Autor Wątek: Grudziądz i okolice  (Przeczytany 56611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Odp: Grudziądz i okolice
« Odpowiedź #150 dnia: 10 Czerwca 2010, 22:18 »
W lipcu idę na wesele i przy okazji sprawdzę czyjeś umiejętności. Też napiszę jak wyszło :)

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #151 dnia: 12 Czerwca 2010, 19:39 »
Madziu - a jest szansa żebyś podała mi namiary na tę Panią co Cię malowała?

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #152 dnia: 25 Czerwca 2010, 14:06 »
Dziewczyny, jestem załamana... Właściciel Muza cafe we wrześniu kończy działalność i tym samym zostaliśmy bez sali :'( Orientujecie się jak tam z obłożeniem terminów w lokalach na przyszły rok? Chyba mam jeszcze szanse coś zarezerwować? Ciekawią mnie Wasze opinie o Krasnalu i Gościńcu pod lipami. I w ogóle jaki jest fajny lokal na wesele 50-osobowe.

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #153 dnia: 26 Czerwca 2010, 10:38 »
O kurcze bardzo Ci wspolczuje, my tez myslelismy o Muza cafe ale w koncu wybralismy miejsce w Kwidzynie. O Krasnalu nic nie slyszalam ale tez myslelismy o Goscincu pod Lipami tylko ze tam jest mala sala co najwyzej na 40 osob.
Wydaje mi si eze jeszzce znajdziesz cos na przyszly rok o ile sie pospieszycie. Powodzenia

Offline goda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2010
« Odpowiedź #154 dnia: 26 Czerwca 2010, 20:00 »
beaberry- współczuję.  ale myślę że dacie radę jeszcze coś ciekawego znależć na przyszly rok.  w gościńcu pod lipami nie polecam- mała sala, jedzenie takie sobie i też słyszałam o wynoszeniu wódki.
Ja mam wesele 4 września w sali w Węgrowie.  W sumie już wszystko mamy załatwione, typu kamerzysta, fotograf, zespół, dekoracja kościoła.  Pozostaje mi rozejrzeć się za fryzjerką, kosmetyczką i kwiaciarnią.  Macie coś godne polecenia?
Tak wogóle to cieszę się, że wyszukałam to forum bo rzeczywiście jeśli chodzi o Grudziądz i wesele to nie ma tego wiele w sieci.

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 27 Czerwca 2010, 21:03 »
Polecam kwiaciarnie w Piotrze i pawle. A z kosmetyczka i fryzjerka to nie mam naprawde pojecia.

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010 r.
« Odpowiedź #156 dnia: 27 Czerwca 2010, 21:08 »
Bardzo współczuję beaberry - tym bardziej, że wiem co czujesz nam babeczka chciała wymówić salę na niespełna pięć miesięcy przed ślubem. Jak poszukiwaliśmy sali, to bardzo nam się spodobało w Gościńcu pod Lipami - tylko faktycznie malutka sala, no ale my mamy wesele na 80 osób. Myślę, że Twoja 50 mogłaby się zmieścić. A spróbuj jeszcze w Zajeździe pod Kasztanem - też jest ładnie i mogą mieć jeszcze wolne terminy. Moja rada - nie stresuj się na zaś - macie jeszcze trochę czasu i znajdziecie na pewno super salę, jeszcze lepszą niż muza cafe. (U nas właśnie tak było :-)). Pozdrawiam i daj znać jak poszukiwania.

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #157 dnia: 6 Lipca 2010, 19:19 »
Zarezerwowaliśmy Krasnala :) Sala bardzo mi się spodobała, jadłospis też niczego sobie. Zobaczymy jak będzie :) Tylko datę trzeba było zmienić. Na poprzednią datę tylko jeden lokal z ok. 10, do których dzwoniłam, miał wolne. Jakieś szaleństwo z tymi salami.
oliwka333 , chodzi Ci o kwiaciarnię w PiPie(;D) na Kalinkowej? Tam jest na razie zamknięte, ale jeśli to tam, to byłoby mi na rękę, bo mam niedaleko.

Offline blondasekk89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 7 Lipca 2010, 16:25 »
Czesc dziewczyny mam na imie Paulina i wlasnie sie zalogowalam na tym swietnym forum  ;D
Próbuje znalezc sale i dostaje nerwicy wszystko co pisze w internecie to  bialy bór ,karolina ,rad ,energetyk itd. . .  i tak wkolko . . 
czy mozecie doradzic jakie miejsca was usatysfakcjonowaly ? ja ogolnie chcialabym jedzenie w oddaleniu od miejsca do tancowania ale niechce osobnego pomieszczenia gdyz znajomi mieli slub w domu weselnym bialy bór. .   i przez to ze niebylo widoku na sale niezbyt zachecalo to osoby do wstania z krzesel po paru kieliszkach . .  :P  a tak czy siak mozna popatrzec jak wszyscy sie bawia . .  mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi :) niemam narazie zbytnio mozliwosci ogladania tych sal na zywo gdyz mieszkam w uk . .  jesli mozecie pomóc :*

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #159 dnia: 7 Lipca 2010, 17:16 »
blondasekk89 Ja tydzień temu zarezerwowałam zajazd Krasnal we Fletnowie. Zależało mi na tym, żeby jedzenie i tańczenie było na tej samej sali. Tam sala jest duża i prostokątna, na jednym końcu jest orkiestra, a na drugim stoły. Nie pamiętam dokłdnie ile osób mieści. A nie jest to znowu tak daleko od Grudziądza, jakieś 10 km.
W sali Las Vegas jest sala w kształcie litery L. Krótszy odcinek jest miejscem na tańce, ale myślę że przy krótszym stole tańce odbywają się też na dłuższym odcinku i wtedy widać tańczących. Orkiestra stoi na czubku L, więc widać ją ze stołu.
Jest jeszcze Leśniczówka, zodiak, itd, ale to pewnie wiesz. Poza tym chyba nic nowego. Czytałam o jakiejś Przystani, ale nie wiem gdzie to i jak tam jest.

Offline blondasekk89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 7 Lipca 2010, 17:44 »
beaberry   wkoncuu jakies nowe nazwy  :P dziekowac dziekowac :) ps. czy wiesh gdzie moge znalesc jakies zdjecia jak wyglada w srodku ten zajazd pod krasnalem ?? bo niema nigdzie  ??? ;D

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #161 dnia: 7 Lipca 2010, 21:41 »
Niestety zdjęć nie znalazłam w internecie. Byłam tam tylko raz, ale na tyle nam się spodobało, że zarezerwowaliśmy ;D
Pod krasnalem... :hahaha:

Offline blondasekk89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 8 Lipca 2010, 11:51 »
oj tam sie czepiasz  tak mi jakos lepiej zabrzmialo ;D ''pod krasnalem :D buhahahha ;]

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #163 dnia: 14 Lipca 2010, 17:23 »
ja mam zarezerwowany Czarci młyn :) ze względu na niesamowity, jak dla mnie klimat i wystrój.  Ale znalazłam fajnego kamerzystę, który, tak jak kiedyś już pisałam, zrobi nam prawdziwy FILM z wesela, który nie będzie trwał 3,5 godz  :D - pro- media. 

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Lipca 2010, 17:24 »
a pierwszy taniec?? uczyłyście się gdzieś?? możecie polecic jakiś kurs?? :)

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 17 Lipca 2010, 11:27 »
macie juz wybrana piosenke na pierwszy taniec?? ja nie moge sie na nic zdecydowac. My akurat mamy szczescie bo mojego TZ rodzice uczyli nas tanczyc. Oni chodza na rozne kursy i nauczyli nas tez kilku ukladow tanecznych  wiec chyba cos z tego wykorzystamy. Ale co do piosenki tto nie mamy pojecia.

Offline marzena1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #166 dnia: 23 Lipca 2010, 13:44 »
Witajcie dziewczyny:) ja równiez pochodze z Grudziadza i czasem przegladam to forum. My rowniez w przyszlosci planujemy ślub ale data jeszcze jest nie wyznaczona bo przebywamy za granica i tak specjalnie nam sie nie spieszy  ;D Tak sobie zartuje. . . . jak by na przyszly rok sie udalo to byloby super ale czytajac tutaj jakie problemy sa z salami to nie wierze. . . . no i jeszcze koszta. . . trzeba przygotowac wieksza gotówke. . . jak liczylam wstepnie ok 25 tys na 100osob ze wszystkim. . . chcialabym byscie napisaly czy moj kosztorys wstepny jest ok. . . . czy moze przesadzam albo za malo napisalam. . . . jestesmyz tej samej okolicy wiec ceny za lokal sa zblizone. . . pozdrawiam wszystkich :)

Offline marzena1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #167 dnia: 23 Lipca 2010, 13:47 »
oliwka333 co do pierwszego tańca na wesele to moim zdaniem powinna to byc taka Wasza romantyczna piosenka. . . dobrze sie kojarzaca. . . My taka mamy i jak przy niej tanczmy albo ja słysze az mi ciarki przechodza. . . .

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #168 dnia: 23 Lipca 2010, 15:50 »
marzena1984 moim zdaniem z palcem w nosie znajdziesz salę na przyszły rok ;D Znaczy nie jest tak źle. Ja ostatnio szukałam sali to rzeczywiście moja data była w większości zajęta, ale Ty możesz przecież wziąć obojętnie jaką datę i będzie ok. Sale nie są jeszcze obłożone. A co do kosztorysu to mam wątpliwości czy uda się zmieścić w 25 tysiącach. Ja mam wesele na ok. 50 osób i obawiam się, że całkowity koszt przekroczy 20 tys. Chyba że mówisz o samej sali.

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: 24 Lipca 2010, 08:50 »
My tez mamy wesele na 50 osob i liczymy ze wydamy okolo 20 tys.
Mam taki pomysl na dekoracje stolow powiedzcie co myslicie. Na stolach chemy rozsypac platki roz i ustawic swiece w muszelkach. przesylam link zeby latwiej mozna bylo to sobie wyobrazic. prosze o szczere rady.
http://www.chloebeck.co.uk/CB8708.html

Offline madzia807

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #170 dnia: 25 Lipca 2010, 20:09 »
czy miał ktoś może wesle na stadionie żużlowym w Adriano?jesli tak to liczę na opienie wydane przez was

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #171 dnia: 25 Lipca 2010, 23:29 »
Oliwka, muszelki bardzo ładne.
Obiecałam, że napiszę co i jak po czesaniu i malowaniu na ostatnie wesele. Oto moje wrażenia.
Na fryzurę byłam umówiona w Image do pani Agnieszki. Jak przyszłam to pani Agnieszka powiedziała, że plany się zmieniły (jakieś znajome) i kto inny mnie uczesze >:(  Umyto mi i wysuszono włosy i tak sobie siedziałam czekając nie wiadomo na co przez 15 min. Potem przyszła fryzjerka, zapytała czy mam wsuwki (nie miałam) i wysłała dziewczynę na miasto na poszukiwanie wsuwek (musiałam wyłożyć pieniądze za nie). Trwało to kolejne 15 min. Na dodatek powiedziano mi że mogę tylko pomarzyć o lokach i falach, bo w taki upał się nie utrzymają :( Jak łatwo się domyślić wydarzenia te nastawiły mnie pesymistycznie :nerwus: Jak się okazało czesała mnie pani Ania i byłam zadowolona z fryzury, którą z wielką pieczołowitością stworzyła, ale moja mama mówi, że na ślub mam się czesać gdzie indziej, bo za bardzo były widoczne wsuwki. Mimo wszystko polecam panią Anię.
Na makijaż byłam umówiona do Jędrzejewskich na Bydgoskiej (nie wiem jak miała na imię kosmetyczka). Wszystko poszło sprawnie i w jakieś 15 min miałam makijaż. Był ładny, choć teraz wiem, że muszę wcześniej zastrzec, że chcę jasny podkład ( bo ten co miałam był ciemniejszy niż moja karnacja), nie błyszczący puder (bo wyglądałam cały czas jak spocona) i delikatniejsze cienie (ale sama chciałam mieć ciemne). To chyba wszystko. Jakby ktoś wątpił - makijażystkę polecam ;)

Offline madzia807

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #172 dnia: 5 Sierpnia 2010, 13:46 »
czy zna ktoś kwaciarnie Pasja jesli tak to licze na wasze opinie

Offline Paulik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Sierpnia 2010, 10:51 »
Witam dziewczyny:) Ja juz ten dzien mam za soba :))) Z czystym sumieniem moge polecic wam Dja Pawla z Bydgoszczy ( chyba firma BEAT czy jakos tak) w kazdym razie swietnie dopasowal muzyke do starszych jak i do mlodszych, cena tez nie byla jakas tragiczna.  Jeslibyscie  byly zainteresowane to to jest jego nr 605373937.  Pozdrawiam Paulina

Offline Karolajnaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocha się za nic.
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #174 dnia: 24 Sierpnia 2010, 12:05 »
Witam wszystkie dziewczyny,

Jestem pierwszy raz na forum.  Wesele mamy w Energetyku.  Zastanawialam sie nad Radem ( ale wg nas jest za ciemna sala i nieciekawa okolica).  Wybralam Energetyk, poniewaz najbardziej zalezalo mi na miejscach noclegowych (mam gosci przyjezdnych).  Poza tym jest niezwykle piekny widok, jezioro i sceneria daje uroku.  Z cenami za posilki slyszalam, ze wynosi 215 - 250 z poprawinami.  Nie wiem tylko, czy na poprawiny przyrzadzaja nowe potrawy czy sa tylko podgrzewane te z nocy poprzedniej.  Jesli by tak bylo, myslalam nad zwyklym sniadaniem przy posilkach z nocy poprzedniej.  By dodatkowo nie placic za nowe potrawy.  Doszlam do wniosku, ze zawsze cos zostanie, wiec nie bedzie tak zle.

Sale przystraja sie na wlasny koszt - to juz mam zalatwione, zrobi to moja dobra znajoma.
Zastanawiam sie tylko nad Kosciolem - ja naleze do Sw.  Krzyza, mam jeszcze do 'wyboru' Fare.  Krzyz jest bardzo duzy i dekoracja moze tam nie przyniesc swojego efektu.  Ale mam sentyment z tym Kosciolem, bo mialam tam komunie :) Fara - piekny, maly kosciolek. .  sama jeszcze nie wiem.  Mam dosc duzo czasu na zastanowienia.

Offline Karolajnaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocha się za nic.
« Odpowiedź #175 dnia: 24 Sierpnia 2010, 12:44 »
Jak kwestia z alkoholem i ciastami? Zapewne trzeba na wlasna reke zakupic? Tort wiadomo, ze tak :) Wybralam sobie z Sowy, sa przecudne i bardzo dobre.  Co myslicie?

Offline Karolajnaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocha się za nic.
« Odpowiedź #176 dnia: 24 Sierpnia 2010, 12:56 »
Ach, no to super, ze sami zapewniaja tort i ciasta.  Ja wymyslilam sobie osobno szwedzki stol, na ktorym beda wlasnie ciasta, owoce, zagryzki, inna wodka, piwa, soki, napoje;  na co, w danje chwili bedzie mial ochote gosc.
Musze sie do nich wybrac i ustalic szczegoly :)

Offline Karolajnaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocha się za nic.
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Sierpnia 2010, 13:03 »
Acha, no to fajnie.  Tak, wodka  i napoje beda na stolach.  ale oprocz tego beda inne trunki do wyboru na szwedzkim stole.  Fajnie, ze maja w standardzie kawe i herbate.  Troche w oko rzucaly mi sie turkusowe rolety, troche jakby nie pasowaly do kolorow scian ;)

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Sierpnia 2010, 22:24 »
Też należę do Krzyża i nie wyobrażam sobie brać ślubu w innym kościele. Tu byliśmy oboje ochrzczeni, a ja przyjęłam też resztę sakramentów. Są na pewno kościoły piękniejsze, np. św. Ksawerego, ale z Krzyżem jestem związana emocjonalnie ::) Nawet przeżyję tą ich standardową dekorację, bo nie chcę wydawać dodatkowych pieniędzy, a w tak dużym kościele i tak by "zginęła".

Offline Karolajnaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocha się za nic.
« Odpowiedź #179 dnia: 27 Sierpnia 2010, 11:31 »
No dokladnie.  Tylko ja sie zastanawiam czy Proboszcz da mi pozwolenie na Slub, jak ostatni raz widzial mnie z 8 lat temu :) Juz przy pobieraniu zaświadczenia o mozliwosci bycia chrzestna byly problemy. . ;/
Ciekawe jak ywglada ta ich standardowa dekoracja.  Myslalam, by jeszcze sama cos od siebie upiekszyc.  Ale nie wiem czy warto wydawac dodatkowe pieniadze, by dekoracja byla 'widoczna'w Krzyzu. .