Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 87319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #330 dnia: 11 Lipca 2007, 17:27 »
To na pewno Jagna:) Nie ma bardziej kojącego widoku dla oczu:)

Za 20 min wychodzimy:)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #331 dnia: 11 Lipca 2007, 17:31 »
martyna1985 bede czekala z niecierpliwoscia na wiesci  :tupot: :tupot: :tupot: :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #332 dnia: 11 Lipca 2007, 17:32 »

Za 20 min wychodzimy:)

A my czekamy na wieści po  :tupot:

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #333 dnia: 11 Lipca 2007, 18:52 »
Czekamy...  :tupot: :tupot: :tupot: 

Pajacyk rewelacyjny ;) sliczny :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 11 Lipca 2007, 19:19 »
Juz po wizycie:
a wiec pan doktor baaaardzo wnikliwie zrobił USG, dzieciaczek urósł od ostatniego ( w zeszłym tygodniu) 1 cm! jest wszystko z nim ok, nawet sprawdzil, czy ma dwie półkule w mozgu, łapki, nózki, serduszko, brzuszek, tętno, pępowinka czy dobrze się rozwija.
   Ze mną tez wszystko OK, macica super, nie ma żadnych powodów do niepokoju, możemy spokojnie lecieć (na dzien dziesiejszy) do Egiptu, przed wylotem mamy jeszcze jedną wizytę, doktor wtedy przepisze cos na żołądek, kazał brać przed wylotem, w dniu wylotu i jeden dzień tam no-spę forte na rozluźnienie, powiedział co na problemy żołądkowe (wymioty, biegunkę) i w ogóle wszystko.
   Powiedział co mi wolno a co nie, czego mam unikać i w ogóle WSZYSTKO!!!! Dał wizytówkę i kazał dzwonić o każdej porze dnia i nocy i jak będziemy w Egipcie tez!!
   Nawet się spytał, czy mam teraz wakacje i jak będę potrzebowała zwolnienie, to nie ma problemu!

Megi28 BARDZO Ci dziękuję, że o nim napisałaś i dałaś mi namiary!!!

A teraz to, co ciocie lubią najbardziej:

Strrrasznie się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mogłabym skakać z radości, ale nie mogę ;P

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #335 dnia: 11 Lipca 2007, 19:27 »
Jejkuuu - ciesze sie razem z Toba - wiedzialam, ze wszystko bedzie w porzadku - super zdjecie - sliczna kruszynka ;)

Dobrze, ze zdecydowalas sie na zmiane lekarza - teraz juz bedzie wszystko dobrze. Stosuj sie do zalecen lekarza, odpoczywaj teraz spokojnie ;););)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #336 dnia: 11 Lipca 2007, 19:30 »
martyna1985 super ,ze wszysto oki doki  :skacza: a jak moglo byc inaczej  ;) :D

Odpoczywaj i dbaj o siebie  :uscisk:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #337 dnia: 11 Lipca 2007, 20:28 »
Martynko cieszę się,że u Ciebie dobrze...no i gratuluję decyzji o zmianie lekarza (już ja cos o tym wiem....). Ważne jest,że Cię uspokoił  ;D ;D ;D...ale, ale...co powiedział na te kłucia??? Ja miałam kłucia do 21tyg ciąży..ale to dlatego,że macica mi się rozciągała
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 11 Lipca 2007, 20:30 »
Witaj Lea:) Mi dokładnie to samo powiedział, jak to ładnie ujął początek ciąży ma swoje prawa i te kłucia, ciągnięcia w dół, bóle brzucha, zaparcia, częste siusianie to wszystko dlatego, że macica się rozrasta.

Pozdrawiam

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #339 dnia: 11 Lipca 2007, 20:36 »
Martynka super wiesci  :D :D

no foto - znakomite :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 11 Lipca 2007, 21:02 »
Martynka super wiesci  :D :D

no foto - znakomite :)

Cały czas patrze na tą fotkę i się uśmiecham:) Mały wierzgał nózkami jak konik:) Ale już nie jest tak wyprostowany jak ostatnio, główkę ma już troszkę zgiętą i robi mu się garbik:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #341 dnia: 11 Lipca 2007, 21:15 »
prześliczne zdjęcia maleństwa, gratuluję :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 11 Lipca 2007, 21:16 »
prześliczne zdjęcia maleństwa, gratuluję :)

Dziekuję PumoRi:)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 11 Lipca 2007, 21:22 »
No i wszystko jest cacy :) W takich chwilach wiem co maja na mysli Ci ktorzy mówia ze ciaza to najcudowniejszy czas w zyciu kobiety :)
Ja po USG sie uspokajam ... do czasu przed kolejna wizytą :P

A zdjecia superasne :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 11 Lipca 2007, 21:24 »
Tak jest Antalis :) A następna wizyta 5 dni przed wylotem- 03.08 :)

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #345 dnia: 11 Lipca 2007, 22:32 »
martynka cieszę się, że wszystko jest ok  :jupi:  :brawo: :jupi:
Dobrze ci zrobiła ta zmiana lekarza i przynajmniej cię uspokoił.
A te zdjęcia maleństwa, powiem jedno NIESAMOWITE

... W takich chwilach wiem co maja na mysli Ci ktorzy mówia ze ciaza to najcudowniejszy czas w zyciu kobiety :)
Mam nadzieję, że ja też niedługo będę mogła doświadczyć takiego uczucia  ;D.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 12 Lipca 2007, 08:51 »

... W takich chwilach wiem co maja na mysli Ci ktorzy mówia ze ciaza to najcudowniejszy czas w zyciu kobiety :)
Mam nadzieję, że ja też niedługo będę mogła doświadczyć takiego uczucia  ;D.

Na pewno szajbik:) troszkę cierpliwości a na 100% zostanie ona wynagrodzona takim widokiem :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #347 dnia: 12 Lipca 2007, 09:41 »
Cześć Martynko!!!!!

Cieszę się, że wszystko u was dobrze i że dr cię uspokoił i dał tyle rad, co i jak zażywać podczas pobytu w Egipcie. Bo niestey Egipt ma to do siebie, że woda posiada inną florę bakteryjną i wymioty czy biegunka mogą się zdarzyć, chociaż nie koniecznie bo wszsytko zależy od organizmu. Ja jak byłam w Egipcie to miałam taki jeden dzień biegunkowy. Każdy z nas przeszedł taki jeden dzień, więc uważajcie na wodę do picia. Jak napoje gazowane to zawsze bez lodu.
No ja nie byłam w ciąży to najlepszym lekarstwem na klątwę faraona była setka przed śniadaniem.

A tak wogóle to maluszek już dorodny rosnie, śliczne zdjęcia.
Życzymy dużo zdrówka:)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #348 dnia: 12 Lipca 2007, 09:48 »
Egipt....Ach.....
Nasze plany wakacyjne kończą się nad Bałtykiem w tym roku...szkoda....no, ale Maleńka wszystko nam wynagrodzi :serce: :serce:
A w przyszłym roku do Norwegii odwiedzić moją ukochaną cioteczkę i może w  końcu uda mi się męża namówić na tą Chorwację..ale jak na razie on mówi,że za 2 lata...jak dzidzia troszkę podrośnie...
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 12 Lipca 2007, 10:04 »
Megi28, 2 lata temu byliśmy w Tunezji i tam nic mnie nie złapało, więc mam nadzieję, zę i teraz się nie zdarzy, tym bardziej, że będę baaardzoo uważała na to co jem i pije. Na pewno wiem, że nie można pić napojów z lode, zęby-myć tylko w wodzie butelkowej (oryginalnie zakręconej), owoce-również myć tylko w wodzie butelkowej, uważac na sosy itp...Moi rodzice byli i też nic ich nie złapało, ale oni brali jakieś leki osłonowo. Mi lekarz polecił Smectę (3x1-tylko nie pamietam, czy oslonowo, czy w razie biegunki, ale Mąż na pewno wie, a poza tym wszystko dokladnie się dowiemy za miesiąc), przepisze czopki na wymioty, no i magnez oraz no-spe.
A setkę to chyba bym się nie odważyła jakbym nie była w ciąży :) fuuu

Lea z Maluszkiem też mozna się wybrać na wakacje za rok:) Już będzie spora, więc na pewno nic jej się nie stanie :) My mamy zamiar lecieć do Turcji, ale moi rodzice są teraz w Bułgarii i już dzwonili, że za rok jedziemy wszyscy:) My byliśmy tam 3 lata temu i baaardzo nam się podobało i polecam wszystkim. Mozna jechać spokojnie z małym dzieckiem.  Chorwacja tez podobno bardzo ładna.

Pozdrawiam

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 12 Lipca 2007, 12:32 »
Zastanawiam się, gdzie się podział mój apetyt  :drapanie: Jeszcze w zeszłym tygodniu pożerałam wszystko, co się nadawało, a teraz jakoś ucichło :( Wyczytałam, że teraz apetyt będzie wzrastał a u mnie spada :( nawet jak jestem głodna, to nie wiem na co mam ochotę...teraz mnie naszła na ziemniaki ze śmietaną ;/ takie puree i chyba sobie zrobię.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 12 Lipca 2007, 13:02 »
A to Mamusia kupiła Maluszkowi... Nie to samo, co myślałam, ale w sklepie nie było, później jadę do miasta, więc może znajdę, ale musiałam się czymś zaspokoić :) Kupiłam rozmiar 62.

A jak zjem ziemniaki, to napisze może małą relacyjkę z weekendu i wkleję kilka fotek, bo jest im więcej niż myślałam.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #352 dnia: 12 Lipca 2007, 13:08 »
Martynko i widzisz!! Wszystko wyszło na dobre :) Widać, że bardzo dobry lekarz z niego :) Chyba w przyszłości też chyba będę do niego chodziła, bo dobra opieka lekarska w dzisiejszych czasach to rzecz raczej rzadka, a do tego widać, że lekarz się przejmuje każdą pacjentką.

Ciuszki śliczniutkie, takie maleńkie, aż chciałoby się cały czas na nie patrzeć i trzymać w rączkach :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 12 Lipca 2007, 13:11 »
No no widze ze zaczal sie szał zakupkowy :)
Bardzo ładny bodziak. Jak bedziesz kupowac odp. rozmiary to miej na uwadze jaka bedzie wtedy pora roku bo szkoda kupowac powiedzmy krotkich gatek czy cos w tym stylu jak na dworze bedzie zima. W domu tez maluszek nie bedzie np. tylko w bodziaku bo przynajmniej z poczatku dzidzia musi miec cieplutko i byc opatulona.

Polecam Allegro jesli chodzi o zakupki - wiele promocji i czasem mozna kupic cos duzo taniej. Na 56 tez cos bym kupila ale dosłownie pare rzeczy. Ja mam np kombinezonik taki z polarku jakby na 56 w ktorym maluszek wroci z nami ze szpitala ;)

A WY to takie włoczykije jestescie :) Globtroterzy :P Sama uwielbiam wycieczki i tez zwiedziłam troszke Europy.

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #354 dnia: 12 Lipca 2007, 13:17 »
Martynka śliczniutkie to ubranko dla Maluszka  :brawo: :brawo: :brawo: takie maluśkie... suuuperowe  :) :)
No i owocnych dalszych zakupów  ;D ;D i oczywiście czekamy na fotki sklepowych wojazy  :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup:

Życzę smacznego - ziemniaczki ze śmietaną... mniam mniam  :Obiad: :Obiad:

No własnie jakaś rekacyjka z wypadu weekendowego z nad morza by się przydała i fociaki również bardzo mile widziane :taktak: :taktak:.
Wiem, że musisz dużo odpoczywać i się nie przemęczać, ale forumki są bardzo ciekawe. Czekamy, cierpliwie czekamy  :) :) :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 12 Lipca 2007, 13:17 »
Szajbik, ja tez bym mogła cały czas patrzec i kupować takie ciuszki, ale nie dajmy się zwariować:)

Antalis, dziękuję za dobre rady, oczywiscie na to wszystko zwracam uwagę, dlatego bodziak jest na długi rękaw:) Narazie dokupię tylko ten pajacyk jak będzie, a resztę zakupów zostawię po powrocie z Egiptu.  Na allegro patrzę, ale wolę też zobaczyć w sklepie, bo dodając koszty przesyłki w sumie cena będzie wyższa, tak jak w tej sytuacji.

Pozdrawiam

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #356 dnia: 12 Lipca 2007, 16:08 »
Witaj Martynko!!!
Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze wszystko w porzadku z dzidzia i z toba! :brawo_2:
Zmiana lekarza to dobry pomysł! :ok:
A fotki maleństwa?Cudo, prawda?hihihi   :los:
Trzymajcie sie!!!
pozdrawiam  :jupi:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 12 Lipca 2007, 22:05 »
kochane, fotki były w trakcie zgrywania, ale siadł mi internet. A teraz wrociłam z grilla i nie mam juz sił, ale jutro będą na pewno.

AGULA, ja też się strrrasznie cieszę:):):) O tak, zmiana lekarza, to była baardzo trafna decyzja:)

Pozdrawiam i do jutra.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 13 Lipca 2007, 13:35 »
A więc 06.07. o 5.40 wyjechaliśmy ze Sz-na do Gdańska, tam dojechaliśmy o 10:30. Po dłuższym czasie udało się znaleźć autobus, który jedzie na miejsce. Od razu po rozpakowaniu i odświeżeniu pojechaliśmy zwiedzić starówkę, zjeść obiadek i tak zleciał pierwszy dzień. W sobotę popłynęliśmy promem (fotki poniżej) na Hel, wiało niesamowicie, na morzu ponoć sztorm o sile 9 w skali Beauforta. Nam to się bardzo podobało, bujało nieźle:) Niektórzy podróżni niestety lądowali w toaletach, a my się dzielnie trzymaliśmy:) Hel piekny, poszliśmy na cypel, później plażą doszliśmy do "centrum", zjedliśmy obiadzik i czekaliśmy na czas powrotu. Mieliśmy nadzieję, że będziemy mogli wrócić do Sopotu i przy okazji zwiedzić, ale niestety z powodu sztormu, wszystkie rejsy zostały odwołane ( do Sopotu pływają mniejsze promy, które nie mogły zostać wypuszczone w rejs). Wróciliśmy więc do Gdańska i tam znów poszliśmy posiedzieć na starówce, ale nie na długo, bo byliśy baardzo zmęczeni. W niedzielę rano pojechaliśmy SKM (szybka kolej miejska) do Sopotu, tam połaziliśmy, poszliśmy do restauracji, gdzie transmitowali wyścigi, gdzie jechał Kubica, zjedliśmy obiad i po 17 wróciliśmy do Szczecina:) Ot, cała nasza podróż:)

to my na plaży na piwku (mąż na piwku, ja nie:) )

na promie w drodze na Hel:

na promie na zewnątrz...prosze nie patrzeć na mnie, tylko podziwiać sztorm i inne piękne widoki za burtą:)

a w kawiarni na starówce w Gdańsku spotkaliśmy Roberta Gonerę...

i miłość mojego życia wybiera kawę...cięężki wybór :)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #359 dnia: 13 Lipca 2007, 15:40 »
Martynko! ALE SUPER WEEKENDZIK MIELIŚCIE!!
sztormik też niezły!  :mrgreen:
... a Ty sie potem dziwisz, że po takiej eskapadzie miałaś malutkie kłopoty zdrowotne! :wink: :nie: :wink:

A jak fajnie udało Ci sie zrobić fotke Gonerze!... oczywiście ten facet umywa się do WAS! :los:  :lol:
MIŁEGO POPOŁUDNIA!!! :id_juz: