Autor Wątek: Grudziądz i okolice  (Przeczytany 56582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.07.2008
Odp: Grudziądz i okolice
« Odpowiedź #90 dnia: 8 Listopada 2009, 22:06 »
Hej jeszcze nie bylam u ksiedza, bo jestem jeszcze w Anglii ale bede za miesiac , no i chce miec slub  w moim rodzinnym kosciele im.  NMP w Mokrym , kurcze troche daleko masz sale ,chociaz ja tez zastanawialam sie nad Kwidzynem jesli bym nie znalazla nic wolnego,ale mialam fuksa, bo tak naprawde to nie mialam duzego wyboru,bo mam miec wesele na ok. 150 osob,jesli wszyscy dojada,bo polowa musi dojechac z Lublina, a w Grudziadzu przewazaja sale do 100 osob max, jeszcze byly miejsca w Krasnalu w Fletnowie,taniej, ale nie podobalo mi sie tam ,wole zaoszczedzic na innych rzeczach. . . . o ile sie da  ;) A Ty w jakim kosciele bierzesz slub ?

Ja też brałam ślub w moim rodzinnym kościele w Mokrem;)))

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Listopada 2009, 20:54 »
Dziewczyny prosze was o jakies opinie o zespole Razmus z Grudziadza, bo umowilam sie z nimi na rozmowe  ;) Czy ktos o nich slyszal  ??? Piszcie prosze jesli macie namiary na jakis zespol ktory gra na zywo  :)

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4/09/2010
« Odpowiedź #92 dnia: 16 Listopada 2009, 14:43 »
Niestety nic o nich nie slyszalam.  U mojej kolezanki gral zespol Awans, ludzie bardzo dobrze bawili sie przy ich muzyce,ale nie mam do nich namiarow. Musialabys poszukac w necie.

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #93 dnia: 16 Listopada 2009, 22:50 »
Rany  :o  musze sprostowac chodzilo mi o zespol RAMZES z Grudziadza, Silena o nich pisala, umowilismy sie na spotkanie z nimi ,ale nie mam pojecia jak graja, jak cos o nich slyszeliscie to piszcie prosze , przepraszam za ta pomylke  ;)  Awans tez sprawdze, dzieki asia-kicek  :) ,a jak tam u Ciebie poszukiwania zespolu  ???

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 17 Listopada 2009, 18:13 »
My bedziemy mieli Dj z Bydgoszczy. W naszym przypadku orkiestra odpada bo bedzie troche zagranicznych gosci :))

Offline madzia807

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #95 dnia: 1 Grudnia 2009, 11:10 »
witajcie ja dopiero powoli zbieram inforamcje na temat gdzie co i jak? slyszalam od paru osób że warto zaryzykować i zrobić wesle w węgrowie czy macie moze namiary na ta pania zeby sie skontaktować?co sądzicie poza tym o weselu w leśniczówce?czy znacie ceny np energetyku, krasnalu w fletnowie??wesele ma byc na okolo 70 - 80 osob polowa gosci bedzie z okolic chojnic wiec musimy jakies pokoje zarezerwowac moze cos pomozecie doradzicie??chodzi mi tez troche o koszty bo ja nie mam juz mamy i nie chce za bardzo obciazac taty a jeszcze studiuje i nic poza dorywcza praca nie moge podjac pozdrawiam i z gory dizekuje za cenne rady i namiary na pania ktora robi wesela w wegrowie

Offline madzia807

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:01 »
dziekuje za odpowiedz szukam jeszcze namiarow na pania z wegrowa bo zanim bede doklanie myslec ile osob musze znac kwoty zeby moc ocenic na co mnie stac a na hotel rad na pewno mnie nie stac jeszcze raz dziekuje i licze na dalsza pomoc

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 2 Grudnia 2009, 20:33 »
Ja ze swojej strony polecam Czarci Młyn - miałam wesele na 75 osób, ale sala pomieści duuużo więcej. Cena ukształtowana jest w zależności od ilości i rodzaju jedzenia. Oczywiście zaraz obok jest hotel,wiec z noclegami tez nie było problemu. Ogólnie mieliśmy do własnej dyspozycji cały czarci+hotel, obiekt był wyłączony z użytku publicznego na weekend.Na priv wysłałam Ci info dot. kwestii finansowej.

Offline madzia807

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 2 Grudnia 2009, 22:03 »
dziekuje za pomoc na pewno udamy sie tam i dowiemy szczegolow tylko boje sie o noclegi poniewaz u nas polowa praktycznie bedzie dojezdnych juz myslelismy czy nie robic w okolicach pana mlodego jeszcze sie zastanawiamy pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 3 Grudnia 2009, 20:25 »

[/quote
ps MonkaG1 gratuluję dzidziusia ;) śliczny suwaczek :)[/color]
[/quote]

Dziekuję bardzo:) Wreszcie się nam udało....;)

Wracając do Czarciego...kwestia wyłączności restauracji i hotelu była do uzgodnienia z właścicielami. W tamtym roku był "próg finansowy"całej imprezy, jeśli był spełniony można było mieć cały obiekt tylko dla siebie i gości...Nie wiem jednak jak jest teraz...

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #100 dnia: 7 Grudnia 2009, 20:58 »
Kochane - mam prośbę.  Czy któraś z Was ma może namiary na jakieś trio/kwartet smyczkowy? Chodzi mi o jakichkolwiek muzyków zajmujących się oprawą muzyczną ceremoni ślubnej.  Będe bardzo wdzięczna za pomoc  :)

Offline lucy3009
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #101 dnia: 8 Grudnia 2009, 22:34 »
Witam, mam prośbę o opinie na temat 2 zespołów: RAMZES i MALAVI.  Interesuje mnie też czy ktoś miał może wesele w zajeździe Krasnal w Fletnowie.  Będę wdzięczna za jakieś info :)

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 9 Grudnia 2009, 19:20 »
Ja również w temacie tych zespołów nie pomogę - czytałam jedynie na którymś z forum grudziądzkich pozytywne wypowiedzi nt. MALAVI, ale sama nigdy ich nie słyszałam. Niestety nie znam też nikogo, kto miał wesele w Krasnalu.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #103 dnia: 13 Stycznia 2010, 20:23 »
Witajcie! Jest tam kto? Ja planuję ślub na 2011 rok i jeszcze nic nie mam załatwione.  Nawet daty  ;D Chciałabym, żeby wesele odbyło się w Muza cafe( akcent).  Gości będzie ok.  50 więc powinni się zmieścić.  Nigdy nie byłam tam na weselu - czy ktoś ma jakieś doświadczenia weselne związane z tym miejscem? Co było ok, a co się nie sprawdziło?? Jedna dziewczyna z forum miała zespół Deja vu.  Byłabym wdzięczna za opinię.  nie wiem czy zdecydować się na zespół czy na DJ-a.
Cytat: asia-kicek link=topic=7264. msg1086163#msg1086163 date=1258478022
My bedziemy mieli Dj z Bydgoszczy.  W naszym przypadku orkiestra odpada bo bedzie troche zagranicznych gosci :))
Też mam na oku DJ-a z Bydgoszczy - czy nie chodzi Ci przypadkiem o Dj-a, wodzireja Pawła? Znalazłam stronę internetową takowego, ale nie było tam nazwiska.

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Stycznia 2010, 19:39 »

Też mam na oku DJ-a z Bydgoszczy - czy nie chodzi Ci przypadkiem o Dj-a, wodzireja Pawła? Znalazłam stronę internetową takowego, ale nie było tam nazwiska. 

Ja bylam na weselu gdzie gral Dj Pawel z Bydgoszczy przedstawil sie jako Wujek Pawel, muzyka byla beznadziejna  nie patrzyl na gosci tylko gral to co lubi.  Bardzo mi sie nie podobalo i innym gosciom rowniez.  Nie liczyl sie z niczyim zadniem.

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Stycznia 2010, 21:37 »
Cytat: oliwka333 link=topic=7264. msg1137082#msg1137082 date=1263494358

Ja bylam na weselu gdzie gral Dj Pawel z Bydgoszczy przedstawil sie jako Wujek Pawel, muzyka byla beznadziejna w ogóle nie patrzyl na gosci tylko gral to co lubi.   Bardzo mi sie nie podobalo i innym gosciom rowniez.   Nie liczyl sie z niczyim zadniem. 

oliwka, nastraszyłaś mnie :o Proszę, zobacz czy to jest ten sam.  oto jego strona: hxxp: www. dj-wodzirej-wesele. unl. pl/

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 14 Stycznia 2010, 22:05 »
Cytat: beaberry link=topic=7264. msg1137202#msg1137202 date=1263501445
Cytat: oliwka333 link=topic=7264.  msg1137082#msg1137082 date=1263494358

Ja bylam na weselu gdzie gral Dj Pawel z Bydgoszczy przedstawil sie jako Wujek Pawel, muzyka byla beznadziejna w ogóle nie patrzyl na gosci tylko gral to co lubi.    Bardzo mi sie nie podobalo i innym gosciom rowniez.    Nie liczyl sie z niczyim zadniem.  

oliwka, nastraszyłaś mnie :o Proszę, zobacz czy to jest ten sam.   oto jego strona: hxxp: www.  dj-wodzirej-wesele.  unl.  pl/
Niestety to ten sam :(( przykro mi mam nadzieje ze nie podpisalas jeszcze z nim umowy??

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #107 dnia: 15 Stycznia 2010, 11:05 »
Jeszcze nie podpisałam umowy.  Znowu muszę szukać :( Coś mi się te poszukiwania przedłużają, ale w sumie nie mając dokładnej daty i tak nic nie zarezerwuję.  Oj, ciężko się dogadać z moim narzeczonym  :'( Znacie jakichś dobrych DJ-ów z Grudziądza?

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Stycznia 2010, 18:14 »
Data jest najwazniejsza bez niej nic nie zalatwicie!! Im szybciej to zrobicei to lepiej dla was :))

Offline mstrzelec
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:49 »
aaa!!! witam wszystkich, jak się strasznie cieszę, że znalazłam w końcu jakieś porządne forum i podpowiedzi dotyczące ślubu w Grudziądzu! Te przygotowania to ogromny stres dla mnie :( nie wiem, czy ja jakaś dziwna jestem, to podobno miało byc fajne. . .  a ja się wszystkim przejmuję.  Narazie mamy salę- Czarci Młyn, zastanawiamy się nad orkiestrą Savoy z Serocka Pomorskiego, albo dj.  Sławkiem (ten który pracuje w Czarcim).  Ktoś coś o nich słyszał fajnego? :) a kamerzysta i fotograf to już w ogóle czarna magia dla mnie. . .  dzięki jak narazie za wszystkie wskazówki! :) postaram się zacząc bardziej pozytywnie na to patrzec :)

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:43 »
Też się tak ucieszyłam jak znalazłam to forum ;D Ciężko znaleźć Grudziądzan w Internecie, oj ciężko... 
mstrzelec nie przejmuj się tak ;) Razem sobie poradzimy. Na pocieszenie powiem Ci, że my mamy tylko datę i nic więcej :D
Ale mam nadzieję, że jak wrócę po sesji do Grudziądza to wtedy załatwimy salę i pogadamy wstępnie z zespołem. Tak ogólnie to poszukiwania strasznie mnie cieszą :taktak:

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:43 »
dziewczyny czy mozecie polecic dobrego fryzjera i kosmetyczke w Grudziadzu :) Slub juz niedlugo wiec musze wybrac sie w koncu gdzies na probne czesanie i makijaz ale nia mam pojecia gdzie .

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 29 Stycznia 2010, 23:53 »
Też szukam dobrego, wiem tylko do kogo lepiej nie idź. . .  do pana z Kadusa na ul Bydgoskiej- potrójny zawód: ja, moja kuzynka i jej przyjaciółka (chciałyśmy wszystkie loczki)

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #113 dnia: 30 Stycznia 2010, 12:09 »
Ja dziewczynki też poszukuje dobrego fryzjera - a najgorsze w moim przypadku jest to, że na uczesanie próbne pójde dopiero tydzień przed weselem.  Ale jak byście były już po próbnych to napiszcie czy jesteście zadowolone czy nie.  I piszcie gdzie warto nie iść - to napewno dużo pomoże :)
Oliwka - chyba mamy tą samą datę ślubu :)

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 16 Lutego 2010, 23:06 »
Zdecydowaliśmy się na salę Czarci  Młyn  :D wszystko byłoby dobrze, gdyym tydzień później nie usłyszała aż tylu negatywnych opinii o jedzeniu tam  :-\ i zupełnie juz nie wiem co robic, moze jeszcze zmienic? co radzicie?

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 17 Lutego 2010, 12:42 »
To ja się pochwalę, że zarezerwowaliśmy Muza Cafe i bardzo się z tego cieszę :D Teraz szukam kamerzysty i planuję zatrudnić Pana Bilickiego z żoną. Wiecie coś na ich temat?

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 17 Lutego 2010, 21:12 »
Panstwo Biliccy byli u mojej przyjaciolki na weselu. Zdjecia i plyta super wyszly, oni byli bardzo zadowleni ze swojego wyboru.

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 18 Lutego 2010, 17:30 »
Dzięki za opinię asia-kicek :brawo_2:

*Magda* już wiem o tej wódce, ale nie wiem jak to zorganizować, bo jeśli by stała w pokoju, to nie byłaby schłodzona, a to ponoć ma znaczenie :(
a jeśli w kuchni, to by trzeba pilnować, a nie wyobrażam sobie, żeby tam stać całe wesele i patrzeć im na ręce :-\ Dużo Wam wódki wyparowało? Bo mi tam za bardzo na niej nie zależy, ale wiadomo, że lepiej nie być stratnym.

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #118 dnia: 22 Lutego 2010, 19:04 »
Witajcie dziewczynki

Długo mnie tu nie było ale jakoś tak wyszło. Jednak przyznam się, że podczytywałam Wasze posty i super, że coś się tu dzieje.
Dziś jest równo 3 miesiące do naszego ślubu i nie ukrywam, że się troszkę denerwuje.
Jestem w trakcie szukania kwiaciarni i fryzjera.
Co myślicie o kwiaciarni w kauflandzie? A może polecicie mi jakieś miejsce, żeby panie miały jakieś fajne pomysły.
A za 2 tyg.umówiłam się na fryzurę próbna do Perfect Look na Mickiewicza 17, słyszałyście coś o tym salonie? Myśle też żeby iśc na próbna do Image.

My też będziemy mieli Państwa Bilickich na ślubie zaś w październiku u brata też oni byli,widziałam efekty, naprawdę super. My nie mieliśmy wątpliwości.

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 22 Lutego 2010, 20:52 »
ja jestem na etapie szukania kamerzysty i fotografa.  Szczerze. . .  widzialam filmy i zdjęcia państwa Bilickich i jak dla mnie bez rewelacji.  Film kręcony raczej taką starą metodą, ale jesli ktoś lubi tak tradycyjnie, to jest ok (szczególnie w czarcim młynie, gdzie jest kiepskie oswietlenie, pan Bilicki się sprawdził jednak), ale zdjęcia jego żony to pomyłka niestety.  Kusząca propozycja finansowa, plener ma w miarę ładny, ale ujęcia z wesela fatalne (fakt, ze widziałam tylko z Czarciego Młyna- to ani sprzęt, ani lampa ani sprawne oko fotografa raczej nie zadziałało).  jakbyście mogły kogoś jeszcze polecic, to piszcie  :)