Aniu, co to za albumy? Moze uda sie wspolnie znalezc jakies podobne, rownie ladne? Naprawde szkoda Waszych nerwow. A widac, ze facet niesolidny na maksa.
Ja jestem zdecydowanie mniej cierpliwa i na dzien dzisiejszy nie interesowaloby mnie wyegzekwowanie przesylki a jedynie zwrot pieniedzy, takze podziwiam Cie bardzo.
Takie w drewnianej oprawie, dziś oczywiście znów nie przyszły. Będę jeszcze nękać tego gościa.
Ania a zdradzisz nam to wasze menu?
Tak po kolei co bedzie, prosze 
No wlasnie, moja kolazanka byla w tamtym roku na weselu i opowiadala mi ze tez duzo takich dziwnych, pieknych dan bylo i ze goscie bali sie tego ruszyc i to wszystko na stolach zostalo nietkniete, a cala reszta prostych, znanych nam dan poszla.
Właśnie ja też się tego obawiam i po prostu zażyczę sobie zamiast paru wyrafinowanych dań jakieś bardziej popularne. Oto menu w zarysie:
1. Zupa borowikowa w chlebku - to mi się akurat bardzo podoba
2. Mięsa do wyboru: kaczka w sosie imbirowo-anyżowym, sakiewka ze schabu ze szpinakiem i serem, roladki ze schabu z kapustą, pieczeń po burgundzku
3. Ziemniaczki pieczone, śląskie, bukiet surówek
4. Na deser: sorbet cytrynowy podany w cytrynie- to może być akurat ciekawe
Zimne dania:
1. Mięsa pieczyste typu sztufady, terriny (

to niby jakiś taki krem mięsny), kaczka pieczona itp.
2. Ryby: terrina z łososia, panga w sosie imbirowym
3. Sałatki:gyrosowa, hawajska, meksykańska
Ja bym jeszcze tu dodała jakieś danie bez mięsa, typu gotowane warzywa, ale to jeszcze można dogadać.
Gorące dania:
1. Flaczki
2. Gulasz gruźiński
3. Zupa ziemniaczana ( brzmi nieciekawie, ale kucharz bardzo zachwalał), bądź barszczyk
4. Żeberka na miodzie
5. Kurczak w jakiejś dziwnej marynacie jogurtowej
I co myślicie? Nie jest tych zimnych dań za mało? w ogóle czy tego nie jest za mało?
Napisane: Lipiec 02, 2007, 21:51:30
Kurcze, jak popatrzyłam na to co napisałam to widzę, że tego jest strasznie małutko :Olaboga:muszę coś pozmieniać, może z obiadem to nie, ale z tymi zimnymi i gorącymi przekąskami, tylko co?