwa, raz co miesiac, a tabsy zaczelam brac jak mialam 21 lat

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Stycznia 2009, 09:37 »
ja też miałam regularne 28-29 dni i trwały 4-5 dni, były bezbolesne,przed tabl. miesiączkowałam od 5 lat
ohh niech to znów powróci...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Stycznia 2009, 09:47 »
Powróci, powróci - ja brałam ponad 6 lat ;D i po odstawieniu chyba tylko raz miałam zawirowanie, ale to po kilku miesiącach, od tamtej pory jest oki

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #46 dnia: 30 Stycznia 2009, 11:12 »
martusia83 więc razem czekamy :)
o ile dobrze sobie przypominam to u mnie zanim zaczęłam brać tabletki raczej nie miałam za regularnych okresów

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Stycznia 2009, 14:02 »
ja miałam w miarę regularne po odstawieniu przez rok było koszmarnie. Było wszytko długie, krótkie cykle, krwawienie przez miesiąc

a teraz ciągle się męczę z plamieniami przed @......
niestety bardzo łatwo zaburzyć równowagę hormonalną gorzej ją przywrócić

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Stycznia 2009, 15:06 »
ja miałam w miarę regularne po odstawieniu przez rok było koszmarnie. Było wszytko długie, krótkie cykle, krwawienie przez miesiąc

Ja miałam identycznie przy ostatnim odstawieniu,
tylko u mnie były ciagle długie i coraz dłuższe cykle i pozniej krwawienie przez poł miesiaca, znam ten bol jak nie wiesz kiedy i nie wiesz ile bedzie trwalo

nie wiem ile sytuacja by trwala bo po okolo 7 miesiach wrocilam do tabletek, ale teraz bym nie chciala planuje powiekszenie rodzinki wiec juz nie chce ogladac tabletek choc jestem swiadoma tego ze wrocenie do normalnosci moze zajac torche czasu

a do tego jesli chodzi o dlugosc @ i bole, to bez tabletek to było tak 7/8 dni i bolesne miesiaczki a przy tabletkach zmienilo sie na 5/6 i czasami tez bolesne wiec pod tym wzgledem tabletki nie dawaly mi wiele, ciekawa jak teraz to bedzie wygladac 
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2009, 15:08 wysłana przez martusia83 »

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Stycznia 2009, 17:41 »
Ja jestem podłamana troche po wizycie u gina. Wykrył mi na jajniku jakieś guzki podejrzewa że to torbiel może być ale nie jest pewny. W poniedziałek rano mam usg więc się wszystko wyjaśni. Kurcze powiedział że to częsty objaw po odstawieniu po tak dlugim czasie tabletek bo wtedy jajniki muszą znowu pracować same a są już od tego odzywaczjone ponieważ przez długi czas były wspierane przez hormony. No niewiem jak będzie ale sie denerwuje trochę.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Lutego 2009, 15:03 »
katasha7 i co jak tam po usg, mam nadzięje, że jednak fałszywy alarm i wszytsko u ciebie ok

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Lutego 2009, 15:24 »
katasha7
ja mam 2 torbiele na jajniku, tzn miałam pół roku temu i lekarz powiedział, że to właśnie przez nieregularne miesiączki, miały zniknąć jak zacznę regularnie miesiączkować. Czy tam jeszcze są ? nie wiem
dowiem się jak będę pod koniec miesiąca u gina. Nie martw się, to nic strasznego.

:-*

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Lutego 2009, 15:37 »
Na szczęście wszystko ok ale przez weekend strasznie się stresowałam masakra poprostu. A jeszcze się naczytałam na różnych forach i wogóle więc od razu przed oczami najczarniejsze scenariusze. Dzisiaj lekarz na usg nic nie stwierdził powiedział że być może same się one wchłoneły ale kurcze przecież mineło tylko 4 dni czy to możliwe w tak krótkim czasie??
Poza tym cały czas podczas seksu jak i podczas badania ginekologicznego przy ucisku na prawą strone odczuwam taki tempy ból a jest po podobno typowe przy torbielach. Myślę czy dla pewności nie iść do jakiegoś innego gina bo dzisiaj mój był strasznie zabiegany i nie wiem czy troche na odwal nie zrobił tego usg

Iga a ty jak miałaś je leczone i czym się one u ciebie objawiały??

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Lutego 2009, 15:51 »
Ja mialam taka sytuacje,  że dośc często bolało mnie też po prawej stronie, i czasami podczas seksu, a jak mnie gin badał to tez bolało. Powiedział mi ze to moze byc cysta, ale poszlam na usg i nic nie wykryło wszystko w porzadku, a pani była bardzo dokładna :) A bóle pozostały choć z czasem jakos same sie zmiejszyly i teraz juz nie dokuczaja

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #54 dnia: 2 Lutego 2009, 21:07 »
nie objawiały się wogóle, czasem coś tam mnie zakuło, zabolało...
a leczenie, polegało na wyregulowaniu cyklu, czy sie udało nie wiem, mam teraz pierwszy cykl bez luteiny. Zobaczymy czy @ raczy się zjawić. Jeśli przyjdzie, to pójde do gina, w 14 d.c. na usg, wtedy dowiem się jak tam moje torbielki :)
póki co strasznie bolą mnie sutki, nigdy czegoś takiego nie miałam... :drapanie:

czy to usg miałyście dopochwowe? bo u mnie zwykłe wykazało 1 malusią torbielkę, dopiero drugie dopochwowe dało dokładny obraz

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Lutego 2009, 09:22 »
Ja miałam  dopochwowe

Iga_ a czemu w 14 dniu masz iść na usg ?

martusia83 pocieszyłaś mnie trochę że nie tylko ja mam takie objawy i już się coraz mniej tym przejmuje za 2 tyg mam jeszcze odebrać cytologie ale pewnie wszystko będzie ok :)

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Lutego 2009, 09:41 »
żeby zobaczyć czy mam jakąś owulacje...
cykle z luteiną miałam 29 dniowe, więc średnio owulacja powinna być około 14 dnia. Teoretycznie. Bo nie zauważyłam niczego co by ją przypominało, a luteine brałam od 16 do 25 dnia. Wiec okres tak czy siak przychodził po jej odstawieniu

Ja myślę, ze może być z tym problem. Wydaje mi się że w tym cyklu ona była w 9 dniu. Sama nie wiem

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 3 Lutego 2009, 13:37 »
Ja też miałam dopochwowe, przy takich obawach chyba najlepsze jest dopochwowe.

Eh czasami szkoda gadac ci lekarze to nas tak nastrasza, a poźniej okazuje sie, że nic nie jest i tylko nerwy niepotrzebne

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Lutego 2009, 23:47 »
ja bralam mercilon, potem microgynon21 okolo 7 lat, od wrzesnia 2008 nie biore.... i mam @ rowniutko co 28 dni.... ale jak czytam wasze posty to mnie ciarki prZechodza. Mam nadzieje ze nie bede miec problemow z dzidzia :D

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Lutego 2009, 08:18 »
a mi przylazła sama w 40 dc - czyli nie tak zle :) wczoraj zrobilam zlecone badania hormonalne, dzisiaj odbiore wyniki a w poniedzialek na wizyte. zobaczymy jak tam u mnie z hormonkami. zobaczymy, w ktorym cyklu sie uda :)