Antalis, bardzo Ci dziękuję za rady:) większości z tych zasad się trzymam, ale chyba bede musiała ograniczyc ten alkohol

A dziś...MEGA dół!! Nie dość, że internet prawie cały dzień nie działał, to jeszcze boli mnie brzuch!! Już mam pomału tego dość... juz 4 miesiąc czuję sie jak przed okresem!! A jak czytam, że przed jak przed porodem tak boli, to znaczy, że już blisko, to mnie trafia!! Jak nie boli to kłuje po środku, po obu stronach!! Normalnie można dostać niezłej schizy i nerwów przy okazji!! Wizytę mam za tydzień w piątek przed wylotem. Ale skoro boli tak od początku ciązy i na wizytach było OK, oprócz na ostatniej mojej wizycie u Pani doktor, ale już po dwóch dniach u Pana doktora było OK. Jemu bardziej ufam, wiec tak musi byc. Myślałam, że w 2 trymestrze przejdą te bole, ale widocznie nie...i skąd ja mam wiedziec, czy to mi się macica rozciąga?? Matko!!
Jeszcze Mąż dziś do późna w pracy, bo leją chłopaki beton i on musi być i trzymac rękę na pulsie. Przyjechał do domku tylko na obiad, nie zdążył umyć rąk i już telefon, że betoniarka się zakopała

zjadl szybko i przyjechaliśmy razem na budowę (do Goleniowa) jakby to on miał ją wyciągnąc. Przynajmniej moge Wam pomarudzić, bo w domu neta ni mo

!! Ja nie wiem, że bez niego nic nie mogą zrobić, tylko dzwonią 100 razy!! I zaraz mnie odwiezie do domu, a sam tu będzie pewnie do 1 w nocy!!
Ból coraz silniejszy, mam takie napady, że raz boli mocniej raz słabiej

wzięłam w domu no-spę, ale już przestaje działac... bbbbuuuuuuuuuuuu. ja nawet nie wiem, czy to są skurcze, bo nie wiem jak się je odczuwa

mam strasznie głupie pytanie do Was: Jak lekarz ocenia, czy szyjka jest zamknięta i jaką ma długość?? poprzez USG, czy badanie ginekologiczne?? Az wstyd mi o to pytac, ale najzwyczajniej na świecie nie wiem...