Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 86833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #1860 dnia: 8 Grudnia 2007, 08:02 »
 :hello:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1861 dnia: 8 Grudnia 2007, 11:47 »

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1862 dnia: 8 Grudnia 2007, 12:44 »
toś sie rozpisała  :D
jak mija sobota?
mam nadzieję, ze bezbólowo?

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1863 dnia: 8 Grudnia 2007, 12:59 »
toś sie rozpisała  :D
jak mija sobota?
mam nadzieję, ze bezbólowo?

nadzieja matką głupich....  :-\ juz chyba bezbólowo dni nie będą mijały...a tak poza tym to czuję się mega dziwnie...boli mnie @ dół brzucha-to juz norma, ale do tego dochodzi ból żołądka i brzucha na wysokosci pepka...tak jakbym miala strasznie naciagniętą skórę, ale jest to ból w środku-nie umiem tego wytlumaczyc, ale strasznie dziwne to jest i jest mi zimno i gorąco na zmianę... a poza tym to czekam na rodziców, mama będzie pomagala mi sprzatac a tata bedzie z M nosił, wiercił itp czyli sprawy wykończeniowe:)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1864 dnia: 8 Grudnia 2007, 13:51 »
kochana Martynko, tulam i caluje :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1865 dnia: 8 Grudnia 2007, 17:43 »
Naprawdę nie można głaskać brzuszka? Nie wiedziałam... Myślałam, że jak najbardziej można :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1866 dnia: 8 Grudnia 2007, 18:31 »
I jak sie czujesz wieczorrkiem ?
Dolegliwosci przeszły ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1867 dnia: 9 Grudnia 2007, 10:26 »
kochana Martynko, tulam i caluje :-*

:-*

Naprawdę nie można głaskać brzuszka? Nie wiedziałam... Myślałam, że jak najbardziej można :)

Nie można przy zagrożonych ciążach ponoc...Nie wiem, czy ktoś się tego zakazu trzyma. Nie wyobrażam sobie niedotykania brzucha, w końcu to jedyny kontakt  z moim dzieckiem... :)

I jak sie czujesz wieczorrkiem ?
Dolegliwosci przeszły ?

Wieczorkiem było trochę lepiej.

Mamy już dokończony pokoik małej...jest cudny!! Brakuje w nim tylko łózeczka, które będzie stało w naszej sypialni i Dzidziusia:) Poukładałam wczoraj wszystkie ciuszki, złożyliśmy wózek-kupiliśmy 3 tyg temu a nie sprawdziliśmy nawet czy ma wszystkie częsci itp -ma :) Moja mama się popłakała oczywiście jak weszła i zobaczyła to wszystko :)
Narożnik ustawiony- duży pokój mamy juz skończony, kuchnia wysprzątana. Dziś Mąż poprawi ściany w sypialni, bo "fachowcy" zrobili 11 dziur. Pomylili się w wiertłach, zapomnieli, że ściany są "5" a oni użyli wierteł "6", ale to "szczegół".
A jutro przychodzi pan montować szafę :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1868 dnia: 9 Grudnia 2007, 11:36 »
Super   ;D Czyli teraz tylko czekać na małą :D
A zdjecia oczywiscie bedą ? :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1869 dnia: 9 Grudnia 2007, 12:24 »
A zdjecia oczywiscie bedą ? :D

Moze będą, ale nie teraz.

Miłej niedzieli

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1870 dnia: 9 Grudnia 2007, 14:12 »
no własnie chcialam zaapelowac o foty........................... ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1871 dnia: 9 Grudnia 2007, 14:57 »
Miłej niedzieli :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1872 dnia: 9 Grudnia 2007, 17:22 »
Dziękuję, wzajemnie :)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1873 dnia: 9 Grudnia 2007, 20:58 »
Witaj Martynko!
Foteczki pokoiku koniecznie!!! ... mile widziane!!!!
A jeżeli chodzi o głaskanie brzuszka to sama P.Doktor mi zakazała!! W ten sposób mozna wywołać skurcze!

Ochhhh...a Gabi zbliża się wielkimi krokami!!
Buziaki Wam slemy!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1874 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:39 »
WItajcie :)

Fotki porobiłam, ale musze czekac na Męża, bo zginął nam kabelek od aparatu i musze zgrac je najpierw na jego lapkaa pozniej przeslac na swój.

Wiecie co?? Zaczelam sie stresowac...kolezanki z innego foruma styczniowego zaczely rodzic...dzis urodzila jedna, zdrowego chlopca w 36tc2d, dwie jada jutro na cc, inne w przyszlym tyg!! Z tego stresu poszlam spakowalam ciuszki Małej na wyjście, swoje juz dokladnie przygotowalam, czekam tylko na podkłady i na torbe, ktora maz dzisiaj przywiezie. Po dzisiejszej nocce jestem jeszcze bardziej niespokojna, bo brzuch cala noc sie napinal i dziwnie bolal + dochodza dziwne uplawy...oby to nie bylo to co mysle, czyli czop.

Pozdrawiam poniedzialkowo  :-*

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1875 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:46 »
A Ty DOKAD ?????????:czeka:
eno nie wydurniaj sie i niegdzie sie nie wybieraj jeszcze :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1876 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:46 »
Kochana :-* , tak to bywa... ze im blizej dead line czlowiek bardziej sie spina w sobie  :D

a z tym kabelkiem, no....  ;) wystawaisz nas na cięzką próbe cierplwiości... a wiesz ze u niektorych z nia teraz krucho  :(

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1877 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:49 »
A Ty DOKAD ?????????:czeka:
eno nie wydurniaj sie i niegdzie sie nie wybieraj jeszcze :)

Nigdzie się nie wybieram... :P

I wiecie co?? Wiem, ze będzie tak, że jak już się nastawiłam na wcześniejszy poród- w grudniu to łobuziara się zakorkuje, wypnie się i zostanie do terminu!! Niecierpliwię się wizyty środowej, zeby wiedziec, czy cos sie zmienilo na dole....

Kochana :-* , tak to bywa... ze im blizej dead line czlowiek bardziej sie spina w sobie  :D

a z tym kabelkiem, no....  ;) wystawaisz nas na cięzką próbe cierplwiości... a wiesz ze u niektorych z nia teraz krucho  :(

Nic nie zrobie, bo M wzial swojego lapka do pracy :( A kabelek zaginął i juz chyba sie nie znajdzie...szukalam juz wszędzie!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1878 dnia: 10 Grudnia 2007, 11:51 »
Będziesz lezec i odpoczywac NIC wiecej nie jestes w stanie zrobic :)
Bedzie dobrze :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.08.2006
« Odpowiedź #1879 dnia: 10 Grudnia 2007, 12:03 »
ja tez witam Cie w poniedzialkowe poludnie

oby mala jak najdluzej pozostala w brzuszku mamusi, chociaz.... jesli bedzie uparta to i tak sama zadecyduje  :D

tak czy tak musi byc dobrze :)

a moze Boze Narodzenie tedzie juz w trojke?  :D

trzymajcie sie cieplo w tez chlodny dzien

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1880 dnia: 10 Grudnia 2007, 12:16 »
Martynko bez stresu-on  nie pomaga(ja wiem że sie łatwo mówi)...czekamy na wiesci srodowe i na foty pokoiku(zazdroszcze ze macie juz wszystko podopinane ;)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1881 dnia: 10 Grudnia 2007, 12:18 »
ja tez witam Cie w poniedzialkowe poludnie

oby mala jak najdluzej pozostala w brzuszku mamusi, chociaz.... jesli bedzie uparta to i tak sama zadecyduje  :D

tak czy tak musi byc dobrze :)

a moze Boze Narodzenie tedzie juz w trojke?  :D

trzymajcie sie cieplo w tez chlodny dzien

Witaj promyczku w gabrysiowym wątku :)

z jednej strony chcialabym byc juz na swieta w trójkę, a z drugiej nie...będziemy Święta spędzać u moich rodziców, gdzie będzie ok 12-13 osób i chyba bałabym się z takim Maleństwem być w takim tłumie...tym bardziej, że dzieci mojej siostry są wiecznie zakatarzone, kaszlą itp...a po ostatnim przypadku z koleżanki dzieckiem najzwyczajniej na świecie się boję. Ale wierzę, że będzie OK i Malutka zdecyduje wyjść w dogodnym dla niej terminie:)

A teraz wiesci od koleżanki!! Miłoszek ma się lepiej, dalej lezy na OIONie, ale juz nie ma gorączki, nie dostaje leków przeciwbólowych i ma apetyt!!! :skacza:  Przy zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych mial jeszcze zapalenie jelit, rotawirusa i gronkowca :( Lekarze robili mu USG główki, żeby sprawdzic, czy nie ma wodogłowia-ponoc czesto przy zapaleniu opon wychodzi wodoglowie, ale nic niepokojącego nie widzial!! Będzie lezal jeszcze w szpitalu, na Święta raczej nie wyjdzie, bo antybiotykoterapia trwa 21 dni. Ale najważniejsze, że jest lepiej!! Tak bardzo się ciesze!!!!

Martynko bez stresu-on  nie pomaga(ja wiem że sie łatwo mówi)...czekamy na wiesci srodowe i na foty pokoiku(zazdroszcze ze macie juz wszystko podopinane ;)

Tetus, staram się być spokojna :)

pomalu i Wy bedziecie wszystko miec :) 

« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2007, 12:20 wysłana przez martyna1985 »

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1882 dnia: 10 Grudnia 2007, 12:35 »
Martynko... a Ty dokąd się wybierasz hę? Proszę ładnie czekać na swoją kolejkę  :D
Poza tym - masz jeszcze kilka spraw do załatwienia, więc proszę mi się nie spieszyć z tym porodem Gabrysi  :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1883 dnia: 10 Grudnia 2007, 12:37 »
Martynko... a Ty dokąd się wybierasz hę? Proszę ładnie czekać na swoją kolejkę  :D
Poza tym - masz jeszcze kilka spraw do załatwienia, więc proszę mi się nie spieszyć z tym porodem Gabrysi  :D

To nie ja, to ona!!!!!!  :hahahaha: brzuch mam co chwile twardy, ale nie boli na szczescie, tylko nieprzyjemnie!

O tak Asiu, na Twoją wizytę na pewno poczeka  ;)  ;) ja juz z nią pogadam!!

:-*

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1884 dnia: 10 Grudnia 2007, 14:36 »
ja od dawna podczytuje twoj watek tylko sie jakos nie wypowiadalam.....

fakt ze takie malenstwo i taka duza grupa osob to nie jest dobre polaczenie tym bardziej ze wszyscy beda chcieli ogladac malutka i w ogole wszystko... moze byc zamieszanie. a jakie dzieci sa ciekawe jak widza male dziecko to chyba nie musze Ci mowic.

tak czy tak to co ma byc to bedzie  :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1885 dnia: 10 Grudnia 2007, 14:49 »
ja od dawna podczytuje twoj watek tylko sie jakos nie wypowiadalam.....

fakt ze takie malenstwo i taka duza grupa osob to nie jest dobre polaczenie tym bardziej ze wszyscy beda chcieli ogladac malutka i w ogole wszystko... moze byc zamieszanie. a jakie dzieci sa ciekawe jak widza male dziecko to chyba nie musze Ci mowic.

tak czy tak to co ma byc to bedzie  :)

:) bardzo mi miło :)

A co do dzieci...jak moja siostra urodziła to sama chcialam byc caly czas przy nich, jak byla na święta, to siostrzenica miala 1,5 m-ca a wtedy bylo 18 osob...nie wydawalo mi sie dziwne, jak kazdy ja bral na rece, calowal, podpowiadal itp. A teraz jak sama mam miec dziecko, to na sama mysl, ze ktos ja weźmie na rece i nie daj Boże pocałuje to nóż mi sie w kieszenie otwiera:)

Pozdrawiam

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1886 dnia: 10 Grudnia 2007, 15:43 »
A co do dzieci...jak moja siostra urodziła to sama chcialam byc caly czas przy nich, jak byla na święta, to siostrzenica miala 1,5 m-ca a wtedy bylo 18 osob...nie wydawalo mi sie dziwne, jak kazdy ja bral na rece, calowal, podpowiadal itp. A teraz jak sama mam miec dziecko, to na sama mysl, ze ktos ja weźmie na rece i nie daj Boże pocałuje to nóż mi sie w kieszenie otwiera:)

dokladnie tak!

i ja tez pozdrawiam
oj a dlaczego tak dziwnie umiescilo mi Twoja wiadomosc w moim poscie??????????:drapanie:

przepraszam

ps. przypominam o foteczkach "komnaty" makej ksiezniczki i fotkach wozka

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1887 dnia: 10 Grudnia 2007, 15:44 »
Martynko witaj kochana:)

To co piszesz to jak bym siebie słyszała. Nie nawidzę jak ktoś Lenkę całuje a zwłaszcza teściowa:( normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera.
Wogóle od samego początku miałam nerwy, jak teściowa mówiła takie usteczka do całowania i bałam się że jak ja tylko na chwilę wyjdę, to że ona ją całuje. *cenzura* a wiecznie jest przeziębiona i pewnie Leny katar stąd się bieże.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1888 dnia: 10 Grudnia 2007, 15:45 »
Mnie się zdaje że małe dzieci na początku nie powinny przebywać w "tłumie" rodzinnym i być traktowane jak no można to tak nazwać maskotki... każdy chce na ręce... Mój chrześniak miał tak, że jak zobaczył nowe twarze i więcej to noc nie spał i to z płaczem i się biedactwo męczyło... A miał wtedy 2 miesiące...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1889 dnia: 10 Grudnia 2007, 15:47 »
Martynko witaj kochana:)

To co piszesz to jak bym siebie słyszała. Nie nawidzę jak ktoś Lenkę całuje a zwłaszcza teściowa:( normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera.
Wogóle od samego początku miałam nerwy, jak teściowa mówiła takie usteczka do całowania i bałam się że jak ja tylko na chwilę wyjdę, to że ona ją całuje. *cenzura* a wiecznie jest przeziębiona i pewnie Leny katar stąd się bieże.

Witaj :)

Ja mam nadzieje, ze chociaz teściowa z okazji tego, ze sie boi takich małych dzieci oszczedzi moje nerrrrwy :)

Mnie się zdaje że małe dzieci na początku nie powinny przebywać w "tłumie" rodzinnym i być traktowane jak no można to tak nazwać maskotki... każdy chce na ręce... Mój chrześniak miał tak, że jak zobaczył nowe twarze i więcej to noc nie spał i to z płaczem i się biedactwo męczyło... A miał wtedy 2 miesiące...

Ja mialam inne zdanie na ten temat, dopoki nie bylam w ciazy :) I moja siostra zawsze mi powtarzala "zobaczysz jak bedziesz sama w ciąży" a ja jej i tak nie wierzylam :)

Nie wiem co się dzieje...tak mnie dziś boli @ brzuch, że zaraz chyba wyjde z siebie!! No-spa forte juz nie pomaga... brzuch twardnieje, ale nieregularnie.