Autor Wątek: Jeszcze tylko 92 dni i... call me Mrs.:) mizia odlicza do 8 września 2007  (Przeczytany 37906 razy)

Offline mizia
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2007
Odp: Jeszcze tylko 92 dni i... call me Mrs.:) mizia odlicza do 8 września 2007
« Odpowiedź #420 dnia: 29 Sierpnia 2007, 20:21 »
tak, było naprawdę cudownie i z pewnością zapamiętam tę noc...

a teraz trochę smutków...
wczoraj byłam na przymiarce sukni... płakać mi się chce, bo już sama nie wiem czy dobrze wybrałam...
oprócz mnie na przymiarce były dwie dziewczyny, które mierzyły ta samą kieckę, tylko, że w kolorze ecru...
ja wybrałam białą... i... już sama nie wiem czy to dobry wybór był... wyjątkowo źle się w niej wczoraj czułam...
ona jest po prostu za duża na mnie... jest tak duża, że mam wrażenie, że żadna korekta krawcowej nie jest w stanie dopasowac jej do mojej figury...
poza tym na gorsecie były 4 dziury !!! oczywiście pani obiecała, że wszystko będzie pięknie i cudownie, ale ja jakoś się podłamałam...
a do tego jeszcze najmniejsze dostępmnne bolerko było na mnie za duże... nie wspominając już o tym, że nie za bardzo pasuje do sukni...
ech...

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #421 dnia: 29 Sierpnia 2007, 20:46 »
Ojejku no to bardzo złe wieści, ale jesli pani Ci obiecała że będzie wszystko w porzadku to rzeczywiście może to załatwią??? miejmy nadzieje  :-\

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #422 dnia: 29 Sierpnia 2007, 21:17 »
Mizia wieści nie są dobre ale nie martw się na zapas...

Jeśli chodzi o kolor sukienki to nie ma co sie sugerować kimś, że wybral ecru a Ty biel.... Biel też jest śliczna :D
Każda kieca ma swój urok a wlaściwie kobieta która ją nosi...

Ja na Twoim miejscu, z racji tego,że czasu nie masz za wiele, naciskalabym na tą panią na maksa by jak najszybciej zrobila Ci z sukienką...
Żeby nie było, że ją będziesz odbierała w sobotę rano - u nas były takie przypadki, że na godzinę przed ślubem przywoziła suknię... a ile płaczu Panny Mlodej....

Jak krawcowa ma rękę do szycia to tak pokombinuje, że kiecka bedzie leżala jak ulał... nic sie nie przejmój... :przytul:

Bolerko.... hmmmm może poszukaj gdzie indziej...

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #423 dnia: 29 Sierpnia 2007, 21:28 »
Mizia przecierz kobieta zmienną jest, raz nam się coś podoba a raz nie.
I nie martw się napewno wszystkie poprawki będą  dardzo dobrze wykonane, troche optymizmu  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #424 dnia: 29 Sierpnia 2007, 22:22 »
mizia kurde cieżka sytuacja... 1,5 tygodnia przed ślubem...

Nie załamuj się kochana - będzie dobrze, skoro Pani powiedziała że wszystko będzie poprawione to napewno tak będzie. To, że ktoś przymierzał inny kolor to nie znaczy czy jest on ładniejszy czy brzydszy. Dla mnie biel to jest prawdziwy ślubny kolor.
A nie mogą Ci tego bolerka zmniejszyć?? Przecież chyba skoro dopasują CI sukienkę to mogą też dopasować bolerko??

Kochana nie denerwuj się :) będzie dobrze. Ja też miałam przeboje z sukienką a wyszło wszystko super :)

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #425 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:13 »
a nie ma już możliwości zamiany na inną sukienkę? może będzie jakaś wolna co spodoba ci się???

ja tylko tak dumam sobie ale myślę że wybrałaś bardzo dobrze i na pewno będziesz wyglądałam pięknie.

jak ja mierzyłam to wszytkie dziewczyny mierzące obok wyglądały dla mnie przepięknie a jak patrzyłam na siebie to zawsze coś mi nie pasowało.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #426 dnia: 30 Sierpnia 2007, 23:47 »
Miziu!!! Dokłądnie jest tak jak dziewczyny napisały, raz nam się coś podoba, innym razem mniej.Ja na ostatniej przymiarce stwierdziłam,że wyglądam średnio...i że może powinnam była wybrać inną suknię.A może dlatego,że akurat Kasiq zmierzyła i pokazała sie w swojej!! Wiadomo,że wobec siebie jesteśmy o wiele bardziej krytyczni!! Na pewno da się te suknie zmniejszyć i poprawić ale MUSISZ TEGO DOPILNOWAĆ!!!Z tego co wiem to wystarczy czasem 2 dni na poprawki...Ale trzeba przypominać i umawiać się na konkretne terminy...Wbrew pozorom 1.5 tygodnia to dużo czasu.A jeśli chodzi o kolor...Ja ZAWSZE marzyłam o śnieżnobiałej bieli.Uważam,że to najlepszy kolor na ślub..W efekcie mam biel jedwabną ale bardzo jasną.I z tego co widać jesteś ślicznie opalona (albo masz taką karnację) i cudnie bedziesz sie komponować z bielą :D.Tylko nie przesadź z opalenizną.

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #427 dnia: 1 Września 2007, 18:08 »
dzięki dziewczyny.
jakoś to będzie, zwłaszcza, że... na kolejnej przymiarce, która była w czwartek okazało się, że jest jeszcze jedna spódnica z tej samej kiecki, prawie idealna na mnie, a co najważniejsze materiał na niej jest błyszczący, czyli taki jak w oryginalnej farage galaxy... ta spódnica, którą mierzyłam wcześniej była z matowego materiału i właśnie to mi nie pasowało do błyszczącego bolerka (błyszczącego - mam na myśli taftę, czy cos w tym stylu...)
od razu powiedziałam że ja biorę, nawet nie zmierzyłam tej wcześniejszej, która już czekała dopasowana...
wklejam zdjęcie i w pierwszej i w drugiej wersji. na zdjeciach pewnie nie widać różnicy, ale najważniejsze, że mam kieckę, w której się dobrze czuję...

oto wersja nr 1...

nr 2...

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #428 dnia: 1 Września 2007, 21:15 »
Jak to nie widac roznicy?
Widac jak diabli, mi tez ta lepiej widzi a jak ty sie czujesz dobrze to nie bylo nad czym myslec!
Twoje samopoczucie tego dnia jest najwazniejsze!!!
Mizia a co z bolerkiem?

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #429 dnia: 2 Września 2007, 16:23 »
Widać widać różnicę bardzo ładnie wyglądasz  ;D jaka laska z Ciebie  ;D

Offline justyska

• bywalec
« Odpowiedź #430 dnia: 2 Września 2007, 19:16 »
Pozno,bo pozno ale wkoncu i ja  mizia dolaczam do twojego odliczanka i postaram sie juz nadrobic caly watek.Jak narazie to musze powiedziec ze w sukience wygladasz swietnie.Ja rowniez chcialabym podobna,ale problem w tym ze suknie farage(o ile mi wiadomo) dostepne sa tylko na polnocy Polski,a to troche daleko ode mnie.Pozdrawiam.

Oleńka81

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 2 Września 2007, 22:59 »
Mizia!!! Widać sporą różnice!!! A poza tym wyglądasz boooskooo!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
« Odpowiedź #432 dnia: 3 Września 2007, 08:11 »
Druga wersja bardzo łądna,błyszczy sie ślicznie!

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #433 dnia: 3 Września 2007, 08:26 »
Mi się bardziej podoba matowa wersja :)

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #434 dnia: 4 Września 2007, 00:29 »
dzięki dzięki dzięki, ostatnio mialam mniej czasu aby zagladac na forum bo... mamy remont. jestesmy troszke nienormalni ze zdecydowalismy sie na to kilka dni przed slubem, ale cóż...
dzis bylam na ostatnie przymiarce sukni i jest cudowna!! dopasowana w sam raz!! a tak się bałam... mam też bolerko, z krótkim rękawem, a do teg rękawiczki, w razie jakby zimno było... chciałam bolerko z rękawkiem 3/4, tak abym nie musiała mieć rękawiczek,  ale niestety nie było mojego rozmiaru... trudno.

a teraz kolejna załamka...

nie mam jeszcze zamowionych kwiatów !!!

co więcej... nie mam koncepcji...
jutro wycieczka do kwiaciarni... może jeszcze uda mi się gdzieś zamówić...
nie wiem jak to jest, ale koleżanka wystraszyła mnie, że już nikt mi kwiatków nie zrobi, bo trzeba zamawiać je minimum 2 tyg wcześniej....

kolejna część mojego zmartwienia to fakt, że nie pomyślałam wcześniej o paznokciach. swoje mam ładne i całkiem długie więc ostatecznie mogły by być, ale przez ten cały remont mam przeczucie, że jednak do soboty nie wytrzymają i któryś się złamie... wolałabym mieć pewność i zarezerwowaną wizytę w tej sprawie...

tipsów nigdy nie miałam i nigdy mi się nie podobały, ale wszyscy mnie namawiają (poza narzeczonym) i myślę sobie, że chętnie bym je zrobiła... najgorsze  wtym wszystkim jest to, że już chyba nigdzie nie ma wolnych terminów... i co teraz...?

aaaa!!! Rafał nie ma jeszcze koszuli i kamizelki...

jutro będzie chyba najbardziej zwariowany dzień  w naszym życiu...

fajnie, że jesteście ze mną...

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #435 dnia: 4 Września 2007, 07:34 »
Jeśli chodzi o bukiet to na pewno znajdziesz kogoś kto Ci go zrobi...

Cieszę się, że z sukienką i bolerkiem wszystko ok... :D

Z paznokciami mam taki sam dylemat... tu możesz mieć gorzej z załtwieniem kosmetyczki...

Koszulę powina kupić bez problemu...z kamizelką może być gorzej...

Ale o cyzm ja w ogóle pisze... ;) Szczecin to takie duze miasto i na pewno ze wszystkim zdążysz :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #436 dnia: 4 Września 2007, 09:28 »
mizia mi się bardziej matowa wersja podoba, ale jeśli lepiej się czujesz w błyszczącej to to jest najważniejsze!!!!

Co do bukietu - jeśli nie chcesz z jakiś wymyślnych kwiatów to myślę że napewno będzie ok. Kwiaciarnia Ci rozbi bukiecik.

Paznokcie?? Barbart napisała - Szczecin jewst duży a więc napewno znajdziesz!!!! Tylko ja bym dzwoniła już teraz i próbowała gdzieś się umówić... Nie masz co odkładać tego na później bo może być z tym kiepsko.

koszula i kamizelka to też nie problem - jedziecie do sunset suits i wszystko macie na miejscu :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #437 dnia: 4 Września 2007, 09:52 »
Miziu bierz tą kieckę, w której się lepiej czujesz i nawet się nie zastanawiaj!! :ok: według mnie matowa jest ładniej wykończona, ale mi Dziewczyny na Forum też doradzały sukienkę, która fajnie wyszła na zdjęciu, ale ja źle się czułam w falbankach, tak więc wybrałam inną. Najlepsze jest to, że już na drugiej przymiarce stwierdziłam, że jest tyyyyyyyyyyyle ładniejszych ;)
Jeżeli chodzi o kwiaty, to rzeczywiście 2 tyg. u mnie to było minimum, bo moi Floryści musieli zamówić je na giełdzie spory kawałek od miejsca gdzie miałam ślub, ale w Sz-nie jest mnóstwo kwiaciarni, na pewno znajdziesz taką, która zrobi Ci bukiet jak zamówisz go teraz, tylko wymyśl sobie koncepcję i poszperaj troszkę na Forum, którą kwiaciarnię Babki polecają.
A z tym remontem to zaszaleliście ;D Jeżeli chodzi o pazurki to polecam żelowanie  :ok: Ja mam do tej pory, paznokcie wyglądają naturalnie (mam zrobione tak jak french) i są dużo bardziej twarde. A wyglądają tak:
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=8039.0
I nie stresuj się Kochana na zapas, wszystko będzie ok, bo przecież nie może byc inaczej!!  :przytul:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #438 dnia: 4 Września 2007, 10:19 »
dziękuję Wam kochane,
zaraz lecę poszukiwać kwiatków. będą róże, bo na tej nowej spódnicy są doczepione właśnie róże.
mam nadzieję, że paznokietki również załatwię.
pomysł gagatki, aby je pożelować mi bardzo przypadł do gustu.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 4 Września 2007, 10:29 »
mam nadzieję, że paznokietki również załatwię.
pomysł gagatki, aby je pożelować mi bardzo przypadł do gustu.
Cieszę się Kochana, że mogłam Ci pomóc  :przytul: Na pewno wszystko uda Ci się załatwić  :ok:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #440 dnia: 4 Września 2007, 10:39 »
Jak cos to mam bardzo fajna babeczke od paznokci to daj znac.

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #441 dnia: 4 Września 2007, 21:59 »
Agassi tak tak, poproszę o namiary na ta panią!! koniecznie!!
co prawda znalazłam miejsce, w którym mogą mi zrobić paznokcie, ale z tego co się zdążyłam dowiedzieć to to studio wcale nie cieszy się dobrą opinią...

kwiatki zamówione,
bukiet z pomarańczowych róż, z niewielką ilością zielonych dodatków. mam nadzieję że będzie piękny!

koszula kupiona. niestety w domu okazało się, ze jest o dużo za duża!! trudno, trzeba kupić nową...
kamizelka kupiona. bialutka. liczę na to że będzie się dobrze komponować z całością!

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #442 dnia: 4 Września 2007, 22:07 »
też mogę dać ci namiary na super babeczke dzisiaj byłam u niej zażelowac pazurki pieknie wyszło :) i juz umówiłam sie z nia na ślubne ona przyjmuje w zdrojach w jakimś salonie jak chcesz podam ci numer do niej

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #443 dnia: 4 Września 2007, 22:12 »
kitki, kochana, podaj mi proszę do niej nr, jeśli babeczka od Agassi nie będzie miałą czasu to zgłoszę się do Twojej... a może od razu się do niej zgłoszę, bo to bliziutko :)
jeju, trzymajcie kciuki, aby udalo mi się mieć piękne pazurki!!!

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #444 dnia: 4 Września 2007, 22:18 »
nr poszedł na priva trzymam kciukasy aby sie udalo bo rzeczywiscie jest juz troszke pozno miziunia to juz w sobotę  ;D ;D ;D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 4 Września 2007, 22:24 »
No widzisz Miziu, i wszystko jakoś uklada się i dopinacie na ostatni guzik!! A już tak niewiele czasu zostało....:D :D.Juz całkiem niedługo będziemy nazywać Cię Mrs :D :D

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 5 Września 2007, 08:25 »
Super, że udało Ci się kwiatuchy zamówić  :ok: Cóż mogę napisać?? A NIE MÓWIŁAM!!!!!!!!!!! :skacza: Z paznokciami też na pewno się uda!!  ;D

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #447 dnia: 5 Września 2007, 08:34 »
chyba przegapiłam ale na której sukience w końcu stanęło? błyszcząca czy nie??

no i zdjęcia pazurek koniecznie musimy zobaczyć!!!!

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #448 dnia: 5 Września 2007, 12:06 »
Czas ucieka... jeszcze kilka dni !!!!!!!!!

Jak samopoczucie Mizia ? ? ?

Offline mizia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #449 dnia: 5 Września 2007, 14:35 »
chyba przegapiłam ale na której sukience w końcu stanęło? błyszcząca czy nie??

grubcio będzie błyszcząca!!

Czas ucieka... jeszcze kilka dni !!!!!!!!!

Jak samopoczucie Mizia ? ? ?

muszę przyznać, że jest ok. luzik maksymalny. bardzo się temu dziwię, bo sądziłam ze już na 2 tyg przed ślubem zacznę wariować a tutaj takie miłe zaskoczenie :)

remont się powoli kończy, ale niestety zostało nam jeszcze duuużo sprzątania... :(

zapisałam się na pazurki... studio się nazywa nail express, podobno robią je naprawdę ekspresowo i ładnie... mam nadzieję! idę w piątek, to chyba nie jest za pozno??

właśnie przed chwilą zamówiliśmy dekorację samochodu. zdecydowaliśmy się wypożyczyć, a nie kupić, bo te wypożyczane dekorację są na przyssawki, a te do kupienia na klej...
wyboru nie było dużego, ale coś nam się udało znaleźć... bukiet na maskę w tonacji pomaranczowo - łososiowej, a do tego kokardy na klamki.

kupiłam też pończoszki... uff!! kolejna rzecz z głowy...

dziś jedziemy ustalić dekorację kościoła. no i może uda nam się kupić koszulę dla R.

a jutro odbieram kieckę :)