Autor Wątek: Hotel WENUS w Kobylance  (Przeczytany 28819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline romka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23-08-08
Hotel WENUS w Kobylance
« dnia: 6 Czerwca 2007, 12:25 »
Witam wszystkich serdecznie. Ciekawa jestem opini na temat organizacji wesela w hotelu Wenus w Kobylance. Czy znajdzie się ktoś kto bawił się tam na weselu lub organizował uroczystość?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Hotel WENUS w Kobylance
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Czerwca 2007, 12:38 »
napisz na priv do Ninki ona tam urządzała wesele

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2009, 14:31 »
Właśnie! Dołączam się i tym samym odświeżam stare zapytanie- czy ktoś coś wie o weselach w Wenus w Kobylance? Jakies opinie? Bede bardzo, bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lutego 2009, 09:20 »
My byliśmy tam na weselu - jako goście  - w sierpniu 2008 ( w tej dobudowanej sali) - nam się podobało bardzo - jedzenie dobre, obsługa tez. Minus, ze tylko jedna toaleta i to DAMSKA i to zaraz przy wejsciu do sali. Wiec w pewnym momencie wiecej nas stalo w kolejce do WC niz tanczylo.
Mozna wyjsc na dwor na dymka. Sala jest bardzo duza wiec mozna poszalec na parkiecie a stoly byly ulozone w literke U. Ładnie przydekorowana sala.

Ale to tylko opinia ze strony uczestników ale z organizacja wiem, ze młodzi mieli jakieś potyczki ale jakie - nie pamiętam.

« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2009, 09:24 wysłana przez aadaa »
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lutego 2009, 10:11 »
Dzięki! A czy wiesz moze czy w tym czasie bylo wesele w tej drugiej sali w hotelu? czy goscie sie mieszali, czy te sale sa daleko od siebie? dopiero jade tam w sobote a ze zdjec nie widac! z gory dzieki.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lutego 2009, 10:41 »
W tej drugiej sali bylo wesele - goscie sie nie mieszali bo sale sa od siebie odgrodzone plotkiem - odleglosc ok 50m.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2009, 15:14 »
My bawilismy sie w Wenus w sierpniu 2007.Jedna rzecz udalo mi sie bardzo dobrze zapamietac-brak klimatyzacji.Bylo strasznie goraco.
Druga rzecza, ktorej nie cierpie, to zbyt rzadka zmiana talerzykow, nie lubie jesc np salatki na tym samym talerzyku co sledzia przed chwilka:) A na nowy talerzyk trzeba bylo czekac dluuugooo.
No i kafelki na podlodze, troche slisko bylo
Z ubikacja jakos nie dostrzeglam problemu, kolejek nie bylo:)
Jedzenie z tego co pamietam bylo smaczne, ale jakos nie za duzo(w sumie to nie byl problem, bo czesto cieple posilki wjezdzaly, moze bylo to kosztem zimnej plyty po prostu..zapamietalam , bo lubie cos zimnego podgryzc co chwilke:)Wiec wydaje mi sie , ze to kwestia doboru menu.
Sala ustawna, jasna..taka sympatyczna:)

Generalnie wesele wspominam jako udane, a o drobnych niedogodnosciach sie zapomina:)

Jeeennyyy tylko zastanawia mnie jedna rzecz...ja  sobie nie przypominam, zeby tam jakas druga sala byla(dodam, ze za duzo nie pilam ;D Wiec 1.albo jej wtedy nie bylo, lub 2. nie bylo drugiego wesela , lub 3.Zupelnie mi nie przeszkadzalo , ze jest jakas druga sala ;D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2009, 22:36 »
Moja znajoma miala tam wesele w 2006 i byla zachwycona, nie wiem jak sytuacja wyglada obecnie.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lutego 2009, 22:40 »
Ta druga sala jest od niedawna - chyba nawet dopiero od wakacji 2008.

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Lutego 2009, 22:49 »

Hehe to dobrze, bu juz myslalam, ze ze mna cos bylo nie tak i jej "nie zauwazylam" ;D
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2009, 22:54 wysłana przez ela »

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Lutego 2009, 10:45 »
Jadę tam w tym tygodniu to powiem Wam co i jak i jakie są świeże informacje.

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Lutego 2009, 18:51 »
Sa 2 sale, mała do 120-130 osob, ja mam wlasnie w niej wesele na 60-65 osob, sa 2 werandy przy niej. duza sala na 250 osob  to osobny budynek ok 50 m patrząc od małej sali :).Jezeli chodzi o pokoje noclegowe to, pary ktore organizuja wesele w małej sali mają pierwszeństwo do pokojów w hotelu.para młoda otrzymuje pokoj na noc gratis. para ktora organizuje wesele w duzej sali dostaje jedynie gratis pokoj w owym hotelu- goście już nie.Jakies 200 m od hotelu Wenus jest hotel Pod Arkadami, i tam mozna  tez ulokowac gości. Ja bede ich wlasnie lokowala i w Wenusie i Pod Arkadami :) 

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Lutego 2009, 11:16 »
Witam :)
Ja będę miała wesele w Wenusie we wrześniu i z całą odpowiedzialnością mogę polecić to miejsce, moja siostra i przyjaciółka tez miały tam wesela i z obu imprez mam tylko miłe wspomnienia, dlatego zdecydowałam się na ten lokal. 
* jedzenie jest bardzo smaczne (talerzyki zmieniane były często - przynajmniej u nas)
* sala super (mówię o tej mniejszej) a dekoracje dopracowane w każdym calu
* tort po prostu przepyszny (wszyscy goście go chwalili)
* każdą opcję można dogadać z właścicielami (są elastyczni)
* jedyny mankament: że wszystko trwa tak krótko, bo nim się obejrzymy wychodzimy z poprawin :)
Także polecam ten lokal :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Marca 2009, 23:04 »
I co Olenka83 bylas w Wenusie? Masz jakies news'y?

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 3 Marca 2009, 11:11 »
Czesc! Tak byłam. Mój termin 19.06.2010 trzymają dla kogoś do końca marca, jeżeli oni nie wezmą to biorę a jeżeli wezmą to chyba zdecyduję sie na 12.06.2010 ponieważ już niewielki wybór w terminach mają! Ogólnie- bardzo ładnie, czysto i przyjemnie na około. Ta druga sala obok, fajnie oddzielona czyli wesela nie będą się mieszać. Trochę nie podobało mi się, że moje wesele na 90osób załapuje się na tą małą salę, a my chcieliśmy choć zobaczyć tą większa i ewentualnie za dopłata wziąć tamtą to Pani nam tamtej nawet nie pokazała i powiedziała, że nie ma w ogóle takiej opcji, że nawet nie ma co pytać szefa... No trudno - mała tez jest ok tylko po prostu my sobie wymarzyliśmy okrągłe stoliki  a takie oni mają tylko w tej większej sali. Co jeszcze...ceny to zestawy odpowiednio 125, 150 i 175zł bez alkoholu i napojów za to w cenie owoce, ciasta, tort. Można się też dogadać że oni kupią alkohol, dekoracje proponuje różne wersje kolorystyczne i się wybiera i wszystko przygotowują. Pomagaja też w transporcie gości ze Szczecina. Mają 21 miejsc noclegowych- pokoje ładne i schludne. Podsumowując- nie widziałam fajniejszego miejsca więc jestem na TAK!

Offline 25siwa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Marca 2009, 15:49 »
Powiem szczerze Olenka23 ze mnie troszkę zszkowałaś, bo ja tez byłam w Wenusie w celu ustalenia terminu.  Byłam tam w polowie lutego i Pani(nie właścicielka), która nas obsługiwała powiedziała że wszystkie terminy na czerwiec, lipiec, sierpień i wrzesień sa zajęte.  Więc się zdecydowalismy na 29 maja 2010.  Wesele mamy na dużej sali.  Robimy na ok.  100-120 osób

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Marca 2009, 08:57 »
Nie martw sie ...jak sie pozniej okazalo wcale nie tak rozowo...napisalam o tym w watku Slub Szczecin 2010, poczytaj bo nie bede sie powtarzac.pozdrawiam!

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Kwietnia 2009, 08:52 »
Cieszę się, że tyle dobrych opinii jest na temat tego miejsca.  Wczoraj byliśmy tam z narzeczonym i wstępnie zarezerwowaliśmy termin na 9. 10. 2010 i chyba się zdecydujemy.  W związku z tym mam prośbę do osób które nie do końca były zadowolone z tego miejsca, o opinię i radę na co zwrócić szczególną uwagę.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Kwietnia 2009, 20:15 »
hej :) byłam tam we wrześniu 2007 roku na weselu siostry mojego przyszłego. podobało mi się tylko trzeba pilnować czy wszędzie jest jedzenie na stołach, bo rodzinka się skarżyła po weselu mojej przyszłej teściowej, że mało było jedzenia, a później multum wszystkiego im oddali, ale z drugiej strony to mogła być kwestia niedopilnowania  :) Chociaż gdyby nie przyszła szwagierka też byśmy się zdecydowali na Kobylankę :)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 1 Maja 2009, 10:22 »
Cześc - nasze wesele też będzie w Kobylance ;D ;D
Chociaż sala wybierana była na szybko to nie żałuję-bardzo dużo dobrego słyszałam o tej sali od znajomych i rodziny która się tam bawiła na weseliskach-a na drobne niedociągniecia typu dokładanie papieru toaletowego można ich napewno uczulic i będzie ok:))
pozdrawiam

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Czerwca 2009, 15:45 »
Dziewczyny, My tez z Przyszłym tam wyprawiamy wesele. ;D Zdecydowaliśmy się właśnie tam, bo wiele naszych znajomych było tam na różnych imprezach (nie tylko weselach) i byli bardzo zadowoleni. A mam takie pytanie: jak zrobiłyście z alkoholem? Kupiliście (kupujecie) przez Właścicieli czy sami? A jeśli tak, to gdzie? Bede wdzięczna za podpowiedz!!  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #21 dnia: 4 Czerwca 2009, 15:56 »
My wódkę i wino będziemy kupować sami. Wódkę jeszcze nie wiemy gdzie, wino natomiast w Niemczech. bo duuuuuuuuzo taniej. Piwo natomiast kupują Właściciele. Babeczka powiedziała że policzą nas po takich cenach jak oni płacą czyli 160 zł za 30l plus 50 zł za gaz. Może ktoś z Was zna się na tym i pomoże zweryfikować czy to jest dużo czy mało. Może opłaca się samemu kupić. Z tym, że to musi być Żywiec,

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Czerwca 2009, 20:53 »
oo.nie wiedzialam, że w niemczech mozna kupic taniej wino..a gdzie konkretnie kupujecie zabawex ?

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Czerwca 2009, 21:27 »
Hm..... widzę, ze rozmawialiscie juz o alkoholach  w hotelu....ja szczerze mówiąc podpisałam z nimi umowe w lutym tego roku, zaplacilam zaliczke i od tamtej pory sie tam nie pokazywałam. nawet nie wiem jak wyglada pokoj dla nowozeńców :-\

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #24 dnia: 4 Czerwca 2009, 22:30 »
Izabela82 - ja też jeszcze nie widziałam, a to juz za 23 dni!! ;D w przyszłym tyg jedziemy załatwiac wszystko..
a jaki kolor dekoracji wybieracie? ja pomarańcz..ale widziałam zdjecia z sala "bordo" i "zielona" - tez bardzo ładne!

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Czerwca 2009, 08:43 »
Agulek79 po wino będziemy jechać prawdopodobnie do Szwed. Moja koleżanka się tam zaopatruje. Kiedyś piłam u niej bardzo dobre wino i zaczęłam je kupować tu w Polsce. Ja płace za nie 23 zł a ona 3 euro. Rożnica znaczna.

Izabela82 staraliśmy się wypytać o wszystko co tylko przyszło nam do głowy, żeby później nie być zaskoczonym. Pokoju też nie widzieliśmy, ale za to sprawdziliśmy łazienki ;) Bardzo ładne  ;D

Co do koloru dekoracji to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Zielona mi się nie podobam jakaś taka mdła jest. Chociaż ja tez patrze z perspektywy tego, że ślub będę miała jesienią, a ten kolor mi do konwencji nie bardzo pasuje. Bordo faktycznie jest bardzo fajny. Może w przyszłym roku pojawią się jakieś nowe dekoracje.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #26 dnia: 5 Czerwca 2009, 09:03 »
zabawex  - a w jakim sklepie w Szwed? w jakims markecie czy typowo monopolowym? bo powiem Tobie, ze rzeczywiscie jest różnica w cenie!! prawie 10 zł na butelce!!!

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 5 Czerwca 2009, 09:11 »
Wydaje mi się, że ona kupuje w markecie. Ale zapytam jej i dam znać.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #28 dnia: 5 Czerwca 2009, 09:31 »
oki! bede bardzo "dzwięczna" ;D

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #29 dnia: 5 Czerwca 2009, 12:23 »
Agulek79 z propozycji które są obecnie to wybieram kolor zielony,ale skoro Zabewex pisze, ze w przyszłym roku mają byc nowe kolory to może zmienię opcję. za 23 dni... super...zazdroszczę, ja jeszcze ponad rok.Jak bedziesz w Kobylance to zdaj relację co i jak bardzo proszę.buziaki,miłego dnia. :-*