Autor Wątek: Wybór fasonu sukni ślubnej - parę rad ;-)  (Przeczytany 62984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ilona1985

• entuzjasta
Odp: Wybór fasonu - parę rad ;-)
« Odpowiedź #120 dnia: 8 Września 2009, 18:05 »
Hejka
Ja tez jestem niska , mam 1.63 i mialam wlasnie rybke bardzo dopasowana do ud a w polowie mocno rozkloszowana i wygladalam ladnie...
Ja w te dobory fasonu calkowicie nie wierze!!!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #121 dnia: 9 Września 2009, 11:26 »
No to pocieszyłyście mnie dziewczyny :-*
Dzięki Wam bardzo za rady! :przytul:
Pozdrawiam

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #122 dnia: 6 Października 2009, 00:07 »
Witam!Potrzebuję porady. . oczywiście w spr.  fasonu.  Mam duży biust,wcięcie w talii,dość szerokie biodra,ale pupy dużej nie mam;)Biodra+oponka wadomo. . można przejść na dietę. . Ogólnie nosze rozmiar 38/40, marzy mi się sukienka rybka/syrena co Wy na to?:)

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 14 Października 2009, 15:24 »
Witam!Potrzebuję porady. . oczywiście w spr.  fasonu.  Mam duży biust,wcięcie w talii,dość szerokie biodra,ale pupy dużej nie mam;)Biodra+oponka wiadomo. . można przejść na dietę. . Ogólnie nosze rozmiar 38/40, marzy mi się sukienka rybka/syrena co Wy na to?:)
zależy na jakiej wysokości masz największy obwód bioder,od tego zależy jak sukienka  będzie się prezentować na tobie , oponka? no problem,albo dietka albo specjalne gatki;)
no i najlepiej przymierz taki fason,sama zobaczysz jak będziesz wyglądać:)

Offline justynkaah

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #124 dnia: 27 Listopada 2009, 12:13 »
Witam
widzę, że jest tu kilka osób, które znają się na modzie . 
Jestem osobą dosyć puszystą i szukam odpowiedniej sukni.  Znalazłam jedną ale nie jestem pewna czy będzie mi pasować w związku z tym załączam  zdjęcie .  Proszę o radę.   Z góry dziękuję i pozdrawiam 

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 27 Listopada 2009, 12:53 »
Piękna ta suknia!!
Myślę, że ładnie podkreśla piersi.
Czy będzie pasować? Trudno powiedzieć... Moim zdaniem trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć!! ;)
Powodzonka!

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 27 Listopada 2009, 12:55 »
Mi się podoba dekolt w tej sukni....kocham takie mocno wycięte ;D

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #127 dnia: 4 Grudnia 2009, 08:16 »
Kurcze to ja już wybrałam dla siebie suknię, a nie wiem czy ma sie ona jakos do tych rad tutaj ??? ale jestem normalna nie wysoka i nie niska, nie przy kości i nie anoreksja, to może nie będzie większego problemu :)

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #128 dnia: 8 Grudnia 2009, 11:58 »
Wg mnie jest boska!
To wyciecie!

Offline justynkaah

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #129 dnia: 8 Grudnia 2009, 19:11 »
no włąsnie mi się strasznie podoba tylko jest ale, nie spotkałam takiej w sklepie wiec nie moge zobaczyć czy bedzie mi w niej dobrze a szyć tak w ciemno sie boję

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
  • Każdy dzień jest ten jedyny...
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #130 dnia: 8 Lutego 2010, 10:44 »
A ja mam pytanie odnośnie sukienek plisowanych i odcinanych pod biustem. Jak myślicie będą pasować dziewczynie "pulchnej", czy plisy zarezerwowane są tylko dla szczupłych PM?Pytam bo chcę szyc sukienkę i taka plisowana bardzo mi się podoba. . . Jestem dość niska(mam tylko 158 cm) i za szczupła nie jestem(delikatnie powiedziane :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 8 Lutego 2010, 11:30 »
lucciola Odcinane wydłużają...plis zdaje się też wyciąga bardziej w górę niż wszerz ::) ::) Alee....ja bym poszła do salonu i zmierzyła najbardziej podobna jak się tylko da!!!! :D :D :D
Jeśli kiecka jest plisowana to nieładnie wyglądają jak są jakieś "zagięcia" : czyli jak masz np. wydatną pupę...odstający brzuszek...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi? Żeby przykryć te uwypuklenia potrzeba by było więcej materiału co sprawi, że będziesz wyglądać jak w worku...no sama nie wiem ::) ::) ::)

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 8 Lutego 2010, 12:45 »
No właśnie tez myślę,że najpierw przymierze różne fasony dopiero potem się zdecyduję. . . Ja mam większy brzusio,piersi i ramiona:( pupa,biodra,nogi ok :) takie jabłuszko ze mnie hi hi

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 8 Lutego 2010, 13:29 »
Jabłuszko..czyli raczej bez talii? To prosta suknia nie będzie ładnie wyglądać..musisz mieć kieckę, która wymodeluje Ci figurę ;) ;) Alee nie ma to jak przymierzalnia..czekamy na efekty  ;D ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 8 Lutego 2010, 13:41 »
A ja uważam, że w tych prostych sukniach i tak talii nie widać, czy ktoś ją ma, czy nie ma :P
Myślę, że będziesz w niej ładnie wyglądać lucciola, ale na wszelki wypadek radzę zmierzyć w jakimś salonie ;)
Powodzonka! ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 8 Lutego 2010, 13:52 »
Tak Agatko, ale jeśli jesteś smukła..to brak talii nie przeszkadza aż tak jak wtedy gdy jesteś trochę bardziej okrągła ::) ::) ::)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 8 Lutego 2010, 14:04 »
Hehhe eee tam :P widziałam dziewczynę w takiej sukni i nawet nie poznałam, że była w ciąży! :o
Więc kiecka dobrze maskuje nie ma co! ;)

Chociaż i może masz rację... ::) nie wiem sama...
Lucciola jedno jest pewne! dopóki nie przymierzysz, to nie będziesz wiedziała, czy kiecka Ci pasuje, czy nie!? ;)

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 8 Lutego 2010, 14:20 »
Macie rację!Myslę że bez przymierzania się nie obędzie. . . brrrryyyy az dostaje gęsiej skórki jak o tym pomyślę. Zastanawiam się czy w wypożyczalniach i salonach mają coś w rozmiarze 42-44 lub L jak ktos woli(15 kg na +).
Podobaja mi się też sukienki w typie A skromne,bez falban. Mi zależy na ukryciu brzucha na którym nagromadziło się trochę tłuszczyku(wcięcie w tali jakieś tak jest bo tłuszczyk osiadł się raczej na przodzie niż z boku). Biodra sa ok-nie mam nic do zarzucenia. Piersi są w rozmiaże E a nawet F więc się martwie co to bedzie jak juz zaczne rajd po salonach w celu przymiarek-KOMPROMITACJA!Czuję że znalezienie odpowiedniej sukni to będzie najtrudniejsze z całej organizacji ślubu :'(.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 8 Lutego 2010, 23:00 »
Lucciola na pewno nie będzie a tak źle!! :przytul:
Podobno  w salonie "Karen" na prawobrzeżu są suknie w większych rozmiarach. Zadzwoń i dowiedz się czy to prawda ;)
Trzymam kciuki abyś znalazła suknię marzeń! pozdrawiam :-*

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #139 dnia: 9 Lutego 2010, 23:46 »
Jesli jestes wieksza panna mloda i chcesz kiecke odcinana pod biustem to musi byc dopasowana do max. konca zeber i dopiero stamtad sie rozszerzac. Do tego musi byc miec rozszerzony dol na jakiejs nieduzej halce lub kole. W innym wypadku bedziesz wygladac jak kulka w worku. Plisy jak nabardziej ale wg zasady powyzej. Wszelkie sukienki w stylu empire, tzw. jozefinki to bedzie mega wpadka. Niestety.
Natomiast ja sugeruje pojechac do Berlina bo tam panny mlode zaczynaja sie zwykle od rozmiaru 40 i znalezienie super kiecki dla wiekszego rozmiaru to bulka z maslem. Zaraz poszukam w sieci zdjec.
Jesli komus zalezy na namiarach na salony slubne w Berlinie z moda xxl to napiszcie. Poszukam ulotek z targow w Belrinie.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #140 dnia: 10 Lutego 2010, 01:31 »
Poszperalam po necie i znalazlam mnostwo pieknych sukienek dla wiekszych kobitek. Niestety ani jednej porzadnej z plisami i odcieciem pod biustem. W wiekszosci dziewczyny wygladaja srednio
No moze poza ta jedna ale tu trzeba chciec miec sukienke pt. "Wlasnie wstalam z lozka i jestem bardzo sexy":

A tu jest kiecka ktora moglaby wygladac lepiej bo ma dobry dekolt, ladne wciecie podkreslajace talie i gdyby usztywnic jej dol na jakims kole lub halce byloby fantastycznie. Niestety wisi sobie kladac sie na wszystkich wystajacych po drodze czesciach ciala skrecajac plisami po drodze!!

Ta mi sie bardzo podoba pomimo braku plis:

A co do tej nie mam zdania:

Reszte fajnych i niefajnych mozna zobaczyc tu:
http://picasaweb.google.pl/skryccy/SukienkiPlusSize?feat=directlink

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 10 Lutego 2010, 08:22 »
Dzięki dziewczyny za dobre rady.Ale widziałam zdjęcie koleżanki w takiej białej, plisowanej sukience odcinanej pod biustem i nie byłam zachwycona efektem.Koleżanka jest w ciąży i ta sukienka odstawala na brzuchu tworząc efekt worka...więc pomierze inne.tak sobie myśle,że lepiej postawić na sukienke w kroju A-dopasowaną w piersiach i rozszerzającą się dopiero na lini żeber.Ale jak juz coś znajde to się pochwale :)
Pozdrawiam serdecznie!

Offline renia81
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2006
« Odpowiedź #142 dnia: 10 Lutego 2010, 14:10 »
Zawsze mozesz uszyc sobie o jakiej marzysz

nie podajemy adresów stron www powiązanych z branżą ślubną - proszę zapoznać się z REGULAMINEM!
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2010, 14:13 wysłana przez Maja »

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 10 Lutego 2010, 20:56 »
Wydaje mi się, że na Krzywoustego jest salon Anagra i tam chyba też są większe rozmiary sukni... ale nie jestem pewna... radzę zadzwonić ;)
Pozdrawiam!

Offline renia81
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2006
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Lutego 2010, 07:08 »
Do Pani Grazyny ma studio mody grejs uszyje wszystko  :)

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #145 dnia: 22 Lutego 2010, 12:01 »
Widzę, że dziewczyny macie pojęcie w temacie.  Proszę was o pomoc!

Już długo przed decyzją o tym, że bierzemy ślub, wyszukałam sobie tę sukienkę i na dobre zagościła u mnie na pulpicie :) Jednak mam dużo dużo wątpliwości. . .

Jestem raczej niska, bo mam jakieś 163cm wzrostu.  Szczupła, ale w granicach możliwości.  Zawsze miałam pupę i uda, jednak myślę, że bardziej widzę to ja, niż inni, także powiedzmy, że jestem średnio - niska i figurę mam dobrą - proporcjonalną, ładne wcięcie w talii, ramiona ani wąskie, ani szerokie.  Boję się jednak zadecydować zwłaszcza, że zamierzam uszyć tę suknię "na odległość" bez przymiarki.  Wiem, że to nie zawsze jest dobry pomysł, lecz dziś znalazłam ofertę szycia sukienki (!) za 650zł, wiec to ostatecznie zadecydowało.

W każdym razie - sukienka ta jest chyba dla osób z co najmniej nienaganną figurą, lecz czy nie będzie błędem w moim przypadku? Czy dodatkowo nie skurczy mnie, lub nie poszerzy dodatkowo bioder?

I jeszcze jedno pytanie do specjalistek - jaki welon dobrać do tej sukni? Z góry dzięki za odp :)

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 22 Lutego 2010, 13:18 »
Nie widzę obrazka :(
Ja za radą forumowiczek najpierw zrobie rajd po salonach i wypozyczalniach-a potem zdecyduje co i jak :)

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 22 Lutego 2010, 13:25 »
No niestety, cos nie mogę załączyć obrazka. . .  :(

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 22 Lutego 2010, 17:15 »
jwisniewska, bo trzeba mieć 10 napisanych postów, aby dołączyć zdjęcie ;)
Pozdrawiam!

Offline jwisniewska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 23 Lutego 2010, 14:08 »
Ok mam już 10 chyba, więc próbuję raz jeszcze: