Autor Wątek: Hotel WENUS w Kobylance  (Przeczytany 28653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: Hotel WENUS w Kobylance
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Czerwca 2009, 13:17 »
Ja nie wiem czy będą. Tak sobie tylko pomyślałam że coś nowego ma się pojawić.

Dziewczyny, w której sali będziecie mieć wesela? My w hotelowej. Podobno maja ją w przyszłym roku rozbudować o ten taras miedzy salami, taras przenieść na przód budynku. Myślę, ze będzie fajnie.

agulek79 tez Ci zazdroszczę.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 5 Czerwca 2009, 13:48 »
Dzięki zabawex i Izabela82  - kochane jesteście!! :-* Zobaczycie ja wam szybko zleci!! ;D
My tez bedziemy miec na sali "hotelowej"..my jak rezerwowalismy sale to budynek obok nie był jeszcze gotowy!  :D poza tym mamy niecałe 70 osób..wiec ta sala jest wystarczająca - na wiekszej by sie ludzie szukali ;P

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 8 Czerwca 2009, 10:36 »
Witajcie-tez się podłączę ponownie do tego wątku bo mam wesele w Wenusie w październiku.
Czekam dziewczyny na relacje od Was- Agulek Ty już lada chwila ;D ;D ;D ;D
Mam nadzieję że podzielisz się swoimi spostrzeżeniami:))
Pozdrawiam

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #33 dnia: 8 Czerwca 2009, 11:32 »
izabelle13  - witaj Kochana!! ;D
Oczywiście, ze napisze relację i szczegółowo opiszę wesele w wenusie..co i jak było - tak, żebyście i Wy wykorzystały te wiadomosci  ;D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Czerwca 2009, 11:50 »
To świetnie dziekuję-ja nigdy nie byłam tam na imprezce-rezerwacja sali to był"spontan"więc teraz .... :o
Ale czuje że bedziesz OK ;D

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 8 Czerwca 2009, 20:21 »
Dołączę się do Was dziewczyny z Wenus :)Wesele mamy 22.05.2010.Szukając miejsca na wesele zwiedziliśmy wiele sal, ale bardzo spodobała Nam się właśnie Wenus. Podobnie jak olenka83 wesele mamy na 90 osób, więc kwalifikujemy się na salę małą !no i właśnie….czy nie będzie tam za ciasno??? różne opinie słyszałam i powiem Wam ,ze się tym stresuję(czy oby na pewno nie będzie ścisku)hmmm sama nie wiem ale pani z bary twierdzi,że będzie ok.Jak myślicie??jakie macie odczucia?pozdrawiam

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Czerwca 2009, 08:29 »
My będziemy mieć wesele na 100 osób i też w sali hotelowej. Początkowo miałam obawy czy nie będzie za ciasno, ale kiedy oglądałam albumy ze zdjęciami, które dała mi pani z baru, i zobaczyłam jak stoły są poustawiane to może obawy się rozwiały. A kiedy przy podpisywaniu umowy pani powiedziała, że mają zamiar jeszcze ją rozbudować na przyszły rok to jestem już zupełnie spokojna.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Czerwca 2009, 09:15 »
kilka znajomych par miało tam wesela..i każda potwierdzała, że wszystko było ok: i sala (wystrój, rozmieszczenie stołów), jedzenie (bardzo dobre, ciepłe i nie brakowało), pokoje (czyste ) i przede wszystkim elastyczne kierownictwo - dało się wiele rzeczy pozmieniać itd... ;D
ja jestem dobrej myśli... ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Lipca 2009, 18:20 »
Ostatnio spotkałam się z koleżanką z grupy ze studiów, która w maju wyszła za mąż i okazało się, że wesele miała właśnie w Wenus, w sali bankietowej. Była bardzo zadowolona. Chwaliła obsługę, mówiła że sprawnie roznosiła posiłki, była bardzo miła i często zmieniała talerzyki, ale też nie zabierała nikomu jedzenia z talerzy. Ciasta podobno były bardzo smaczne, tak jak i tort. Przyznam się, że trochę mnie uspokoiła, bo obawiałam się o ten tort. Koleżanka wybrała najtańsze menu z drobnymi zmianami. Mówiła, że jedzenia było bardzo dużo i dużo zostało, ale ona nie miała poprawin. Wesele było na około 100 osób.
Reasumując była bardzo zadowolona.

A teraz czekamy z niecierpliwością na relacje Agulka.
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2009, 18:27 wysłana przez zabawex »

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Lipca 2009, 15:07 »
Przyznam się, że trochę mnie uspokoiła
Mnie też..... ;D ;D

Offline eliame
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Lipca 2009, 08:55 »
Ja niedawno weseliłam się w Wenusie na małej sali i jedyne co mogę Wam powiedzieć, że było super!
Jedzenia było ogromnie dużo, było smaczne i ładnie podane.  Tort i przede wszystkim ciasta przepyszne!
Kierownictwo baardzo elastyczne, zgodzili się na wszystkie moje wymysły.
Obsługa sprawna i szybka.

Z obecnych wystrojów sali ja wybrałam zielony, choć ponoć pomarańczowy też jest ładny (ale nie widziałam).
Dziewczyny naprawde nie macie się o co martwić.  Profesjonalizm pełną parą.
Nawet gdy menu pozmieniałam od góry do dołu wyniosło mnie to aż :P o całe 7 zł więcej od ceny wyjściowej.
Goście byli pod wrażeniem i pewnie tak samo jak ja polecają wszystkim Wenusa.
Z sentymentem będę wspominać to miejsce i pewnie nie raz tam wpadnę na rocznicę.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Lipca 2009, 09:05 »
eliame jak słyszę i czytam takie opinie to nie mogę się już doczekać własnego wesela :)
Cieszę się bardzo, że dokonałam trafnego wyboru.
Koleżanka moja mówiła jeszcze, że Pani właścicielka bardzo pomogła im w organizacyjnych sprawach. Moja koleżanka przed ślubem nie trafiła na to forum niestety, ani nie miała specjalnie doświadczenie w weselach i nie bardzo się orientowała jak to wszystko powinno wyglądać. I podobno Pani właścicielka bardzo wiele rzeczy im podpowiedziała.
 :skacza: ale się cieszę  :skacza:

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Lipca 2009, 09:15 »
eliame jak słyszę i czytam takie opinie to nie mogę się już doczekać własnego wesela :)

Ja  mam to samo ;)
Pokrzepiające wieści- choc pewnie każda z nas się stresuje bo to naturalne......

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Lipca 2009, 09:53 »
Dziewczyny..ja w 100% potwierdzam wszystko co było napisane wczesniej!
Oki..najpierw opiszę a dzis wieczorem lub jutro dodam zdjęcia tam gdzie widać dekorację sali, stołow itp...

A więc:
My wybraliśmy zestaw 1. Troszkę się martwiłam, czy nie za "słaby" ten zestaw, czy bedzie wystarczająca ilosc jedzenia i czy bedzie wystarczająca różnorodność potraw. Ale na prawde jedzenia było bardzo duzo. Smacznego, ciepłego lub zimnego (np: drobiowe galaretki itp), sprawnie podawanego i pieknie udekorowanego. My jeszcze dodatkowo, ponieważ wesele mieliśmy 27 czerwca - i było na prawde dość gorąco,  po obiedzie podaliśmy lody. Same lody kupiłam na promocji w Kauflandzie, a z lokalem się dogadałam, że za każdą porcję lodów zapłacimy +3 zł (gdzie w lolaku deser wynosi 8 zł). Lokal dodał swoją bitą śmietanę i wafelek.
Pani Magda(właścicielka) pokazał mi zdjęcia wystroju sali w różnych kolorach. My wybraliśmy ciepły i piękny kolor pomarańczowy. Pasował i do mojej sukni(maślane ecri) i do dodatków jak np: winietki itp. Wystrój bardzo mi sie podobał. Zobaczycie na zdjęciach!!  ;D

Pięknie mieliśmy udekorowany stół przy którym siedzieliśmy jako Młodzi. I stał piękny bukiet kwiatów, sliczny wazon na bukiet ślubny, dwie butelki w ubrankach (Pan i Pani Młoda) w których były - po naszych wcześniejszych ustalenich: W butelece we fraku - wódka, w butelece w sukni - woda. Obok stały dwie niespodzianki od Lokalu (nie napiszę jakie - same zobaczycie!!) - mile Nas zaskoczyli!! My jako Młodzi mieliśmy wszystkie kieliszki dekorowane (lokalu wiec nie trzeba sie kłopotać i kupować samemu) czyli we wstążki itp(oczywiście pasujące do wystroju i Mojego i sali ).
Za nami była świecąca kotara (za mlecznym tiulem świcące lampki) które po zapadnięciu zmroku nadawały pieknego klimatu..Na tejże kotaże dwa pomarańczoew serca z kwiatów (sztucznych - ale urokliwie to wyglądało). Na samej sali mało balonów ale za to były szarfy materiałowe które osobiscie wolę (białe i pomarańczowe) które pieknie zawieszone i oplatajace filar nadawały wystrojowi " królewskiego" stylu.

Na stołach w wazonach świeże żywe kwiaty - ja wybrałam róże - takie białe z pomarańczowymi obwódkami.  Żywe róże -gatunek: talea (jak w moim ślubnym bukiecie) były ozdobą tortu ślubnego. Wybór samków tortu, wyglądu oraz stojaków na tort - duży i myslę że każda z Was wybierze to co najbardziej Jej odpowiada. Polecam samk tortu: gruszkowy!! RE-WE-LA-CY-JNY!! Do tej pory Goście do mnie dzwonią i się pytaja jaki to był smak...bo nie mogą zapomnieć!! Niebo w gębie!! ;D My mieliśmy tort 3 piętrowy: dwa piętra smak gruszkowy, ostatnie piętro cytrynowy!

ok..resztę opisze poźniej..bo musze trochę popracować!!  ;D i oczywiscie wstawie zdjęcia! ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Lipca 2009, 10:07 »
Agulek nareszcie !!!!!!!!!! Już nie mogłam się doczekać Twoje opowieści o lokalu. Zdjęć też nie mogę się doczekać, bo ja też skłaniam się ku pomarańczowej dekoracji, bo wesele będziemy mieć w październiku, a pomarańczowy to dla mnie taki jesienny kolor.
Jeśli chodzi o małą ilość balonów to mi to akurat odpowiada. Szczególnie, że jak są mocno nadmuchane to mają tendencję do samoistnego pękania. A powiedz mi proszę czy dekoracja z żywych kwiatów na stołach jest w cenie czy dodatkowo się za to płaci?
A ta niespodzianką od właścicieli każdej z nas wbiłaś szpilkę ;) Może uda mis ię Ciebie namówić żebyś uchyliła rąbek tajemnicy co to jest?

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Lipca 2009, 10:19 »
Ja chyba wybiorę jasną zieleń-mój mężyk tak by chciał..... ;D
Super Agulku !!!!
Dzieki za recenzję" ku pokrzepieniu...."
A pomyślec że salę wyieraliśmy na zasadzie" z braku laku....."
Miłego dnia dziewczynki ;D ;D ;D

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Lipca 2009, 11:06 »
Za kwiaty nic dodatkowo się nie płaci!! i sama możesz wybrac jakie kwiaty chcesz! ;D

widziałam na zdjeciach wystroje sali w kolorach:
pomaranczowym, zielonym, bordowym...wszystkie bardzo ładne! ale mnie się najbardziej podobał kolor pomaranczowy! ;D

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Lipca 2009, 15:12 »
 :skacza: :skacza: jeju jakbaaardzo się cieszę, i również nie mogę się doczekać swojego wesela:) z wielką niecoerpliwością czekamy na zdjęcia :) :tupot: :tupot: :tupot:

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Sierpnia 2009, 22:49 »
Miło czytać takie komentarze o Wenus:)szczególnie tym którzy  w najbliższym czasie będą mieli tam swoje wesela:):)Pozdrawiam Was dziewczyny

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Października 2009, 23:59 »
Wstępnie powiem tylko że byłam w piątek, rozmiawiałam spokojnie z Panią, która wszystko opowiedziała co i jak. Jestem tak zadowolona z tego że prosto i szczegółowo
przedstawiła informacje, że nie mogę się doczekać do mojego ślubu i wesela oraz poprawin ;) Tak się cieszę że wybrałam to miejsce.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Listopada 2009, 20:35 »
Reniu ja też miałam takie odczucia. W której sali będziecie mieć wesele?

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Listopada 2009, 22:50 »
Reniu ja też miałam takie odczucia. W której sali będziecie mieć wesele?

ta mała sala (nie wiem czy ma jakąś nazwe). A ty bedziesz miała tam wesele ?

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Listopada 2009, 23:04 »
Miałam tam wesele w sobotę(w dużej sali)- w razie pytań służę pomocą :-*

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Listopada 2009, 23:24 »
Cudownie, że piszecie o Wenus. Gdy my braliśmy ślub i urządzaliśmy tam wesele, szliśmy na żywioł, bo był to świeżo otwarty lokal. Niemniej był to strzał w dziesiątkę.

Pyszne jedzenie.
Elastyczni właściciele pozwalali na dowolne modyfikacje w menu.
Wielka przestronna sala.
Wspaniała obsługa.
Desery, ciasta i (chyba) tort były autorstwa zaprzyjaźnionej z właścicielami starszej pani, która zrobiła to wyśmienicie i wypieki były wprost domowe.
Wystrój sali w cenie, w dodatku w kolorach, jakie sobie zażyczyliśmy.
Pełna kultura wobec gości weselnych.
Czyste toalety, bez kolejek.
Piękne, komfortowe pokoje hotelowe z mydełkiem, ręczniczkiem.

Poprawiny na wspaniałym poziomie.
Wypoczęci, nowi kelnerzy.
Świeże jedzenie na nich, bez odgrzewanych kotletów.

Resztę jedzenia, wódki, napojów uczciwie nam zapakowano i oddano na koniec przyjęcia.

Z rzeczy, na które można zwrócić uwagę:

Klimatyzacja- mam nadzieję, że już jest.
Akustyka sali- nie była  najlepsza. Nasz Piasecki Band jednak wspaniale sobie z tym poradził.
Godzina "wejścia" tortu. Niby była w czas, ale umknęło to niemal zarówno nam, jak i gościom.

Myślę, że pomogłam zestresowanym, tudzież niezdecydowanym.

I tak, jak jedna z Was napisała. jedyne czego żałuję, to tego, że już jest po, a chętnie bym tam swoje wesele ponownie wyprawiła. Oczywiście z tym samym Panem Młodym.

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 2 Listopada 2009, 23:32 »
Ninka, jak miło o tym czytać , teraz nie będę w stresie :)
Klimatyzacja i powiekszenie noclegi będzie za 2 lata (dokładnie w 2011) tak powiedziała mi
właścicielka.

No już nie mogę się doczekać ;) ale wciąż nie wiem jak szukać dobrego wodżireja, może być
nawet ze Stargardu...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Listopada 2009, 08:47 »
A ty bedziesz miała tam wesele ?

Tak. I też w małej sali hotelowej. Z tego co nam mówiła właścicielka to planowane jest powiększenie tej sali już na przyszły rok. O klimatyzacji nic nie wspominała, ale my mamy wesele w październiku więc nie powinno być tak źle.

Miałam tam wesele w sobotę(w dużej sali)- w razie pytań służę pomocą :-*

Iza my nie będziemy Cię wypytywać tylko oczekujemy szczegółowej relacji na temat sali, obsługi, jedzenia itp. ;)  Najlepiej ze zdjęciami  ;D

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Listopada 2009, 23:06 »
czekamy na relacje , Iza...
 :)

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Listopada 2009, 22:08 »
Dziewczyny byłam dzis w Wenusie aby spisać umowę na wesele i dowiedziałam się nowych rzeczy. Przede wszystkim pytałam o powiększenie sali i rzeczywiscie już za miesiąc rozpoczynają remont,powiększają salę o cały taras+robią klimatyzację :)Interesowało mnie czy zdążą do maja(mam ślub 22.05)i szefowa powiedziała,że jak najbardziej(remont nie będzie bowiem długo trwał):):)Poza tym ceny wzrosły o 10 zł, więc w 2010 będziemy płacić więcej niż zaplanowaliśmy w 2009 he,cóż-życie:)Poza tym chyba po staremu.Bardzo cieszę się,że będziemy mieli tam wesele,bo świetne jest to miejsce i wszyscy są tam mili i życzliwi.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Listopada 2009, 08:44 »
10 zł to dużo  :-\ Nas uprzedzali, że mogą o 5 zł podnieść. No cóż, trzeba to jakoś przełknąć.

Offline renia1986
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Listopada 2009, 08:50 »
Dla mnie jest to zrozumiale ze cena wzrośnie, bo wszystko idzie w góre, i jedzenie też robi się droższe....
Też tak słyszałam, że za tydzień mają robić już remont.