Autor Wątek: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??  (Przeczytany 46969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: po odstwieniu tabletek jak to jest u was??
« Odpowiedź #180 dnia: 23 Października 2009, 13:48 »
No ja tez juz prawie rok po odstawieniu ale zauważam poprawę cykl wraca chyba do normy bo już   2 raz z rzędu miał 34 dni ( a zazwyczaj poniżej 40 nie schodził)
Więc mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej

w ogóle wczoraj oglądałam na 2 "warto rozmawiać" i mówili właśnie o tabletkach. Powiem wam że jak to zobaczyłam to jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu że rzucenie tabsów i kupienie lady comp to była bardzo mądra decyzja

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #181 dnia: 23 Października 2009, 14:10 »
lady comp- jestem w szoku, że coś takiego istnieje  :szczeka:  :mdleje:

katasha7 Używasz tego?? Opowiedz mi coś o tym ;) Wiem jak działa bo poczytałam, ale czy to skuteczne? Nie zabezpieczasz się w inny sposób?Polegasz tylko na tym urządzeniu?

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #182 dnia: 23 Października 2009, 16:13 »
katasha7 a jak u ciebie to  wyglądało tzn. leczyłaś czy spokojnie czekałaś aż samo się unormuje. Bo u mnie jest tak ze po tym jak miałam 92 dniowy cykl to brałam dupka na wywołanie @ i później dwa cykle z tym lekiem, teraz mam pierwszy cykl po bez dupka no i tak jak wcześniej pisałam @ nie ma, były jakieś plamienia, które są dla mnie trudne do określenia czemu się pojawiły i tyle dalej czekam.
Życzę Ci aby twoje cykle co ostatnio miałaś faktycznie oznaczały poprawę bo wiem co to znaczy pełne rozregulowanie  :-\

Co do lady compa moja koleżanka sobie go nie dawno kupiła :) o skuteczności nie mogę nic na razie powiedzieć bo zbyt krótko go używa. Też nad nim myślałam, ale ja mam bardzo rożne temperatury mój wykres do góry i doliny, ja nic z niego nie umiem odczytać i jakoś przynajmniej dopóki nie będę miała normalnych cykli to nie ma o czym gadać
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2009, 08:54 wysłana przez Maja »

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Października 2009, 09:32 »
No tak stosuję go już prawie rok i jak jest zielone światełko to się niczym innym nie zabezpieczam.
Jak jest czerwone a więc dni płodne to używam gumek.
Na początku stosowania trochę się obawiam ale z czasem używania wszystkie obawy zniknęły
No i u mnie się naprawdę świetnie sprawdza nawet przy nietypowych cyklach

Ja jestem z niego mega zadowolona i tez na tym forum w ogóle dowiedziałam się że coś takiego jest :)

Co do cykli to ja nic nie brałam bo najdłuższe były ok 48 dni więc nie tak źle.
Zobaczymy jak to będzie w tym miesiącu.
Przez ostatnie 2 jak pisałam miałam 34 więc mam nadzieję że tak już zostanie.

Zauważam też że mam coraz mniejszy problem z cerą i z włosami które strasznie mi się przetłuszczały.

Martusia mam nadzieję że u Ciebie też się jakoś wszystko unormuje bo w porównaniu do moich cykli to twoje to istne wariactwo.

A co lekarz na to???

Ja mam nauczkę że już więcej tabsów nigdy nie będę brała
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2009, 08:53 wysłana przez Maja »

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Października 2009, 11:46 »
U mnie po odstawieniu pierwsze 3 cykle były książkowe, później zaczęły się robić nieregularne...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Października 2009, 11:52 »
U mnie wręcz odwrotnie - były co raz dłuższe. Ostatni już jednak mniejszy bo 34d. Mam nadzieję, że w końcu się ureguluje. Jeśli znów będzie się spóźniał to mam nadzieję, że tylko z jednego, wiadomego powodu :)

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Października 2009, 16:08 »
Katasha7 co lekarz na to hmm dał duphaston na wywołanie i kazał brać jeszcze następne dwa cykle i w sumie nic więcej nie mówił, nie powiedział co dalej jeśli znów będę miała podobne problemy. Wspomniał tylko, że jeśli bym nie dostała okresu nawet po leku to mam dzwonić do niego i wtedy wyśle mnie na badania.
Ostatnio stwierdziłam, że daje sobie czas do końca roku (wiele nie zostało:) jeśli dalej będzie jak jest to pójdę do lekarza i będę go naciskała, żeby dał mi skierowanie na badania hormonalne. Nie staram się na razie o dzidzie więc poczekam aż będzie pełny rok od odstawienia tabletek, niektórzy podobno potrzebują więcej czasu aby dojść do siebie  :-\  

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 28 Października 2009, 14:59 »
No niestety tabletki jednak strasznie zaburzają naturalny cykl mam nadzieję martusia że do końca roku rzeczywiście Ci się to unormuje a jak nie to te badania hormonalne koniecznie.

malgosiask czyli staracie się o dziecko??? nawet w staraniach takie nieregularne cykle mogą przeszkadzać bo wtedy ciężko jest przewidzieć owulację

SaTine  a ile już nie bierzesz tabletek i co to znaczy że zaczęły się robić nieregularne tzn ile trwają???

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 28 Października 2009, 16:51 »
Katasha7, testy owu robię od zeszłego cyklu. Niby wiem kiedy owu była ostatnio, ale jakoś na razie się nie udaje "trafić". Dziś 15dc i testy owu słabiutkie.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #189 dnia: 28 Października 2009, 19:22 »
Ja też się ostatnio zastanawiałam nad stosowaniem testów owulacyjnych w sumie tak dla siebie, żeby zobaczyć czy owulacja w ogóle się pojawia bo jak patrzę na temperaturę to nic z tego sensownego nie wnioskuje  ::) kilka dni temperatury na wysokości 40 paru stopni a później spada do 20 paru i tak w kółko  :-\
Czasami boję się, że jak w końcu będę chciała się starać to okaże się, że coś jest nie tak  
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2009, 08:52 wysłana przez Maja »

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Października 2009, 00:23 »
No właśnie...a czujecie czasem owulację? Bo ja znam babki które czują...ja w ogóle i też się czasem zastanawiam czy ja ją mam  :P Zanim zaczęłam brać tabsy nie czułam i po odstawieniu to się nie zmieniło. A jak jest u Was?

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Października 2009, 16:50 »
Dla pocieszenia mka ja też zbytnio nic nie czuję, jak było przed tabletkami to nie wiem bo nie pamiętam, dawno to już było i w tamtych czasach w ogóle się nie myślało o takich rzeczach :P
Mam jakieś bóle jajników czasem po tej czasami po tamtej stronie ale pojawiają się kilka razy w cyklu więc trudno stwierdzić co oznaczają, wcześniej wydawało mi się, że mogłam stwierdzić szczyt śluzu a teraz już nie :/ temperatura pozostawia wiele do życzenia no i w sumie to tyle dlatego coraz częściej myślę o testach owulacyjnych    

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #192 dnia: 5 Listopada 2009, 10:31 »
No ja tez mam bóle jajników ale kilka razy w cyklu czyje je najmocniej podczas stosunku. Trochę mnie to czasem niepokoi.

A ja mam nadzieję że się nie pochwaliłam za wcześnie bo mój lady comp owulację pokazał w tym cyklu bardzo późno przez to chyba znowu czeka mnie długi cykl:( a już myślałam że wszystko się jakoś normalizuje.

A czytałyście w ogóle na onecie artykuł o yasmin???
« Ostatnia zmiana: 5 Listopada 2009, 11:53 wysłana przez Maja »

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 5 Listopada 2009, 12:02 »
Ja nie czytałam, a co napisali?
Co do lady kompa, to ja póki mam regularne cykle to chyba zrezugnuje ;) Wydatek niemały, a nawet jak nam się dziecko przytrafi to tylko się cieszyć ;)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #194 dnia: 7 Listopada 2009, 18:27 »
ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3-4 cykle miałam wręcz idealne- wszystko co do dnia.. potem coś się zaczęło psuć i ostatnie 4 były bardzo nieregularne- od 20 do 45 dni, z tym że jeden cykl i @ jest 1-2 dni, w następnym z kolei ok.2tygodni :-\ a pani gin na to że wszystko jest ok, takie coś może się zdarzać po rzuceniu tabsów.. ale przez 8 miesięcy?? teraz mam 8cykl po odstawieniu, zaczęłam mierzyć temperature i zobaczymy jak to wyjdzie.. muszę doprowadzić swój organizm do porządku bo niedługo chcemy zacząć staranka o dzidziusia.. 

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 7 Listopada 2009, 21:27 »
bo niedługo chcemy zacząć staranka o dzidziusia.. 

Owocnych starań życze ;D ;D

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #196 dnia: 7 Listopada 2009, 22:16 »
sezorg ja mam teraz 7 cykl a tabletki odstawiłam prawie ze 11 miesiecy temu. Może to już tak jest bo moje 3 pierwsze cykle też były spoko, wszystko ok, a poźniej zaczeła sie jazda :) następony cykl trwał ponad 90dni i sam się nie zakończył.
A teraz znowu mam problem mam już 49dc i obawiam się powtórki z rozrywki. Temperatura jak zwykle nic nie pokazuje tzn. pokazuje totalne rozchwianie  :-\ A jak bym chciała zacząc się wkońcu starać o dzidzię to masakra nie wyobrażam sobie tego przy takich cyklach.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 7 Listopada 2009, 22:35 »
martusia83 sezorg nie straszcie mnie..ja po odstawieniu miałam już 4 cyle narazie b.regularne...

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #198 dnia: 7 Listopada 2009, 23:14 »
martusia83 sezorg nie straszcie mnie..ja po odstawieniu miałam już 4 cyle narazie b.regularne...
i życzę Ci aby takie pozostały :)
ja tak w ogóle to brałam tabletki na uregulowanie cyklu :P i w żadnym wypadku nie chce Cię straszyć, piszę tylko jak jest  mnie, a każdy organizm to indywidualna sprawa... ja dziś mam 19dc, owulacja na dniach jakoś bo coś czuję, więc znów będzie coś koło 40dni >:( nie mam siły na siebie już :-\

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 7 Listopada 2009, 23:22 »
No ja mam 15dc i mam owu..tzn. tak wynika z moich obserwacji, więc niby powinno być ok.
Moja gine twierdzi, że własnie bardzo niesłusznie tabsy są zapisywane na uregulowanie okresu...bo regulują ale w sposób sztuczny,a po odstawieniu organizm i tak robi po swojemu.

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #200 dnia: 7 Listopada 2009, 23:34 »
moja na ostatniej wizycie powiedziała że wszystko jest ok, że od strony lekarskiej nie widzi nieprawidłowości i jedyne co może mi zalecić to jeśli do 36dc @ nie przyjdzie to mam wziąść luteinę :Maruda: i to była moja ostatnia wizyta u tej gin :protestuje: bo nie wierzę że @ przychodzi kiedy ma na to ochotę i nie ma możliwości sprawdzenia dlaczego tak się dzieje i nic można zrobić aby wszystko wróciło do normy:-\

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 8 Listopada 2009, 10:56 »
Pewnie, trzeba wszystko sprawdzić, 3mam kciuki za poprawę :-*

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #202 dnia: 8 Listopada 2009, 18:46 »
mka to oby tylko dalej tak było :)

sezorg to jest moje drugie odstawienie tylko wtedy to już pierwszy cykl był bardzo długi i było w sumie gorzej niż teraz no i wtedy lekarz kazał brać tabletki na uregulowanie tak jak u Ciebie. Teraz od razu powiedziałam, że nie chce tabletek bo nie jest to dla mnie rozwiązanie to tak jakby jeść lody dzięki, którym się przeziębiło i dalej je jeść w celu wyzdrowienia :) Obecnie chcę iśc do innego lekarza i zobaczyć co mi powie, może w końcu zrobi jakieś badania a nie tylko ciągle luteina lub duphaston i na tym koniec

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 8 Listopada 2009, 18:59 »
martusia83 Imieninniczko Ty moja...ja podobnie jak moja gine uważam, ze tabsy nie pomogą w regulowaniu okresu-koniecznie zmień lekarza ;)

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #204 dnia: 11 Listopada 2009, 22:00 »
mka tamtego lekarza zmieniłam juz dawno:) teraz ten w sumie mi powiedział, że zrobi mi badania ale jakoś tak na razie nie zrobił  ::)

A tak z innej beczki, dostałam w końcu @ już się bałam, że znowu będę musiała tabletki brać, ale sama przyszła  :jupi: w sumie tylko w 52dc ale jest, może w końcu zacznie się normować, chciałabym bardzo  :blagam:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 11 Listopada 2009, 22:05 »
Ważne, że przyszła sama i nie trzeba było wywoływać. To przyciśnij tego lekarza,żeby powiedział Ci co musisz mieć zrobione z wyników...no łazi się do tych lekarzy,a oni myślą tylko jak na następną wizytę naciągnąć. Jak ci zrobi wyniki,coś ci przepisze,a okres się unormuje to już nie będziesz tak często do niego zaglądać...grrryyyy :nerwus:

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 11 Listopada 2009, 22:09 »
martusia83, to dobra wiadomość. Wiem co czułaś - mój najdłuższy cykl trwał aż 67 dni! Nie trzeba było wywoływać - ginka kazała czekać. I obecnie się uregulował w miarę - 34d. To już 4 cykl po tabsach.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #207 dnia: 12 Listopada 2009, 17:18 »
małgosiak ja miałam najdłuższy 92 dni ale wtedy miałam wywoływany okres, cykl to jest mój już 8 od stycznia :) Teraz mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej

mka zamierzam iść prywatnie do lekarza i zobaczyć co mi powie, wydaje mi się, że jak pójdę prywatnie to mnie pewnie skieruje na badania, tylko jakoś mi tak ciężko się zebrać i w końcu do jakiegoś zapisać  :-\

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 12 Listopada 2009, 17:51 »
Ja do gine chodzę tylko prywatnie- nie chcę tu rozpętywać burzy jak lepiej, ale poprostu tam łatwiej się dostać, a pewnych rzeczy nie da się zaplanować na 2 tyg wcześniej. I niestety uważam prywatną opiekę za lepszą-zapłacisz to masz :-X

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #209 dnia: 13 Listopada 2009, 12:05 »
No a ja jednak się za wcześnie pochwaliłam bo dzisiaj 41 dc a okresu nie ma kurcze ale tydzień byłam chora więc może przez to to przesunięcie.
Grr a już myślałam że się jakoś to normalizuje.

Co do lekarzy to ja tez się jakoś zebrać nie mogę ale postanowiłam sobie że też pujdę teraz prywatnie i zobacze co mi powie lakarz prywatny w końcu mu płacę to będę wymagała :P

Ja zawsze chodziłam jednak na służbę zdrowia bo miałam w miarę fajnego lekarza no tylko badań za bardzo nie zlecał.

Chciałabym wiedzieć jak po odstawieniu tabsów ma się mój organizm.
A pozatym moja kuzynka jest lekarką tylko  internistką w Warszawie i powiedziała mi na ostatniej wizycie że jak przechodzili ginekologie to pamięta, że uczono ich, że jak są długie lub nieregularne cykle to zawsze jest jakaś przyczyna i trzeba to zbadać. Ale sama przyznała że to kosztuje i dlatego większość lekarzy to olewa.

A co do artykułu o Yasmin to wklejam link do niego
http://wiadomosci.onet.pl/1582127,2678,1,kioskart.html