Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 86851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #390 dnia: 19 Lipca 2007, 13:15 »
Witam dzis w mniej upalny dzień! Siedzę w domku i nigdzie się nie ruszam. Boli mnie podbrzusze i troszkę niekomfortowo się czuję. Z moim żołądkiem też nie najlepiej, a to wszystko przez moją późną wczorajszą kolacje...zrobiliśmy sobie z Mężem o 22:30 zapiekanki z megaczosnkowym masłem, serem, pieczarkami, keczupem i posypane prażoną cebulką :) Były pyyszne, ale chyba za późno zjedzone i teraz mam za swoje!!
    Mam nadzieję, że Dzidziuś zdrowy i rośnie sobie duży :) Licznik bardzo szybko się zmienia, aż trudno uwierzyć! Ciuszki Maluszka, poskładałam i poukładałam w specjalnie dla tego celu kupione kartony :) Nawet dno się nie zapełnilo, po weekendzie chcę przywieźć rzeczy po siostry dzieciach i będę miała frajdę:) Przy okazji dowiem się czego mam i ile. Na razie nic nie będę kupowała, ewentualnie po powrocie z Egiptu może będą już jakieś jesienne kolekcje.

Pozdrawiam

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #391 dnia: 19 Lipca 2007, 19:40 »
Martynko i jak się teraz czujesz?? Ja też tak mam czasami, że jak zjem za późno kolację to wtedy cierpię... Najgorzej jest z cebulą... wtedy już w nocy spać nie można. Ale jak to się mówi - mądry polak po szkodzie :)

Dzidziuś napewno zdrowy :) A czemu miałoby być inaczej?? Teraz mi się zdaje, że wszędzie są ciuszki dla dzieci na okres letni. W sumie moja siostra rodziła pod koniec października, ale pamiętam, ze w wakacje już miała bardzo dużo ciuszków :) A najgorzej było iść z nią na zakupy... na nic niezdecydowana - ale przynajmniej śmiesznie było :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 19 Lipca 2007, 19:47 »
Hej Rocardo, czuję się lepiej, dziękuję :) Tylko mam wrażenie, że zaraz pęknie mi skóra na brzuchu!!!! Nażarłam się ryby i kapusty kiszonej!!! O matko!! co za uczucie!!!!!  :) sama tego chcialam....

Wróciliśmy własnie z małżem ze spacerku...fajna pogoda się zrobiła!

A ciuszki już pomały pojawiają sie i cieplejsze, widzielismy fajny komplecik wczoraj w Schwedt, ale poczekamy, az więcej rzeczy będzie :)

pozdrawiam

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #393 dnia: 20 Lipca 2007, 11:36 »
Martynko witam w klubie  - ja tez mam mega nadęty i twardy brzuchal...... i sma nie wiem czy od jedzenia czy cus...  ;D

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #394 dnia: 20 Lipca 2007, 12:51 »
No jak tam nasza praktykantka? Jak sobie radzisz w pracy w tym dymie? Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #395 dnia: 20 Lipca 2007, 17:21 »
Hej Rocardo, czuję się lepiej, dziękuję :) Tylko mam wrażenie, że zaraz pęknie mi skóra na brzuchu!!!! Nażarłam się ryby i kapusty kiszonej!!! O matko!! co za uczucie!!!!!  :) sama tego chcialam....

Rocardo?? hehehe, ja mam czasami tak samo jak ty - czasami czuje jakby skóra miała mi na brzuszku pęknąć :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #396 dnia: 22 Lipca 2007, 15:44 »
No , no ! Ciuszki pokupowane a  zdjec brak !
 :'(
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 22 Lipca 2007, 20:51 »
Witam po weekendzie;) W sobote byliśmy na imprezcę weselnej, było tak sobie. Tyłek boli od siedzenia na twardych ławkach :) pobawić się też nie było przy czy, bo młode małżeństwo słucha i są dj'ami muzyki techno, hous i taka muzykę puszczali ;/ Wynudzilam się i o 1 zaciągnęłam Męża do domku!
Dziś bylismy na naszej działce, którą kupiliśmy miesiąc temu, mój tata kosił trawę a M zbijał płotek. Lało niemiłosiernie:) ja z mamą cały czas przesiedziałyśmy w busie i gdy choć troszkę deszcz zelżał zrobiłyśmy grilla.

Elu, fotek nie ma, bo dopiero dziś przywieźliśmy aparat i może jutro nadrobię, bo dziś padam.

Pozdrawiam

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #398 dnia: 22 Lipca 2007, 21:48 »
martyna1985 jak mozna wiedziec gdzie kupiliscie dzileczke ??

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 22 Lipca 2007, 21:54 »
Zazdroszcze wlasnej działeczki :D Choc  w upal taki jak dzis u mnie to fajna byłaby jescze wlasna rzeczka albo kawalek jeziorka  ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 23 Lipca 2007, 10:06 »
martyna1985 jak mozna wiedziec gdzie kupiliscie dzileczke ??

Jagna działkę kupiliśmy nad jeziorem Woświn, to jest po drodze do Drawska Pomorskiego w wiosce Trzebawie. Z Pyrzyc jest ok. 63 km, od nas ze Szczecina tak samo. Nawet nie można powiedzieć, że mieści się ona w tej wiosce, bo jest jeszcze ok 1-2km za nią :)

Vall u nas wczoraj bylo baaardzo zimno :)

A my już zaczeliśmy 15 tydzień:

TYDZIEŃ 15
(13 tygodni po poczęciu)

Czas na zakupy!

Twoje dotychczasowe ubrania zaczynają być wyraźnie ciasne. Niektóre kobiety na czas ciąży przerzucają się na legginsy i obszerne podkoszulki czy swetry, inne potrzebują bardziej eleganckich strojów. Zapytaj koleżanek lub uczestniczek grupy dyskusyjnej, gdzie zaopatrywały się w ciążowe ciuchy. Na szczęście nieśmiertelne sukienki z karczkiem odeszły w zapomnienie - dzisiejsza moda ciążowa to znakomite fasony i świetne tkaniny, dzięki którym możesz czuć się wspaniale przy każdej okazji. Jeśli twój budżet nie pozwala na takie ekstrawagancje, spróbuj dowiedzieć się, gdzie w Twoim mieście działają sklepy z używaną odzieżą ciążową lub skorzystaj z ofert młodych mam, które chętnie przekazują dalej swoje ciążowe ubrania (na które zresztą po kilku miesiącach nie mogą już patrzeć !).

Ty
Dno macicy znajduje się w połowie wysokości pomiędzy kością łonową a pępkiem. Możesz już odczuwać niebolesne, szybkie skurcze macicy (zwane skurczami Braxtona Hicksa), którymi Twoje ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli odczuwasz je częściej niż 5 razy na godzinę, jeśli pojawiają się regularnie i towarzyszy im ból pleców lub skurcze podbrzusza, skontaktuj się z lekarzem.
Kolejna dolegliwością ciążową są zaparcia. Można im zapobiegać pijąc dużo płynów (co najmniej 8 szklanek wody dziennie) i wykonując lekkie ćwiczenia (takie jak spacery czy pływanie). W przypadku przewlekłych zaparć, zwróć się o pomoc do lekarza, który przepisze Ci lekarstwo nieszkodliwe dla dziecka.
Twój brzuszek stale się powiększa. To zachęca inne kobiety do opowiadania o swoich doświadczeniach z zakresu ciąży i porodu. Czasami te zwierzenia dotyczą strasznych historii i możliwości zagrożeń. Jeżeli to wzbudza Twój lęk - poproś o zmianę tematu. Z pewnością nie będziesz chciała, aby Cię straszono. Możesz w zamian poprosić o rzeczowe rady, np. co zabrać ze sobą do szpitala. To, jak inni traktują Cię w tym okresie wpływa na Twoje psychiczne samopoczucie. Dbaj więc o to, w czyim towarzystwie przebywasz i nie zgadzaj się na słuchanie wszystkiego, co proponują inni.

Twoje dziecko
Dziecko waży 28 gramów i mierzy 9 centymetrów. Maluszek zanurzony jest w płynie owodniowym, który łagodzi wszelkie wstrząsy, zapewnia utrzymanie stałej temperatury wewnątrz macicy, a także dostarcza dziecku potrzebnych składników odżywczych. Płyn owodniowy jest przez dziecko połykany (około 1 litra dziennie). Dzięki temu maluszek ćwiczy swoje mięśnie, których po narodzeniu będzie używać podczas jedzenia czy oddychania.

Dziewczyny! Ja jestem jakaś nienormalna. Wkurza mnie to, że nie widać jeszcze ciązy :( Niby można już się dopatrzeć, ale kilka dni temu dowiedzialam sie, że moja kolezanka jest tez w ciazy, dwa tygodnie za mną i juz normalnie widac! Wiem, wszystko wiem, że później ten brzuch będzie mi przeszkadzał itp, ale pewnie Wy, jak byłyście w 1 ciąży też się nie mogłyście doczekać:)
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2007, 10:16 wysłana przez martyna1985 »

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #401 dnia: 23 Lipca 2007, 10:23 »
No gratuluję już 15tyg. Z brzuszkiem wyluzuj Martynko może Ty jesteś z takich co to brzusie nie rosną? A jak przygotowania do wyjazdu? Moja Mama własnie poleciała do Egiptu.
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 23 Lipca 2007, 10:30 »
No gratuluję już 15tyg. Z brzuszkiem wyluzuj Martynko może Ty jesteś z takich co to brzusie nie rosną? A jak przygotowania do wyjazdu? Moja Mama własnie poleciała do Egiptu.

Nie, nie może być, że mi nie urośnie :) Coś tam się pojawia i w pasie centymetrów coraz więcej :) A przygotowania...hmm narazie spokojnie, bo nie będę na 2 tyg przed pakowała ciuchów:) a poza tym tam to się bierze strój, strój, jakieś sukienki (mam aż dwie, chyba będę musiała sobie dokupić), spodenki, sandały klapki i to wszystko:) A pewnie i tak będę cały czas biegała w chuście :) Na dzień dzisiejszy zrobiłam listę co mam jeszcze dokupić z kosmetycznych a aptecznych akcesoriów, ale więcej powie nam lekarz 03.08 no i oczywiście wyrazi bądź nie zgodę na nasz wylot, więc szczerze to jeszcze mam takiego bloka przed tymi przygotowaniami...

Kasiq jak mama napisze coś o temperaturze jaka tam jest, to daj znać :) Oglądam na TVN Meteo i pokazują 38 st, ale coś mi się wydaję, że jest duużo więcej! A do jakiego miasta mama poleciała??

Pozdrawiam

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #403 dnia: 23 Lipca 2007, 10:37 »
Z tego co pamiętam to mieliście lecieć do Hurgady tak? Jesli tak to Mama moja w to samo miejsce już drugi raz poleciała. Ostatni była 2 lata temu. No dopiero w sobotę wieczorem leciały więc nie mam jeszcze jakiś konkretnych wieści tyle tylko że wylądowały i odsypiają podróż :D Ale jak będę coś wiedzieć to oczywiście napiszę. Buźka. PS jak praktyki?
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 23 Lipca 2007, 10:42 »
Dziękuję, że pytasz:) praktyki już dobiegaja końca :) mam iść jeszcze podobno w tym tygodniu jeśli będę chciała, a jak nie, to dostanę już zaświadczenie. I chyba poproszę juz o nie, bo nie lubie takiego trybu "pracy" jak nie wiem dokladnie co mam zrobic, na którą przyjść i wszystko takie niepoukładane. Lubię konkrety: dziś robię to i to, jutro tamto itd.... Później zadzwonię to się dowiem więcej.

A lecimy do Hurghady, do hotelu Empire Beach :)
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2007, 10:44 wysłana przez martyna1985 »

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #405 dnia: 23 Lipca 2007, 10:47 »
No w praktykach to jest najlepsze- niby masz się nauczyć wszystkiego a tu przynieś to posprzątaj tamto itd itp. Ja to z uczelni nigdy nie wxięłam praktyk tylko sama coś musiałam szukać żeby się coś więcej nauczyć niż czytać instrukcej obsługi i jak zaparzać kawę. Tak to już bywa. Pewnie weź sobie to zwolnienie i daj sobie z nimi spokój.
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 23 Lipca 2007, 10:54 »
Nie o to chodzi Kasiu, bo nie robilam tam kawy ani nie sprzatalam. Bylam traktowana z wielkim szacunkiem. Chodzi mi o to, ze ten facet, co mnie przyjmowal, sam nie bardzo wiedzial, co ja mam tam robic. I przychodzę któregoś dnia a on: no to moze dzis podzwoni pani po zaległościach,ale po kilku minutach doszedl do wniosku, ze nie moze mi odstapic kompa, na ktorych są dane klientów...no wiec wpadl na pomysl, zebym dzwonila w innym pokoju, ale po minucie zorientowal sie, ze tam w ogole nie ma kompa. I tak z 10 razy cos wymyslal, az w koncu znalazl zajecie:) A bałaganiarz z niego strasznym, na biurku ma wiekszy syf niz i mnie w pokoju w czasie sesji, zakrecony jest jak naleśnik.

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #407 dnia: 23 Lipca 2007, 11:39 »
Mi chodziło w przenośni oczywiście. Poprostu Ci ludzie nie mają na praktykantów pomysłu i sami się miotają żeby coś mu zadać, a sami nie wiedzą co.
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 23 Lipca 2007, 11:45 »
:) Dokładnie. Ale zadzwoniłam i wiem, ze pójdę jeszcze na spotkanie agenta z klientem. Mam czekac na telefon, choć wydaje mi sie, że facet zapomni zadzwonic :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Jak się ogarnę porobię fotki ciuszków dla Maluszka i wkleję.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 23 Lipca 2007, 13:13 »
Jak się ogarnę porobię fotki ciuszków dla Maluszka i wkleję.

i to jest good idea  :D

Czekamy  ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 23 Lipca 2007, 21:22 »
Zdjecia będą jutro, jeśli nie pójdę na praktykę. Po 13 pojechaliśmy do nas na dzialkę dokończyć koszenie i dopiero wrócilismy. Nie chce mi się już wyciągać ciuszków i robić im fotki, ale za to jutro będą tez zdjecia działki, bo w końcu dziś zrobiłam:)

pozdrawiam

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #411 dnia: 23 Lipca 2007, 21:55 »
Dobrze :) Dobrze :) Poczekamy :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 24 Lipca 2007, 09:03 »
Witam witam i od razu wklejam fotki:

Czapeczka i buciki. Butki dostał od dziadków (moich rodziców), zostały przywiezione z Bułgarii (rodzice byli tam na urlopie) :)

Body x2 kupione w komplecie za całe 4 Euro:

Śpioszki z kaftanikiem (kiedyś mówiłam, że nie będę nmojego dziecka ubierała w takie śpioszki, bo mi się nie podobały, ale jak widać gusta się zmieniają i jak sobie wyobraziłam takiego malutkiego bobaska w tym od razu ciepło się na sercu zrobiło:) )

i jeszcze jedne:

« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2007, 09:06 wysłana przez martyna1985 »

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 24 Lipca 2007, 09:11 »
Hej Martynka sliczne ubranka :) ale tak chyba oscylujesz na chłopaka  ;) (ŻARTUJE :D )

• Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 24 Lipca 2007, 09:14 »
A teraz działka:

Juz skoszona, może tego nie widać, bo nie było zgrabione (mi się nie chciało:) ), ale na razie to tylko chcieliśmy skosić kosą spalinową, żeby skrócić tą trawę, a za 2 tygodnie chłopaki wchodzą z kosiarką spalinową i będą wyrównywać.

Mężuś w akcji, trochę się napracował, ale na szczęście pół skosił mój tata w niedzielę i teraz Michał pół:

a my z pieskiem tak pomagaliśmy:

ja siedziałam w słoneczku i nawet troszkę się opaliłam.

a tu, jakiś stworek zwany jaszczurką panoszył się i zjadał nam koniki...bezczelny :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #415 dnia: 24 Lipca 2007, 09:23 »
Fajne zdjątka- już widzę Wasz domek i Wy w nim z gromadką bobasów. Ciuszki takie jeszcze uniersalne co? Ale Ci laska zazdroszcze
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 24 Lipca 2007, 09:28 »
Tak, ciuszki uniwersalne :)

A domek to tam będzie letniskowy :) Działka jest 30 m od jeziora i raczej nie będziemy budować tam domku, do zamieszkania przez cały rok, tylko letni:)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 24 Lipca 2007, 10:30 »
Zapomniałam Wam napisać, wczoraj w nocy śniło mi się, że Maluszek sie poruszał i ja to wszystko czułam!!! Jeśli to tak naprawdę wygląda, to ja już chcę!!! od wczoraj mam wrażenie, że dwa razy coś się poruszyło w brzuszku, ale to może tylko podświadomość przez ten sen...a może w nocy też mi się nie śniło :drapanie: Moja koleżanka poczula w 16 tyg, więc może i mi się uda....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 24 Lipca 2007, 10:34 »
Martynko na ruchy to chyba za wczesnie  ::) Psychika lubi nam figle płatać.. ale jeszcze troche i poczujesz...  ;D ;D ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #419 dnia: 24 Lipca 2007, 12:23 »
martyna1985 gratuluje dzialki  :brawo_2:

Super miec taki domek letniskowy bliziutko nad jeziorkiem  :los:

Jeszcze troszeczke i bedziesz czula swojeko maluszka , uczucie jest niesamowite  ;D