Autor Wątek: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??  (Przeczytany 47160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
Odp: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??
« Odpowiedź #90 dnia: 9 Marca 2009, 18:51 »
to dobrze, że lekarz tak podszedł do sprawy. Warto było poczekać bo to w umie dobre wieści, trzymam kciuki za leczone kolanko :) do wyznaczonego terminu na 100% bedzie działało jak należy  :Rowerzysta:

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Marca 2009, 17:21 »
Epata jeśli chodzi o wyznaczony termin to na razie go nie ma do odwołania :) dopiero jak kolano wydobrzeje to zaczne na nowo myśleć kiedy, inny mówią mi, że kolano to nie problem ale mi jakoś się nie widzi taka sytuacja. A w poniedziałek mam umówioną wizytę z rehabilitantem więc może szybciej wrócę do zdrowia :)

A kochane moje, może któraś z was mi pomoże w ocenie mojej dziwnej sytuacji.  Dzisiaj mam 20dc i rano bolał mnie brzuch tak jak na okres czasami i oprócz tego mam takie plamienia chociaż rano nie były zbyt słabe, teraz dopiero tak troche osłabło i nie wiem co to może być. Wiem, że czasami plamienia i bóle jajników występują podczas owulacji ale nie zaobserwowałam u siebie żadnych innych objawów, które by mogły potwierdzać owulację. We wcześniejszym cyklu nie miałam problemu w wyznaczeniu szczytu śluzu a w tym nic od początku tak sucho, żadnego śluzu. To już drugi cykl po odstawieniu, pierwszy trwał 31 dni i był bez żadnych problemów. Nie wiem co o tym myśleć wszystkim, ciekawa jestem czy @ przyjdzie normalnie    

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #92 dnia: 15 Marca 2009, 07:57 »
martusia83 chętnie bym Ci pomogła ale nie potrafię-choć wydaje mi się że to przez odstawienie-cykl zupełnie rozregulowany. Ale muszę Cię pocieszyć - Ty przynajmniej miałaś @
Ja jestem w 57 dniu cyklu i po prostu to czekanie mnie dobija. W piątek skończyłam brać duphaston, który miał być na wywołanie i teraz czekam aż @ przyjdzie. Ja to mam dopiero rozregulowane wszystko

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 15 Marca 2009, 11:38 »
Ja miałam dwa podejścia do tabletek. Po pierwszym, brałam je chyba 3 msc, góra 6, no nie pamiętam, i wtedy był totalny rozjazd mojego organizmu. Nic nie było tak jak wcześniej, już nie wspomnę o tym, jak przeżyła to moja cera i włosy :( a tabletki były przespisane po konsultacji z dermatologiem i ginekologiem na cerę itd. Ale za drugim razem, odstawiłam je po 9 msc i nic, echo, wszystko wróciło do normy, a mój cykl przed tabletkami był nieregularny (miedzy 30 a 35 dni), a teraz regularnie co 35 dni jak w mordkę strzelić. Nie wiem czy to "normalne" czy nie, ale po drugim razie byłam o wiele spokojniejsza, że nie było takich cyrków.

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Marca 2009, 18:15 »
Mierwa 57dni?? a ja juz się martwiłam moimi 38 dniami a to dopiero 1 cykl po odstawieniu tab,leten na wszeliki wypadxek w czwartek zrobie sobie test, choc sama nie wiem po co, ale zrobie :)

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Marca 2009, 19:31 »
tak epatko to 57dc także już po prostu .... szkoda słów. U mnie to też jest pierwszy cykl po odstawieniu - także nawet nie chcę myśleć co będzie dalej

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
« Odpowiedź #96 dnia: 15 Marca 2009, 20:11 »
Ja na szczęście nigdy ich nie brałam i nawet mój PM mi zakazał takich rzeczy używać. Wg nas jest to chemia i nigdy nie jest to obojętne dla naszego zdrowia. PM ma siostrę aptekarkę i mówi to samo. A lekarze wszystkiego nigdy nam nie powiedzą-jest to przemysł na którym się zarabia i to nieźle. Sama nie mam takich problemów, ale mam koleżanki które mają poważne kłopoty po odstawieniu tych tabletek. Zdrówka wszystkim WAM życzę.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Marca 2009, 21:32 »
Mietowka dobrze cie rozumiem  :przytul: miałam tak samo przy wcześniejszym odstawieniu tabletek i na czym sie skonczyło na ponownym braniu tabletek by uregulować wszystko bo lekarz mi powiedział, że nie może być 3/4 miesiecznych przerw pomiedzy @.

A teraz myślałam, że jak za pierwszym cyklem było ok i dostałam @ bez żadnych wiekszych problemów to już bedzie normalnie i tylko lepiej a tu co nie wiem sama co o tym myśleć.  Dzisiaj znów plamienia się powtórzyły i to większe, rano bół brzucha. Nie wiem czy mam to odebrać jako @ ale w 21dc jakoś za szybko jak na mnie :( zobaczymy co bedzie dalej.

Mietowka i Epata trzymam kciuki za jak najszybsze przybycie @ 

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #98 dnia: 16 Marca 2009, 11:26 »
hmmm u mnie piewrwsza @ po odstawieniu byla w 40dc. teraz juz jest 37dc, mam plamienia (ale to chyba po ziolkach na owu) i zobaczymy kiedy @ raczy sie pojawic :)

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Marca 2009, 12:13 »
grr a ja się poskarżę że znowu mam cykl bez owulacji masakra poprostu mam już dzisiaj chyba 34 dc i nic. Temperaturka mi skacze raz w dół raz w górę masakra juz mnie to denerwuje strasznie  :'(

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Marca 2009, 16:44 »
tak to racja wkurzające to jest
pozostaje tylko  :'(

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Marca 2009, 18:58 »
Ja chyba muszę w końcu z allegro sobie zamówić termometr bo jak chodzę i szukam po aptekach to patrzą na mnie jak na dziwoląga  :-\
A jak już go będę miała to przynajmniej bardziej się przyjrze jak wyglada mój cykl, może coś mądrego z tego wywnioskuje.

A jak myslicie jeśli mam 3/4 dni wcześniej plamienia zanim zacznie się taki normalny okres to za pierwszy dzień cyklu mam uważać zaczęcie się plamień czy tego już faktycznego okresu  :drapanie: bo już sama nie wiem, chyba się uwsteczniam zamiast rozwijać :)

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #102 dnia: 17 Marca 2009, 07:19 »
Ja osobiście uznała bym już plamienia jako 1 dc.

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 17 Marca 2009, 11:20 »
Ja to widzę kiedy mam 1 dzien cyklu bo mam automatycznie temperaturę niższą. Więc jak kupisz sobie termometr to tak będziesz rozpoznawać.
Ja musze zawieść do producenta mojego Lc bo chcę wydruk zrobić dla lekarza może on coś pomoże da jakieś leki już sama nie wiem  :(
Bu przecież jak bym teraz chciała dzidzię to bym nie mogła mieć  :'(
ale dobre jest to że mam chociaż lady compa i wiem co się dzieje w moim organizmie tak bym poprostu myślała, że mam długie cykle i tyle, nie wpadłabym na to że mam problemy z owulacją i płodnością :(

grr normalnie załamka :'(

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Marca 2009, 21:55 »
No właśnie coraz bardziej chce ten termometr  :-\ Bo teraz jakbym uznala pierwszy dzień plamienia za poczatek @ to bym miała 19 dniowy cykl, trochę mało - tak mi się wydaje. Po za tym nie zaobserwowalam żadnego śluzu, więc może jak bym miała wykres temperatury to bym wiedziała czy wogóle miałam owulacje. A tak na marginesie to @ rozkręciła sie dzisiaj, wiec tak ja wtedy 3 dni plamienia zwiastujące :)  

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #105 dnia: 19 Marca 2009, 16:27 »
no a ja 61 dc i już  :Blee: fiksuje. Ostatnią tabletkę Duphastonu wzięłam w piątek więc dziś jest 6 dzień przerwy jak sobie czekam na @ Już z tego wszystkiego nawet test zrobiłam dziś - no ale wynik negatywny wyszedł  :głowa _w_mur: 

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #106 dnia: 19 Marca 2009, 22:01 »
Mietowka trzymaj się  :przytul: kiedyś w końcu musi przyjść ta głupia @

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Marca 2009, 17:47 »
i jest wreszcie wyczekany i upragniony @  :Najlepszy: :skacza:

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Marca 2009, 22:20 »
No widzisz Mietowka GRATULUJĘ  :brawo: :brawo:
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2009, 22:21 wysłana przez martusia83 »

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Marca 2009, 12:49 »
dziękuję martusiu  :uscisk:

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #110 dnia: 23 Marca 2009, 09:29 »
eh, nie sądziłam, że będę komuś zazdrościła dostania @. Ja nadal czekam 46-dzień juz mnie to trochę męczy i drażni. I do tego mam jakieś dziwne wahania nastroju. Raz sie śmieję zaraz ryczę. Co te hormony z nami wyprawiają :(

Offline madejka3
  • bywalec
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Marca 2009, 14:52 »
moj dzisiaj 44 :( tez czekam

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 23 Marca 2009, 15:19 »
A mój 41 i też czekam

Offline mietowka
  • entuzjasta
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Marca 2009, 19:02 »
musicie się uzbroić w cierpliwość, wiem że to jest ciężkie no ale trzeba to jakoś przetrzymać. Będzie dobrze  :przytul:

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Marca 2009, 10:10 »
zastamawiam sie czy nie powinnam isc do ginekologa po jakies tabletki na wywołanie @. Jak myślicie? Ile powinnam jeszcze czekać? to juz 47 dzień.

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #115 dnia: 24 Marca 2009, 10:20 »
ja po 45 dniu już brałam luteinę, ale wcześniejsze cykle też miałam bardzo długie (nawet do 68 dni i skąpe plamienia). Teraz mam 38 dzień cyklu i sobie czekam na @, temperatura podwyższona wiec dziś pewnie się nie zjawi.

a jeszcze mam do Was pytanie, jeśli miałam cykl bezowulacyjny (prawdopodobnie- bo badanie usg w 20 dc) to jeśli od 24 dnia cyklu mam wyższe temperatury to to jest faza lutealna i tez powinna trwać około 14 dni? Troszkę się w tym gubię
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2009, 10:25 wysłana przez Iga_ »

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Marca 2009, 21:48 »
Epata jak najbardziej idź do lekarza widzisz mietowka była, dostała leki i się w końcu doczekała, ja jak sama też kiedyś czekałam to nie miałam okresu przez prawie 3 miesiace a odpowiedni lekarz na pewno ci pomoże nie zaszkodzi.

Iga jeśli nie było owulacji to nie wiem czy ma miejsce faza lutealna, bo to jest faza w której pęknięty pęchęrzyk zamienia się w ciałko żółte, więc jeśli wogóle jajeczko się nie uwolniło to na mój chłopski rozum nie ma tej fazy bo nie ma się co zmienić, fakt faktem jednym z objawów tej fazy jest podwyższona temperatura, ale to są moje przemyślenia a mogę się mylić więc polecam spytać kogoś bardziej obeznanego w temacie :) bo jak się zaczynam nad tym zagłebiać to już sama nie wiem :P

A ja okres można powiedzieć zakończyłam w niedziele, takie plamienie, w poniedziałek spokój myslalał, że już ładnie sie skończyło a tu od wtorku znowu plamienie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #117 dnia: 25 Marca 2009, 21:53 »
jeśli nie było owulacji to nie wiem czy ma miejsce faza lutealna
istnieje taka możliwość...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #118 dnia: 26 Marca 2009, 13:19 »
On 2011
Ona 2013

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #119 dnia: 26 Marca 2009, 16:18 »
to teraz wszyscy będą jedli Microgynon ....tudzież pochodne;

Diane, Cyprest, OC-35 i Syndi były zawsze refundowene, bo to są preparaty głównie o działaniu antyandrogenowym, a dopiero na drugim miejscu antykoncepcyjnym
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos